Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 05 August 2007 - 02:26 AM
Иначе съм писал за тренировките при кучетата - можеш да прочетеш част от темите в Възпитание, обучение, спорт - тук. Ако имаш въпроси, питай в тази тема, тя и без това замря, май само аз останах фен, сега сме двама. Е, аз съм с самоед, ще го видиш на снимките b)
Публикувано: 05 August 2007 - 02:54 AM
Сигурно знаете историята на това легендарно състезание. За великия преход за спасяването на град Ном, за легендата сибирско хъски, наречена Того - легендарния водач на впряга на Леонард Сепала. Ето я накратко ...
Норвежеца Леонард Сепала , един от най бързите водачи на кучешки впряг и неговите кучета стават легенда през 1925 година, когато в град Ном се разразява епидемия от дифтерит. За да се потуши епидемията, било необходимо бързо да се достави серум, който бил единственото спасение за хората. За да се достави серума, трябвало да се изминат през заснежените преспи при температура минус 50 градуса 658 мили - 1053 километра. Обикновенно този път се изминавал за около девет дни. Съоръжени били няколко кучешки впряга и въпреки студа и трудностите, спасителната операция започнала. Сепела преодолява почти цялото разстояние, а накрая предава пратката на Гунар Касън, като разстоянието е преминато за пет дни и половина. Кучето - водач на впряга на Сепала, кучето Того било с окървавени лапи, целите в кръв. В чест на спасението на града, в Ню Йорк същата година бил издигнат паметник на впрегатните кучета, като под паметника е записано :
"Посветено на несломимия дух на впрегатните кучета, които доставили антитоксин, изминавайки над 600 мили през неравен лед, през коварни води, през арктическите снежни бури от Ненана в помощ на засегнатия Ном през зимата на 1925 г.
Издръжливост.
Преданост.
Интелект"
А знаете ли, че легендарния Того има наследник тук, в България ?
Знаете ли кое е това куче ?
Публикувано: 05 August 2007 - 04:56 AM
Прикачени файлове
-
P1120459.JPG (91.06K)
Брой сваляния: 38
Публикувано: 05 August 2007 - 04:58 AM
Прикачени файлове
-
P1120517.JPG (111.03K)
Брой сваляния: 40
Публикувано: 05 August 2007 - 05:03 AM
Уникални снимки на малки сладури, НортФейс, разгледахме ги по няколко пъти! Голяма радост е това, да си около тези малки душици! w)
Сладки, мили ... и Лара беше такова ангелче, и като се обърнеш изяла ъгъла на вратата b)
Прикачени файлове
-
P1120520.JPG (113.36K)
Брой сваляния: 39
Публикувано: 05 August 2007 - 05:14 AM
Публикувано: 05 August 2007 - 07:47 AM
Слушай, питай North face и Vabank, до колкото зная те са карали хъски с шейна по витоша, питай от къде да намериш шейна и през другата зима се предлагам за компания = ). Предполагам Bini също ще се съгласи. Ще намерим и други кучета и така. А до тогава.. Тичайте = )

В приятелството няма породи!
Публикувано: 05 August 2007 - 07:51 AM
Husky Lara И тези гризкат врати и дървени колибки с ангелския си вид l) От вчера са обзаведени с ново въже и топка но никой не ги поглеждааа angelpik
Публикувано: 05 August 2007 - 07:54 AM
Но тази зима хъскитата ни отиват на курорт Банско защото ги чака нова голяма шейна и трябва да ни возят oo
Публикувано: 05 August 2007 - 08:52 AM
Цитат
Слушай, питай North face и Vabank, до колкото зная те са карали хъски с шейна по витоша, питай от къде да намериш шейна и през другата зима се предлагам за компания = ). Предполагам Bini също ще се съгласи. Ще намерим и други кучета и така. А до тогава.. Тичайте = )
Не исках да прозвучи като обида, просто ти заговаряш за НОК, а мен почват да ме изяждат затова направих такава изцепка!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 05 August 2007 - 11:20 AM
Публикувано: 05 August 2007 - 11:58 AM
Публикувано: 05 August 2007 - 01:20 PM
Аз само си казвам моето мнение и не казвам, че то е най-правилното, но е изпитано върху доста кучета... :) 1super надявам се да се справяте много добре 1super
Публикувано: 05 August 2007 - 01:38 PM
Цитат
Btw Husky Lara, нарисувах Лара, искаш ли да видиш = )
Хахаха, позната тръпка, и моята така се излита навън без спирачки, само, че като стигне стълбището и спира като опарена и се върти и души. Иначе това за яденето, храната може и да не си я изяде, но някой боклук види ли просто налита като лешояд на мърша, и даже като тръгна да я отместя да не го яде е готова да ми прехапе ръката само и само да го вземе.
А относно това за впряга с три кучета няма да стане, но ще е интересно е така за фън, но Bini виж от добрата страна, ние двамата с теб сме с момичета Shemet е с мъжко, след две години набързо може да си направим един впряг b) b) b) . А относно първото излизане, на мен е на 23, на 13 му е последната ваксина!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 05 August 2007 - 05:01 PM
Клетка от плат - 178 лв за хъски
Пластмасова клетка - 224/280 лв за хъски
Цените на металната така и не разбрах.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +