Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 11 July 2007 - 08:44 AM
Цитат
Добре, мерси, че се бях притеснила..
Eто ни пак заспали l)

Публикувано: 11 July 2007 - 09:46 AM
Цитат
Цитат
Добре, мерси, че се бях притеснила..
Моята досега и редко я лови, и повръща, всичко мина, явно е от бебешката възраст. А това дето го казваш, че те буди в два часа, е позната тръпка, моята още няма два месеца а го прави, значи ще имаш още бая мъчения освен ако не я възпиташ по някакъв начин, или не я мориш достатъчно през деня, за д апочива през нощта, аз не успях, но на теб ти пожелавам успех.
п.п. Я кажи как точно успя да я накраш да изкарва смръдливите си прияелчета на точното място, моята сере и пикае дето си ще!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 11 July 2007 - 11:33 AM
Възможно е след ядене да "върне" част от храната и това не е за притеснение. За възрастта, на която е твоето бебе, трябва да яде минимум 4 пъти на ден (3 е малко)
-------------
много сте изписали тук тези дни, за това ще напиша някои по-общи неща
Суровият жълтък е полезен, но суровият белтък не е. За това цели сурови яйца не трябва да се дават. Всеки сам си избира храненето като тип и вид. Аз последните 8 години храня основно с гранула, качествена разбира се и не съм имала никакви проблеми от това. ( Казвам основно, защото при мен гранулата съставлява от 80 до 90 процента от хранителната дажба. (а що се касае до проблемите на кучетата и хората ... те не идват само от храненето) Аз не оставям кучетата сами да решават какво да ядат, защото те "решават" това на базата на обонятелния си орган, а не на базата на знания и пълноценност на храната. Има много неща, които кучетата обичат и ядат с охота, но не трябва да ги ядат изобщо. Освен това разнообразието на храните не е необходимо за тях, важното е да са пълноценни. Те нямат такава диференциация на вкуса, като нас хората. И ако някой отрича гранулата като тип храна и хранене, значи не знае достатъчно за тези храни.(друг е въпроса, че от храна до храна има разлика) и винаги трябва да имате пред вид, че кучето е хищник и това е специфично за него при усвояването даден вид храна. Не всичко, което е добро и полезно захората е полезно и за кучетата. Освен това обаче те отдавна са доместицирани и не живеят в "диво" състояние, естествената му среда е живота с хора и това естествено се е отразило и на храненето.
-------------
а това за пълноценната храна и 50 годишния човек ... ще ме прощавате ноняма как да е вярно. Факт е, че преди години хората са били къде къде подълголетни от сега и храните къде къде" по-чисти"
d)

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 12:37 PM
Цитат
Не знам кой го смята и защо, но няма как да е вярно. (факт е че наистина е разпространено като мислене, но до сега никой по никакъв начин не се е обосновал или дори опитал да ми обясни защо ) Изобщо нито при хората, нито при кучетата е известно еякулацията да спира или забавя по някакъв начин растежа ... иначе момченцата нямаше да порастват l)
Принципно може по правилник женските кучета да се допускат до разплод на 15 месеца, но дори за хъски, като средно голяма порода, аз лично препоръчвам на всеки, който мисли кучето му да стане майка, да не го прави преди 22-24 месеца. А за мъжките кучета въпроса е от съвсем различно естество и за това няма нужда от коментар.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 01:32 PM

Публикувано: 11 July 2007 - 01:50 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 02:38 PM
Цитат
Възможно е след ядене да "върне" част от храната и това не е за притеснение. За възрастта, на която е твоето бебе, трябва да яде минимум 4 пъти на ден (3 е малко)
Аз попринцип почнах да я храня по 4 пъти, преди не знам по колко пъти са я хранили. Почнах да и готва. Сварих фиде, сложих от консервираната кучешка храна Junior и малко хлебче накиснато в малко прясно мляко. Много го хареса, редувам го със суха храна, но по-често давам от "мократа". Казаха ми, че не е хубаво да яде само суха за възрастта и за бъбреците.
Публикувано: 11 July 2007 - 02:38 PM
Толкова се привързах към това куче, че когато някой ми каже че иска да я разходи сутринта в къщи става невероятен скандал!
Не мога без него :) nok d)
Който казва, че при хъскитата през едното ухо влиза през другото излиза просто е в голяма грешка. Мойта малката ме слуша мега много и когато направи някаква бела стой и гледа и направо имам чувството че ще се разплаче!
Пускам я да се разхожда сама на моменти доста ме дразни когато иска да се гоним (когато няма кучета) но в повечето случай гони пръчки или шишарки и после си идва :)
Мега много се радвам на това кученце и смятам когато стана голям (на 16 съм) когато вече съм самостоятелен да си взема точно такова куче!
Айде и имаше един човек който беше дал снимки на малките си сладури МНОГО СА ГОТИНИ ПАЗИ СИ ГИ БЕБЧЕТАТА.
Едит: А да и вече е цели 18 кг. и доста порасна и вече си има доста палава опашка :) super best victoryVVV
Публикувано: 11 July 2007 - 02:51 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 03:25 PM
Цитат
Ми така ми каза ветеринарната лекарка, която питах как да го храня. Тя каза, че да се дава само суха храна е вредно.., аз за това ги редувам. Иначе вече няма да ги накисвам.. хляба е мек.
Гранулите не ги накисвам, но тя ги гълта цели и после повръща, хич не ги дъвчи. :(
А ето така спим сега:

Публикувано: 11 July 2007 - 03:42 PM
Цитат
Не разбрах добре, дали е имала пред вид за сухата храна - ненакисната или по принцип, че този вид храна е вредна. Ако е второто, честно казано все още се изненадвам, че в днешно време още има и такива доктори. Още повече, когато храната Hill's вече се внася и у нас, и когато име специални семинари специално за хранетето на кучета и котки и специално за вет. доктори, които не са само с цел реклама за "пробутване" на дадена стока, а именно за обогатяване на знания. Аз лично не бих отишла втори път при доктор, който ми казва, че сухата храна е вредна!

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 03:51 PM
Цитат
Цитат
Не разбрах добре, дали е имала пред вид за сухата храна - ненакисната или по принцип, че този вид храна е вредна. Ако е второто, честно казано все още се изненадвам, че в днешно време още има и такива доктори. Още повече, когато храната Hill's вече се внася и у нас, и когато име специални семинари специално за хранетето на кучета и котки и специално за вет. доктори, които не са само с цел реклама за "пробутване" на дадена стока, а именно за обогатяване на знания. Аз лично не бих отишла втори път при доктор, който ми казва, че сухата храна е вредна!
Тя говореше за хранене само и единствено със суха храна.. Вече разбрах, че не е вредно b) . Просто ги сменях за разнообразие, да не е само суха храна а и нещо по-месесто.
А иначе различни доктори, абсулютно различни мнение. За котката ми 5 доктора казаха различни неща и всеки отрича на другият.. вече не се знае на кой да се вярва.. Всеки ветеринар сякаш е със собственото си мнение по въпроса.. bl)
п.п. Аз я храня с Роял Канин за бебета.
Публикувано: 11 July 2007 - 04:04 PM
но като пpочетох горното, просто не можах да се сдържа...
Хранете кучето САМО с качествени гранули + вода, нищо друго не е
нужно за бебето, а и за голямото куче!
Моите са разглезени, но ако трябваше да почна отначало, никога не бих повтаряла грешките си да им давам пиле или готвено - както го свикнете от малко, така и ще го гледате занапред.
По принцип кучетата не дъвчат, ако понякога връща храна, значи му е била в повече, съшото правят и малките бебета.
От консервите по вредно няма! Редуването на суха храна с друга също не се препоръчва !
Създайте му режим от сега - 4-кратно хранене с гранули, и нищо друго !
*Edit
Royal canin starter е за вас, до 2 месеца, след това Junior
Успех !

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 11 July 2007 - 04:18 PM
Аз сега с Royal Сanin Starter я храня.
Публикувано: 11 July 2007 - 05:09 PM
Цитат
Да. Само кърмачетата имат необходимите ензими, за да използват прясното мляко като хранителен продукт. Това важи за всички, кучета котки и човекът. При употреба на прясно мляко при възрастни животни може да се стигне до проблеми със стомашно-чревния тракт...

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!
Публикувано: 11 July 2007 - 05:39 PM

Публикувано: 11 July 2007 - 05:51 PM
Особено този при който съм сега, той е супер. И знае адски много, и има огромно желание, и обяснява всичко, което прави и какво му е на кучето.

В приятелството няма породи!