Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 14 December 2006 - 10:05 AM
Та така де, ако някой си мисли, че хъскито е беззащитно, много се лъже 1super . Разбира се това не означава, че трябва да скача и напада всичко живо, както прави една друга порода n) ...

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 14 December 2006 - 12:29 PM
Прикачени файлове
-
001656974.jpg (39.73K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 14 December 2006 - 12:31 PM
Както при хората трябва и тях да ги учите на социални придобивки и хигиена. bravoS
Прикачени файлове
-
001657033.jpg (47.25K)
Брой сваляния: 36
Публикувано: 14 December 2006 - 01:46 PM
Преди доста години вече тежко-бременната в края на втория месец Ники бе нападната от една английска мастифка, която налиташе на всичко, без разлика от пол и размери. Измъкнала се Макси от клетката и... n) Почти бях решила, че от кучицата ми и хапка няма да остане... когато успях да ги разтърва се оказа, че Ники и драскотина няма, нищо че беше погребана под 60 кила мастиф; на Макси обаче физиономията беше цялата разкрасена... ужас n)
При втори такъв случай Регенце се сби с една боксерка. Регенце беше на 9-10 месеца тогава, боксерката - на 3-4 години, доста агресивна. С мисъл да си спася бебето хъси търча аз... и какъв резултатът от схватката? На Реге - нищо й няма, цъфти; на боксерката й липсва половин ухо - все едно с ножица рязано - и на милиметри се беше измъкнала от изваждане на окото...
(за модераторите - извинявам се за кървавите истории...)
Така че: винаги трябва да се има предвид, че хъскито е ОПАСНО за околните кучета (ако и те са опасни за него, естествено) и не бива да се допуска агресия спрямо тях НЕ само защото кучето може да се озлоби, да стане антисоциално - и съответно да страда "без вина", НО и защото може да осакати без да иска противника си или не дай боже... n)
В интерес на истината междухъсешките схватки за лидерство минават и заминават набързо, кучетата "си знаят маниера" и дори ако се скарат сериозно, не си причиняват чак толкова страховити травми, НО при противник от друга порода изходът е неясен: въпросното друго куче не е на акъла на кумчо-вълчо, няма да отстъпи след проба на силите, не знае какво поведение според хъскито следва да има и... неприятностите са в кърпа вързани.

Публикувано: 14 December 2006 - 08:16 PM
Цитат
Аз поне за това съм доволен, че в нашата групичка /малка група от 5-6 северни кучета - хъскита, самоед, маламут, които пускаме в затворено пространсво/ Чари много бързо се превърна в лидер и другите ги е страх да премерват сили с него. Случвало се е някога малко да се поскарат, но до по-сериозни последствия не се е стигало /да чукна на дърво/. И може би именно това беше една от причините за схватката с дакела - куче от друга порода се внедрява в неговия ареал и на всичкото отгоре го напада и нахапва.
Докъто там поведението му е подчертано доминантно, вкъщи е изключително спокоен и изпълнителен, което най ми се нрави b) .

Публикувано: 14 December 2006 - 10:21 PM
Цитат
Защо си мислиш, че е напълно невъзможно да лае bl) . Вярно, хъскитата не лаят точно като другите кучета, но също издават доста подобни звуци /съдейки разбира се по моето/.

Публикувано: 15 December 2006 - 12:09 PM
Относно агресията към кучета. Наблюдавал съм поведението на няколко мъжки хъскита ( с различни стопани ) , в общи линии към 1г. и малко, до към 1,5г. се ежат на всяко по-едро или равно на тях куче, като са доста склонни да се поступат. Явно тогава ги тресе пубертета и си търсят място под слънцето. След 2г. възраст, като че улягат и гледат да избегнат боя. Дори бих казал, че доста трудно се сбиват - не нападат първи. Другото което ми прави впечатление е, че не нападат кучета които се зъбят и лаят от страх , в повечето случаи това са кучета от дребни породи, които лесно може да бъдат наранени и дори убити.
Преди време срещнахме на поляната един маламут. Въпреки , че беше на 2г. и около 45кг, явно не беше срещал много кучета и беше много наплашен. Когато Макс отиде при него , той сви опашка , приклекна със задните крака и оголи зъби. Моя не се притесни и се опита да се запознаят (подушат) при което маламута го ухапа по носа - даже му пусна кръв. Не последва сбиване и след десетина минути двамата тичаха заедно по поляната. След това се срещаха почти всеки ден и обикаляха поляната заедно. На втората седмица се сбиха за женска , като този път се наложи да ги разтърва - нямаше много поражения. След случката двамата останаха приятели , но няколко месеца по късно маламута си смени местожителството и сега се разхожда другаде.....
Разбира се ,че има и изключения, но те зависят повече от стопаните на кучето и неговото възпитание.
Публикувано: 16 December 2006 - 01:59 PM

Golden Nicol kennel
Публикувано: 17 December 2006 - 01:16 AM
Днес ходихме на плажа с Нира бягаше от водата, но за сметка на това се
ровеше като прасенце в пясъка правеше си дупки и лягаше в тях
Много забавно си изкарахме не посмях да я пусна при другите кучета в градинката защото само да я изръмжи някое куче почва и тя и се нахвърлят да се бият днес за малко да се сбие 2-пъти с улични кучета bl)
днес даже изревнува, че галя друго куче като го заръмжа цапна му една лапа и то милото избяга s)
Прикачени файлове
-
plaja.JPG (66.85K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 17 December 2006 - 08:52 PM
Публикувано: 18 December 2006 - 11:49 AM
Цитат
Нашия в тази възраст също беше извън нормата. Но само като го пипнеш по гърба, коремчето, бутчетата е сякаш пипаш стомана b) . Няма грам тлъстинка. Докъто един от неговите приятелчета /също хъски/ е като желиран b) . Той е едър, но това не е мускулна маса, а сланинка l) .
Иначе попитай Злати за точните килограми 1super

Публикувано: 18 December 2006 - 05:29 PM
Цитат
Много е сладък super best Напиши ни повече за него... какъв е по характер, с какво го храниш, как го разхождаш, прави ли бели l) l) l) , изпълнява ли команди wink

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 18 December 2006 - 07:45 PM
Цитат
Цитат
Много е сладък super best Напиши ни повече за него... какъв е по характер, с какво го храниш, как го разхождаш, прави ли бели l) l) l) , изпълнява ли команди wink
Да се похваля научих Никита и да ляга.За сега знае да сяда,да ляга,да прави стойка с моя помощ и да прескача висока летва.На всичко я научих сама. 1super
П.П.Sn@kebite защо си направи нов акаунт?
Публикувано: 18 December 2006 - 08:10 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Да се похваля научих Никита и да ляга.За сега знае да сяда,да ляга,да прави стойка с моя помощ и да прескача висока летва.На всичко я научих сама. 1super
П.П.Sn@kebite защо си направи нов акаунт?
Poli, добра работа си свършила 1super . А между другото потребителя Northerner не съм аз, а майка ми l) . По-рано имаше навика да пише от мое име и затова направих новия акаунт.

Публикувано: 18 December 2006 - 08:39 PM
Прикачени файлове
-
______1.JPG (82.3K)
Брой сваляния: 25