Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#781 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2006 - 08:03 PM

Вече сме на 3 месеца d)

Прикачени файлове

#782 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 08:21 PM

Цитат

Познай породата  n) 2 месеца  bl)

Тази снимка е готина!
b)
А твоето кученце от къде е, че не съм чела назад в темата дали си писал?
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#783 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 08:29 PM

Цитат

Цитат

Познай породата  n) 2 месеца  bl)

Тази снимка е готина!
b)
А твоето кученце от къде е, че не съм чела назад в темата дали си писал?

Ами не е от развъдник :)

#784 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 08:48 PM

Нищо де, какво като не е от развъдник! Виждал ли си родителите, знаеш ли нещо за тях?
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 08:56 PM

Бащата е черно с бяло а майката сиво с бяло и почти във всяко кучило има по едно бяло кученце.Не са били шампиони или вицешампиони.Но като ги видях с моето непрофесионално око ги харесах а пък ми хареса и кученцето.То беше единственото бяло и малко ме изнудваха за цената ама накрая се споразумяхме.
b) d) ;)

#786 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 11 April 2006 - 09:18 PM

А те майката и бащата редовно си се заплождат така ли ? ouu bravoS
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#787 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 09:26 PM

Как разбра че редовно си се заплождат нещо не мога да схвана но ако си заинтерсувана мога да ти дам телефона на собственика на мъжкото

#788 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 11 April 2006 - 10:06 PM

Цитат

Как разбра че редовно си се заплождат нещо не мога да схвана но ако си заинтерсувана мога да ти дам телефона на собственика на мъжкото

по тези твои думи си го тълкувах

Цитат

Бащата е черно с бяло а майката сиво с бяло и почти във всяко кучило има по едно бяло кученце

Е ако става дума за бащата само ...то пак е същото: Той редовно си запложда ...или d)
User's Signature

Качена снимка

#789 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 10:28 PM

Добре както кажеш явно ти си по запозната откъде съм взел кучето бащата кой опложда и по колко пъти майката кой е опложда ама вече се обърках и за затова спирам с оплождането извинявай но много сложни въпроси и не мога да вникна имам чувството че съм на разпит в полицията и все пак нито бащата нито майката са мои кучета и не съм запознат с техния полов живот но специално за теб тази вечер ще вникна в твоите въпроси и ще ги отнеса до собствениците и утре ще се опитам да дам честен и подробен отговор bl) bl) bl)

#790 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 10:42 PM

хъм да...забравих да питам ти кой набор си ;)
п.п и не ме интересува от къде си си взел кучето това е твой личен избор или на родителите ти a) просто ми направи впечатление това ,което си написал по повод

Цитат

Бащата е черно с бяло а майката сиво с бяло и почти във всяко кучило има по едно бяло кученце

и ако обичаш не ми се дръвчи !! Ако правиш нещо го прави заради себеси и кучето си а не заради мен АЗ знам кога и колко пъти заплождам моите също и имам всички необходими здравни и родоловнни докумени,снимки за дисплазия и очни изследвания така че мене не ме мисли b)
User's Signature

Качена снимка

#791 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 10:57 PM

Пак злоба почвам да си променям мнението за теб очаквах че професионалист като теб ще умее да запази добрия тон но уви и не разбрах къде се дръвча bash bash bash

#792 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2006 - 11:01 PM

А извинявай сега видях че ме питаш кои набор съм на 38 години съм b) b) b)

#793 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2006 - 06:43 AM

Цитат

Пак злоба почвам да си променям мнението за теб очаквах че професионалист като теб ще умее да запази добрия тон но уви и не разбрах къде се дръвча bash bash bash

точно затова те питах кой набор си b)
User's Signature

Качена снимка

#794 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 07:49 AM

Оле-оле, хора! Я не се карайте! victoryVVV
Готова съм да се изловя на бас, че единият или и двамата родители са производство на Иван Стоянов и/или съответно деца на произведени от него кучета; съдейки по личните ми познания, при тях често се появяват бели кученца от цветни родители.
--
А иначе: вие двамата просто не се РАЗБИРАТЕ в момента кой и най-вече защо казва дадено нещо... което надали е причина за спор?

Имам си аз една позната на кю-то, която си гледа добре кучето и си го обича (думам ти дъще, сещай се сватьо...), но това не променя факта, че си е купила бяла кучка от "търговско" развъждане, от човек, който въди бебета на всяко разгонване и ги продава за Турция... Виновна ли е жената? Май по-важното е, че си обича кучето и си го гледа както се полага... Друг е въпросът какво може да се очаква да избие в това бедно кученце, плод на 101-во кучило на скапаната от раждане женска... Но: взела си е жената куче, ще си носи кръста...
Вчера имах и интересен разговор с жена, собственичка на куче от North face b) , която ужасно се притесняваше, че в тяхното градче всичките хъскита си навивали опашлетата още от малки, а нейното вече на годинка не ще... n) Та сподели жената притесненията си с мен и май не остана съвсем убедена от разговора, че не я лъжа, за да спася имиджа на развъдника....
За по-незапознатите ще обясня, че: ПО СТАНДАРТ и ПО ИДЕЯ хъскито си носи опашката сърповидно над гърба, без да докосва въпросния гръб и определено БЕЗ да я навива.
Т.е. тези с навитите опашки, които женицата гледа из градчето, имат общо с хъскито... едни щръкнали уши и едни сини очи примерно.
Та така...
petkox_ray, кученцето ти е симпатяга; осигури му любов и добър дом - и бъди щастлив с него (и то с теб), и гледай спокойно на нещата... ние, визирам "развъдчиците на породата", сме си леко професионално повредени и гледаме с ей-такова подозрително око на всичко, което не е ясно откъде е излязло и защо е такова b)
North face, полека с "профешънъл" параноята b) и не се карай с човека просто защото ти се връзва, засегнат от един Господ знае какво!
---
И, кратко допълнение за изясняване: North face се "връзва", защото в 95% от случаите такива разни хора с мъжко и женско куче си ги въдят безконтролно, на всяко разгонване, щастливо губят дирите на бебетата си после и изобщо, ама изобщо не им пука за породата...
Едно типично пловдивско примерче: на клубна изложба се появява да "иска родословие" човек с хъски. Логично предполагам, че съдейки по вида и размерите, кучето е на около 4 месеца - хърбавко и грозновато, но... бебе. Оказва се, че е вече на 8... това, което му е простимо на четири - т.е. ръстът, тънките краченца, муцунката - на осем хич не е простимо и е очевидно, че от това хъски няма да излезе: то повече от болонка на ръст надали ще порастне... Въпросното животинче е плод точно на такива безконтролни "развъждачи" - та и гордите собственици на таткото, който също.... прилича слабо на хъски... минаха да се оплачат и да ни овикат по повод бебето им.
И, пътем, друго едно примерче, пак пловдивско: миналата година едни хора упорито водеха по изложби голямо белезникаво лайкоподобно нещо с едно синьо око, за което се твърдеше, че е хъски от Сърбия (може и да е, разбира се, братята сърби също въдят животни, на които според стандарта мястото им е в 11-та група); та въпросните хора ужасно се сърдеха на де що намерят съдия, че не оценява очевидната красота на лайкойдното създание на края на каишката... И ще си го развъдят някой ден, независимо от мнението на съдиите и независимо от клуба.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#795 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2006 - 01:54 PM

Сега ще отговоря и на двете дами- Не съм petkox_ray а неговия баща казвам се Георги -скъпа North face мисля че набора няма никакво значение че да задаваш въпроси с подигравателна нотка или с една дума кво са перчиш с тоя помияр който не е от развъдник няма 14 имена и родители световни шампиони но мога да ти кажа че когато моя син реши да си купува куче искаше точно бяло и мъжко а февруари никой от вас развъдчиците нямаше такова куче и точно когато се отказахме се появи обява точно за такова куче което искаше сина ми и така купихме кучето повярвай ми с удоволствие бих си купил куче от вас независимо от цената но просто нямаше такова куче а между другото още преди 10 години от русия на моя син му купих самоед за 900 долара с една папка докуменнти родословия и тем подобни тогава самоедите се брояха на пръсти в България но за съжаление синът ми беше на 4 години и тогава живеехме в апартамент не можахме да се приспособим и бях принуден да го подаря на един приятел-скъпа Vabank донякъде съм съгласен с написаното от теб само не мога да разбера какво искаш да кажеш с това:

Цитат

Друг е въпросът какво може да се очаква да избие в това бедно кученце, плод на 101-во кучило на скапаната от раждане женска... 

За пари ли става въпрос или за комплекс но мога да ти кажа че нито комплекс искам да избивам а пък най малкото пари съжалявам че разбудих духовете във форума но исках да си разясним нещата обещавам че повече няма да се включвам във форума ще предоставя това на сина ми между другото вчера ми беше първото включване а днес последното - успех на всички 1super

#796 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 02:41 PM

Ами, драги ми татко на petkox_ray, точно това искам да кажа: че шансът е 30/70 кученцето от 101-ва връзка на непрестанно мъчена да ражда кучка да бъде болнаво, слабо, със слаб имунитет, лошо храносмилане, да не се развие добре и още 101 подобни възможности - просто организмът на женската не е в състояние да понесе безкрайно развъждане и съответно пресилването води до болни кученца. Това първо. Второ, въпрос и на отглеждане на родителите... качествени храни, грижи, обезпаразитяване и ваксини... въпрос на организъм на кучето... на късмет... на какво ли не.
Да, жалко е, че не сте дочакали нормално куче от развъдник, а сте бързали. В момента например ИМА бяло кученце от кучило на дъщеря на Huskypower... раждат се по 3-4 пъти годишно и в клуба. Не, не е гаранция, че въпросното кученце от клуба ще бъде по-хубаво, по-здраво или по... умно да речем от това, което сте си купили за семейството, но ще има известен произход и ще може да се развъжда. Защото вие няма да си кастрирате кучето, нали? Напротив, след година ще тръгнете да му търсите женска... или греша?
И така, както се засягате от репликата

Цитат

А те майката и бащата редовно си се заплождат така ли ?
, ще обяснявате разгорещено и на потенциалните женски, т.е. на собствениците им, че документите нямат нищо общо с развъждането, а изложбите, съдиите и оценките са някаква префърцунена измислица.
ЕЙ ТОВА е причината и North face, пък и аз да "палваме фитила" от едното нищо.
О, да, светът, хората и мисленето не могат да бъдат променени с едно щракване на пръсти - аз поне не се и опитвам, отдавна съм стоплила, че няма да се получи. Не, това не означава, че вие не обичате кучето си или то не обича вас... и не е ТОЧНО кучето което сте искали да си вземете, напротив - кучето като такова няма нищо общо и със сигурност е едно прекрасно създание.
НО, моля, уважавайте и останалите пишещи по форумите и не ги обиждайте, за да не обиждат и те вас. Не се опитвайте да четете между редовете на написаното, вредно е и няма смисъл.
Просто вземете и приемете (ей-така, за проба), че, както зъболекарят примерно вижда по 20 еднакви случая седмично и принципиално няма да се хване на лъжата, че човек си чисти зъбите с конец два пъти на ден, та ДОРИ ще си помисли, че и този, който го прави, не го прави... така и човек, видял и запознат с 200000000000 случая на съседско развъждане автоматично ще заподозре най-лошия вариант.
Прост пример: запознавам се аз с една дама, нечленуваща в клуба, която има женско кученце на година и половина от "мое" кучило, т.е. от женска на съсобственост с мен. Говорим си дружелюбно, след което жената внезапно изтърсва, че от това кученце нищо не ставало, защото само се разгонвало, пък не забременявало. Куче на няма две години КОЛКО пъти трябва да си опитвал да заплодиш, за да направиш подобна констатация?!?! n) И що за идиот трябва да си?
Друг пример от онзиден: "Здравейте, имам мъжко куче, което на 17-ти става на годинка. Искаме да му намерим женска!!!!"
ТОВА под най-различни форми лично на мен ми се случва поне два пъти на ден с отделни хора, понякога и ПОВЕЧЕ пъти.
В този стил и дух, вече отдавна ми е писнало да обяснявам едно и също: че за да се допусне едно куче до разплод трябва да има родословие, оценка от изложба, собствениците да са си платили членски внос... и накрая някой собственик на женска да си хареса това куче, а не някое друго. Чудно ли е, че тази "лекция" вече я изнасям на всеки с твърде малко вдъхновение в гласа?
Идеалният пример пак в това отношение: обаждане. "Търсим женска". Изнасям лекцията. Отсреща: "Ами, не ни интересува клуб и изложби, искаме женска да заплоди!". Абе, *** ви, за какъв дявол звъните в клуба и търсите помощ, след като клубът НЕ ВИ интересува?!?!
И така - въздишка и дълбоко вдишване, че се отклоних от темата.
Чисто лично: ТОВА, че точно North face не произвежда бели кученца по поръчка и с едно махване на ръката не означава, че трябва да й се сърдите за личното мнение, че има голям шанс купеното от случаен развъдчик куче да се окаже... не точно това, което сте искали и търсили в последствие. Позволявам си обаче да се извиня от нейно име, ако казаното ви е подразнило, макар че лично пък аз не виждам нищо обидно... а най-вероятно дори не е искала и да каже "копче" по повод самото кученце или родителите. Прекият текст просто пита "редовно се заплождат, така ли?".
Все едно да не си купите пералня "Уърпул" суперспешъл с 1001 функции, защото в момента няма по магазините, а вместо това да вземете "Перла 090", защото има часовник и на вас това ви е трябвало, и после да се чудите на недоумението на съвсем случайно трето лице.
И чисто лично от мен: кой знае защо, имам клиенти, които от 10 МЕСЕЦА чакат именно черно-бяло синеоко мъжко кученце (каквито пък за зла врага не са се раждали при нас от примерно година) и все още не са се юрнали (за моя лична изненада) да купят кученце от магазин или обява. Съвсем честно - не знам защо... явно искат не само черно-бяло синеоко, но и с документи.
User's Signature

#797 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 02:51 PM

Цитат

Добре сме и бебетата растът (love)

на снимката са на 14 дена

Малко не съм в час. oleeee Тези бебета от кого са.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#798 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 10:03 PM

Цитат

Да, жалко е, че не сте дочакали нормално куче от развъдник, а сте бързали. В момента например ИМА бяло кученце от кучило на дъщеря на Huskypower... раждат се по 3-4 пъти годишно и в клуба. Не, не е гаранция, че въпросното кученце от клуба ще бъде по-хубаво, по-здраво или по... умно да речем от това, което сте си купили за семейството, но ще има известен произход и ще може да се развъжда.

bl)
От двадесетина хъскита, които познавам, десет са с идеално родословие. Може да има и ваши кучета. Между родословните с по 20 имена, има мъжки кучета с тегло над 30кг /като две са над 35/. Останалите имат поне по три дефекта с които не би трябвало да се допускат до разплод.За женските да не говорим. Те са по-голями. Последното е мое мнение и няма нищо с законите на кинологията , предполагам. Това значи, че развъдниците не произвеждат най качествените кучета. Напротив, повечето са брак. Познавам две кучета, които деиствително са качествени. Едно мъжко и едно женско. За жалост мъжкото е доста възрасно....
Всъшност какво казвате на собственик на ваше хъски, което на 1,5години тежи 35кг. високо е колкото нормален ризеншнауцер , опашката му е навита като на самоед и е платено 600лв.
User's Signature

Качена снимка

#799 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 11:36 PM

Ъъъъ.... Тони, това въпрос конкретно към мен ли беше или чисто риторичен?
---
Честно казано, кучета с по 20 имена не познавам (и не съм чувала), а кучето с най-дълго име, за което аз се сещам b) е Vabank Yagral Black Orchide in Blossom или, може би, Vabank Villains Are Back to the City of Asta. Или, може би, Love of Wolf Hic Rhodus, Hic Salta, макар че той е само със 7 думички в името.... r)
Вече сериозно казано, в България аз лично познавам... 2 родословни кучета... не, 3, които са над стандарта по ръст; едното лично аз съм го мерила, понеже ми събра очите. За другите само се съмнявам. Но е напълно възможно да има повече.
Що се отнася до килограмите.... всяка проява на излишно тегло трябва да се наказва, поне според стандарта, следователно куче над 28 кг. (мъжко) или е твърде дебело, или твърде едро...
Честно и обективно казано, познавам и две... не, три мъжки кучета с дефекти (извън размерите, които изключваме в случая), които не би трябвало да ги допускат до развъждане, и които са родословни. Не твърдя, че няма повече.
Смея да твърдя обаче, че лично аз за 8 години развъждане на хъски съм произвела ДВЕ кучета, които са брак - крипторх и куче с обратна захапка. Тъй като с някои от собствениците на мои кученца, за съжаление, съм изгубила връзка, е възможно да има и още бракувани, за които да не знам. Готова съм да споря обаче дали "повечето са брак" или това не е вярно.
Мога също да дам личната си гаранция, че НЯМА такова мое куче, което на година и половина да е 35 кг., високо над 60 см. и с навита опашка като на самоед. Ако действително има Vabank потомство, отговарящо на тези условия, готова съм незабавно да компенсирам собствениците с ново кученце съгласно договора за продажба; дори да не е на година и половина точно ;)
User's Signature

#800 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2006 - 06:39 AM

Тони не е лошо да си по конкретен r) Лично според мен израза " идеално родосровие " ...не е реален какво значи това? И пак според мен във всяко едно кучило има кученца които са тъй наречената пет клса и така трябва да се продават но това не им пречи да си имат документи bl) тоест родословие.
Ха сега като се сетя l) имам купено хъски от Добрич където хората се оплакваха,че то не си навивало опашката като другите и защо l)
А и много от родословните бебета не членуват в клуба и им се губи връзката колкото и ги да ги търсиш s) ето съвсем скоро ми се обади един господин от Перник и ми вика : Злате на моя му водят женска сега bl) кои са подходящите дни за заплождане s) ? И аз bl) му викам ама чакай бе човек как така ще заплождаш...ами заявление в клуба /и на бързо му изброих нещата/ а той А бе кво ти пука бе за 200 лв ще ги продадът на турците тия и ще вържат гащите oleeee Същия този човек искаше да идва с експерт у нас да си избира кученца и "експерта да му провери " родословието и т.н. приказваше за изложби и всякакви подобни работи беше със 100 претенции и сега кво? Аз нищо не мога да направя ....
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »