Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 05 February 2007 - 06:02 PM
Цитат
Ами значи е крайно време да започнеш да я възпитаваш ако не искаш големи проблеми за в бъдеще. Колкото до съвети във другите форуми има достатъчно.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 05 February 2007 - 06:47 PM
Прикачени файлове
-
102_5421.JPG (37.86K)
Брой сваляния: 41
Публикувано: 05 February 2007 - 08:15 PM
Цитат
Еми вземи някакъв вестник или от тези списанията на Метро,но да не е с много страници нужни са ти две страници.И когато посегне да те хапе й казваш "не" и ако не спре я удряш леко не я боли но е шумящо и спира.Ние така я научихме.Много е сладка нира на тази снимка
Публикувано: 05 February 2007 - 08:22 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 06 February 2007 - 02:34 AM
Цитат
Цитат
Искам да ви предупредя, че от такива верижки/каишки, каквато има лабрадора, има много случаи на счупване и дори на изваждане на зъб.
Моето куче си счупи един от предните зъби в такава каишка докато играеше с приятелка - хъски. Помолете собствениците на кучета с такива каишки да ги свалят при игра.
Тони,Това е така наистина... Благодаря за предупреждението!
Radost_t_d, Лара е много приятелски настроена към кучетата наоколо.. но в началото не беше така. Когато почнах да я извеждам беше на три месеца и половина и ръмжеше и налиташе на всички кучета. Въпреки асоциалното и поведение аз я водех на места с много кучета, а тя ми се криеше в краката, когато не се зъбеше ... После си намерихме една позитивна булонка, с която почна да си играе и така доброто в нея се отключи angelpik angelpik angelpik
Нира е голям сладур на тази снимка, каква е сериозна w) w) w)
Poli, cheers cheers cheers
Ето и една снимка на "нещо", което е по-добре облечено и обуто от много хора ... не знам това смешно ли е, тъжно ли е ..... но е факт.
Прикачени файлове
-
P1060906.JPG (77.42K)
Брой сваляния: 35
Публикувано: 06 February 2007 - 02:43 AM
Цитат
Обаче това смесицата между хъски и бяла овчарка КОЛКО прилича на моето, не е истина b) Само където моят има цветове, черничкото на овчарката, оградено с бежаво и бялото на хъскито. Но за сефте виждам хъски/НОК микс, който толкова да прилича на нашия l) Какво е по форма и големина телцето му, повече на хъски ли е или повече на НОК?
Женска е и е на 6 месеца, но е голяма колкото Лара, ако не е малко по-височка. Опашката е на хъски b) , ушите са на НОК nok , в тялото е като Лара, но след няколко месеца ще е много по-едра от нея ... Абе голям сладур w) w) w) Ето още една нейна снимка, за съжаление я нямам изправена ....
Прикачени файлове
-
P1060891.JPG (51.52K)
Брой сваляния: 39
Публикувано: 06 February 2007 - 09:42 AM
Всички ми казват, че хъскитата са били много своенравни кучета и изобщо не могли да ходят без повод. Ако ги пуснеш - бягали и изобщо не се подчинявали.
Много се притеснявам да не ми избяга ако го пусна да потича.
Надявам се това, да не е истина.
Публикувано: 06 February 2007 - 10:24 AM
Цитат
Всички ми казват, че хъскитата са били много своенравни кучета и изобщо не могли да ходят без повод. Ако ги пуснеш - бягали и изобщо не се подчинявали.
Има нещо вярно в това, но не съвсем. Най - добре намери в района където живееш други хъскита, които ги пускат без повод и поговори със стопаните им.
При всички положения обаче, намери начин да пускаш кученцето да тича свободно от време на време. Много е тъжно точно тези живи и изпълнени с енергия кучета , да бъдат вързани за стопаните си. Познавам няколко такива и във всички случаи кучетата не са в добра форма - както физически, така и психически.
Няма по-красива картина от 5-6 гонещи се по поляната хъскита.
Публикувано: 06 February 2007 - 11:50 AM
Цитат
Цитат
Има нещо вярно в това, но не съвсем. Най - добре намери в района където живееш други хъскита, които ги пускат без повод и поговори със стопаните им.
При всички положения обаче, намери начин да пускаш кученцето да тича свободно от време на време. Много е тъжно точно тези живи и изпълнени с енергия кучета , да бъдат вързани за стопаните си. Познавам няколко такива и във всички случаи кучетата не са в добра форма - както физически, така и психически.
И аз съм виждала много хора, как си държат хъскитата на поводи и те горките изобщо не могат да тичат.
Близо съм до няколко парка и ще го водя всеки ден да тича, много искам кучето, което ще си взема да е много щастливо и в добра физическа форма.
Нямам търпение да си взема.
Публикувано: 06 February 2007 - 11:53 AM
Публикувано: 06 February 2007 - 11:55 AM
Цитат
Страхотна е :) , аз ще взема да отворя една темичка за непородистите кучета, защото не е тук темата да говоря за такива Като направя нови снимки на Даймънд, ще ги пусна в такава- да видиш колко си приличат l)
Публикувано: 06 February 2007 - 11:58 AM
п.п. Съжалявам за въпроса ама вие май не сте в Б-я. d)
Публикувано: 06 February 2007 - 12:00 PM
Цитат
Цитат
Всъщност има - 8-9+ гонещи се по поляната хъскита и не само хъскита въобще северни кучета 1super.
В тубата има страшно много такива клипове- уникално е въпреки че не е нищо в сравнение с гледката наживо 1super А ако е заснежено.. рая на земята b)
Публикувано: 06 February 2007 - 12:25 PM
Цитат
Цитат
вярно е че няма по-красива гледка от свободно тичащи и играещи кучета а най-вече севернячета но от горчивият ми опит мога да ви кажа че на дали има по-своенравно куче от хъскито.приятелят ми има хъски-страхотна красавица на 1,5 г.На поляната при нас се събираме 3-4 хъскита ,един самоед ,един НОК и моя кокер.Нямам думи да ви опиша какво става като се подгонят и решат че ще изчезват всиките.И макар че нашата красавица слуша и изпълнява всички команди мога да ви кажа че когато " се намисли" няма сила на света която да я спре да не забягва на някаъде.последният път ми костваше 3 часа и половина гонене в квартала докато най-накрая успях да я хвана.да когато е с други хъскита е по-добре не обикалям сама квартала b) .а колко хубаво щеше да е найстина да има оградени места за разходка на кучовците w)
Публикувано: 06 February 2007 - 12:48 PM
Надявам се това, да не е истина.[/color][/QUOTE]
[/quote]
Напротив, за повечето хъскита е точно така, а за по-малкото - не е. Те са може би най-своенравната порода и обучението им е трудно, не защото (както казват някои "разбирачи") са глупави животни, а защото имат собстнето виждане по въпроса l) b) . Според мен най-добрата и сигурна разходка на кучето е в заградено пространство (това се отнася поне за по-непослушните представители на породата - примерите са на снимката l) l) ).
Прикачени файлове
-
IM000093.JPG (61.43K)
Брой сваляния: 37

SIBERIAN HUSKY - your best friend

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +