Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 04 August 2007 - 12:46 AM
Публикувано: 04 August 2007 - 08:12 AM
А като заговорим за дивотии..... l) l) l) Тази снимка е на малкия Бък и Никита преди да започне" играта " им!
П.ПСЪжалявам за лошото качество но е от телефон!
Прикачени файлове
-
______.JPG (25.06K)
Брой сваляния: 32
Публикувано: 04 August 2007 - 08:40 AM
Цитат
хахахахаха
Публикувано: 04 August 2007 - 08:50 AM
Цитат
Така е,много назад в темата бях обяснила. Нашата работа с бебетата започва на 2 месеца. Бебето се учи да седи в стойка почти ежедневно. Аз лично ги качвам на масата още от 40 дневни седят си в началото просто да свикнат с масата,после към 60 ден вече с команда макар и за минутка,повтарям командата,фиксирам с ръце бебето и после наградка b) Забелязала съм,което е учено от бебе е като " памук " като голямо.Преди 4-5г. започвах да си обучавам кучетата по голями и определено срещах трудности тогава внесохме на 3м. от Румъния Тауни / INT.CH. Talk of the Town of Wolf Point / и той дойде като памук bl) седеше в стойка,ходеше като голямо куче с изложбения повод....направо бях много приятно изненадана и естествено почерпих опит от собственика на развъдника и наш приятел д-р Аугустин Йонеско и вече всички бебета са на масата от 60 дни.
на снимката Omega of Golden Nicol на 50 дни
Прикачени файлове
-
Omega_stoika.jpg (53.69K)
Брой сваляния: 30
Публикувано: 04 August 2007 - 08:54 AM
Публикувано: 04 August 2007 - 08:58 AM
Цитат
А за храната си яде, всичко е наред. Малко е едра. Слагам една лъжица бульон и омекват външно и ги яде. Не се е подрискала слава богу. bravoS
Това само ще се изтреби, айде сега поне вече свикна с апартамента и знае горе долу кога да спре преди да се разбие в нещо. Обаче пък сега е по голяма и има по голяма засилка, ако не спре на време направо се размазва. Какво да и направя, просто, пък и сега вече има някаква натрупана енергия и се чуди къде да си я изкара и тича ли тича, преди няколко дни много злобно се изпраска, ама кво да и правя, ся немога да я следя.
А относно за стойката, нека някой даде подробно описание въобще за възпитанието и подготовката на кучето за изложби. То аз и моята се надявам някой път да я заведа на изложба, обаче имам чувството, че в нея преобладава дивото и не подлежи много на някакво възпитание!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 04 August 2007 - 09:02 AM
Публикувано: 04 August 2007 - 09:08 AM
АБЕ ОСТАВИ МЕ, КАКВО СЪМ ТИ НАПРАВИЛ ТА ЩЕ ЧЕ УЧИШ НА СТОЙКА!!!:
Няма пък!
Абе виж ме какъв съм красив, стойка та стойка! Е няма пък. Чакай да си седна...

В приятелството няма породи!
Публикувано: 04 August 2007 - 10:08 AM
Просто те са извън стандарта на FCI, и смятам, че всеки развъдчик на тази прекрасна порода се стреми да я подобрява, а не да размножава кучета с дефекти.
Има породи, които са дългокосмести - при тях косъма може да е по-къс, или по дълъг, зависи от много неща, най-вече от наследствените гени
предполагам (всички ние сме виждали различно окосмени шпицове, померани, самоеди, чау-чау, коли/шелти и много други) само че хъскито не се води дългокосместо по никой стандарт.

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 04 August 2007 - 10:14 AM
Публикувано: 04 August 2007 - 10:25 AM
А мисля,че достатъчно добре съм запознат ,както и колежката ми със стандартите.

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 04 August 2007 - 11:37 AM
п.с. North face, говориш така все едно дългокосместите кучета нямат и други качества, кито са важни и все едно никога не сте заплождали дългокосместа женска. Знаеш не по зле от мен, че в много кучила се раждат такива кученца, те нямат изложбена кариера, но техни братя и сестри имат много успешна такава по цял свят и на световни и европейски изложби. Никой не говори за масово развъждне на дългокосмести кучета, защото наистина често е добре такива да бъдат кастрирани.

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 August 2007 - 12:06 PM
Ще се самоцитирам та двете ми мнения да са едно под друго ;)
Цитат
Публикувано: 04 August 2007 - 12:18 PM
Цитат
Ще се самоцитирам та двете ми мнения да са едно под друго ;)
Цитат
Да де, добре, но аз пък не съм казала, че ти си казала... l) казах само, че говориш така все едно че....

JulyVell Siberians