Цитат
shemet, Husky Lara готви за нейната, тя най-добре може ще те посъветва
за храненето, докато пристигнат гранулите.
За готвенето ... дано не е късно :)
Лара от много време е само на готвено и честно казано положението е "куче да си в нас" b)
Та...
Свари и един пилешки крак с 1 картоф и 1 морков, обезкости го, сложи и 2-3 хапки клебче и това трябва ще е достатъчно за мъника за целия ден. После ще паднеш от смях като го видиш как си ближе лапите и си търка муцунката от кеф :)
За големия куч .. ми Лара вече е глоляма и яде цял крак с 1 филя на едно ядене.
Същото може да се постигне с каквото и да е друго месо, ако има кокал свари го и него, кокала си пуска сока ...
За сладкото ... аз сладко не давам, никакви бисквидки, шоколадчета и т.н. Никога! Яде само плодове понякога. Знам от детството си, че кучетата не преработват захарта и за това страдат фатално от диабет. (трябва да седна да проверя тази аксиома b) )
А храненето от масата .... това е най-строгата забрана у дома l) И сега Лара е ангелче в това отношение, седнем ли на масата, тя ляга от долу и заспива .... даже гостите ни се дивят колко е послушна angelpik
Както се казва, едно нещо може да прави, но го прави като хората/кучетата ....
Да добавя ... Лара пие витамини и бирена мая. Яде веднъж на ден. Месото го замразяваме на порции и се вари през ден, за да е прясна храната и винаги.
Решението за готвене го взехме след случая с отровната кучешка храна в Северна Америка ... оказа се, че във всички гранули има от отровната съставка и се разочаравах много. Това означава едно - всички компании, без значение от името и реномето си купуват едни и същи генномодифицирани добавки (в случая царевичен гултамат), така че изгубих "доверието" в марковите храни ...
Освен всичко изброено месото е доста по-евтино от това в БГ, 1 кг пилешки крака е 2 лв, 4-5 лева е свинското и телешкото ... но доколкото знам (зашото аз месо НЕ ям) и на вкус не е като това в БГ bl)