Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 04 August 2007 - 08:34 PM
Цитат
Незнам какво е това "нокове", не говорим за престъпници, а за издръжливост, хъскито е работно куче, куче за впряг иска тичане. Аз знам само едно състезание за издръжливост и то най-голямото, то е в подписа ми, но там само безсмъртните имат шанс да успеят. Така или иначе само да стане на една година и да може да се натоварва до краен предел, ще й извадя душата от тичане! Та затова попитах изпитание за издръжливост, защото така като гледам Дженис за стойки и добро поведение няма да стане, но за издръжливост може да тичаме ден и нощ, и което ще стане, това е една от причините да я взема, защото знам, че е спортистче, а както се казва "Спортистче при спортистче отива!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 04 August 2007 - 08:56 PM

Публикувано: 04 August 2007 - 09:13 PM
Публикувано: 04 August 2007 - 09:53 PM
Цитат
Аз не отварям спор, и не аз почнах да говоря за "НОКОВЕ", форума е за Хъски и аз питам неща които засягат хъски, бе защо всичките като питат, задават въпроси, интересуват се, и нищо. Щом аз се пойнтересувам за нещо и питам и веднага ме захапвате като, че ли съм прерязал гърлото на някой с бръснарско ножче и съм му извадил бъбреците!
Е хубаво аз съм устроен да не се сърдя. Мир и любов! Ето малко да се посмеем в тоя форум :
Семейство канибали сядат на масата. Бащата опитва супата и удря един на жена си. Тя плаче, а той:
- Колко пъти да ти казвам: като слагаш месото в супата - сваляй чорапите!

Публикувано: 04 August 2007 - 10:07 PM
Цитат
Не, за съжаление все още няма. Има някои ентусиасти, които го правят, по скоро с идеята не да се състезават, а именно поради тази причина - хъскито е куче за теглене, то трябва да тича и да тегли.
Да, имаш добро виждане - нека да порасне до една година и тичайте. Ще видиш, че ще те следва, дори ще бъде преди теб. Но и това си има особености - кучето се натоварва постепенно, засилва му се храната, иска се тренировките да са с ум и да не са прекалено натоварващи за кучето.
Състезанията в подписа ти са .... бе велико нещо. cheers
Казано честно, кучетата там доста се различават от тези, които си свикнал да виждаш на снимка. По мое мнение екстериорното развъждане е едно, а работните линии са по други. Ако те интересува това състезание, то от тук можеш да си свалиш доста видео от 2007 година - тук
Приятно гледане ! 1super
Публикувано: 04 August 2007 - 11:30 PM
Цитат
Цитат
Не, за съжаление все още няма. Има някои ентусиасти, които го правят, по скоро с идеята не да се състезават, а именно поради тази причина - хъскито е куче за теглене, то трябва да тича и да тегли.
Да, имаш добро виждане - нека да порасне до една година и тичайте. Ще видиш, че ще те следва, дори ще бъде преди теб. Но и това си има особености - кучето се натоварва постепенно, засилва му се храната, иска се тренировките да са с ум и да не са прекалено натоварващи за кучето.
Състезанията в подписа ти са .... бе велико нещо. cheers
Казано честно, кучетата там доста се различават от тези, които си свикнал да виждаш на снимка. По мое мнение екстериорното развъждане е едно, а работните линии са по други. Ако те интересува това състезание, то от тук можеш да си свалиш доста видео от 2007 година - тук
Приятно гледане ! 1super
Хей, най-после някой да ме разбере в тоя форум и да ми отговори като хората. Благодаря ти много, не знаех, че има такъв сайт. Ако не ставам прекалено нахален, знаеш ли дали има някакъв канал по който да се излъчва директно или на записи след това. Остават 209 дни до следващото "Iditarod", не искам да пропускам ако е възможно да го дават по някой чужд канал! Благодаря ти предварително!

Публикувано: 05 August 2007 - 02:26 AM
Иначе съм писал за тренировките при кучетата - можеш да прочетеш част от темите в Възпитание, обучение, спорт - тук. Ако имаш въпроси, питай в тази тема, тя и без това замря, май само аз останах фен, сега сме двама. Е, аз съм с самоед, ще го видиш на снимките b)
Публикувано: 05 August 2007 - 02:54 AM
Сигурно знаете историята на това легендарно състезание. За великия преход за спасяването на град Ном, за легендата сибирско хъски, наречена Того - легендарния водач на впряга на Леонард Сепала. Ето я накратко ...
Норвежеца Леонард Сепала , един от най бързите водачи на кучешки впряг и неговите кучета стават легенда през 1925 година, когато в град Ном се разразява епидемия от дифтерит. За да се потуши епидемията, било необходимо бързо да се достави серум, който бил единственото спасение за хората. За да се достави серума, трябвало да се изминат през заснежените преспи при температура минус 50 градуса 658 мили - 1053 километра. Обикновенно този път се изминавал за около девет дни. Съоръжени били няколко кучешки впряга и въпреки студа и трудностите, спасителната операция започнала. Сепела преодолява почти цялото разстояние, а накрая предава пратката на Гунар Касън, като разстоянието е преминато за пет дни и половина. Кучето - водач на впряга на Сепала, кучето Того било с окървавени лапи, целите в кръв. В чест на спасението на града, в Ню Йорк същата година бил издигнат паметник на впрегатните кучета, като под паметника е записано :
"Посветено на несломимия дух на впрегатните кучета, които доставили антитоксин, изминавайки над 600 мили през неравен лед, през коварни води, през арктическите снежни бури от Ненана в помощ на засегнатия Ном през зимата на 1925 г.
Издръжливост.
Преданост.
Интелект"
А знаете ли, че легендарния Того има наследник тук, в България ?
Знаете ли кое е това куче ?
Публикувано: 05 August 2007 - 04:56 AM
Прикачени файлове
-
P1120459.JPG (91.06K)
Брой сваляния: 29
Публикувано: 05 August 2007 - 04:58 AM
Прикачени файлове
-
P1120517.JPG (111.03K)
Брой сваляния: 30
Публикувано: 05 August 2007 - 05:03 AM
Уникални снимки на малки сладури, НортФейс, разгледахме ги по няколко пъти! Голяма радост е това, да си около тези малки душици! w)
Сладки, мили ... и Лара беше такова ангелче, и като се обърнеш изяла ъгъла на вратата b)
Прикачени файлове
-
P1120520.JPG (113.36K)
Брой сваляния: 30
Публикувано: 05 August 2007 - 05:14 AM
Публикувано: 05 August 2007 - 07:47 AM
Слушай, питай North face и Vabank, до колкото зная те са карали хъски с шейна по витоша, питай от къде да намериш шейна и през другата зима се предлагам за компания = ). Предполагам Bini също ще се съгласи. Ще намерим и други кучета и така. А до тогава.. Тичайте = )

В приятелството няма породи!
Публикувано: 05 August 2007 - 07:51 AM
Husky Lara И тези гризкат врати и дървени колибки с ангелския си вид l) От вчера са обзаведени с ново въже и топка но никой не ги поглеждааа angelpik
Публикувано: 05 August 2007 - 07:54 AM
Но тази зима хъскитата ни отиват на курорт Банско защото ги чака нова голяма шейна и трябва да ни возят oo