Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 19 July 2007 - 02:51 PM
Относно белите и наказанията, някъде из форума Laikata беше препоръчал бой не с вестник, а с пръчка по задните части / цитирам по памет /
Най-добре той ще обясни кога и защо се използва този метод.

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 19 July 2007 - 03:42 PM
По назад в темата North Face беше пуснала снимки на повод + нашийник, които тя използва за нейните хъскита.
За разгонването не знам нищо - моите са мъжки l)

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 19 July 2007 - 04:30 PM
"Най-подходящо време за съешаване с перспектива за най-голям брой кученца е последния ден от овулацията. Готовността за оплождане на различните женски е индивидуална. При някои липсва кръвоотделяне и при тях периодът протича само с увеличаване на вулвата до самата среща с мъжкото куче. Нормалното време обаче е, когато кръвотечението престане или избледнее. Вулвата е силно увеличена и женската с извивания на опашката встрани и нагоре започне да подканя мъжките кучета. Една женска е готова да приема мъжкия в продължение на 4-5 понякога и повече дни. Общоприетото време за съешаване е 10-13 ден от започването на кръвотечението." - Това е от книгата "Моето куче" на Джоан Палмър, Фил Маджити и Ричард Гебхард
Още нещо като допълнение към по-горе написаното. Гледала съм филм, в който се разглеждаше като тема оплождането и развитието на плода при куче, делфин и слон. Там разясниха, че женската допуска мъжкия и по-рано (няколко дни) от самата овулация, но природата си знае своето. Самите сперматозоиди се захващат в матката и така могат да живеят и да са активни 3-4 дни. Ако през това време настъпи същинската овулация те влизат в действие. Извинявам се за обяснението, което дадох, но не съм вет. Така най-просто се сетих да го обясня.
Публикувано: 19 July 2007 - 05:20 PM
Нагръдник + повод
08.07.07 22:24
Някои хъскита са по-буйни, за тяхно удобство е по-добре с нагръдник за да не се душат.
Моделите са всякакви с всякакви цветове. Избирате по ваше желание.
Това е извадено от българския сайт за сибирското хъски
http://siberian-husky.dir.bg
Публикувано: 19 July 2007 - 05:34 PM
Публикувано: 19 July 2007 - 05:42 PM
Публикувано: 19 July 2007 - 06:48 PM
Цитат
По-добре е да се въздържаш от изцепки, от колкото после да се извиняваш.
Честно казано не ми се четат тук неща от сорта на изкормване и разчленяване на кучета или хора, както и за изтребване и "разчистване" на кучета, които са бездомни. Иска ми се да вярвам, че просто се майтапиш и не го мислиш сериозно. bl) a)
п.с. бих ти обърнала внимание и на английския, че ... май само ти си знаеш какво си написал и е добре ако ще пишеш на английски да го понаучиш още wink

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 July 2007 - 06:57 PM
Цитат
"Най-подходящо време за съешаване с перспектива за най-голям брой кученца е последния ден от овулацията. Готовността за оплождане на различните женски е индивидуална. При някои липсва кръвоотделяне и при тях периодът протича само с увеличаване на вулвата до самата среща с мъжкото куче. Нормалното време обаче е, когато кръвотечението престане или избледнее. Вулвата е силно увеличена и женската с извивания на опашката встрани и нагоре започне да подканя мъжките кучета. Една женска е готова да приема мъжкия в продължение на 4-5 понякога и повече дни. Общоприетото време за съешаване е 10-13 ден от започването на кръвотечението." - Това е от книгата "Моето куче" на Джоан Палмър, Фил Маджити и Ричард Гебхард
Още нещо като допълнение към по-горе написаното. Гледала съм филм, в който се разглеждаше като тема оплождането и развитието на плода при куче, делфин и слон. Там разясниха, че женската допуска мъжкия и по-рано (няколко дни) от самата овулация, но природата си знае своето. Самите сперматозоиди се захващат в матката и така могат да живеят и да са активни 3-4 дни. Ако през това време настъпи същинската овулация те влизат в действие. Извинявам се за обяснението, което дадох, но не съм вет. Така най-просто се сетих да го обясня.
Доста добро обяснение като цяло, но все пак с някои от нещата не важат за всяко куче. Например ако чакам да спре кръвта, ще се окаже че "влака е минал" и сме го изпуснали. Най-добре е хората, които не разбират да "пробват" кучетата след 7 ден от разгонването и ако не се справят до 20-23 ... другия път да пробват пак и от по рано, защото случаи има всякакви. Иначе подходящите дни за заплождане са 3-4, макар женските често да допускат мъжкия и повече дни и яйцеклетките не узряват на веднъж, а до колкото аз знам сперматозоидите остават живи до 6-7 дена, но друг е въпроса дали наистина изкарват толкова, колко са подвижни и дали запазват оплодителната си способност.

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 July 2007 - 07:06 PM
Цитат

Точно за този модел мисля че ще е по добре да е с отделни части и повода да е по-дълъг. За повечето си кучета аз използвам капронените каишки на Ferplast и съм доволна от тях, не похабяват козината (макар че зависи от типа на косъма) и са издържливи. Разбира се ако имаш някое вироглаво куче дето любимия му номер е да си вади главата от каишката и после да не можеш да си го хванеш ... душача е много по надежден. Използвам и душач, но не като душач, но това е за куче на което имаш 100 процентово доверие и с затворени очи. ака че колко подходящ е един вид повод си зависи от самото куче и неговия собствени. Определено не съм фен на нагръдниците за водене и не разбирам защо толкова хора искат да си водят хъскитата с нагръдници.

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 July 2007 - 07:26 PM
Публикувано: 19 July 2007 - 07:54 PM
Цитат
Цитат

Точно за този модел мисля че ще е по добре да е с отделни части и повода да е по-дълъг. За повечето си кучета аз използвам капронените каишки на Ferplast и съм доволна от тях, не похабяват козината (макар че зависи от типа на косъма) и са издържливи. Разбира се ако имаш някое вироглаво куче дето любимия му номер е да си вади главата от каишката и после да не можеш да си го хванеш ... душача е много по надежден. Използвам и душач, но не като душач, но това е за куче на което имаш 100 процентово доверие и с затворени очи. ака че колко подходящ е един вид повод си зависи от самото куче и неговия собствени. Определено не съм фен на нагръдниците за водене и не разбирам защо толкова хора искат да си водят хъскитата с нагръдници.
Да и аз използвам предимно от две части но пък не можах да намеря снимка b) и пак в частност за мен и моете кучета нали съм параноичка и аз им слагам такива капронени каишки на тях накичвам всички "медалчета " от общината,от клиниката,адреса ни а отделно си ги водя на душач. Така като махна душача пак си тичкат с каишка на врата.
Публикувано: 19 July 2007 - 08:13 PM
Как мога да се справя с този проблем? s)
Публикувано: 19 July 2007 - 08:20 PM
Цитат
Цитат
По-добре е да се въздържаш от изцепки, от колкото после да се извиняваш.
Честно казано не ми се четат тук неща от сорта на изкормване и разчленяване на кучета или хора, както и за изтребване и "разчистване" на кучета, които са бездомни. Иска ми се да вярвам, че просто се майтапиш и не го мислиш сериозно. bl) a)
п.с. бих ти обърнала внимание и на английския, че ... май само ти си знаеш какво си написал и е добре ако ще пишеш на английски да го понаучиш още wink
Е добре де за това "piece" ще ме изгорите на кладата. Ами обърках се какво да направя, случва се от време на време и на най-добрите. Иначе за другото, чак пък найстина на шега го казвам. Всмисъл не вярвам някой да даде на кучето си да общува с помияри когато е разгонено.

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 19 July 2007 - 08:31 PM
п.п. А за английския, пак аз да си кажа, смятам, че си е доста добре, ама така сгрешил съм една дума и "тоя незнае английски", не че го знам перфектно но го владея почти добре! drink bgflag d)

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +