Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#149 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2005 - 10:36 PM

Моля за извинение, горното съобщение е от danny, не видях, че пиша от логина на Теди. Сори bl)
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#150 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 08:58 PM

Що се отнася до популяризацията, кръгът е омагьосан.
В смисъл, че за да се прави реклама, трябва да има КЪДЕ на първо място... В България има 1 (ЕДНО) специализирано списание - МПК и от време на време се правят мизерни опити да се сътвори нещо друго; неуспешни...
На теория е възможно да си купиш каре в 24 часа да речем ;) , но на практика никой не може да си позволи този разход...
Оставят обявите по вестниците. И интернет.
Там също е леко нерентабилно (меко казано) да се пускат реклами - кинологията НЕ Е доходен бизнес и освен ако развъдчикът не е богат по принцип, няма и финансовата възможност да задели няколко хиляди лева, за да рекламира породата си и дейността си, след като няма и начин да покрие в последствие този разход. Цената, на която кученцата се продават, не покрива разходите по отглеждането им, да не говорим за реклама.
И... това е положението от гледна точка на развъдчика.
А кръгът е омагьосан, защото гледната точка на крайния клиент е... общо-взето същата като при покупка на мебел.
Не говоря дори за родословия и чистокръвност. Взима се отговорното решение да се купи скъпа вещ - да речем голям телевизор - и семейството се яха към Технополис, Метро или магазини "Зора", където си избира модел. Взима се решение да се купи скъпа вещ - да речем, куче - и семейството се упътва към зоомагазина, където има голям избор на породи n)
Тоест, има все повече зоомагазини и все по-малко хора четат обявите по вестниците и в интернет. Зоомагазинът си прави оборота, а притиснатият от обстоятелствата развъдчик е принуден да дава продукцията си в зоомагазина... Мил пример: хъскита по принцип в момента се "изкупуват" на цени между 60-70-100 лв. и се продават на цени между 300-400-500 лв. Приятна печалба. Искам и аз w)
Не мисля, че РЕАЛНО има изход от това положение - не и докато българинът продължи да смята покупката на куче за равностойна на покупка на мебел, а не на осиновяване на дете.
---
Оттук нататък остават съвестните клиенти, които си "свършват разследването" по избора на марка и модел l) , в резултат на което си подбират подходящ развъдник и си купуват куче, било за изложби или "просто за душата", директно от производителя и със съответните гаранции. Слава Богу, и тези люде вече се множат - все повече народ започва да осъзнава, че между кучето и телевизора има твърде малко общи неща.

Впрочем, и при нас един страхотен красавец очаква с нетърпение новите си стопани: Vabank Love Me Tender размахва опашка и джафка, за да привлече внимание на хора, които ще го обичат, ще му се радват и ще му осигурят дълъг и щастлив живот. На свой ред и той обещава да ги обича нежно, да измисля всевъзможни лудории и да радва безкрай стопаните си.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#151 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 10:00 PM

Знаеш ли, изобщо не говорех за реклама. Рекламните слогани и карета лично аз ги подминавам с дълбок скептицизъм, преминаващ в краен песимизъм ;) Щом толкова се рекламира нещо, значи не му е читава работата... (разсъждение на повечето средностатистически българи според мен. А може и да греша...) И малък приятел не тръгнах да си търся по обява, макар че всеки ден разполагам с "Позвънете" например. Аз лично не бих пуснала (камоли да търся чрез) подобна обява - как ще дам малък сладкиш на някой си, дето кой го знае... и т.н.
Мислех в друга посока, а трагичната история с Мила ме кара да си мисля, че такъв начин трябва да се потърси - серия публикации (в забавните страници на ежедневниците в съботно-неделните броеве например) за това как се търси домашен любимец, най-общо за характерите на породите, най-общо с какво се занимават кинолозите и ред подобни въпроси, над които рядко се замисля човек, дори когато започне да отстъпва пред собственото си желание да си вземе животинче вкъщи или реши да угажда на детето си.
За обикновения средностатистически гражданин най-нормално е да купи нещо от магазин. Такава покупка дава (чисто психологически) някаква гаранция - магазинът гарантира, че това, което се продава е качествено, че производителят е известен и контролируем, че ти, като купувач си защитен, а придобивката ти е сигурна отвсякъде. И щом не сееш жито лично, за да ядеш хляб, нито храниш прасенце на балкона, за да печеш пържоли (нито пък ти хрумва да търсиш производителя, защото, освен липсата на време, желание и настроение да се лашкаш до там, отвсякъде са те наплашили, че производителите не дават пари за санитарен контрол, ветеринарни грижи и др.), то логично е, когато търсиш животинче, да отидеш в магазина. Лъскав, най-често лечебницата е отзад - вдъхва доверие! Къде да го търсиш този развъдчик?! И защо? Някой трябва да ти каже, някой трябва да те насочи. Трябва въобще да си в час, че развъдчиците не развъждат животни за снобизма да излязат на изложба. Да, ако не знаеш, всички минуси са за теб. В края на краищата, и специализирано списание няма да си купиш, ако не ти трябва, т.е., ако нямаш любимец вкъщи. Т.е. - след това, пост фактум. Бях чела някъде статистика за домакинствата у нас, ползващи интернет - печална работа. Тъга и тиха печал! А ако не ровнеш в нета - мъгла...
Изговорих толкова неща, само за да се опитам да обясня - човек (и аз вкл.) не е виновен, че не знае, ако трудно има откъде да научи. Една позната се майтапеше на въпроса как е детето й" :"Добре е. Първо не го учим, после го бием, че не знае..."
Съвсем отскора съм на форума. И единственото, което ми хрумва засега - живеещите b) тук дали не могат да се обърнат към приятели-вестникари. Лято идва, криза за новини (само следизборната ситуация ни забавлява, амо що страници още има за пълнене ;) ), може пък да се намери някой да пусне тук-там нещо общообразователно. Първите съвети - как да си потърсим любимец, защо магазините често са опасни и вредни и за кои знаем, че са или не са, забавни истории - все неща от този род. Лятото - това, по-нататък, при удобен случай - друго. Малко по малко. Все е нещо!
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 10:02 PM

Боже, отново съжалявам, май спя вече. Пак съм danny, сега ще се сменя...
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2005 - 01:20 PM

Хм, има го обаче тихият момент, че онези, които пишат "забавните" страници по ежедневниците, са пълни лаици, с дребни изключения. Типичен пример: наскоро в дир-а някакъв беше пуснал тема: "Ще правя статия за кучешките хотели, дали може да споделите впечатленията си..." При това въпросният журналист ВЪРШИ някаква работа по правилния начин; в повечето случаи човекът сяда и си изсмуква от пръстите каквото се сети.
Пък и едно и също нещо не може да се дъвче до безкрайност - ако тази седмица се напише защо да не се купува от зоомагазин, а другата - защо да се купува от развъдчик, на третата темата вече трябва да е друга... Т.е. пак опираме до факта, че някой се е запознал с информацията (но ако не се кани да купува куче сега, няма да се заинтересува); а друг просто няма да прочете тази статия... И когато тези двамата от примера тръгнат да си търсят куче, ще опрат до зоомагазин.
Така че И ТОЗИ вариант е част от омагьосания кръг.
Само дето май тази тема не е на място във форума за хъскитата r)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#154 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2005 - 09:53 PM

r) здравейте отново и от мен.....след кратка морска пауза r)
Как са северняците ви? На някой от моите кучета направо им се чудя на козината ...гъста,гъста на квадрат l) bl) аз ако бях на тяхно място щях да си я одера l) l) l) в тия жеги. Други пък по-печени в " занаята " с кожухчетата от май са все голи и си се кефят и нямат никакво намерение да се окосмяват в тия горещини r) d)

Поздрави на всички

#155 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2005 - 11:00 PM

привет! b)
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#156 Потребителят е офлайн   лара Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 July 2005 - 04:55 PM

изгубих си кучето , какво да правя, пусках обяви, лепих обяви, ходих по приюти, нищо,вече съм отчаяна.

#157 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2005 - 05:51 PM

Лара, видях обявите ти на различни места и жалко, че нямат ефект за сега. Подозрително ми се видя, че са изчезнали две женски кучета горе долу по едно и също време и в един и същ квартал. Може да става дума за кражба. Ако ли не е откраднато, а е загубено не губи надежда, може би някой го е прибрал и най-вероятно го гледа в дома си. Друг път се е случвало и някое куче да се намери след месец и повече от както е било загубено. Дори знам за няколко случая и след доста повече време (7-8 месеца и дори година и половина) случва се за това време да станат много неща и да изминат големи разстояния.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 12:06 PM

Цитат

изгубих си кучето , какво да правя, пусках обяви, лепих обяви, ходих по приюти, нищо,вече съм отчаяна.

Лара много съжалявам,че си загубила любимо другарче d) Но не се отчайвай прати снимка на dog.bg да я побликува в темата за изгубени кучета. А ти продължавай да лепиш обяви със снимка и дано се намери. Ние сме от Горубляне и ще се ослушваме и оглеждаме за кучетата d) d)

#159 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 12:09 PM

Blazy, извинявам се, че е малко извън темата, но може ли да попитам имате ли Басет освен хъскита и на улица Пролет ли виееш в горубляне???
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 12:16 PM

Цитат

Blazy, извинявам се, че е малко извън темата, но може ли да попитам имате ли Басет освен хъскита и на улица Пролет ли виееш в горубляне???

r) Да ние сме на улица Плоет №3 а басета е на ул. Пролет №2 при Vabank и Илян Илиев r) така де ние сме съседи l) l) l)

#161 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 12:19 PM

:) Само колко пъти съм минавала покрай тия кучовци и съм им се радвала. Даже като не се бях спряла на порода и мислех за Хъски, се опитах да се свържа с някого от къщата, но нямаше никой. Прителят ми живее на същата улица и през ден мивама оттам:). Големи симпатяги са!!!!! Само че аз се сещам само за една къща с хъски и басет. Може би вашата не се вижда?
User's Signature

#162 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 12:26 PM

А сега де колко е малък светът l) това ,което си видяла са кучетата на Vabank а нашите са скрити за външни погледи така да се каже r) нашата къща е близнак и нашата част е вътрешна и сме с вътрешен двор и там са кучетата само входната врата ни е от към Пролет l) е и от пред щъкат понякота хъскита но рядко и винаги трябва да има човек да ги гледа d) сега само Топчо като най- старши се мота от време на време и майките с бебетата w)
То ние по принцип така сме си го направили да не се виждат кучетата много ,много не че не ни знаят цялата улица ама за по сигурно.....всякви хора има дето могат да им навредят s)

#163 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 July 2005 - 12:44 PM

Злати ,ето го вашият малък бандит- Раджа , с батко му Хосе .обещаха твърдо да го доведата на изложба щом направи необходимата възраст
Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 08:12 PM

Много е пораснал w) ще ги чакаме на клубната

#165 Потребителят е офлайн   лара Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2005 - 05:52 PM

Благодаря за съчувствието , публикувах няколко снимки в сайта но са в режим чакащи, а имам публикации от 15.07., към кой да се обърна за по бърза реакция.

#166 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2005 - 09:03 PM

Цитат

Благодаря за съчувствието , публикувах няколко снимки в сайта но са в режим чакащи, а имам публикации от 15.07., към кой да се обърна за по бърза реакция.

ох s) за съжаление адми на сайта е на изложбите в Камчия и там няма достъп до нет s) s) s)

#167 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2005 - 09:15 PM

Ето и няколко снимки на победитерката при женските от CACIB Камчия 23.07
Glowing Star of Golden Nicol

Glowing Star

Glowing Star - Aq с собственичката си Валя

Ая отново

#168 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 July 2005 - 09:24 PM

лара
прати ми снимките на кучето си, ще ги закача тук
мейла ми е
Furia_S@abv.bg
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9