Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 25 August 2006 - 07:51 AM
Ице не те познавам лично но ти Благодаря за добрите думи. Какно казах и преди у нас в Бг висчки развъдници и членове на БКК "Северни кучета " са много точни и отговорни хора. 1super
Публикувано: 25 August 2006 - 01:30 PM

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 25 August 2006 - 01:50 PM
Цитат
Еха, Злати, това се казва новина l) 1super l) !!! Нямам търпение да видя новото прекрасно кучило на Golden Nicol 1super l) !

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 25 August 2006 - 01:56 PM
Цитат
Цитат
Еха, Злати, това се казва новина l) 1super l) !!! Нямам търпение да видя новото прекрасно кучило на Golden Nicol 1super l) !
Кучилото няма да е на Голден Никол...по нататък ще пиша подробности.
Кучилото се води на името на развъдника от който е майката. А нашите нови кучила....скоро l) от Ейнджи и евентуално Блейзи,че при нея не се знае знае ли се oo тя е скарана малко с отглеждането на деца l) wink
Публикувано: 25 August 2006 - 02:10 PM
Цитат
П.С.Злати,заинтригува ме,като спомена за комбинацията баща и дъщеря,(не знам дали съществува и майка и син)!Да те питам с каква цел се правят и не е ли опасно?
Поздрави!
Ta,Злати,би ли дала малко информация за това?
Наистина много интересно ми стана и любопитствам,откакто го спомена! b)
Публикувано: 25 August 2006 - 02:36 PM
ами ако не се лъжа Ели го е описала много подробно в сектора да пазим и развиваме породите....но накратко това е стъпка ,която /според мен / се предприема от много опитен развъждач виждал много комбинации и сигурен,че от такъв близък имбрийдинг ще е от полза за породата макари ,че само едно две бебета ще са топ victoryVVV
Публикувано: 25 August 2006 - 02:55 PM
Цитат
Sn@kebite в такива случаи казваш ами моето е чисто хъски с родословие мога и да го докажа и ги питай дали могат да кажат същото за тяхното куче. Хората никога няма да се научат според мен - "няма ли сини очи не е хъски и толкова" после иди го убеждавай че едно хъски може да има и кафяви очи. И това все го казват такива които си нямат и понятие за какво става въпрос ама си мислят че много разбират.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 25 August 2006 - 03:01 PM
Публикувано: 25 August 2006 - 03:19 PM

In Life only Death is certain.
Публикувано: 25 August 2006 - 04:03 PM
Цитат
Ооо,Поли,толкова си права за това.На такова мнение са и някои "умници".
Ще ви дам два примера,за да ви докажа!
1.Съседите ни имат далматинец с два различни цвята на очите - едното е кафяво,другото - синьо!
Според повечето в квартала,(да не кажа всички),това куче не е чистокръвно,а един от родите му 100% е хъски заради синьото око!
Луди хора!
И въпреки всички приказки,които изприказвах,все още не съм ги убедил и те си държат на своето!
----------------------------------------------------
2.Виждали сме сибирче с разноцветни очи.
При това всички започват да се тювкат и да съчувстват на собственика,а някой са доволни!
Според повечето е тежко болно и не му остава много време!
Групата на "доволните" пък се радва,защото поне не е с 2 кафяви и има поне малко сибирска кръв!
Човекът не спря да им повтаря,че има хъскита с кафяви очи,но НЕ.Никой не отстъпи!
Според тези гении било кръстоска между самоед и хъски! l)
От хъскито е наследило синьото око,а от самоеда кафявото!
Да се смееш ли,да плачеш ли?!
Поздрави!
Публикувано: 25 August 2006 - 05:09 PM
Цитат
Цитат
Ами аз сега какво да правя като мойто е с две кафеви s) . Може би е смесица между Пекинез и НОК l) l) l)
Горкият!
Съжалявам за теб!
Може би трябва да вземеш на сладура сини лещи! l)
-----
Да се надявам,че скоро тези така наречени тенденции и разбирания няма да играят определяща роля!
Публикувано: 25 August 2006 - 09:36 PM
Цитат
Дано,дано че трябва постоянно да се обяснява че кучето не е кръстоска само заради очите.
Цитат
Доказан произход на породата Немска Пекинезка Овчарка.
Публикувано: 26 August 2006 - 09:53 AM
Цитат
Ще ви дам два примера,за да ви докажа!
1.Съседите ни имат далматинец с два различни цвята на очите - едното е кафяво,другото - синьо!
Според повечето в квартала,(да не кажа всички),това куче не е чистокръвно,а един от родите му 100% е хъски заради синьото око!
Луди хора!
И въпреки всички приказки,които изприказвах,все още не съм ги убедил и те си държат на своето!
----------------------------------------------------
Ицето,чистопородните и чистокръвните кучета си имат издадени легитимни документи за произход.Такъв документ със сигурност не притежава въпросното куче на съседите ти.Можеш и ти сам да прочетеш в стандарта на далматините, че не се допускат сини очи при далматина.Така че е съвсем излишно да се мъчиш и да продължаваш да обясняваш на хората как този далматин е чистокръвен.
Поздрави от мен,собственик и на далматин,който е единствения български далматин печелил изложба и в родината на породата Хърватска!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 27 August 2006 - 12:17 AM
Цената на едно куче няма никакво значение за неговите качества. Познавам хора, които отглеждат и развъждат прекрасни кучета и ги подаряват символично срещу един лев или срещу отглеждане в съсобственост. Както и такава, които си продават кучета, които знаят, че не са чак толкова хубави от киноложка гледна точка за много пари. Въпрос на хора и избор. Но не винаги най скъпото е най хубаво и цената не може да бъде определяща в случея.
Поздрави !
Публикувано: 27 August 2006 - 11:10 AM

беснотия както повелява гена l)

хъм явно дата на фотото не съм настроила...пише 2005г l)