Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 09 August 2006 - 02:58 PM
Аз пък съм забелязал, че има периоди, в които растат непропорционално - например преди 1 месец ушите му бяха малко по-големи от нормалното. След това като че ли главата порастна малко и сега изглеждат перфектно. Не знам може и това да е заблуда, ама така ми се струва.

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 10 August 2006 - 10:03 PM
Здравейте отново! Тези дни имах доста задължения затова и не съм писал... Снимките на Ати не съм ги метнал на компютъра още но тези дни ще я видите :)
Днес имахме малки затруднения ... заведох я в морската на една полянка която си знаем уш по спокойна играхме си всичко точно но по едно време отцепи и я гоних доста за малко щеше да излезе чак на главния път където минават доста засилени коли ... и в последния момент взех една пръчка и почнах да я удрям в един стълб ( така правя като искам да и превлека вниманието да си играем с пръчката) и взе че се усети и дойде при мен при което се прекръстих 3 пъти наистина много се уплаших ... и сега незнам посъветвайте ме ... мисля да не я пускам скоро така свободно да тича. Мислех да тичам с нея но на повод. Просто много ме е страх за нея ... от друга страна знам че трябва да има някаква свобода! Дилема голяма ... а и почти съм готов с двора. Мястото което съм и намислил не е малко ще бъде оградено с телена ограда и няма да има синджир
... но както ве4е казах там ще бъде когато имам работа или ми се излиза тъй като от както е при мен активноста на излизанията ми е нулев дет се вика забрайх си приятелите :) И другия съвет който исках е дали има проблеми да яде патешки фенери ? знам че при пилето имало някакви тръбни кокали които са опасни но не съм чувал това и за фенерите ! Чакам съвета ви :) благодаря отново :)
Днес имахме малки затруднения ... заведох я в морската на една полянка която си знаем уш по спокойна играхме си всичко точно но по едно време отцепи и я гоних доста за малко щеше да излезе чак на главния път където минават доста засилени коли ... и в последния момент взех една пръчка и почнах да я удрям в един стълб ( така правя като искам да и превлека вниманието да си играем с пръчката) и взе че се усети и дойде при мен при което се прекръстих 3 пъти наистина много се уплаших ... и сега незнам посъветвайте ме ... мисля да не я пускам скоро така свободно да тича. Мислех да тичам с нея но на повод. Просто много ме е страх за нея ... от друга страна знам че трябва да има някаква свобода! Дилема голяма ... а и почти съм готов с двора. Мястото което съм и намислил не е малко ще бъде оградено с телена ограда и няма да има синджир
... но както ве4е казах там ще бъде когато имам работа или ми се излиза тъй като от както е при мен активноста на излизанията ми е нулев дет се вика забрайх си приятелите :) И другия съвет който исках е дали има проблеми да яде патешки фенери ? знам че при пилето имало някакви тръбни кокали които са опасни но не съм чувал това и за фенерите ! Чакам съвета ви :) благодаря отново :)
Публикувано: 10 August 2006 - 11:30 PM
Atina-Martin, този проблем ми е добре познат, защото имах подобна случка вече. Ако искаш да научиш кучето си да се връща ще ти трябва постоянство и здрави нерви. Аз ти препоръчвам да прочетеш поста на Vabank, който се намира в Кинология ->Възпитание, обучение, етология -> Проблеми при разходките . Изобщо обърни внимание на цялата тема 1super .

Публикувано: 10 August 2006 - 11:44 PM
Някой знае ли дали на тази изложба в Пловдив, която е на 06.09 би могло да участва куче на 5 месеца bl) ? Интересно ми е, защото сигурно точно тогава ще имам работа там и може да го съчетая с изложбата. Злати, вие ще присъствате ли на нея? Много ми се искаше да дойдем на тази в Камчия , но нашите бяха на работа s) . Дано този път нещата се подредят dribble .

Публикувано: 11 August 2006 - 12:43 AM
Sn@kebite, да, могат. Ще участвате в клас бебе - 3 до 6 месеца. Необходимо ви е валидно родословие, ветеринарен паспорт и да се запишете на изложбата. 1super
Важно е и да научите кученцето да ходи добре в ринга до вас, да може да го представяте в изложбена стойка. Но .. винаги има първи път, така че заповядайте !
Важно е и да научите кученцето да ходи добре в ринга до вас, да може да го представяте в изложбена стойка. Но .. винаги има първи път, така че заповядайте !
Публикувано: 11 August 2006 - 09:35 AM
Здравейте b) .Аз вече се върнах от почивката и съм с мойто диване което неспира да прави пакости когато остане сама иначе когато има някои е кротка като агне l) w) .Дори и на изпита ходих сега ще видим дали ще ме приемат .Вийдам че има нови потребители фенове на хъскитата cheers
Публикувано: 11 August 2006 - 02:58 PM
Atina-Martin не и давай нищо патешко много е мазно ако ще и даваш някакви фенери по добре пилешки но само фенери никакви други пилешки истории (освен чисто месо разбира се), а и шийки може.
Radost_t_d добре дошла.
Radost_t_d добре дошла.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 12 August 2006 - 12:27 PM
Здравейте и от мен наскоро открих форума и затова чак сега пиша . Аз също съм щастлив стопанин на едно прекрасно хъски . Взех го на 1 година и 6 месеца но вече си е свикнало перфектно с мен . Някои хора от форума мисля че даже го познават . Аз искам да изкажа възмущението си как някои самозвани експерти се отнасят към "любимците" си . Все си мисля че за да гледаш куче трябва да го обичаш и да се отнасяш внимателно към него , така и то ще те уважава и обича много повече . Но се оказва че кучетата за някои хора са само бизнес и нищо повече , а отношението към тях е меко казано непристойно . За пример мога да дам моето куче . Като го взех направо се изумих как може да е толкова страхливо и зле възпитано и си представих как са се държали с него и как са го гледали . А пък колко бой е яло само то си знае . Затова съм доволен че му дадох един нов живот с простичките неща които всеки домашен любимец заслужава .
А между другото искам да поздравя Golden Nicol за прекрасните им хъскита . r)
Публикувано: 12 August 2006 - 05:59 PM
Цитат
Здравейте и от мен наскоро открих форума и затова чак сега пиша . Аз също съм щастлив стопанин на едно прекрасно хъски . Взех го на 1 година и 6 месеца но вече си е свикнало перфектно с мен . Някои хора от форума мисля че даже го познават . Аз искам да изкажа възмущението си как някои самозвани експерти се отнасят към "любимците" си . Все си мисля че за да гледаш куче трябва да го обичаш и да се отнасяш внимателно към него , така и то ще те уважава и обича много повече . Но се оказва че кучетата за някои хора са само бизнес и нищо повече , а отношението към тях е меко казано непристойно . За пример мога да дам моето куче . Като го взех направо се изумих как може да е толкова страхливо и зле възпитано и си представих как са се държали с него и как са го гледали . А пък колко бой е яло само то си знае . Затова съм доволен че му дадох един нов живот с простичките неща които всеки домашен любимец заслужава .
Cheren, напълно съм съгласен с теб! Отглеждането, а и развъждането на кучета трябва да са породени от любовта към животните. Но не винаги е точно така. Например в моя квартал има едно момиче, което си купи женско хески от (да си го кажем) псевдоразвъдник. Това, че кученцето няма родословие не е притеснително, в сравнение с факта, че на 2-месечна възраст е било хранено със сурова кайма ouu . Е това като го разбрах направо изтръпнах.