Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 25 August 2006 - 03:19 PM

In Life only Death is certain.
Публикувано: 25 August 2006 - 04:03 PM
Цитат
Ооо,Поли,толкова си права за това.На такова мнение са и някои "умници".
Ще ви дам два примера,за да ви докажа!
1.Съседите ни имат далматинец с два различни цвята на очите - едното е кафяво,другото - синьо!
Според повечето в квартала,(да не кажа всички),това куче не е чистокръвно,а един от родите му 100% е хъски заради синьото око!
Луди хора!
И въпреки всички приказки,които изприказвах,все още не съм ги убедил и те си държат на своето!
----------------------------------------------------
2.Виждали сме сибирче с разноцветни очи.
При това всички започват да се тювкат и да съчувстват на собственика,а някой са доволни!
Според повечето е тежко болно и не му остава много време!
Групата на "доволните" пък се радва,защото поне не е с 2 кафяви и има поне малко сибирска кръв!
Човекът не спря да им повтаря,че има хъскита с кафяви очи,но НЕ.Никой не отстъпи!
Според тези гении било кръстоска между самоед и хъски! l)
От хъскито е наследило синьото око,а от самоеда кафявото!
Да се смееш ли,да плачеш ли?!
Поздрави!
Публикувано: 25 August 2006 - 05:09 PM
Цитат
Цитат
Ами аз сега какво да правя като мойто е с две кафеви s) . Може би е смесица между Пекинез и НОК l) l) l)
Горкият!
Съжалявам за теб!
Може би трябва да вземеш на сладура сини лещи! l)
-----
Да се надявам,че скоро тези така наречени тенденции и разбирания няма да играят определяща роля!
Публикувано: 25 August 2006 - 09:36 PM
Цитат
Дано,дано че трябва постоянно да се обяснява че кучето не е кръстоска само заради очите.
Цитат
Доказан произход на породата Немска Пекинезка Овчарка.
Публикувано: 26 August 2006 - 09:53 AM
Цитат
Ще ви дам два примера,за да ви докажа!
1.Съседите ни имат далматинец с два различни цвята на очите - едното е кафяво,другото - синьо!
Според повечето в квартала,(да не кажа всички),това куче не е чистокръвно,а един от родите му 100% е хъски заради синьото око!
Луди хора!
И въпреки всички приказки,които изприказвах,все още не съм ги убедил и те си държат на своето!
----------------------------------------------------
Ицето,чистопородните и чистокръвните кучета си имат издадени легитимни документи за произход.Такъв документ със сигурност не притежава въпросното куче на съседите ти.Можеш и ти сам да прочетеш в стандарта на далматините, че не се допускат сини очи при далматина.Така че е съвсем излишно да се мъчиш и да продължаваш да обясняваш на хората как този далматин е чистокръвен.
Поздрави от мен,собственик и на далматин,който е единствения български далматин печелил изложба и в родината на породата Хърватска!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 27 August 2006 - 12:17 AM
Цената на едно куче няма никакво значение за неговите качества. Познавам хора, които отглеждат и развъждат прекрасни кучета и ги подаряват символично срещу един лев или срещу отглеждане в съсобственост. Както и такава, които си продават кучета, които знаят, че не са чак толкова хубави от киноложка гледна точка за много пари. Въпрос на хора и избор. Но не винаги най скъпото е най хубаво и цената не може да бъде определяща в случея.
Поздрави !
Публикувано: 27 August 2006 - 11:10 AM

беснотия както повелява гена l)

хъм явно дата на фотото не съм настроила...пише 2005г l)
Публикувано: 27 August 2006 - 11:14 AM

d) d) d)
Публикувано: 27 August 2006 - 12:27 PM
Здравейте на всички.
Пиша тук, защото загубихме хъскито си в парка "Янко Сакъзов" в София тази сутрин. Приятеля ми я извел и тъкмо решил да я пусне, тя чула да минава кон с каруца и се втурнала след него, като се отскубнала с цялата каишка, която е синя на цвят. Кучето се казва Кари и е на 6 м., черно-бяла. Цяла сутрин обикаляме и няма следа от нея.
Моля ви ако някой я види да се обади на тел. 0888 486 368 или 0885 602 671.
Слагам и нейна снимка (със същата каишка е, но и повода е с нея).
Прикачени файлове
-
kari.jpg (107.16K)
Брой сваляния: 28
Публикувано: 27 August 2006 - 04:32 PM
Наистина са прекрасни,а си мисля,че през зимата ще са дори в още по-добра форма!
Те част от развъдника ли ще стават?
Цвети,съжелявам,но не съм от София и не мога да помогна!
Стискам палци за скорошно откриване!
Да знаете къде се загуби Ели,че никаква я няма?
Поздрави!
Публикувано: 28 August 2006 - 07:54 AM
Цитат
Да не можеш.
Евентуално на клубните изложби можеш да я запишеш за експертна оценка ако искаш