Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 17 September 2006 - 10:00 PM
"едно време имах дог от Русия.78 килограма.досега такъв друг дог в БГ не е имало"
или
"имах 2 европейски шампиона.ирландски сетери.единия купен от пазар в Русия.невероятен шампион"
Ех хора,имали сме европейски шампиони отдавна, а ние да не знаеммм
Публикувано: 20 September 2006 - 10:23 AM
Цитат
Кучетата на Иван са с родословие. Някои от тях са Шампиони на България и Сърбия. Ще прегледам за точните имена, ако те интересуват. Това е единствения човек, който развива тази порода като спортно куче. Има голяма база на Пампорово, тренира усилено. Минавал е 52 километра с кучешки впряг от осем кучета за рекордно време, въобще ... човек спортист и любител на кучето - какво по хубаво от това ? 1super
Публикувано: 20 September 2006 - 11:03 AM
А иначе дог едва ли е единственият,кото развива спортно кучетата си....но пък е единствения,който е направил атракционен впряг и печели от това на Пампорово 1super
Аз самата съм любител не професионалист но се старая имам две шейни и две колела...дог мисля,че и ти си ги виждал но пък повече от веднъж седмично не мога да тренирам wink а и мисля,че останалите Бг развъдници тренират с кучетата си демек колкото могат развиват спортно.
Ей сега се сетих в момента в Москва се провежда драйленд...като науча резултати ще пиша най-вече за нашите бг деца как се се представили victoryVVV
Но пък иначе моите адмирации за Иван това е труден спорт 1super
Публикувано: 20 September 2006 - 12:21 PM
Цитат
Но пък иначе моите адмирации за Иван това е труден спорт 1super
North face
В събота имаше драйленд, организиран от Полина Панюкова в Москва за Купа "Алвейг"
В това състезание ли участваха ваши деца? Ако е така съм любопитна кои са
Снимки тук

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 20 September 2006 - 01:16 PM
Иначе кучетата са Ignite My fire of Golden Nicol & Vabank Magadan ..../не му помня цялото име / и двамата са шоколадови на цвят
Публикувано: 20 September 2006 - 01:41 PM
Цитат
Иначе кучетата са Ignite My fire of Golden Nicol & Vabank Magadan ..../не му помня цялото име / и двамата са шоколадови на цвят
Не виждам в резултатите сибирски хъскита с такива имена bl)

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 20 September 2006 - 02:43 PM
Публикувано: 20 September 2006 - 03:54 PM

Dushko dobrodushko
Публикувано: 20 September 2006 - 04:06 PM
Цитат
Цитат
Цитат
а аз пък съм го проспала b) и какво беше хъскито...цвят,пол и т.н. просто любопитскво от моя страна b)
Ох ами надявах се някой да ми каже, защото го хванах точно накрая s) . Само чух той да казва, че не го пуска, защото "няма връщане"...
Хах и аз мойто не го пускам по същата причина ;)
Единствено го пускам с едно друго сибирско хъски ( много готино куче от VA bank ) , когато тръгне да бяга , женската настига моето и почва да го ръмжи и не му дава да бяга ;)
Публикувано: 20 September 2006 - 06:10 PM
North face, това е единствения човек в България, който се занимава сериозно с това. Не зная друг, който може да управлява впряг от 12 кучета. 1super
Публикувано: 20 September 2006 - 07:04 PM
Публикувано: 20 September 2006 - 08:37 PM
Northfest Kennels, Bulgaria
Прикачени файлове
-
1.jpg (53.78K)
Брой сваляния: 34
Публикувано: 20 September 2006 - 08:57 PM
Споредмен първо зависи от кучетата но да ако и ти и кучетата сте новаци наистина трябва труд но не чак толкова огромен и недостижим oo все пак това са северни кучета...аз лично с моите не съм срещала чак тооолкова огромни затруднения при стиковането им...ъ освен че Тауни иска да изяду Ушу и ги деля и че на Ейнджи не и се занимава с теглене...но всички други са с голям хъс
А пък понеже съм се нагледала на спорове най вече в Русия за работни и изложбени хъскита,според мен /отново / едно изложбено хъски може еднакво добре да се спраявя е с спорт и с изложби victoryVVV та жалко ,че Нортфест вече не се заниманват с развъдна дейност
Публикувано: 20 September 2006 - 09:06 PM
Публикувано: 20 September 2006 - 09:31 PM
Ще вземе да се пребие някое дете така ... кучетата трябва да се НАУЧЕНИ, а това въобще не става лесно, повярвайте. Малките кученца се впрягат отзад, отпред научените. Да не говорим, че кучетата не живеят отделно, а на глутница заедно, за да има глутница и да се формира водача, който тегли.
Приключвам темата. Но не е лесно и не трябва да се пробва от всеки.
Публикувано: 20 September 2006 - 09:36 PM
Цитат
Един съвет - не я разхождай с нагръдника. Нагръдника не е за разходка. При него края е на края на тялото, до опашката. Така кучето те тегли, а не върви до теб. Това не е много хубаво, защото трудно се правят корекции, ако искаш то да върви до теб и да те слуша. За разходка ползвай нормален повод, с който можеш да направиш нужната корекция навреме, а нагръдника само като кучето трябва да тича пред теб. Или по друг начин казано - нагръдника е за работа, нашийника е за разходка.
Публикувано: 20 September 2006 - 10:07 PM
Цитат
Ще вземе да се пребие някое дете така ... кучетата трябва да се НАУЧЕНИ, а това въобще не става лесно, повярвайте. Малките кученца се впрягат отзад, отпред научените. Да не говорим, че кучетата не живеят отделно, а на глутница заедно, за да има глутница и да се формира водача, който тегли.
Приключвам темата. Но не е лесно и не трябва да се пробва от всеки.
Абе дог ти взе вече на подбив да ме взимаш май ... много бързо надобряхте, има няма две години ...... и айде
Къде точно съм наблегнала на инстинкта a) bl) май ще трябва да се самоцитирам
Цитат
Споредмен първо зависи от кучетата но да ако и ти и кучетата сте новаци наистина трябва труд но не чак толкова огромен и недостижим
някой неща съм болднала явно има нужда и все пак едно коли не би тегли така както едно хъски нали?
п.п. Благодаря ти че приключваш темата