Ами, драги ми татко на petkox_ray, точно това искам да кажа: че шансът е 30/70 кученцето от 101-ва връзка на непрестанно мъчена да ражда кучка да бъде болнаво, слабо, със слаб имунитет, лошо храносмилане, да не се развие добре и още 101 подобни възможности - просто организмът на женската не е в състояние да понесе безкрайно развъждане и съответно пресилването води до болни кученца. Това първо. Второ, въпрос и на отглеждане на родителите... качествени храни, грижи, обезпаразитяване и ваксини... въпрос на организъм на кучето... на късмет... на какво ли не.
Да, жалко е, че не сте дочакали нормално куче от развъдник, а сте бързали. В момента например ИМА бяло кученце от кучило на дъщеря на Huskypower... раждат се по 3-4 пъти годишно и в клуба. Не, не е гаранция, че въпросното кученце от клуба ще бъде по-хубаво, по-здраво или по... умно да речем от това, което сте си купили за семейството, но ще има известен произход и ще може да се развъжда. Защото вие няма да си кастрирате кучето, нали? Напротив, след година ще тръгнете да му търсите женска... или греша?
И така, както се засягате от репликата
Цитат
А те майката и бащата редовно си се заплождат така ли ?
, ще обяснявате разгорещено и на потенциалните женски, т.е. на собствениците им, че документите нямат нищо общо с развъждането, а изложбите, съдиите и оценките са някаква префърцунена измислица.
ЕЙ ТОВА е причината и North face, пък и аз да "палваме фитила" от едното нищо.
О, да, светът, хората и мисленето не могат да бъдат променени с едно щракване на пръсти - аз поне не се и опитвам, отдавна съм стоплила, че няма да се получи. Не, това не означава, че вие не обичате кучето си или то не обича вас... и не е ТОЧНО кучето което сте искали да си вземете, напротив - кучето като такова няма нищо общо и със сигурност е едно прекрасно създание.
НО, моля, уважавайте и останалите пишещи по форумите и не ги обиждайте, за да не обиждат и те вас. Не се опитвайте да четете между редовете на написаното, вредно е и няма смисъл.
Просто вземете и приемете (ей-така, за проба), че, както зъболекарят примерно вижда по 20 еднакви случая седмично и принципиално няма да се хване на лъжата, че човек си чисти зъбите с конец два пъти на ден, та ДОРИ ще си помисли, че и този, който го прави, не го прави... така и човек, видял и запознат с 200000000000 случая на съседско развъждане автоматично ще заподозре най-лошия вариант.
Прост пример: запознавам се аз с една дама, нечленуваща в клуба, която има женско кученце на година и половина от "мое" кучило, т.е. от женска на съсобственост с мен. Говорим си дружелюбно, след което жената внезапно изтърсва, че от това кученце нищо не ставало, защото само се разгонвало, пък не забременявало. Куче на няма две години КОЛКО пъти трябва да си опитвал да заплодиш, за да направиш подобна констатация?!?! n) И що за идиот трябва да си?
Друг пример от онзиден: "Здравейте, имам мъжко куче, което на 17-ти става на годинка. Искаме да му намерим женска!!!!"
ТОВА под най-различни форми лично на мен ми се случва поне два пъти на ден с отделни хора, понякога и ПОВЕЧЕ пъти.
В този стил и дух, вече отдавна ми е писнало да обяснявам едно и също: че за да се допусне едно куче до разплод трябва да има родословие, оценка от изложба, собствениците да са си платили членски внос... и накрая някой собственик на женска да си хареса това куче, а не някое друго. Чудно ли е, че тази "лекция" вече я изнасям на всеки с твърде малко вдъхновение в гласа?
Идеалният пример пак в това отношение: обаждане. "Търсим женска". Изнасям лекцията. Отсреща: "Ами, не ни интересува клуб и изложби, искаме женска да заплоди!". Абе, *** ви, за какъв дявол звъните в клуба и търсите помощ, след като клубът НЕ ВИ интересува?!?!
И така - въздишка и дълбоко вдишване, че се отклоних от темата.
Чисто лично: ТОВА, че точно North face не произвежда бели кученца по поръчка и с едно махване на ръката не означава, че трябва да й се сърдите за личното мнение, че има голям шанс купеното от случаен развъдчик куче да се окаже... не точно това, което сте искали и търсили в последствие. Позволявам си обаче да се извиня от нейно име, ако казаното ви е подразнило, макар че лично пък аз не виждам нищо обидно... а най-вероятно дори не е искала и да каже "копче" по повод самото кученце или родителите. Прекият текст просто пита "редовно се заплождат, така ли?".
Все едно да не си купите пералня "Уърпул" суперспешъл с 1001 функции, защото в момента няма по магазините, а вместо това да вземете "Перла 090", защото има часовник и на вас това ви е трябвало, и после да се чудите на недоумението на съвсем случайно трето лице.
И чисто лично от мен: кой знае защо, имам клиенти, които от 10 МЕСЕЦА чакат именно черно-бяло синеоко мъжко кученце (каквито пък за зла врага не са се раждали при нас от примерно година) и все още не са се юрнали (за моя лична изненада) да купят кученце от магазин или обява. Съвсем честно - не знам защо... явно искат не само черно-бяло синеоко, но и с документи.