Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#1801 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2006 - 10:00 PM

Ами мъжко,черно,сини очи.Доста странна глава,не на хъс според мен...поне формата на муцуната не е съвсем на "северняче".Иначе,ако някой го е гледал,сигурно е чул изказванията от рода на:
"едно време имах дог от Русия.78 килограма.досега такъв друг дог в БГ не е имало"
или
"имах 2 европейски шампиона.ирландски сетери.единия купен от пазар в Русия.невероятен шампион"
Ех хора,имали сме европейски шампиони отдавна, а ние да не знаеммм

#1802 Потребителят е офлайн   venci_pm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 04:08 PM

Здравейте можете ли да ми дадете малко инфо за кучетата на Иван от Пампорово аз намерих само три снимки в интернет и кучетата ми се струват много хубави доста добре изглеждат вие как мислите ?

#1803 Потребителят е офлайн   venci_pm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 10:18 AM

ко стана много замряхте никой не пише

#1804 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 September 2006 - 10:23 AM

Цитат

Здравейте можете ли да ми дадете малко инфо за кучетата на Иван от Пампорово аз намерих само три снимки в интернет и кучетата ми се струват много хубави доста добре изглеждат вие как мислите ?

Кучетата на Иван са с родословие. Някои от тях са Шампиони на България и Сърбия. Ще прегледам за точните имена, ако те интересуват. Това е единствения човек, който развива тази порода като спортно куче. Има голяма база на Пампорово, тренира усилено. Минавал е 52 километра с кучешки впряг от осем кучета за рекордно време, въобще ... човек спортист и любител на кучето - какво по хубаво от това ? 1super

#1805 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 20 September 2006 - 11:03 AM

Колко рекордно...за БГ или за Европа,Света...?Аз пък сега виждам,че сте писали по този въпрос oleeee Венци аз нямам контакт този човек но разбрах,че наскоро е починала неговото първо куче Шерън... s) тя беше дъщеря първото куче шампион на БГ Бък.
А иначе дог едва ли е единственият,кото развива спортно кучетата си....но пък е единствения,който е направил атракционен впряг и печели от това на Пампорово 1super
Аз самата съм любител не професионалист но се старая имам две шейни и две колела...дог мисля,че и ти си ги виждал но пък повече от веднъж седмично не мога да тренирам wink а и мисля,че останалите Бг развъдници тренират с кучетата си демек колкото могат развиват спортно.
Ей сега се сетих в момента в Москва се провежда драйленд...като науча резултати ще пиша най-вече за нашите бг деца как се се представили victoryVVV
Но пък иначе моите адмирации за Иван това е труден спорт 1super
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1806 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 12:21 PM

Цитат

Ей сега се сетих в момента в Москва се провежда драйленд...като науча резултати ще пиша най-вече за нашите бг деца как се се представили victoryVVV
Но пък иначе моите адмирации за Иван това е труден спорт 1super

North face
В събота имаше драйленд, организиран от Полина Панюкова в Москва за Купа "Алвейг"
В това състезание ли участваха ваши деца? Ако е така съм любопитна кои са
Снимки тук
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#1807 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 20 September 2006 - 01:16 PM

Да точно но стопанинът им ми писа,че най вероятно ще участва...но дали е участвал незнам...като пише ще ти кажа r)
Иначе кучетата са Ignite My fire of Golden Nicol & Vabank Magadan ..../не му помня цялото име / и двамата са шоколадови на цвят
User's Signature

Качена снимка

#1808 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 01:41 PM

Цитат

Да точно но стопанинът им ми писа,че най вероятно ще участва...но дали е участвал незнам...като пише ще ти кажа r)
Иначе кучетата са Ignite My fire of Golden Nicol & Vabank Magadan ..../не му помня цялото име / и двамата са шоколадови на цвят

Не виждам в резултатите сибирски хъскита с такива имена bl)
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#1809 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 02:43 PM

Значи не са участвали r) ще видим какво ще пише ми и той d)
User's Signature

Качена снимка

#1810 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 03:54 PM

Здрасти на всички , искам да съобщя за кученце което се продава . Ще кача и снимка скоро , хъски е ,без родословие , бяло със черно на главата . Кученцето е със всички ваксини , има паспорт и е много добре гледано , на 3 месеца . Продава го мой съсед тъй като не може да го гледа за съжаление и иска да го продаде на някой който ще се грижи за него добре . Цената му е 250 лв. Ако някой се интересува може да ми пише на лично съобщение .
User's Signature

Dushko dobrodushko

#1811 Потребителят е офлайн   tony666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 04:06 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Гледахте ли днес по канал 1 "За животните с любов"? Даваха хъскито на Иван Славков - батето

а аз пък съм го проспала b) и какво беше хъскито...цвят,пол и т.н. просто любопитскво от моя страна b)

Ох ами надявах се някой да ми каже, защото го хванах точно накрая s) . Само чух той да казва, че не го пуска, защото "няма връщане"...

Хах и аз мойто не го пускам по същата причина ;)
Единствено го пускам с едно друго сибирско хъски ( много готино куче от VA bank ) , когато тръгне да бяга , женската настига моето и почва да го ръмжи и не му дава да бяга ;)

#1812 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 06:10 PM

venci_pm, ето снимки на Иван и неговите хъскита, както и кратък репортаж, който писах за него през 2004. Беше на едно ревю в София, наистита си заслужаваше да се види. След това говорихме, бях му обещал да отида до Пампорово, когато порасне кучето ми, но така и не успях. - За Иван и неговите сибирски хъскита

North face, това е единствения човек в България, който се занимава сериозно с това. Не зная друг, който може да управлява впряг от 12 кучета. 1super

#1813 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 07:04 PM

dog.bg не ми отговори за рекорда но карай r) А защо си мислиш,че само той може да оправлява впряг от 12 кучета?Ъъ не бяха ли осем или те са само за рекорда а по принцип са 12 bl) не те разбрах...А така понеже гледам знаеш повече от мен та ми е любопитно той само за атракцион в Пампорово ли ги ползва или се състезава някъде..... естествено не тук защото това не е развито още тук...Мерси за отг.предварително
User's Signature

Качена снимка

#1814 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 08:37 PM

Защото да управляваш такъв впряг се иска много работа и тренировки. Да можеш да гарантираш сигурността на хората, които се возят с теб - също. Поне така мисля аз, не познавам добре човека. Ще го потърся да го разпитам по подробно за всичко, обещавам.

Northfest Kennels, Bulgaria

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.jpg (53.78K)
    Брой сваляния: 34

#1815 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 08:45 PM

Здравейте.Вече взехме нагръдник и близо от една седмица я разхождаме с него. 1super drink
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#1816 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 08:57 PM

Много красива снимка тук е с осемте кучета r) По принцип си прав за това ,че трябват много тренировки с кучетатано това е различно от управлението на впряг...аз b) като лаик знаеш как добре 2005г си карах натренирано впрягче из френските планини само с две обясненя от мамата на Пипи и Чад /помниш тези кучета и двете са с работен сертификат освет всичко друго /
Споредмен първо зависи от кучетата но да ако и ти и кучетата сте новаци наистина трябва труд но не чак толкова огромен и недостижим oo все пак това са северни кучета...аз лично с моите не съм срещала чак тооолкова огромни затруднения при стиковането им...ъ освен че Тауни иска да изяду Ушу и ги деля и че на Ейнджи не и се занимава с теглене...но всички други са с голям хъс
А пък понеже съм се нагледала на спорове най вече в Русия за работни и изложбени хъскита,според мен /отново / едно изложбено хъски може еднакво добре да се спраявя е с спорт и с изложби victoryVVV та жалко ,че Нортфест вече не се заниманват с развъдна дейност
User's Signature

Качена снимка

#1817 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 09:06 PM

Ами то е като при нас инстинкта за лов.Не е до учене.Според мен,всичко идва от едно-човекът който се занимава да има усета да разкрие и развие скрития инстинкт у севрняците.А повярвайте,това не е трудно.След 1-2 показвания какво трябва да правят и сами се впускват.

#1818 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 09:31 PM

Сега се усмихвам .. ама това което пишете, не е вярно ! Въобще не е въпрос на инстинкт ! То кучето тегли, вярно е .. ама как завива и спира ? Готов съм по всяко едно време да се видим и да ми покажете, ще бъде интересно, честно ! Пробвал съм впряг с две и три кучета - не, не си мислете, че е лесно, честно ! Да не говоря ако види котка или друго куче !

Ще вземе да се пребие някое дете така ... кучетата трябва да се НАУЧЕНИ, а това въобще не става лесно, повярвайте. Малките кученца се впрягат отзад, отпред научените. Да не говорим, че кучетата не живеят отделно, а на глутница заедно, за да има глутница и да се формира водача, който тегли.

Приключвам темата. Но не е лесно и не трябва да се пробва от всеки.

#1819 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 09:36 PM

Цитат

Здравейте.Вече взехме нагръдник и близо от една седмица я разхождаме с него. 1super drink

Един съвет - не я разхождай с нагръдника. Нагръдника не е за разходка. При него края е на края на тялото, до опашката. Така кучето те тегли, а не върви до теб. Това не е много хубаво, защото трудно се правят корекции, ако искаш то да върви до теб и да те слуша. За разходка ползвай нормален повод, с който можеш да направиш нужната корекция навреме, а нагръдника само като кучето трябва да тича пред теб. Или по друг начин казано - нагръдника е за работа, нашийника е за разходка.

#1820 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2006 - 10:07 PM

Цитат

Сега се усмихвам .. ама това което пишете, не е вярно ! Въобще не е въпрос на инстинкт ! То кучето тегли, вярно е .. ама как завива и спира ? Готов съм по всяко едно време да се видим и да ми покажете, ще бъде интересно, честно ! Пробвал съм впряг с две и три кучета - не, не си мислете, че е лесно, честно ! Да не говоря ако види котка или друго куче !

Ще вземе да се пребие някое дете така ... кучетата трябва да се НАУЧЕНИ, а това въобще не става лесно, повярвайте. Малките кученца се впрягат отзад, отпред научените. Да не говорим, че кучетата не живеят отделно, а на глутница заедно, за да има глутница и да се формира водача, който тегли.

Приключвам темата. Но не е лесно и не трябва да се пробва от всеки.

Абе дог ти взе вече на подбив да ме взимаш май ... много бързо надобряхте, има няма две години ...... и айде
Къде точно съм наблегнала на инстинкта a) bl) май ще трябва да се самоцитирам

Цитат

[COLOR=red]По принцип си прав за това ,че трябват много тренировки с кучетата[COLOR=red] но това е различно от управлението на впряг... аз  като лаик знаеш ли как добре 2005г си карах натренирано впрягче из френските планини само с две обясненя от мамата на Пипи и Чад /помниш тези кучета и двете са с работен сертификат освет всичко друго /
Споредмен първо зависи от кучетата но да ако и ти и кучетата сте новаци наистина трябва труд но не чак толкова огромен и недостижим

някой неща съм болднала явно има нужда и все пак едно коли не би тегли така както едно хъски нали?
п.п. Благодаря ти че приключваш темата
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93