Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#1901 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2006 - 09:50 AM

Цитат

Цитат

Средна. bravoS

Ясно.Вече знам какво легалце ще купувам.
b)

Да ти кажа това с легалцето не е особено удачно l) . Аз взех подобно нещо още преди да си взема кучето, но за жалост нямаше голям успех - започна да го дърпа и къса oleeee . Тогава го смених с черга, на която си спи спокойно и въобще не я закача. Ама нали знаеш - всяко с характера си, така че пробвай но не разчитай на успех b) .
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#1902 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 10:03 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Средна. bravoS

Ясно.Вече знам какво легалце ще купувам.
b)

Да ти кажа това с легалцето не е особено удачно l) . Аз взех подобно нещо още преди да си взема кучето, но за жалост нямаше голям успех - започна да го дърпа и къса oleeee . Тогава го смених с черга, на която си спи спокойно и въобще не я закача. Ама нали знаеш - всяко с характера си, така че пробвай но не разчитай на успех b) .

Е ако кучо не го ползва то поне на мен ще ми свърши работа.
А за черга ако знаеш какво съм му приготвил.Много готино килимче от губер.Меко ама меко.Само се опасявам да не го изгризе .. че то космички и да не глътне нещо да не направи. bl) l)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#1903 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 October 2006 - 10:16 AM

superfly Предполагам,че развъдчика от който ще си взимаш бебето ще ти даде ценни насоки за ханене,навици и т.н. пък и е практика в развъдниците да не дават бебета преди 60-я ден....поне е практика при нас де wink
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1904 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 October 2006 - 08:26 PM

Цитат

Към кой вид спада сибиреца?

Средно голяма порода?
Голяма порода?
Гигантска порода? bl)

Сибирското хъски е куче среден размер, с свободни и елегантни движения. Външния вид и пропорции са отражение на баланс на сила, скорост и издръжливост. За мъжките височината е 53,5 - 60 сантиметра при тегло 20,5 - 28 килограма, а при женските 50,5 - 56 сантиметра и тегло от 15,5 до 23 килограма.

#1905 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 08:33 PM

Цитат

Цитат

Към кой вид спада сибиреца?

Средно голяма порода?
Голяма порода?
Гигантска порода? bl)

Сибирското хъски е куче среден размер, с свободни и елегантни движения. Външния вид и пропорции са отражение на баланс на сила, скорост и издръжливост. За мъжките височината е 53,5 - 60 сантиметра при тегло 20,5 - 28 килограма, а при женските 50,5 - 56 сантиметра и тегло от 15,5 до 23 килограма.

Благодаря за изчерпателната информация. d) ;)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#1906 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2006 - 08:41 PM

superfly, не е изчерпателна .. изчерпателната е над 5 страници с илюстрации, нарича се тълкувание на стандарта. И пак не е изчерпателна ... това е цял един свят, в който попадаш, запалваш се и потъваш в него ... никога не е достатъчно и винаги можеш да научиш нещо ново. Ако ти е интересно някой ден, може и да поговорим. ;)

#1907 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 08:58 PM

Цитат

superfly, не е изчерпателна .. изчерпателната е над 5 страници с илюстрации, нарича се тълкувание на стандарта. И пак не е изчерпателна ... това е цял един свят, в който попадаш, запалваш се и потъваш в него ... никога не е достатъчно и винаги можеш да научиш нещо ново. Ако ти е интересно някой ден, може и да поговорим. ;)

Стандарта съм го чел два пъти стана вече. b)
Като си взема кученцето има да говорим та да говорим.
Надявам се до юни месец следващата година форума да е все още on board. ;)

Искам да задам един отделен въпрос.
Пратих следното писмо до развъдници за хъскита JulyVell и Golden Nicol Kenel.

"Здравейте.Тъй като останах очарован от вашите момчета и момичета а и децата също,искам да попитам до юни месец следващата година очаква ли се ново кучило?Благодаря."

Смятате ли че ще ми отговорят.И изобщо възможно ли е от толкова рано да се предвиди? s)
User's Signature

#1908 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2006 - 09:04 PM

Аз съм го чел поне 20 пъти, ... но все още го препрочитам ;)

Не зная, предполагам, че ще имат, надявам се. Не мога да отговаря вместо тях.

Ти си планирал чак за догодина юни ?

#1909 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 09:39 PM

Цитат

Аз съм го чел поне 20 пъти, ... но все още го препрочитам ;)

Не зная, предполагам, че ще имат, надявам се. Не мога да отговаря вместо тях.

Ти си планирал чак за догодина юни ?

Ами да.Просто в момента ми предстои трудна година.Училище,работа .. трябва да ги съчетавам по някакъв начин двете и до лятото следващата година ще мога да се освободя както и нашите.Майка ми си взима лятна отпуска и ще имам предостатъчно време да си гледам кучо. d) ;).Мога и сега да взема куче,но просто няма да имам достатъчно време за него.Както и аз така и родителите ми.Работа ала бала .. знаеш как е.
А може и да незнаеш. l)
User's Signature

#1910 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 October 2006 - 10:34 PM

Днес пък в малкото си свободно време мернах из нета сайт на ,който хората решават да си развъдят " мини хъски " bl) n)
Е бога ми направо паднах това точно изглежда като котка бонзай n) от изумление вместо да си отворя стр. в голям прозорец аз я затворих ама то и линка не е за пускане oleeee Просто как можеш да направиш от една северна порода мини куче?Ех, дано тези хора се осъзнаят и спрът тези експерименти навреме да не съсипват животните....
п.п. естествено действието се развива в щатите
User's Signature

Качена снимка

#1911 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2006 - 12:09 AM

Докато няма кой да ги спре от самосебеси няма да се спрат. s)
User's Signature

#1912 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2006 - 10:52 AM

На колко години горе долу женските хъскита се разгонват?
User's Signature

#1913 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2006 - 11:19 AM

Цитат

Първото разгонване е около 6-7м. по принцип се разгонват през 6м но понякога може и през 4м. d)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1914 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2006 - 12:43 PM

А като се разгони женската да кажем и няма с кой да я оженим? l)
В развъдника ли да я водя? b)
User's Signature

#1915 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2006 - 02:29 PM

Чакай бе ! bash Това че 1-то разгонване е на 7-8 месеца (го дават) не означава че трябва тогава да се разпложда ! Дават го че е хубаво след 2-та година чак ! Зависи понякога се налага и по-рано ако цикълът на кучето продължи повече време от колкото е нормално (1-2 седмици). А вече на кого ще я пускаш след време е твое решение което се взима спрямо това какво искаш от кучето. Що си мислиш че ако е от развъдник ще е по хубав с нещо ? Освен че ще има родословие което според мен ти помага единствено ако смяташ да го водиш на изложби. Моите уважения не искам да засягам хората които се занимават с това - напротив радвам се че има такива хора дори и аз бих искал да работя нещо което ми носи удоволствие! А да се занимаваш с тези животни е истинско удоволствие! Моята Атина примерно не е от развъдник не е с родословие и въпреки всичко е невероятно красива , и здрава. Освен това много познати които разбират от тази порода ми казват че наистина е добър представител от този вид. И честно казано не споделям мисълта че само кучета с родословия трябва да се показват по изложби ! Просто съм виждал доста кучета които печелят награди и някой от тях напълно си ги заслужават а други смея да кажа че са много по-невзрачни в сравнение с моета кучка и единственото с което можеби все още я превъсхождат е че са послушни и тренирани b) . А Атинка е на 7 месеца и в момента работя по въпроса с възпитанието и ! И въпреки че мога да и купя родословие няма да го правя тъй като тази работа с изложбите не ми допада в смисъл такъв че , аз нямам развъдник и нямам какво да рекламирам , а относно красотата и ... тя се вижда ... За мен си е много хубава и така би трябвало всеки един стопанин да има същото мнение за своят любимец! И въпреки всичко това не ми пречи да виждам красотата в останалите кучета ! Обичам ги всички и това е ...

#1916 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2006 - 02:37 PM

Цитат

Цитат

Първото разгонване е около 6-7м. по принцип се разгонват през 6м но понякога може и през 4м. d)

Злати, от кое кучило са тези малки сладурчовци на снимката w)
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#1917 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2006 - 02:41 PM

Точно това е проблема.Като се разгони и все пак трябва все някога да се чивтоса с някой мъжкар.Не може да се пренебрегват нуждите на кучето.А да питам докато е разгонена някакви лошотии прави ли?В смисъл не материални ами .. майка ми е имала хъски на моята възраст.Брат и го донесъл от чужбина щото пътувал тогава и на 1,2 години се разгонило кучето и нямали на разположение мъжко хъски с което женската да се чивтоса и кучето почнало да пуска кръв или не помня точно някаква течност от ануса .. цялата къща станала в туй нещо.Ако някой знае за какво става въпрос да каже .. че на мен не ми е много ясно. s)
А пък за изложби .. не искам да го водя по такива места то нече нещо лошо има но за да се представим както трябва изискват се много грижи тренировки които аз не мога да си позволя. b)
User's Signature

#1918 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2006 - 02:47 PM

Atina-Martin, родословие не се купува. То е част от кучето и доказва, че това куче е от дадена порода. То не е сертификат за качество, а гаранция за произход. Вашето куче може да е много красиво и да прилича на хъски, но как да се знае, че прапра баба му не е лайка или маламут примерно ? Всички кучета са красиви и си ги обичаме, разберете го това. Но единствено родословието е гаранция за произхода на дадено куче и само куче с родословие може да се запложда и да продължава рода. Изложбите не са за красота, смисъла на тях е да се намерят най добрите, най правилните, най отговарящите на стандарта кучета. Изложбите са елемент на развъдната дейност, а не конкурс по красота. Надявам се да ме разберете правилно, без родословията породите ще изчезнат. Това никой не го иска, нали ?

Родословието е отговорност на стопанина. Предполагам, че вашето куче произхожда от родословни родители, просто някои хора са се отнесли безотговорно и просто са решили, че не им трябва. Пускали са си кучето на когото решат и искат, без да ги интересува нищо. Поправете това - просто елате на някоя изложба, има експертна оценка за кучета без родословия.

Доколкото тренираноста - не е така. На изложбите не се съди дали кучето изпълнява команди, а съвсем други неща - правилност според стандарта на породата.
Красотата няма нищо общо, за всеки един човек неговото куче е най красивото, повярвайте.

#1919 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2006 - 02:57 PM

superfly, кучето не се пуска на всяко разгонване. За да заплодите вашето куче, трябва да минете дълъг път, да има оценки от изложби, да потърсите подходяш мъжки, който да отговаря по тип и изисквания и също да има отлични оценки от изложби. Тук не става дума за куче, а за куче от дадена порода. Ако имате такова куче и примерно членувате в клуб Северни кучета, то тогава ще се запознаете с развъдния правилник, има редица изисквания, които трябва да се спазват. Разбете го - развъдник, регистриран в FCI не е зоомагазин и не е търговско дружество ! Много от тези хора пътуват до чужбина, за да заплодят свойте кучета. Внимателно се подбират връзките, прави се преценка на екстериор и преценка по родословие, гледат се предишни кучила и резултата, търсят се съвсем други неща - кучета да да подходящ един за друг тип, правят се изследвания за бруцелоза, дисплазия, изледвания за очи, не се повтярят връзките.

Или искате куче от дадена порода или не - всичко е въпрос на избор.

#1920 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2006 - 03:54 PM

Dog.bg Оценявам цялата ти информация и отдаденост на това , и наистина не го правя с цел да се заяждам ... Мисля че за много от казаните неща си прав , но има неща в които не си ! 1-во че се продават родословия на всички ни е ясно ! 100 лева плащаш и си купуваш въпреки че е голям шанса да бъдеш разкрит тъй като на изложбите внимателно проверяват всичко ! 2-то с което не съм съгласен е това че , да може и наистина някои от предците и да е лайка или маламут но това се забелязва . В смисъл както вече казах ... там където водя кучето ми всеки божи ден да играе , да тича с мн други кучета ... има няколко хъски които са с родословие . Едното е от унгария жената го е водила на изложби , казва се Бък и наистина е много хубав . Та тази същата жена малко или много се е занимавала и се е интересувала от тези неща и ми сподели работи които не са добре познати на всички. Като начало за моето куче каза че определено всички данни са и в стандарта (допускам че може и да греши все пак няма безгрешни хора) а и нежелая да извътря така нещата че един вид вземайте си хъски без родословие по-добре. НЕ ! нищо подобно ! Но също така и ми каза че в доста от случеите съдиите биват подкупвани от дадени развъдници и кучетата им стават шампиони с цел реклама ! Сега квото и да си говорим сме в България и на всички ни е известно парите какви чудеса вършат! Дори на една изложба (за немски дог) един друг от кучкарите ми разказа как 1-во място заело едно от кучетата на Шеф-Председател или както там се води (забравих) само че под името на някой друг 2-ро място заело съшо негово куче отново с името на друг собественик и на 3-то място пак негово куче този път вече и с неговото име като стопанин ! Това какво ви говори ? Все пак той твърди че го познава и познава кучетата му ! Жалко е да се постъпва така ... и отново във дъното на всичко стои бизнеса на 1-о място ! И аз искам да се запазят породите и естествено че си има предимствата да е с родословие но при мен така се стекоха обстоятелствата и на супер голямо шано от един приятел си взех това невероятно куче ! Майката се казва Sunshine бащата се казва Neron и не ми е известно да имат родословие и въпреки това е 1 към 1 със чистокръвните хъски (дори и да не е ) !

П.п. приятно ми е да даваме мненията си все пак за това сме тук и моля не го приемай като заждане казвам моето мнение по въпроса защото така го усещам а ако греша някой ден ще го разбера и ще ти призная че си бил прав но за момента това е мнението ми по въпроса ! С уважение: Марто !

Прикачени файлове

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема