Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 27 July 2007 - 06:32 PM

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 27 July 2007 - 09:02 PM
Husky Lara, смимките както винаги са прекрасни. Нямам търпение да заведа Прешъс на плажа.
Прешъс вече яде както трябва.. 200 грама храна на ден, но проблема с хапането е сериозен. Не мога дори да я погаля без да ме захапе някъде (освен ако не събудена току що). Разбирам, че си играе и е малка, но наистина много боли и най-гадното е, че си го позволява само с мен. Другите като и кажат "не" и слуша, а мен не, дори да я перна през муцунката, продължва да хапе. Тя само така си играе, дори и така изразява радостта си.. заедно със скимтене и свити уши. Какво да правя?
Мога да си натрия ръцете с чесън, ама и това няма да я спре.. нищо не може да я спре..
Моля за съвет.
Публикувано: 28 July 2007 - 12:14 AM
Цитат
И Лара си позволява своеволия и то само върху мен... скача ми, хапе ме, слага си носа на възглавницата ми и всякаки забранени неща. Имаме една ваза с разноцветнои бамбуци, тънки, леки и кухи :) Та като ми скача, взимам един бамбук и я цапвам по дупето или предната лапа със сълно НЕ. Не мисля, че я боли, пробвала съм на мен .. нищо. Но се респектира от бамбука. Когато се прибирам същото, от вратата тичам за бамбук, защото иначе е една безмерна радост, скачане и хапане по ръцете ...... При мен това работи - бамбук + НЕ, само НЕ не е достатъчно bl)
Публикувано: 28 July 2007 - 11:06 AM

Публикувано: 28 July 2007 - 11:32 AM
Цитат
Не помага, ако я игнорирам, хапе ме, все едно съм коженият и кокал. Ако я оставя, най-вероятно ще ме изяде.
Husky Lara, за съжаление нямаме бамбук, пробвах само със силно НЕ, но не помага, НЕ + перкане през муцунката се заиграва още повече. Сериозният тон, който използвам я стимулира да играе още повече. Почва да се лае, да тича и да играе и най-вече да хапе още повече.
Много неприятно хапе, защото е доста силно.
Относно храната на всяко човалче на дадена марка е написано за колко килограмово бебе колко храна. Ние сме около 5 кила.
Нашата Virbac е 150 -200 грама на ден. Разпределям и ги в 3 хранения, 4 не ги яде .. оставя храната. Ветеринаря ми каза да пробвам да ги намаля на три давания, същият грамаж и стана. 100 грама закуска, 50 обяд и 50 вечеря.
А грамажа се мери със специални кофички. Всяка храна има различна кофичка, имаме и за Роял Канин, като се приберем вкъщи.
Забравих да спомена най-гадният номер с хапане. Тя се научи да се качва на леглото и почна да ми спи над главата, на възглавницата демек, а аз без. Не мога да я отуча... никой не я е учил на легло, тя просто си се качва. Не ми пречи, но като стане голяма не знам.. Спи при мен около час/два после се събужда, почва да се разхожда в/у мен и ме скубе.. хапе ме и ме дърпа за косата. После до около 5 сутринта спи на пода, на хладно после пак идва при мен и ме хапе по носа и изобщо по лицето, където най-много боли. И естесвено аз се събуждам. После едвам заспивам пак, почна да ме боли главата от недоспиване.. Ако поне не ме хапеше щях да си спя, поне да ближе.., но тя хапе! bl)
Публикувано: 28 July 2007 - 02:32 PM
Прикачени файлове
-
DSC00059.JPG (29.43K)
Брой сваляния: 39
Публикувано: 28 July 2007 - 02:35 PM
Прикачени файлове
-
DSC00123.JPG (34.55K)
Брой сваляния: 36
Публикувано: 28 July 2007 - 04:47 PM
Цитат
Онлайн пазар, иначе, ако знаеш тука моя ветеринар каква каишка и нашийник е продал на наще, ще получиш разтройство и няма да те пусне месеци наред, или ако те мързи Онлайн, цапкаш с в някое по голямо градче и търсиш по заредено зоомагазинче! :)

Публикувано: 29 July 2007 - 10:29 AM
Другият вариант е да поръчаш от приятели или роднини в София, които да ти пратят, но ме съмнява в Пловдив да няма. То дори в Несебър има..
А да попитам, аз също ще и купя като мине годинка, но кой е по-добрият вариант.
Този, който показа Норт фейс (цял) или верижка + повод?
- това демек или по отделно съм виждала верижка и този тип планинско въже повод?
Публикувано: 30 July 2007 - 02:27 AM
са ви мненията относно гранулираната
храна Бош като съотношение цена/качество.. ?
http://bosch-food.co...cat=dog-premium
Публикувано: 30 July 2007 - 09:31 AM

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!
Публикувано: 30 July 2007 - 11:03 AM
са ви мненията относно гранулираната
храна Бош като съотношение цена/качество.. ?
http://bosch-food.co...cat=dog-premium
Публикувано: 30 July 2007 - 11:24 AM
Ivi, да наиситина е по-добре по отделно.. чак сега се замислих. Мерси.
Публикувано: 30 July 2007 - 12:54 PM
Прикачени файлове
-
Ary_Zlati.jpg (63.6K)
Брой сваляния: 43

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +