Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#1261 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2006 - 09:49 PM

Искам да питам някой спец.Взехме Роял Канин Start dog колко грама на ден да й давам?
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#1262 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 July 2006 - 09:59 PM

Цитат

Искам да питам някой спец.Взехме Роял Канин Start dog колко грама на ден да й давам?

Стопаните на майката не ти ли казаха - с какво е хранена до сега, по колко? Особено за малките кучета е много важно да не се сменя храната ей така изведнъж, а доколкото разбрах твоето има и разстройство?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1263 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2006 - 10:15 PM

Цитат

Цитат

Искам да питам някой спец.Взехме Роял Канин Start dog  колко грама на ден да й давам?

Стопаните на майката не ти ли казаха - с какво е хранена до сега, по колко? Особено за малките кучета е много важно да не се сменя храната ей така изведнъж, а доколкото разбрах твоето има и разстройство?

Казаха но точно от тази храна се е получило разстройство. r)
User's Signature

Качена снимка

#1264 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 July 2006 - 10:18 PM

Цитат

Казаха но точно от тази храна се е получило разстройство. r)

Тъй като не разбирам какво казваш - има 2 варианта: НЕ яде храната, която й докарва разстройство, яде това, с което е хранена до сега, като ЛЕКО се преминава към друга храна.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1265 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 12:09 AM

Цитат

Поли, имам опит с тази храна, тъй като отначало започнахме с нея. Все пак не ти я препоръчвам, защото (поне нашия дивчо) започна да губи апетита си от нея. Отначало хапваше само гранулките. После започна да се ослушва и майка ми започна да ги залива с бульонче. По-късно слагахме сиренце, саламче и всичко това само и само да си обере гранулите. Накрая съвсем загуби апетит и дори два дни стоя гладен. На мен ми стана жал и по този начин осъществихме прехода от гранули към човешка храна. Не казвам, че гранулите са по-лоши, напротив приготвянето на хрната му сега отнема повече време. Само внимавай да не си прецака апетита
А относно грамажа би трябвало да получиш брушурка с описание и инструкции за храната, на която има таблици с необходимата дажба на различната възраст. Нашата храна също беше Royal Canin, но maxi babydog. Ако нямате тази брушурка погледнете на самия плик на храната. Също така трябва да имате измервателна чашка, чрез която се определя количеството (наща вече е надъвкана цялата и служи само за игра) l) l) .
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#1266 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 July 2006 - 06:09 AM

Хъскитата имат нежен стомах особено към някой храни...незнам ако искаш мини десетина стр. назад и виж писано е не веднъж и дваж за храненето. Но като цяло там от където си я взела трябва да ти кажат с каква храна е захранена и ти да продължиш с неял По принцип при смяна на обстановката е нормално малкото куче да се разстрои за няколко дни.....но тъй като ти си я взела без никаква ваксина ouu внимавай,следи и как протича разстройството защото малките бебета особено неваксинираните като се отзоват на чуждо място лесно стават жертви на болести s)
п.п. бебето не може да се ваксинира докато не оправи разтройството
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1267 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 08:39 AM

Да знам ветеринаря ни го каза.Тя вече се оправи но продължаваме още 2,3 дни за всеки случей.Но казаха че храната е много силна за куче на 40 дена и трябва да й давам по 30грама на ден,а така остава гладна.
User's Signature

Качена снимка

#1268 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 12:08 PM

Здравей Poli и на мен 30 гр на ден ми се струва малко (не че съм специалист) Аз на моята и давах Chekopee Junior в доста по голямо количество (но все пак тя беше на 2 месеца и половина като я взех) а и до Варна не стига нищо друго освен Royal Cannin (с огромна надценка) и сега минава на такава за възрастни и съм доволен от нея. А за разстройството аз мисля че е от стреса или рязка смяна на храната.

Поздрави и да се оправя малката по скоро java script:emoticon('1super')
smilie
User's Signature

In Life only Death is certain.

#1269 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 12:51 PM

Цитат

Здравей Poli и на мен 30 гр на ден ми се струва малко (не че съм специалист) Аз на моята и давах Chekopee Junior в доста по голямо количество (но все пак тя беше на 2 месеца и половина като я взех) а и до Варна не стига нищо друго освен Royal Cannin (с огромна надценка) и сега минава на такава за възрастни и съм доволен от нея. А за разстройството аз мисля че е от стреса или рязка смяна на храната.

smilie

Точно за това ви питам.Можете ли да ми помогнете.
Никита е 1900грама на 42 дни.Храната е роял канин.Колко да й давам на ден? s)
User's Signature

Качена снимка

#1270 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 July 2006 - 01:23 PM

Цитат

smilie

здравей! Къде разхождаш кучето си във Варна
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1271 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 03:04 PM

Poli не знам как точно да ти отговоря може би North Face или Vabank ще са по точни. Значи имаш два варианта или и пълниш паничката и колкото изяде докато видиш че почва да дебелее (не е добър вариант) или виж това може би ще помогне. Значи специално за Чикопи се взема теглото на кучето в зряла възраст (20-25 кг за хъски) и на възраст между 6-8 седмици му се дава 170 - 190 гр. Между 8-12 седмици е 260 - 290 гр. За Роял Канин може да е друго трябва да провериш.

Radost_t_d -> Разхождаме се предимно в квартала (Петлешев) от време на време в Морската градина.
User's Signature

#1272 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 July 2006 - 03:08 PM

Не го знам тоя квартал аз съм до колхозния пазар точно почти нма къде да я разхождам милата и някои път я водя в морската може да се засечем victoryVVV
User's Signature

#1273 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 03:09 PM

Poli току що намерих за Роял Канин. Става въпрос за Junior Medium Breed. Значи за куче на два месеца дневната дажба е около 240 гр. Твоята е по малка така че направи си сама сметката но не мисля че с 30 гр ще е ОК.

Успех
User's Signature

#1274 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 03:14 PM

Radost_t_d не знам за засичане но може да се уговорим някой път за разходка но за другата седмица защото днес заминавам и ще взема моята любимка с мен. Като се върна ще пиша. А сега видях че тя е голяма почти колкото твоята. Имат няколко дни разлика.
User's Signature

#1275 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 July 2006 - 03:24 PM

Цитат

Radost_t_d не знам за засичане но може да се уговорим някой път за разходка но за другата седмица защото днес заминавам и ще взема моята любимка с мен. Като се върна ще пиша. А сега видях че тя е голяма почти колкото твоята. Имат няколко дни разлика.

аз не съм се върнала в България още към 15 август ще съм във Варна 1super и с удоволствие бих завела диването си да поиграе с други кучета d) d) d) d) . Твойто на коя дата е родено. Да не се окаже че са сестри как се казват родителите на твойта
User's Signature

#1276 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 03:46 PM

Моята на 20 август ще стане на годинка но не мисля че са сестри. За родителите и не знам тя няма родословие беше ми подарък. Знам само че не е взета от Варна.

Poli сега видях за Роял Канин Стартер ето ти данните:
5 седмица - 100-155 гр
6 седмица - 140-170 гр
7 седмица - 190-225 гр
8 седмица - 230-280 гр

значи първите числа са при тегло на кучето 20 кг в зряла възраст
вторите са при тегло 25 кг. Хъскитата са някаде по средата.

п.с. Много писах администраторите ще ме бият.
User's Signature

#1277 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 July 2006 - 04:06 PM

И мойта ми е подарък за рожденния ден обаче си е от Варна и няма родослвие .Даже наскоро трябва да са се родили нейни братчета и сестрички таткото е пак същия w) w) w)
User's Signature

#1278 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 05:27 PM

Poli,
виж си личните бележки...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1279 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 July 2006 - 09:12 PM

Цитат

Цитат

Здравей Poli и на мен 30 гр на ден ми се струва малко (не че съм специалист) Аз на моята и давах Chekopee Junior в доста по голямо количество (но все пак тя беше на 2 месеца и половина като я взех) а и до Варна не стига нищо друго освен Royal Cannin  (с огромна надценка) и сега минава на такава за възрастни и съм доволен от нея. А за разстройството аз мисля че е от стреса или рязка смяна на храната.

smilie

Точно за това ви питам.Можете ли да ми помогнете.
Никита е 1900грама на 42 дни.Храната е роял канин.Колко да й давам на ден? s)

Леле колко много мнения за един ден 1super
Поли след всичко написано само искам да вметна,че е наложително да и увеличиш дажбата,слабичка е но увеличавай постепенно за да може да се пригоди стомахчето и всичко да мине гладко.
По принцип моите много яко дрискат от роял канина и ние не даваме но пък сме отгледали не едно и две кучила с Нутра,Даймънд,Чикопи /вичките предназначени за бебета /и сага последните супер и м се отрази и Бош 1super
като си вижда dribble

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Dina.jpg (32.35K)
    Брой сваляния: 37

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1280 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2006 - 09:28 PM

Поредните красиви БОШ бебета!!! Браво Злати! Да са живи и здрави!!! super best
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни