Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 01 July 2005 - 08:58 PM
В смисъл, че за да се прави реклама, трябва да има КЪДЕ на първо място... В България има 1 (ЕДНО) специализирано списание - МПК и от време на време се правят мизерни опити да се сътвори нещо друго; неуспешни...
На теория е възможно да си купиш каре в 24 часа да речем ;) , но на практика никой не може да си позволи този разход...
Оставят обявите по вестниците. И интернет.
Там също е леко нерентабилно (меко казано) да се пускат реклами - кинологията НЕ Е доходен бизнес и освен ако развъдчикът не е богат по принцип, няма и финансовата възможност да задели няколко хиляди лева, за да рекламира породата си и дейността си, след като няма и начин да покрие в последствие този разход. Цената, на която кученцата се продават, не покрива разходите по отглеждането им, да не говорим за реклама.
И... това е положението от гледна точка на развъдчика.
А кръгът е омагьосан, защото гледната точка на крайния клиент е... общо-взето същата като при покупка на мебел.
Не говоря дори за родословия и чистокръвност. Взима се отговорното решение да се купи скъпа вещ - да речем голям телевизор - и семейството се яха към Технополис, Метро или магазини "Зора", където си избира модел. Взима се решение да се купи скъпа вещ - да речем, куче - и семейството се упътва към зоомагазина, където има голям избор на породи n)
Тоест, има все повече зоомагазини и все по-малко хора четат обявите по вестниците и в интернет. Зоомагазинът си прави оборота, а притиснатият от обстоятелствата развъдчик е принуден да дава продукцията си в зоомагазина... Мил пример: хъскита по принцип в момента се "изкупуват" на цени между 60-70-100 лв. и се продават на цени между 300-400-500 лв. Приятна печалба. Искам и аз w)
Не мисля, че РЕАЛНО има изход от това положение - не и докато българинът продължи да смята покупката на куче за равностойна на покупка на мебел, а не на осиновяване на дете.
---
Оттук нататък остават съвестните клиенти, които си "свършват разследването" по избора на марка и модел l) , в резултат на което си подбират подходящ развъдник и си купуват куче, било за изложби или "просто за душата", директно от производителя и със съответните гаранции. Слава Богу, и тези люде вече се множат - все повече народ започва да осъзнава, че между кучето и телевизора има твърде малко общи неща.
Впрочем, и при нас един страхотен красавец очаква с нетърпение новите си стопани: Vabank Love Me Tender размахва опашка и джафка, за да привлече внимание на хора, които ще го обичат, ще му се радват и ще му осигурят дълъг и щастлив живот. На свой ред и той обещава да ги обича нежно, да измисля всевъзможни лудории и да радва безкрай стопаните си.

Публикувано: 01 July 2005 - 10:00 PM
Мислех в друга посока, а трагичната история с Мила ме кара да си мисля, че такъв начин трябва да се потърси - серия публикации (в забавните страници на ежедневниците в съботно-неделните броеве например) за това как се търси домашен любимец, най-общо за характерите на породите, най-общо с какво се занимават кинолозите и ред подобни въпроси, над които рядко се замисля човек, дори когато започне да отстъпва пред собственото си желание да си вземе животинче вкъщи или реши да угажда на детето си.
За обикновения средностатистически гражданин най-нормално е да купи нещо от магазин. Такава покупка дава (чисто психологически) някаква гаранция - магазинът гарантира, че това, което се продава е качествено, че производителят е известен и контролируем, че ти, като купувач си защитен, а придобивката ти е сигурна отвсякъде. И щом не сееш жито лично, за да ядеш хляб, нито храниш прасенце на балкона, за да печеш пържоли (нито пък ти хрумва да търсиш производителя, защото, освен липсата на време, желание и настроение да се лашкаш до там, отвсякъде са те наплашили, че производителите не дават пари за санитарен контрол, ветеринарни грижи и др.), то логично е, когато търсиш животинче, да отидеш в магазина. Лъскав, най-често лечебницата е отзад - вдъхва доверие! Къде да го търсиш този развъдчик?! И защо? Някой трябва да ти каже, някой трябва да те насочи. Трябва въобще да си в час, че развъдчиците не развъждат животни за снобизма да излязат на изложба. Да, ако не знаеш, всички минуси са за теб. В края на краищата, и специализирано списание няма да си купиш, ако не ти трябва, т.е., ако нямаш любимец вкъщи. Т.е. - след това, пост фактум. Бях чела някъде статистика за домакинствата у нас, ползващи интернет - печална работа. Тъга и тиха печал! А ако не ровнеш в нета - мъгла...
Изговорих толкова неща, само за да се опитам да обясня - човек (и аз вкл.) не е виновен, че не знае, ако трудно има откъде да научи. Една позната се майтапеше на въпроса как е детето й" :"Добре е. Първо не го учим, после го бием, че не знае..."
Съвсем отскора съм на форума. И единственото, което ми хрумва засега - живеещите b) тук дали не могат да се обърнат към приятели-вестникари. Лято идва, криза за новини (само следизборната ситуация ни забавлява, амо що страници още има за пълнене ;) ), може пък да се намери някой да пусне тук-там нещо общообразователно. Първите съвети - как да си потърсим любимец, защо магазините често са опасни и вредни и за кои знаем, че са или не са, забавни истории - все неща от този род. Лятото - това, по-нататък, при удобен случай - друго. Малко по малко. Все е нещо!

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 05 July 2005 - 01:20 PM
Пък и едно и също нещо не може да се дъвче до безкрайност - ако тази седмица се напише защо да не се купува от зоомагазин, а другата - защо да се купува от развъдчик, на третата темата вече трябва да е друга... Т.е. пак опираме до факта, че някой се е запознал с информацията (но ако не се кани да купува куче сега, няма да се заинтересува); а друг просто няма да прочете тази статия... И когато тези двамата от примера тръгнат да си търсят куче, ще опрат до зоомагазин.
Така че И ТОЗИ вариант е част от омагьосания кръг.
Само дето май тази тема не е на място във форума за хъскитата r)

Публикувано: 19 July 2005 - 09:53 PM
Как са северняците ви? На някой от моите кучета направо им се чудя на козината ...гъста,гъста на квадрат l) bl) аз ако бях на тяхно място щях да си я одера l) l) l) в тия жеги. Други пък по-печени в " занаята " с кожухчетата от май са все голи и си се кефят и нямат никакво намерение да се окосмяват в тия горещини r) d)
Поздрави на всички
Публикувано: 20 July 2005 - 05:51 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 July 2005 - 12:06 PM
Цитат
Лара много съжалявам,че си загубила любимо другарче d) Но не се отчайвай прати снимка на dog.bg да я побликува в темата за изгубени кучета. А ти продължавай да лепиш обяви със снимка и дано се намери. Ние сме от Горубляне и ще се ослушваме и оглеждаме за кучетата d) d)
Публикувано: 21 July 2005 - 12:16 PM
Цитат
r) Да ние сме на улица Плоет №3 а басета е на ул. Пролет №2 при Vabank и Илян Илиев r) така де ние сме съседи l) l) l)
Публикувано: 21 July 2005 - 12:19 PM

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 21 July 2005 - 12:26 PM
То ние по принцип така сме си го направили да не се виждат кучетата много ,много не че не ни знаят цялата улица ама за по сигурно.....всякви хора има дето могат да им навредят s)
Публикувано: 21 July 2005 - 12:44 PM
Публикувано: 21 July 2005 - 08:12 PM
Публикувано: 26 July 2005 - 09:03 PM
Цитат
ох s) за съжаление адми на сайта е на изложбите в Камчия и там няма достъп до нет s) s) s)
Публикувано: 26 July 2005 - 09:15 PM
Glowing Star of Golden Nicol
Glowing Star
Glowing Star - Aq с собственичката си Валя
Ая отново