Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#4821 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 July 2007 - 06:57 PM

Цитат

Zein, това е за теб и се надявам да ти даде някаква яснота по въпроса. Порови се малко в интернет и сигурно ще намериш още информация.
"Най-подходящо време за съешаване с перспектива за най-голям брой кученца е последния ден от овулацията. Готовността за оплождане на различните женски е индивидуална. При някои липсва кръвоотделяне и при тях периодът протича само с увеличаване на вулвата до самата среща с мъжкото куче. Нормалното време обаче е, когато кръвотечението престане или избледнее. Вулвата е силно увеличена и женската с извивания на опашката встрани и нагоре започне да подканя мъжките кучета. Една женска е готова да приема мъжкия в продължение на 4-5 понякога и повече дни. Общоприетото време за съешаване е 10-13 ден от започването на кръвотечението." - Това е от книгата "Моето куче" на Джоан Палмър, Фил Маджити и Ричард Гебхард
Още нещо като допълнение към по-горе написаното. Гледала съм филм, в който се разглеждаше като тема оплождането и развитието на плода при куче, делфин и слон. Там разясниха, че женската допуска мъжкия и по-рано (няколко дни) от самата овулация, но природата си знае своето. Самите сперматозоиди се захващат в матката и така могат да живеят и да са активни 3-4 дни. Ако през това време настъпи същинската овулация те влизат в действие. Извинявам се за обяснението, което дадох, но не съм вет. Така най-просто се сетих да го обясня.

Доста добро обяснение като цяло, но все пак с някои от нещата не важат за всяко куче. Например ако чакам да спре кръвта, ще се окаже че "влака е минал" и сме го изпуснали. Най-добре е хората, които не разбират да "пробват" кучетата след 7 ден от разгонването и ако не се справят до 20-23 ... другия път да пробват пак и от по рано, защото случаи има всякакви. Иначе подходящите дни за заплождане са 3-4, макар женските често да допускат мъжкия и повече дни и яйцеклетките не узряват на веднъж, а до колкото аз знам сперматозоидите остават живи до 6-7 дена, но друг е въпроса дали наистина изкарват толкова, колко са подвижни и дали запазват оплодителната си способност.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4822 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2007 - 07:06 PM

Цитат

Ето пускам снимка пак това на снимката е едно цяло така да се каже а има и по отделно повода и нашийника r)
Качена снимка

Точно за този модел мисля че ще е по добре да е с отделни части и повода да е по-дълъг. За повечето си кучета аз използвам капронените каишки на Ferplast и съм доволна от тях, не похабяват козината (макар че зависи от типа на косъма) и са издържливи. Разбира се ако имаш някое вироглаво куче дето любимия му номер е да си вади главата от каишката и после да не можеш да си го хванеш ... душача е много по надежден. Използвам и душач, но не като душач, но това е за куче на което имаш 100 процентово доверие и с затворени очи. ака че колко подходящ е един вид повод си зависи от самото куче и неговия собствени. Определено не съм фен на нагръдниците за водене и не разбирам защо толкова хора искат да си водят хъскитата с нагръдници.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4823 Потребителят е офлайн   rosi_stanimir Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 July 2007 - 07:26 PM

Привет на всички!Нямах възможност да пиша тези дни, но ето че най сетне успях.Прегледах последните 15 страници и съжалявам че не успях да се включа с мнение.Що се отнася до тези спорове от последните няколко страници, просто искам да кажа че е нормално сред толкова много хора да има и различни мнения и спорове, но мисля че решението им трябва да бъде по нормален начин а не с обиди.Защото преди всичко е важно да се уважаваме и да си помагаме. Съжалявам ако съм обидила някой, но просто неможах да се въздържа и да не кажа това което мисля.

#4824 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 July 2007 - 07:32 PM

Забелязах че по едно време 3-4 дена наистина й става
като розова много изсветлява кръвта
тогава е най податлива нали ?

#4825 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 19 July 2007 - 07:54 PM

Цитат

Цитат

Ето пускам снимка пак това на снимката е едно цяло така да се каже а има и по отделно повода и нашийника r)
Качена снимка

Точно за този модел мисля че ще е по добре да е с отделни части и повода да е по-дълъг. За повечето си кучета аз използвам капронените каишки на Ferplast и съм доволна от тях, не похабяват козината (макар че зависи от типа на косъма) и са издържливи. Разбира се ако имаш някое вироглаво куче дето любимия му номер е да си вади главата от каишката и после да не можеш да си го хванеш ... душача е много по надежден. Използвам и душач, но не като душач, но това е за куче на което имаш 100 процентово доверие и с затворени очи. ака че колко подходящ е един вид повод си зависи от самото куче и неговия собствени. Определено не съм фен на нагръдниците за водене и не разбирам защо толкова хора искат да си водят хъскитата с нагръдници.

Да и аз използвам предимно от две части но пък не можах да намеря снимка b) и пак в частност за мен и моете кучета нали съм параноичка и аз им слагам такива капронени каишки на тях накичвам всички "медалчета " от общината,от клиниката,адреса ни а отделно си ги водя на душач. Така като махна душача пак си тичкат с каишка на врата.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4826 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 08:13 PM

Привет на всички!От днес вече имаме страх от водата s) Преди я къпех без проблем, днес просто не знам какво й стана, почна да се дърпа, да скача, доста се уплаши!Не знам на какво се дължи, досега не се е плашила, къпането си беше чисто забавление bl) Едвам й намокрих крачката и я оставих така, че доста се стреснах.Опитах с галене, с говорене, но не можа да се успокои и банята остана за друг път.
Как мога да се справя с този проблем? s)

#4827 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 08:20 PM

Цитат

Цитат

We shall have piece, someday. Аз предлагам мир за народа и найстина да спрем, защото и аз имах някакви такива изцепки, но гледам да се извинявам, когато аз съм виновен.

По-добре е да се въздържаш от изцепки, от колкото после да се извиняваш.
Честно казано не ми се четат тук неща от сорта на изкормване и разчленяване на кучета или хора, както и за изтребване и "разчистване" на кучета, които са бездомни. Иска ми се да вярвам, че просто се майтапиш и не го мислиш сериозно. bl) a)

п.с. бих ти обърнала внимание и на английския, че ... май само ти си знаеш какво си написал и е добре ако ще пишеш на английски да го понаучиш още wink

Е добре де за това "piece" ще ме изгорите на кладата. Ами обърках се какво да направя, случва се от време на време и на най-добрите. Иначе за другото, чак пък найстина на шега го казвам. Всмисъл не вярвам някой да даде на кучето си да общува с помияри когато е разгонено.
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#4828 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 08:31 PM

Лелел, ама аз май найстина съм попрекалил с изказванията, край спирам да гледам хорър и да чета трилъри, явно влияят зле на преценката ми и най-вече на мисленето.

п.п. А за английския, пак аз да си кажа, смятам, че си е доста добре, ама така сгрешил съм една дума и "тоя незнае английски", не че го знам перфектно но го владея почти добре! drink bgflag d)
User's Signature

Save Our Wildlife.

#4829 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 08:31 PM

А би ли позволил на кучето ти да общува с най-прекрасният самоед, когато е разгонено, ами със аляски маламут, ами с чау? Ами аз не бих.. Не става въпрос само за помяр и породист, а какво точно против непородисти кучета имаш?
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4830 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 08:36 PM

some и day се пишат отделно. shall почти не се употребява.
В крайна сметака не разбрах какво имаш в предвид с изречението "We shall have piece, someday". В смисъл... Разбирам, но изобщо не ми се струва правилно.
Както и да е. Това изобщо не е за тук.
Моето кученце днес пристига в София dribble dribble dribble
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4831 Потребителят е офлайн   DrLevine Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 08:54 PM

Днес блъснаха малко ми кученце ;( :( :(

Сега се моля утре ветеренаря да каже, че няма нищо счупено и да е само извадено рамото

И представете си пича беше с мега якия джип можеше да спре да каже "ей хлапе ще ти помогна дай да го закараме на лекар" а той продължи ... още не мога да спра да мисля как можеше това да е човек и как щеше да продължи!

Ето затова съм на мнение че няма да се оправи шибана ни държава защото ние сме животни не само към животните но й към хората!

Стоях и плаках на пътя и шибаните таксита не искаха да ме качат :(

Молете се утре малката Лара (5 месеца) да бъде само с извадено рамо и сичко да мине по вода super best и скоро да може да си тичка на воля d) и да бъде същата палавница както преди!

#4832 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 09:09 PM

Цитат

some и day се пишат отделно. shall почти не се употребява.
В крайна сметака не разбрах какво имаш в предвид с изречението "We shall have piece, someday". В смисъл... Разбирам, но изобщо не ми се струва правилно.
Както и да е. Това изобщо не е за тук.
Моето кученце днес пристига в София dribble dribble dribble

Shall не се използвало, а some и day се писало по отделно. ouu ouu ouu ouu ouu ouu ouu ouu ouu ouu ouu . Да some и day се пишат по отделно в различните случай. Но вземи речник и погледни, че :

Речников превод:

"someday" преведено от английски означава на български:
един ден, някой ден

Това е превод от речник, ако създателите на тоя речник грешат, значи са идиоти, а ти пренаписваш Английския!

Защо трябва да се караме и да спорим за такива глупости. Мен ме разпънахте, че съм написал по погрешка "piece", а не "peace", а ти ми дрънкаш, че "someday", се писало по отделно. Няколко думи : книги, четене, вестници, интернет, история, като почнат някой хора да спорят за неща, от които си нямат понятие. Главата почна да ме боли, вече отивам да изпия нещо, дано смъртта ми е по лека!
User's Signature

Save Our Wildlife.

#4833 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 09:17 PM

Е хайде моля ви се не превръщайте темата в речник по английски!

#4834 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 July 2007 - 09:22 PM

Цитат

Сега се моля утре ветеренаря да каже, че няма нищо счупено и да е само извадено рамото

Стискам палци всичко да е наред утре ! Пиши как е, ще се радваме да разберем че всичко е наред ! 1super

#4835 Потребителят е офлайн   DrLevine Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 09:29 PM

Цитат

Цитат

Стискам палци всичко да е наред утре ! Пиши как е, ще се радваме да разберем че всичко е наред ! 1super

Аз утре съм на работа сутринта и ще се обадя на татко да ми каже как е те ще я водят остатъка от фамилията (колко я обичаме сичките) и ще ми кажат как е и ще пиша :(

Сега се сви на кравайче и плаче ;( много ми е гадно искам утре сутринта пак да я виждам на поляната при приятелите й :(

#4836 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 09:33 PM

Цитат

И представете си пича беше с мега якия джип можеше да спре да каже "ей хлапе ще ти помогна дай да го закараме на лекар" а той продължи ... още не мога да спра да мисля как можеше това да е човек и как щеше да продължи!

Ето затова съм на мнение че няма да се оправи шибана ни държава защото ние сме животни не само към животните но й към хората!

Стоях и плаках на пътя и шибаните таксита не искаха да ме качат :(

Молете се утре малката Лара (5 месеца) да бъде само с извадено рамо и сичко да мине по вода  super best и скоро да може да си тичка на воля  d) и да бъде същата палавница както преди!

Съжалявам много... s)...Знам какво ти е.И на мен ми се е случвало нещо подобно ,но ако беше джип нямаше да е жива/от дребните породи е / Ще се моля да се възстанови бързо и напълно както моята Доли.Вярвам в това.Не трябва да се отчайваш....
п.с.:Не мога да изразя чувствата с думи,иначе сигурно бих написала повече..

#4837 Потребителят е офлайн   DrLevine Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 09:45 PM

Ужасно е не го пожелавам на никого да види как няква огромна кола просто "леко" бута малкото му кученце и как пищи и скача и майка още продължава да ме нарежда как може да съм изкочил на такъв път да взимам кучету защото ако някой знае Бургас колодрума до бензиностанция Шел знае вечерта какво е движението там и все още ми мранка, че заради нея съм можел и аз ... да пострадам уви прибрахме си я ... надявам се вече поне да стане по послушна

#4838 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 10:01 PM

Докато четях си представих гледката и се препотих.Нещо се сви в мен...Дано да се оправите. s) s) s) s)

#4839 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 10:10 PM

DrLevine,
Нека всичко да е наред с малката и да се оправи бързо!!!
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#4840 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 July 2007 - 10:18 PM

DrLevine, като четях поста ти ми се насълзиха очите и все едно и аз съм била там. В тази твоя болка не си сам!
Стискам палци всичко да е наред и да има happy end. 1super
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема