Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#4621 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 July 2007 - 08:18 PM

Вижте, няма такова нещо като евтина и хубава храна, особено консервирана. Мнението на ветеринарния ми лекар, както и на един голям специалист по мое мнение е, че консервирана качествена храна няма.
Zein когато храниш кучето си с висок клас храни, калций не е нужен, но в случей, че го храниш с консерви и разни такива неща, по-добре се посъветвай с ветеринарния си лекар.
Хлябът е полезен в малки количества, но за възрастни кучета не!
Сухата храна е по-добра, точно защото е балансирана, а консервата не е балансирана кучешка храна. Помислете малко, как така в една консерва от пилешко например ще има всичко, от което се нуждае кученцето.
Моят съвет е да минавате на гранулирана храна, такъв бе съветът и на ветеринарния ми лекар.
Също така, е хубаво да кажа, че евтината храна излиза много по-скъпо. И аз съм хранила моето куче с не до там хубава храна, след това съм плащала двойно повече по лекари.
ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ КУЧЕТАТА, КОИТО НЕ ДОЖИВЯВАТ ДО 10 ГОДИНИ, СА ХРАНЕНИ С НЕКАЧЕСТВЕНА ХРАНА.
Както решите, но според мен не бива да се правят компромиси с качеството.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4622 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 July 2007 - 08:23 PM

ами от сухата храна - гранулираната
някоя не много скъпа като Роял Канина
и полезно-вкусна за кучето коя ще ми
препоръчатЕ?

#4623 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 08:24 PM

++++++++++++++++++++++++++++++

Моля, форума не е място за продажба на храна !
User's Signature

#4624 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 09:30 PM

Цитат

За яйцата категорично не!Преди 1-2 месеца дадох на моето куче няколко сварени яйца(пресни) и горкото само повръщаше жълто и имаше разстройство s) После четох някъде, а и приятели ми казаха, че яйцата съдържат нещо(не си спомням какво точно), което пречи на правилното храносмилане.Като били сурови не били вредни, но нямам намерение да пробвам наново ouu
Калций по-добре купи на таблетки и нека ветеринар ти определи дозата(въпреки, че на гърба на опаковката пише).

Нещо не е вярно за яйцата!
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#4625 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 09:32 PM

Цитат

Вижте, няма такова нещо като евтина и хубава храна, особено консервирана. Мнението на ветеринарния ми лекар, както и на един голям специалист по мое мнение е, че консервирана качествена храна няма.
Zein когато храниш кучето си с висок клас храни, калций не е нужен, но в случей, че го храниш с консерви и разни такива неща, по-добре се посъветвай с ветеринарния си лекар.
Хлябът е полезен в малки количества, но за възрастни кучета не!
Сухата храна е по-добра, точно защото е балансирана, а консервата не е балансирана кучешка храна. Помислете малко, как така в една консерва от пилешко например ще има всичко, от което се нуждае кученцето.
Моят съвет е да минавате на гранулирана храна, такъв бе съветът и на ветеринарния ми лекар.
Също така, е хубаво да кажа, че евтината храна излиза много по-скъпо. И аз съм хранила моето куче с не до там хубава храна, след това съм плащала двойно повече по лекари.
ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ КУЧЕТАТА, КОИТО НЕ ДОЖИВЯВАТ ДО 10 ГОДИНИ, СА ХРАНЕНИ С НЕКАЧЕСТВЕНА ХРАНА.
Както решите, но според мен не бива да се правят компромиси с качеството.

s) s) s) oleeee angelpik
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#4626 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 10:18 PM

Здравейте на всички, които пишат тук. С огромна радост ви съобщавам, че най-накрая имам кученце. След много дълго чакане Precious of Golden Nicol е вече с нас. Много искам да благодаря на Злати и на Илиана за вниманието, което обърнаха към мен и най-вече за търпението.
Кученцето е страхотно, много любопитно, всичко искаше да разбере. Опозна мястото за кратко време и не се страхуваше изобщо, нито като за пръв път влезе, нито в колата. Разбира се бързо вкара в действие хъсешките си инстинкти като започна да ръфа книги, блузи.., които бяха бързо прибрани от малкото зверче. После разбра колко е интересно да ядеш цветята или да цопваш в купичката с вода.. b)
Сега Прешъс спи, уморена от игра.

Това са заспалите снимки, които успях да направя. Утре сутринта ще пиша пак и ще и пусна нови снимки.
Качена снимка

Качена снимка

#4627 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 10:36 PM

Цитат

Цитат

За яйцата категорично не!Преди 1-2 месеца дадох на моето куче няколко сварени яйца(пресни) и горкото само повръщаше жълто и имаше разстройство s) После четох някъде, а и приятели ми казаха, че яйцата съдържат нещо(не си спомням какво точно), което пречи на правилното храносмилане.Като били сурови не били вредни, но нямам намерение да пробвам наново ouu
Калций по-добре купи на таблетки и нека ветеринар ти определи дозата(въпреки, че на гърба на опаковката пише).

Нещо не е вярно за яйцата!

Може и така да е, аз само споделих как моето куче реагира на яйцата.Вярно, "категорично не" беше малко крайно, за което се извинявам cheers
ПС: специано за гранулираната храна, замислили ли сте се от колко години я има на пазара и преди нея с какво хората са хранили кучетата си?

#4628 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 July 2007 - 11:04 PM

последно полезни ли са ?
и през какъв период
мога да й чуквам в яденето по едно >?

#4629 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 11:21 PM

Цитат

ПС: специано за гранулираната храна, замислили ли сте се от колко години я има на пазара и преди нея с какво хората са хранили кучетата си?

Аз храня Лара с истинска храна, в хладилника има повече продукти за нея, отколкото за мен ,аз месо не ям n)
В началото беше на гранули, но постепенно ги отказахме, и двете стигнахме то този извод...
Няма по-здравословна храна от истинската, аз твърдо вярвам в това.
Вярвам и на нейния инстинкт, а тя така отчаяно НЕ искаше да яде гранули.
Изчетох доста за съдържанието на сухите храни, за консервантите, подобрителите, оцветителите,овкусителите, изкуствените добавки и т.н..... ако някой се заинтересува глобалната мрежа е пълна с информация ( ...и дезинформация разбира се). Друг е и момента, че това са наистина нови продукти и влиянието им върху гените на животните ще се открива тепърва, все пак ти си това, с което се храниш ....
Същото важи и за голяма част от човешката храна, пълна е с л*й**, невиждани до сега. В стремежа си да намалят себестойността на продукта, компаниите използват съставки, които отговарят на едно единственото условие : ЕВТИНИ, а народа ... знаете.
Ако си направите труда да погледнете етикета на шоколадчето, което похапвате например и после потърсите значението на буквичките и цифричките .... bl)
http://www.beinsadou...icles.php?id=41
Това е един от многото линкове по темата....
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#4630 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 July 2007 - 11:26 PM

е кажи ми точно всичко с което я храниш
истинска храна - само с месо ли >????????

#4631 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 11:38 PM

Цитат

е кажи ми точно всичко с което я храниш
истинска храна - само с месо ли >????????

Храна я с месо и зеленчуци.
Месото е пилешко, телешко, свинско, също и риба. Ще уточня, че не купувам "остатъци", а такова, а което бих нагостила и гостите си. Варено, с кокалите ако са подходящи (без пилешките).
Зеленчуците са краставици, марули, моркови, целина и т.н., почти всичко което има в хладилника.
Варени яйца, суровите ги пия аз c) хахаха
Малко хлебче.
Кучешки витамини допълнтелно.
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#4632 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 11:39 PM

Преди да е била измислена пълноценната храна 50 годишен човек е бил рекордюор по старост. Това важи и за кучетата. Ако искаш здраво и хубаво куче, трябва да си готов или да му купуваш гранулирана храна, или да готвиш много усърдно и точно каквото трябва. Но аз пък мисля, че никога не можеш да улучиш точното съотношение на веществата, които трябва да приема кучето, така че съм за гранулите. Пък и моето куче ги харесва.
Естествено, всеки сам решава. Аз открих перфектната кучешка храна за мен и съм много щастлива.
ЕДИТ:
Наистина, ако се употребяват кучешки витамини и каквато трябва домашна храна, всичко ще е наред.
User's Signature

#4633 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 11:43 PM

Цитат

Качена снимка

Браво! bravoS bravoS bravoS
Да ти е здраво и послушно сладурчето!!!!! w) w) w)
Ще чакам още снимки, така ти се равам сега, че ще гушкаш малко, сладко, диво бебе хъски w) w) w) w) w) w) w) w)
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#4634 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 July 2007 - 11:44 PM

месото и зеленчуците
как точно ги смесваш
не и ли е леко суха храната така ?
Готвиш ли ги ?

#4635 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 11:46 PM

Между другото, не се заблуждавайте, че готвената храна излиза по-евтино. Изобщо не е така.
Може към месото да се прибави и две лажици КИСЕЛО мляко.
МЕЖДУ ДРУГОТО, СТРАХОТНО БЕБЕ!
User's Signature

#4636 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 11:51 PM

Цитат

месото и зеленчуците
как точно ги смесваш
не и ли е леко суха храната така ?
Готвиш ли ги ?

Хихи, ти май препускаш през редовете d) d) d)
Прочети пак, месото е варено. Зеленчуците са сурови.
Има си една купа, това и е мярката. Вара и една доза за около ден, ден и половина. Храната и е винаги прясна.

А с гранулите разбира се е много по-лесно....

Всичко е въпрос на избор, желание и възможности....
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#4637 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 02:17 AM

Цитат

Здравейте на всички, които пишат тук. С огромна радост ви съобщавам, че най-накрая имам кученце. След много дълго чакане Precious of Golden Nicol е вече с нас. Много искам да благодаря на Злати и на Илиана за вниманието, което обърнаха към мен и най-вече за търпението.
Кученцето е страхотно, много любопитно, всичко искаше да разбере. Опозна мястото за кратко време и не се страхуваше изобщо, нито като за пръв път влезе, нито в колата. Разбира се бързо вкара в действие хъсешките си инстинкти като започна да ръфа книги, блузи.., които бяха бързо прибрани от малкото зверче. После разбра колко е интересно да ядеш цветята или да цопваш в купичката с вода.. b)
Сега Прешъс спи, уморена от игра.

Това са заспалите снимки, които успях да направя. Утре сутринта ще пиша пак и ще и пусна нови снимки.

А какво е момиче или момче. Их как прилича на моето, така като гледам са горе долу на една и съща възраст. Много е сладко! angelpik dribble Между другото на колко седмици е?

Ето още една снимчица на моята сладурана! :) d)

Качена снимка
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#4638 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 06:35 AM

Половината вечер не се спеше този път. По сред нощ в два часа, беше задължително да си играем и докато заспим... стана 4 часа. И сега сутринта, не може да се качи на леглото, но скача качва си лапите и ми дърпа косата.. нямаше как да не стана b)

Обаче с пишкането нямам никакъв проблем, от както сложихме вестници на балкончето тя само там ходи, нито веднъж не е направила беля другаде.

А за дъвкането новата мода е килима, който ще махнем.. И без това и е по-топло с него.

Husky Lara, мерси w)
Save_The_World, момиче е и е на 1 месец и 16 дни.

Ето номвите снимки, които успях да направя:

Как умно въртиме глава като си общуваме b)
Качена снимка

Качена снимка

Ето ни на любимото място - на балкона на плочките.
Балкона понеже е по-голям аз само я гледам.., че има голям апетит към цветята, всякакви видове и изсъхналите листа опадали от тях.. или пък да се опита да се събере в купичката с вода l) .
Качена снимка

#4639 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 07:22 AM

Леле нямам търпение да си взема моето бебе. w)
Прекрасна е, дам дето е изплезила езиче w)
User's Signature

#4640 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 08:15 AM

Мерси. w)

Да попитам нормално ли е да повърне.. Сега сутринта, след като яде го повърна.., тя направо без да ги дъвчи ги беше яла гранулите.. Не знам дали е нормално..

Да не е от преяждане?

Докторите ми казаха да я храня 3/4 пъти на ден по една шепичка. Храня я с Роял Канин за бебета до 2м.

п.п. А иначе имаме нови 200, отивам аз да и напълня студена вода да се разхлади, връщам се а тя влезнала в голямото цвете и рови, рови.. l) цялата беше станала кафява.

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни