Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#3301 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2007 - 08:47 PM

Цитат

Цитат

Здравейте.Никита се разгони.Долу горе колко време е разгонването ?

Здравей, разгонването трае около 25 дни /+ - някой ден / по принцип в целия период не е добре да се среща с мъжки кучета а особено в дните които допуска охажори r) а това са от 9 ден да 14 ден /пак може да има + - някой ден /
Пази я много от мъжки кучета!

Мерси много за информацията.Ние може би през периода няма да я разхождаме ами ще бяга по двора.Така също изразходва доста енергия.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#3302 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 February 2007 - 10:14 AM

Цитат

Цитат

Мерси много за информацията.Ние може би през периода няма да я разхождаме ами ще бяга по двора.Така също изразходва доста енергия.

Поли, не че искам да ти се бъркам, но мъжките от желанието си да достигнат до разгонена женска, правят чудеса!!! n) Знам за мъжки, изкатерали покриви, провряли се през невъзможно малки дупки и това не са приказки, а истински случаи bl) Така, че помислите как наистина ще опазите Никита, това си е важно.
А и още нещо, куче не може да си изразходва напълно енергията, когато тича само в едно заградено място. Това е проблем при много кучета, а и това може да доведе до липса на социализация. Всекидневните разходки са много важно нещо, така се създава връзка между кучето и собственика, доверие и т.н., пък най-малкото е приятно d)
Поздрави!

#3303 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 10:38 AM

Извинявай че се намесвам, но мойта овчарка също, когато е разгонена, се разхожда само по двора и до сега не е имало никакъв проблем с това. Хем аз съм спокойна, защото не трябва да съм нащрек постоянно от къде ще ми изкочи някой неканен ухажор, а и кучето е спокойно без напрапници около нея. При положение, че така и така се разхожда на повод и не може да се натича на воля, не виждам проблем да тича в двора. Естествено когато е на двора разгонена не я оставям сама. Ако двора е достатъчно голям за тичане и игра проблем няма. А за социялизацията, ами ако едно куче от 3 седмици дворно разхождане си загуби социялизацията значи хич не я е имало.

Поли, честито ви първо разгонване с Никита, според мен решението ти е напълно правилно. Успех и поздрави от мен и почти адашката на твойта красавица - nok Никея
User's Signature

Качена снимка

#3304 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 February 2007 - 10:47 AM

Цитат

Извинявай че се намесвам, но мойта овчарка също, когато е разгонена, се разхожда само по двора и до сега не е имало никакъв проблем с това. Хем аз съм спокойна, защото не трябва да съм нащрек постоянно от къде ще ми изкочи някой неканен ухажор, а и кучето е спокойно без напрапници около нея. При положение, че така и така се разхожда на повод и не може да се натича на воля, не виждам проблем да тича в двора. Естествено когато е на двора разгонена не я оставям сама. Ако двора е достатъчно голям за тичане и игра проблем няма. А за социялизацията, ами ако едно куче от 3 седмици дворно разхождане си загуби социялизацията значи хич не я е имало.

Е, явно при теб е доста по-спокойно, но от мойте наблюдения, това не на всякъде може да бъде постигнато. Само не разбрах, защо да не може да се разхожда на повод...ние без двора какво правим? Пак се разхождаме на повод, късно, без да притесняваме никой r) Всеки сам си преценява за кучето.
А за социализацията говоря по принцип, не за конкретния 3 седмичен период, защото съм забелязала че Никита я разхождат рядко. Да ме поправят, ако греша.
Поздрави!

#3305 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 12:53 PM

Здравейте, както ми препоръча някой от вас най-накрая успях да намеря в една книжарница книгата за Сибирското Хъски (струва 10лв), сега след малко ще отида да си я купя. 1super

#3306 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 19 February 2007 - 02:48 PM

Цитат

Здравейте, както ми препоръча някой от вас най-накрая успях да намеря в една книжарница книгата за Сибирското Хъски (струва 10лв), сега след малко ще отида да си я купя. 1super

И твоя сайт посветен на нашата любима порода е много приятен bravoS
Добави в него цветовете и маркировките
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3307 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 03:49 PM

Цитат

А за социализацията говоря по принцип, не за конкретния 3 седмичен период, защото съм забелязала че Никита я разхождат рядко. Да ме поправят, ако греша.
Поздрави!

Незнам защо мислиш така bl) след като не ни познаваш.Никита се разхожда по 3 пъти на ден.Разходките са поне по 1:30 и това е всеки ден.През останалото време бяга по двора повярвай ми имаме голям двор за едно куче.Както каза lunabg сме спокойникогато е в двора.При нея неможе да се влезе а и постоянно сме нащрек какво прави.

Цитат

А за социялизацията, ами ако едно куче от 3 седмици дворно разхождане си загуби социялизацията значи хич не я е имало.

Аз през останалото си време съм при нея играем,бягаме и т.н.Значи то се привързва към мен само ако я разхождам или нещо не разбрах bl)
И от нас поздрави за lunabg и Никея nok 1super
User's Signature

Качена снимка

#3308 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 February 2007 - 04:07 PM

и все пак Poli бъдете много внимателни и я пазете много защото тия душички полудяват като дойдат тези периоди b) .а през ноща къде ще седи красавицата?

#3309 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 04:19 PM

Цитат

и все пак Poli бъдете много внимателни и я пазете много защото тия душички полудяват като дойдат тези периоди b) .а през ноща къде ще седи красавицата?

Пазим я като очите си,но при нея единствените признаци са че спря да яде с голям апетит тоест както преди слагаш купичката и докато се обърнеш и всичко е изядено l) сменихме няколко вида храни но пак същото казаха ни че е от разгонването.Тя седи в така наречената й стая.Заградено място подобно на стая отгоре си има покрив и всичко.Там й е много добре има си къщичка,играчки и всичко нужно.Мисля че вътре не е толкова добро място защото й е много топло като малка докато беше вътре си лягаше на наай-хладното място което намери.
User's Signature

Качена снимка

#3310 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 February 2007 - 05:06 PM

при всеки е различно хъската на мой приятел от топлото време ли от какво се разгони по-рано.спря да яде ,стана раздразнителна,не иска да играе с никой ,само лежи направо нямам думи.дано не отслабне от това че не яде .радвам се че си имате такава стая където да седи,че какви напористи ухажори има b)

#3311 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 05:08 PM

Цитат

Цитат

Здравейте, както ми препоръча някой от вас най-накрая успях да намеря в една книжарница книгата за Сибирското Хъски (струва 10лв), сега след малко ще отида да си я купя.  1super

И твоя сайт посветен на нашата любима порода е много приятен bravoS
Добави в него цветовете и маркировките

Мерси много. Направила съм специална тема за вашия развъдник както и хипер-линк от долу на сайта. Днес го сложих. Цветовете сега ги прибавям а маркировките - за тях нещо не мога да намеря. cl)

Eдит: Цветовете ги сложих при стандарт. Добавих едно Стандарт и цветове...
Може по-късно да добавя и снимки при цветовете за по-ясна представа

#3312 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 05:31 PM

Намерих и сложих и за маркировката b) d)

#3313 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 05:35 PM

Цитат

Здравейте.Никита се разгони.Долу горе колко време е разгонването ?

Само да кажа за разгонването:
b)
Трае около 9-13 дни!!Може изключени за повече или по-малко!вие чак 3-4 седници-ЕХЕЕЕЕЕЕЕ!!! bl) bl) 1super
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#3314 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 February 2007 - 05:45 PM

прити говорим за целият период ,а не само за периода в който допуска ухажори до себе си b) прочети и поста на норт фейс по въпроса ,ако не аз тя поне да знае колко трае разгонването l)

#3315 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 07:04 PM

Сега разглеждам книгата за Сибирското Хъски и мога да кажа, че е много добре направена. Хубави листа, добра информация, хубави картинки и накрая има реклама на Голдън Никол 1super . Сега ще я дочитам. Много съм доволна, ако искате информация за хъскито, то тази книга е точния избор.

#3316 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 07:39 PM

BINI къде може да си намеря тази книга? s)

#3317 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 10:08 PM

Ами трябва да я има във всяка книжарница, която е по-голяма в околноста при теб. Ако я няма разпитай дали изобщо я докарват. Има я 100 процента във книжарница "Пингвините", но на мен ми беше далече и си я купих от една книжарница до нас.
На издателство "Софтпрес" е.
Дано успееш да си я купиш. 1super

#3318 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 10:45 PM

Цитат

Сега разглеждам книгата за Сибирското Хъски и мога да кажа, че е много добре направена. Хубави листа, добра информация, хубави картинки и накрая има реклама на Голдън Никол 1super . Сега ще я дочитам. Много съм доволна, ако искате информация за хъскито, то тази книга е точния избор.

Като цяло и аз съм доволен от книгата, но забелязах, че в някои случаи не се конкретизира, а се споменава по-общо за дадени проблеми. Например така беше с храненето - пише, че хъскитата имат добър апетит и се нахвърлят с желание на храната, нещо с което аз не съм съгласен (поне от скомния ми опит и това, което съм чел и са ми споменавали). Книгата е много полезна за хората, които тепърва ще си вземат хъски, но за мен по-важна беше втората й част. А иначе илюстрациите и снимките са много добри 1super
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#3319 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 02:49 AM

Ето няколко снимки от нас, много сняг и много студ bl) bl)

Прикачени файлове

User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#3320 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 03:01 AM

Сняг до колене b) b)