Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#6661 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2007 - 01:24 AM

Моето куче Тера вече е нас 10 месеца и още прави бели..взима си разни неща които не трябва и когато посегна да и ги взема тя почва да ръмжи и да се зъби..дори е склонна да ме ухапе .като беше малка не беше страшно да ме ухапе ,но сега вече е доста голяма и е малко страшничко макар че вече съм свикнала.карам й се и я бия уж да разбере че не е редно ,но това още повече я разярява..някакъв съвет да ми дадете? :(

#6662 Потребителят е офлайн   Gench0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 02:53 AM

Здравейте на всички. Отдавна не сме писали във форума...от 336 стр. т'ва лято изкарахме добре с моя приятел и любимец имаме малко снимки за показване. прегледахме пропуснатите разговори и снимки ЧУДЕСНИ СТЕ... ето малко и от нас

Прикачени файлове

#6663 Потребителят е офлайн   Gench0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 03:04 AM

и още

Прикачени файлове

#6664 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 10:06 AM

Gench0, много сте готини. :blink:
macinci, :o много лошо правиш като я биеш и точно така я озлобяваш повече. Не си успяла да се наложиш като водач на вашата глутница и сега Тара си мисли, че тя е водача, а от водача кокал не можеш да вземеш. Не знам как точно да постъпиш, нека някой по на ти в тази област като Хъскипауър или Норт фейс да кажат, защото те са гледали много кучета и имат опит, но определено мога да ти кажа, че при тази ситуация като я биеш става по-лошо.
Като малка Прешъс ми се озъби, защото се доближих до купата и с храна. Скарах и се и и я взех. Не и я дадох до края на деня, повече за нищо не ми се е зъбила.
Заеми се с обучение. Научи я на командата "остави", може да помогне, макар че ако си намери някой вкусен кокал на улицата няма да помогне.. поне при нас :rolleyes: . Е, ако успея да я хвана работи ;D .

Как се учи "Остави"? (попринцип те са две команди, остави е да не взима, а пусни е да пусне, но аз и да двете използват остави, защото иначе Прешъс се обърква, и при двата случая знае, че остави трябва да няма контакт с нещото)

Взимаш една наградка. Приближаваш и я към носа. Тя ще тръгне да я взима. Дърпаш рязко, после поднасяш командата. Това го повтаряш около десетина пъти и когато не вземе наградата и я даваш и хвалиш. Тя ще разбере какво искаш от нея.

После усложняваш. Слагаш наградата на масата. Казваш остави, ако се приближи да я вземе, трябва да си по-бърза от нея и да я вземеш, повтаряш остави. После пак я оставяш и повтаряш упражнението. Ако не я вземе, ти я взимаш от масата и и я даваш. Никога не я оставяй тя да я вземе.

После пак усложняваш като я караш да седне, а наградата остава точно под главата и. Казваш остави, ако тръгне да я взима, бързо я махаш и повтаряш остави. Повтаряш упражнението. Като я остави я взимаш, хвалиш, даваш.

За всеки случай как се учи пусни?
Караш я да легне или седне. До нея трябва да има незначителен предмет (за нея), примерно нещо, с което не си играе, пр кърпа. Слагаш кърпата до нея. Казваш командата и взимаш кърпата. Отначало ще и е чудно и всъщност няма да има нищо против да я вземеш, защото не и харесва. Връщаш кърпата до нея и пак остави, пак взимаш. Повтаряш упражнението и не забравяй след всяко взимане на кърпата даваш награда и хвалиш. На нея ще и хареса лесното получаване на награди.

Усложняваш. Взимаш нещо, което харесва като кожен кокал. Подаваш и го и го държиш с едната ръка. Когато го опита, казваш остави и дърпаш. Даваша награда и хвалиш много. Щом е доминантна не я оставяй да го дъвчи, за да не ти се изперчи да го пуснеш. Повтаряш упражнението около 10 пъти.

Усложняваш. Даваш и кокала да го дъвчи сама. Казваш командата, тя трябва да ти даде кокала или ти да можеш да и го вземеш от устата без спречквания. Това се учи бавно и с много търпение и много хвалби и вкусни награди (по-вкусни от кокала). Повтаряш упражнението.

Това е на кратко за командите. Надявам се да съм била полезна.

#6665 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 11:18 AM

Бини мерси много от днеска се заемам да я уча :) само че има един проблем при нея..отдавна съм я научила да сяда и да ляга само че без наградка не ми обраща внимание се едно не ме разбира и нищо не прави,трябва да и натисна дупето за да седне..когато и покажа нещо за ядене веднага даже без да и казвам си сяда и ляга.само лапа дава без да има наградка и се страхувам че ще "оставя" само когато даржа нещо за ядене :(

#6666 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 11:29 AM

Има два варианта
1. Почни да криеш наградите зад гърба си и се зареди с търпение - Даваш да подуши, да близне.. каквото решиш, но да е имала контакт с храната. После криш зад гърба си и казваш Седни, първият път сигурно няма да седне. Повтаряш, повтаряш докато седне. На Прешъс съм и повтаряла 20 мин., за това се иска търпение. Като седне хвалиш.

2. Попринцип командата се учи като ръката ти минава над главата и на зад. Така кучето сяда. Направи го наколко пъти това с награда, после започни без. Тя ще си мисли, че имаш награда и ще сяда при този жест. Чак тогава хвалиш и даваш с другата ръка.

Трябва да и изградиш навик, че има награда или похвала. Това, което правиш се казва подмазване. Примерно викаш кучето, показвайки му награда или да седне показвайки му я (е, малките кученца при седни така се учат, но Тара вече не е бебе). Трудно ще я отучиш и като цяло кучетата така се учат "Когато съм гладен, тогава ще изпълнявам пък"

#6667 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 03:26 PM

Бини благодаря ти много.преди малко пробвах с "остави" и се получи :)няколко пати го налапа ,но и бърках в устата и го вадех и после пак го оставях на земята и не го бараше(когато си е зела нещо което не трябва в мое присъствие мога да и го взема от устата)..довечера пак ще тренираме за да не го забрави :} иначе ако не сте я видяли в фотогалерия ето я и нея :}

Прикачени файлове

#6668 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 03:29 PM

Радвам се, че съм помогнала, а тя е голама сладурана. Прилича по окраска малко на Прешъс.

#6669 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 03:32 PM

А междодругото тя се казва тЕра :) незнам защо от началото сички я бъркат с тара,а Прешъс е много хубаво име поздравления  :->)

#6670 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 11:32 AM

Привет на всички!  :wub:
Gench0 много сте красиви и елегантни!  :blink:
macinci вие също сте страхотни!  :blink:
Искам да попитам по - компетентните хъскоманияци, дали кучетата от тази порода лаят?  Зная, че това не са кучета пазачи: това означава ли, че въобще не лае, дори и когато съвсем непознати хора звънят на вратата? Тя си излиза с мен и дружелюбно си ги посреща, като че ли са й първи приятели.Чувала съм я да джафка само по котки.Вярно, че още е малка, след 10 дни ще стане на 6 м.Когато се разхождаме в парка например, се намират други кучета, който веднага започват да я лаят-то тя ги гледа спокойно и учудено, не се страхува, но и никога не е отвръщала с лай.Това нормално ли е за породата на Хъски? Ще чакам отговор:поздрави
User's Signature

Качена снимка

#6671 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 11:39 AM

Четох и в темата на мил и по други форуми, как да науча кучето да дава лапа. Като му каже сестра ми дава, т.е посяга да я удари ;D  аз като кажа идва и ме целува.. :huh:
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#6672 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 11:56 AM

monenci, от личен опит ще ти кажа, че някои лаят. Прешъс поне 1 път на ден лае. Като си играе лае, като я изгоня да не прави някаква беля ми лае някакво заповедническо и закачливо, все едно ми казва "Не е честно, оснави ме да поровя още малко паркета", но като се приближа към нея ми бяга, да не и се карам.

Доказателство
Още и от вторият ден в нас

Тя е много гласовита. По на там ще пусна и едни нейни песни. :wub:

#6673 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 11:56 AM

Lub0^, хихи а да не би да казваш "Дай цунка" и "Дай лапа"? Защото кучето обикновено не следи за словосъчетания, та може да се бърка  ;)

За лапата, като дадеш команда (която да е различна от другите), взимаш лапата и казваш браво, а може и наградка да мушнеш в джучките. Като го направиш няколко пъти, ще стане. Колкото по-вкусна е наградката, толкова по-бързо "научават"  ;D

#6674 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 12:47 PM

:yahoo: Bini - видях Прешъс, че е наистина голяма певица:сладурана.  :wub:
А Тара е малко по-голяма, но въобще не лае, дори не прави опит и да джафка, нито мен, нито децата при игра.Понякога издава едни протяжни звуци, като че ли вие.Като си гони опашката ръмжи, понеже се изнервя, но не лае.Един ден за половин час дъщеря ми излязла и я затворила на терасата.Като се върнах малко след нея, заварих Тара да лае нервно и да стои на задни лапи, а с предните беше свалила мазилката от стената.Тогава лаеше, квичеше, скимтеше и беше много радостна да ме види. ;D  ;D  ;D
А иначе е мнооого дружелюбна към всички непознати и на всички върти опашка и всеки е готова да пусне в къщи...определено не е куче-пазач.Може би е още малка и не разбира  :(  :-
User's Signature

Качена снимка

#6675 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 01:43 PM

хахаха, Bini Прешъс е голяма скица  ;D ;D
monenci да ти кажа ние сме абсолютно същите, въпреки че сме още малки,  и доколкото знам няма да се променим.  ;D ;D Много смешно ми стана от това..цитирам "Хъскито не е куче пазач, то ще се зарадва на крадците похитили дома ви и с радост ще им покаже най скъпите ви вещи" или беше нещо от сорта, не мога да си спомня точно дума по дума.  :rolleyes:  ;D ;D  Доколкото знам в редки случаи хъскито е агресивно, по принцип са мили и нежни създания.
monenci Тара на колко месеца стана? :blink:

:wub: :wub: За всички сибирци  :wub: :wub:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#6676 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 04:08 PM

Хах, мерси..

А ето и обещаните песни: :wub:

http://http://www.yo...h?v=iQhjJevkZ14
http://http://www.yo...h?v=05lXMh6cltw
http://http://www.yo...h?v=vkbZJyw72JM

Слагам ги на линк, защото така и не им измислихме име с Прешъс. :huh:

#6677 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 04:30 PM

monenci и мойта Тера е същата..на хора които сефте вижда и идват у нас се радва се едно са и първи приятели  :huh: по улицата като вървим ми се е случвало много пъти да души крачолите или торбите на хората и се получава много нелофко :/ а иначе лае само че не по хора ами когато си играем и 2-3 пъти ми са е случвало да лае по куче
Бини не ми отваря линковте иначе на предното клипче е голяма сладурана :wub: тера също има едно клипче където вии ако мога ще го кача да я видите :)

#6678 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 05:29 PM

Моята Чери лае само по кучета, или когато не може да стигне до някоя топка/играчка.Когато стане време за разходка започва да вие, понякога толквоа силно, че съседите се оплакват от нея :huh: Може и аз по-късно да кача някоя "ария" ;D

#6679 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 06:29 PM

Ето пак линковете, не успях да редактирам предният пост.. :rolleyes:

http://www.youtube.c...h?v=iQhjJevkZ14
http://www.youtube.c...h?v=vkbZJyw72JM
http://www.youtube.c...h?v=05lXMh6cltw

Тези вече се отварят. ;)

#6680 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 07:26 PM

Да ви се похваля от днес си получех членската карта от БКК северни кучета.Искам специално да благодаря на Huskypower за оказаното съдействие и като се видим живот и здраве на клубната да почерпя.
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема