Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 09 October 2006 - 10:11 PM
С каква храна храните кучето си?
Кажете ми марка и цени за килограм много ви моля.
От 30 мин гледам храни в bg-pet.com съобразявам се с марките които са писани в темата която е в Библиотеката по въпроса за храненето,но пак не мога да избера.Моля ви кажете ми ВИЕ с какво храните кучето си.Предполагам ще е гранулирана мен точно това ме интересува.
Марка и цена.
И най-важното доволни ли сте от храната?Кучето ви харесва ли я?Някакви проблеми?
Много ще съм ви благодарен ако ми отговорите.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 09 October 2006 - 11:37 PM
Цитат
С каква храна храните кучето си?
Кажете ми марка и цени за килограм много ви моля.
От 30 мин гледам храни в bg-pet.com съобразявам се с марките които са писани в темата която е в Библиотеката по въпроса за храненето,но пак не мога да избера.Моля ви кажете ми ВИЕ с какво храните кучето си.Предполагам ще е гранулирана мен точно това ме интересува.
Марка и цена.
И най-важното доволни ли сте от храната?Кучето ви харесва ли я?Някакви проблеми?
Много ще съм ви благодарен ако ми отговорите.
Да ти кажа ако се върнеш 10-20 страници назад ще видиш отговорите си 1super . Вече говорихме за това. Накартко добрите гранулирани храни не са от най-евтините. Това са марките Chicoppe, Advance, Ел кануба /това го забравих как се пише oleeee / имаше и още... Можеш и да храниш кучето си с човешка храна - например пилешко месо и др. Ако то само не прояви интерес не ти го препоръчвам, защото е много ангажиращо r) .

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 10 October 2006 - 03:40 AM
Мерси на всички за хубавите думи!
Изчетох линковете по темата за гризането и пишкането. разбрах, че не съм сама :) има много като мен, хахах
Лара си ходи само в банята, това сме го постигнали, сега мога само да седя и да се надявам, да и дойде по-скоро инстинкта да не си цапа къщата :)
Видях, че има запитване за храни. Аз и взимам само консерви за сега. Проблема с гранулите е, че тя не дъвче, а само гълта и после има стомашно неразположение n)
Изклучително лакомо е. Давам и и морков например, който после намирам цял в банята n) Струва ми се, че като гълта стомаха не преработва храната и освен, че остава гладна не получава и необходимите вещества.
Полезно ли е давам черупка от яйце (всарено или сурпво) като заместител на мазилка за набавяне на калции :)
Това са мои мисли и наблюдения, моля поправетв ме ако греша в нещо.
ouu
Публикувано: 10 October 2006 - 07:28 AM
Като част от нормалния, цивилизован свят, при вас има:
- кучешки училища с класове за кучета-бебета; заниманията в едно такова училище СТРАХОТНО ДОБРЕ ще се отразят на Лара (и на вас), и откъм пишкане, и откъм бели вкъщи, и откъм послушание....
- свестни храни, ветеринарни препарати - калций и витамини - и какво ли още не в услуга на кучетата
- и хубави места за търчане в парка също w)
Или поне във вашата част на света би трябвало да има такива работи (особено училището визирам).
Сухата храна - гранулките - може да се дава накисната. С консерви НЯМА как да се отгледа добре едно куче; ако държите на консервите, купувайте някакъв тип "супа" за кучета - това са екструдирани зърнени продукти на люспи... дават се залети с вода. Или пък изберете "натурално" хранене и купувайте не консерви, а специално обработени и пакетирани натурални храни (и такива има, като за космонавти са направени, долар пликчето или нещо такова беше, ще потърся линк). Консервата, с извинение, е все едно да се храните вие самите само и единствено с пастет: очевидно непълноценно хранене.
Пробвайте също да й вземете гранула от разновидност за гигантски породи, някои марки имат такива ГРАМАДНИ гранули, така направени, че кучето се "принуждава" да ги изхрупа и не може да ги глътне цели. Такъв тип храна за РАСТЯЩО куче (Junior) няма да й навреди на Лара и ще съдържа всичко необходимо за растежа й, нищо, че тя не е грамаданска порода r)
Същото се отнася до черупките от яйцата: те са... стар съветски метод. Днес, за разлика от едно време, има всякакви калциеви и витаминни препарати, които спасяват нуждата да се пекат и трошат черупки от яйца... консултирайте се с ветеринар какво е най-добре за вашето куче и просто давайте такъв препарат.
С тоалетните навици - упорствайте. Извеждайте я често (ако имате тази възможност), веднага след хранене; купете й спрей "за пишкане" и го употребявайте не върху пеленки, а върху храстчета и тревички, принципно той привлича кучето да пишка там, където е пръснато - а като направи номера, похвалете я... Хъскито е умна порода, БИ трябвало много бързо да се усети, че навън е по-забавно да се ходи по нужда b)
За белите... консултирайте се (в училището или с ветеринар) и й купете подходящо голяма пластмасова клетка - crate им казват. Лично според мен това е абсолютно най-добрият начин да се научи хъскито да се държи прилично вкъщи, особено когато е самичко, и същевременно да опазите дома си от него, докато стане "добро куче".
Да не забравим: във вашата част на света 1super има и ХУБАВИ КНИГИ за кучетата, които "в нашата" можем само по интернет да си поръчваме. Силно ви препоръчвам литература от типа "Puppies for Dummies" (има такова издание, адски добре написано), специализирана книга за породата...
И наистина потърсете училище за кученца b) - незаменимо е!

Публикувано: 10 October 2006 - 08:51 AM
Цитат
Мерси на всички за хубавите думи!
Изчетох линковете по темата за гризането и пишкането. разбрах, че не съм сама :) има много като мен, хахах
Лара си ходи само в банята, това сме го постигнали, сега мога само да седя и да се надявам, да и дойде по-скоро инстинкта да не си цапа къщата :)
Видях, че има запитване за храни. Аз и взимам само консерви за сега. Проблема с гранулите е, че тя не дъвче, а само гълта и после има стомашно неразположение n)
Изклучително лакомо е. Давам и и морков например, който после намирам цял в банята n) Струва ми се, че като гълта стомаха не преработва храната и освен, че остава гладна не получава и необходимите вещества.
Полезно ли е давам черупка от яйце (всарено или сурпво) като заместител на мазилка за набавяне на калции :)
Това са мои мисли и наблюдения, моля поправетв ме ако греша в нещо.
ouu
С консерви - Много рядко да не кажа никога.
Сега няма да се впускам в дълги и широки.Прочети в Библиотеката която е в сайта за храната на кучето.Консервите не се препоръчват.Давай му гранули по-често. ;)
North Face кои са тези малки сладурковци? b)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 10 October 2006 - 09:54 AM
това е тя миналата зима,довечера ще сложа и на Инди снимка
Прикачени файлове
-
Danil_Naiti_izr.jpg (30.99K)
Брой сваляния: 65
Публикувано: 10 October 2006 - 10:42 AM

Публикувано: 10 October 2006 - 11:03 AM
Цитат
това е тя миналата зима,довечера ще сложа и на Инди снимка
Лясковец bl) , че то ми е на 5 минути път с кола l) . Дано някой път се засечем и да позная кучето де b)

Публикувано: 10 October 2006 - 06:25 PM
Публикувано: 10 October 2006 - 07:22 PM
V'Touch of Gold de la Vallee de Morava-САС,R.CACIB
Спечелихме титлата шампион на Македония,а и по правилника на МФК след като кучето спечелило CACIB е в клас шампиони,то R.CACIB също си получава карнетка за CACIB.А в нашия случай беше точно така.
Което означава че сега вече сме в борбата и за интер шампион ;)
Публикувано: 10 October 2006 - 07:46 PM
Цитат
Според правилника на МФК, кучето спечелило R-CACIB може да получи САСІВ карнет само при условие,че кучето спечелило САСІВ-а е ИНТЕРШАМПИОН,а не заради това че е участвало в клас шампиони.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 11 October 2006 - 04:18 AM
Мерси за отговора!
За пишкането за сега няма напредък, прекарваме много време на вън, рекорда е четири часа разходка без грам пипи камо ли аа d) Но времето е пред нас :)
За храната... вярно е, че има голям избор. Това с едрите гранули е добра идея. Сега и взех за бебета, нормален размер и ги киснах в вода. Резултата обаче е пак разстройство ?! Само от гранули го получава, както и газове n) n) n) Смених марката Purina взех сега...
Кучето е много мило, умно и нежно. Постоянно търси компанията ми, където и да седна, тя е в краката ми. За игри е винаги готова, носи играчки, чака да и ги хвърля и ми ги връща после. Комадата "седни" за сега и е наи-лесна. Работим по по-сложни като "ела тук", "стой" и "редом" :)
Пускам я тича без каишка и за сега всичко е наред. Постоянно се оглежда къде сме, следи ни... Като я викам идва, но само при условие, че няма нищо интересно, защото появи ли се куче мога да си скъсам гласните струни ако ща, не чува :) Дребни кучета не харесва, ръмжи им и им налита, но с големи обожава да играе, към хората е много добре настроена.
С къпането също се примири, сега се учим да не ядем четката докато се решим :) Падат и зъбите и сипе козина навсякъде ... :)
Опитахме да я запишем тук в кучешката организация Canadian Kеnnel Club, но за това ще пиша по-нататък. България я нямат в списъка с държавите, по принцип, и не признават никакви документи за произход... s) Тепърва ще се разправяме с тях....
И така, това за сега от нас. Поздрави!
Прикачени файлове
-
post_29_1160533129.jpg (30.3K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 11 October 2006 - 04:26 AM
Марка, линк .... ? Нещо за което да се хвана, преди да се изложа в магазина :)
Прикачени файлове
-
post_29_1160533584.jpg (32.08K)
Брой сваляния: 50
Публикувано: 11 October 2006 - 06:52 PM
Нека още един да задам и аз.
Как мога да разбера че кучето ми е разгонено?Имам превдид по самото куче?Какви знаци дава то,как се държи?Мога ли да "прескоча" кръвотечението по някакъв начин?

Публикувано: 11 October 2006 - 07:48 PM
Цитат
Здравейте на всички, не съм писала защото ме е хванал гаден грип и една седя на стола wink
Разгонването трае около 20 дена,започва се с промени в характера /не при всички кучки/ след това с кървене а от към 9/10 ден кървенето спира до към 14 ден особено през тези дни кучето много трябва да се пази от чужди мъжки кучета да не стане някоя беля b) хубаво е след двайстия ден да се изкъпе защото дори и вече да не е разгонена може още да " мирише на такава " според някой мъжки кучета и това води до още нежелани ситуации.
Отговарям и на другото питане...прескачането на разгонванията е с инжекции /но не е добър съвет просто го има като опция / и кастрация.
Надявам се и Вабанк да се включи,че аз повече не мога да пиша
Публикувано: 11 October 2006 - 08:42 PM
Цитат
Ами добре правиш като го изкарваш често, но резултатите няма да дойдат по-рано от шестия месец - долу-горе като започне да вдига крак. Но дори тогава може да се изпуска, но трябва да му се караш, за да знае да не го прави 1super

Публикувано: 11 October 2006 - 09:15 PM
Иначе - приготви си парцали за още поне два месеца напред b)
Публикувано: 11 October 2006 - 10:07 PM
Не е като да ти турят една две ваксини и грип ама друг път .. l)
Обикновено като се наядат малчуганите след ядене и пиене колко време минава докато "му дойде"? bl)