Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#3621 Потребителят е офлайн   Bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2007 - 09:13 PM

Здравейте всички !
Аз съм Петйр Петров И Тара Бансколииката Of Golden Nikol е моето куче .
Понеже не ми се чете форума от началото до края се вклиювам с нейна снимка . Дано ви хареса .

Добре дошли на вас и Тара! Моля за напред пишете на кирилица. Има и кирилизатор над полето за ново съобщение, който може да ви е от помощ. Допустими са снимки с размер до 500 пиксела. За работа със снимки, моля погледнете тази тема.

Мод

Прикачени файлове

#3622 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 07:55 AM

ами...вярно е че не би трябвало да се връзвам,но замислете се колко малко хора разбират че това не е дефект а нещо типично за породата...останалите ни гледат злобно.тъжно е,няма как да не се връзвам.тара е голяма сладурана,на колко е?

#3623 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 08:42 AM

Здравейте! Аз писах във форума, но ...не получих отговор. Мои приятели си търсят хъски - бебче. Пишете ми ако можете да помогнете. super best

#3624 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 28 March 2007 - 09:14 AM

Цитат

Здравейте! Аз писах във форума, но ...не получих отговор. Мои приятели си търсят хъски - бебче. Пишете ми ако можете да помогнете. super best

Аз лично за момента не мога да помогна s) Очакваме бебета най - рано през м.май oo
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3625 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 09:27 AM

Цитат

Цитат

Аз лично за момента не мога да помогна s) Очакваме бебета най - рано през м.май oo

Благодаря за отговора! Ами момчето иска да направи подарък на майка си, предполагам, че някой ще може да ми каже нещо повече, за цени и такива неща. А пък ако няма никой до май, ще изчака предполагам.

#3626 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 11:01 AM

Аз моето хъски си го взех на 40дни за 250лева.Ти от каде искаш да вземеш от ЗООмагазин от развъдник от каде?
Моето е от ЗООмагазин и съм доволна нямам никакви проблеми.

#3627 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 11:04 AM

Вълничка Чак пък непородисто е силна дума но когато опашката се навива няколко пъти или пада от едната страна на гърба това е недостатък от гледна точка на стандарта на породата. Там е записано следното: "Опашка: Добре окосмената опашка е с форма на четка за прах и е поставена точно под нивото на горната линия, и обикновено се носи над гърба в благороден сърп, когато кучето е нащрек. Когато е вдигната, опашката не се навива отстрани на тялото, нито прилепва плътно към гърба. Отпусната на нивото на гърба или под него опашка е нормална за куче, когато е в покой. Космите по опашката са средно дълги и приблизително с една и съща дължина отгоре, отстрани и отдолу, като й придават вид на заоблена четка." [/QUOTE]
Благодаря за информацията.

#3628 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 12:38 PM

Цитат

Аз моето хъски си го взех на 40дни за 250лева.Ти от каде искаш да вземеш от ЗООмагазин от развъдник от каде?
Моето е от ЗООмагазин и съм доволна нямам никакви проблеми.

Може би от човек е по-добре, но все пак няма да го купувам аз, просто попитах дали някой има малки бебоци, или да ни даде съвет, да разбера повече, за да кажа на момчето. Той не държи задължително да е с родословие, просто да е хъски, защото както писах иска да направи подарък на майка си, която обожава тази порода.

#3629 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 March 2007 - 01:38 PM

Цитат

иска да направи подарък на майка си

Куче за подарък не е добра идеа, освен ако майката вече не се е решила. А ако се беше решила най-вероятно щеше да си вземе хъски сама. Ако приятелят иска да поеме риска подаръкът да се превърне в трагедия - зоомагазините са мястото. Само прочетете във всяка тема колко, независимо от порода са съкрушените хора заради болни или покойни кученца от зоомагазин, респективно борса.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3630 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 11:47 PM

хубави кучета наистина :-) наскоро гледох филма Eight Below(Осем Героя) хубав филм за мн хубава порода , тц от просто любопитство да питам на какви цена се движат Сибирските Хъските със и без радословие ?

ето постер на филма 1super Качена снимка
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#3631 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 04:19 AM

Цитат

Husky Lara Разкошни снимки както винаги r) Като гледам вече и сняг няма b) Какво стана с папиломата на Лара?

North face, Лара си ходи с папилома все още, чакаме го да пада скоро. Иначе температурите вече няколко дни са положителни 1super , даже може да се каже е пролетно l) Недостатъка на топлото време е, че се каляш яко, а в студа можеше най-много да се порежеш на калта bl) b)

Снимките на Калоян са страхотни! Голямо удоволствие ни доставиха! Поздравления!

А Никита колко е пораснала ..... nok 1super Много е сладка с тази нейна "сериозна" маска w) w) w)

И аз да ви "почерпя" с една бебешка снимка w) w) w)

Прикачени файлове

User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#3632 Потребителят е офлайн   KIG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 09:30 AM

Цитат

Бих ти препоръчал да изчакаш и да си вземеш куче от някой от доказалите се развъдчици, естествено ако имаш тази възможност. Кученца от зоомагазини, борси и т.н., може да са по-евтини, но не ти гарантират, че за кученцето е полагана и най-елементарна грижа и че след време няма да се разболее. Все пак става въпрос за живо същество, което ще ви радва дълги години,ще ви ядосва, ще боледува с вас и вие с него и т.н.
И все пак ако не разполагате с такива възможности (пари) и нямате търпение, чукайте на дърво и копувайте d)

#3633 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 12:51 PM

Цитат

Цитат

иска да направи подарък на майка си

Куче за подарък не е добра идеа, освен ако майката вече не се е решила. А ако се беше решила най-вероятно щеше да си вземе хъски сама. Ако приятелят иска да поеме риска подаръкът да се превърне в трагедия - зоомагазините са мястото. Само прочетете във всяка тема колко, независимо от порода са съкрушените хора заради болни или покойни кученца от зоомагазин, респективно борса.

Как така реши в този случай, че кучето за подарък не е добра идея oleeee . Майка му иска кучето, не за да го тормози, а за да има приятел до себе си. Той и прави подарък, защото иска да я зарадва, а не че тя не може да си вземе, какви хора сте незнам. Просто попитах, като хора които си говорим тук за толкова много неща, исках да помогнете със съвет от къде да го вземе или ако някой има кученце да дам на момчето телефона и да си говорят, да се разберат и тн. Благодаря все пак!

#3634 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 March 2007 - 01:57 PM

Куче за подарък не е добра идея по принцип, а не в конкретния случай, с който не съм наясно и както виждаш съм прибавила думичката "освен". Не е добра идея да се подарява защото подаряващият взима решение, с чиито последствия - добри и лоши ще се сравя друг и то за доста години напред. Като казах трагедия няках предвид че майката ще го мъчи, не ми е хрумвало подобно нещо. Отнасяше се за кученцата от магазин, оцеляващите или поне здравите от които са доста малък процент. За мен е трагигично да чета тук и там как например родителите подаряват на детето си кученце от магазин и след седмица, когато вече то е заело място в сърцата на всички се случва най-лошото.
За това съм на мнение, единственият допустим случай за куче-подарък е когато решението, че иска такъв подарък е на човека, който ще гледа кучето, и той по някаква причина не си го е взел сам още. И това да не е било някакво подхвърляне, а сериозно обмислено решение с ясното че се поема отговорност почти като за дете и то за дълго време.

Също съветвам ако са решили - да вземат кученце от сигурно място, най-добре развъдник. Относно цената - съвсем не съм на мнение че винаги развъдник е равнозначно на по-скъпо, макар че би било основано да е така. Има изумителни цени необосновани с нищо в магазините, които надхвърлят цената на кученце с ясен произход, отгледано както трябва и с нужнита ваксини и фактори относно здравето му. Цените в магазините падат с времето естествено, когато "стоката" застоява.

Това беше, което ти казах Светла и квалификацията ти

Цитат

какви хора сте незнам
не е на място.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3635 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 03:04 PM

Цитат

Също съветвам ако са решили - да вземат кученце от сигурно място, най-добре развъдник. Относно цената - съвсем не съм на мнение че винаги развъдник е равнозначно на по-скъпо, макар че би било основано да е така. Има изумителни цени необосновани с нищо в магазините, които надхвърлят цената на кученце с ясен произход, отгледано както трябва и с нужнита ваксини и фактори относно здравето му. Цените в магазините падат с времето естествено, когато "стоката" застоява.

Това беше, което ти казах Светла и квалификацията ти

Цитат

какви хора сте незнам
не е на място.

Да благодаря за съвета. Точно от такъв съвет се нуждаят хората, съжалявам, че така реагирах, но просто съм на мнение, че след като се обръщам тук с подобен въпрос, изобщо не става дума за това да се вземе куче и после да се изхвърли или пък нещо такова. Обожавам кучетата, а и не само тях, а всички животни. Знам, че хората го искат, решението е на майката, а не на сина и. За това писах тук - за съвет и предложение /може би вече се повтарям, за това спирам/, също и ако някои от хората, пищеши във форума, най-вече в темата за хъски, имат бебета, да ми пишат. Това беше всичко. И аз квалификации не искам. Благодаря още веднъж!

#3636 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 03:33 PM

Цитат

Знам, че хората го искат, решението е на майката, а не на сина и.

А майката има ли представа как се гледа хъски? Наясно ли е че ще трябва да отделя минимум по 2 часа на ден само за разходка? Че малкото ще ходи по нужда навсякаде из апартамента/къщата поне през първия месец там, че не трябва да стои само дълго време, че отнема време да се обучава? Малко се съмнявам че ще се справи с всичко това сама особено ако работи.

Едно е да кажеш искам хъски и ще се грижа за него, второ е да можеш а трето да го направиш реално. Най-добре се замислете преди да вземете куче за подарък.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#3637 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 03:43 PM

Цитат

Цитат

Знам, че хората го искат, решението е на майката, а не на сина и.

А майката има ли представа как се гледа хъски? Наясно ли е че ще трябва да отделя минимум по 2 часа на ден само за разходка? Че малкото ще ходи по нужда навсякаде из апартамента/къщата поне през първия месец там, че не трябва да стои само дълго време, че отнема време да се обучава? Малко се съмнявам че ще се справи с всичко това сама особено ако работи.

Едно е да кажеш искам хъски и ще се грижа за него, второ е да можеш а трето да го направиш реално. Най-добре се замислете преди да вземете куче за подарък.

Аз и обясних какво беше моя Роки като беше бебче, страшна картина и гледка, иска се голямо търпение, за да отгледаш едно куче, имам и детенце, но вече съм убедена, че да гледаш куче е много по трудно. Наясно е, доколкото знам са имали куче преди, за породата не съм сигурна. Но разберете аз исках просто координати на хора които имат бебета хъски. Аз няма да го вземам. Те ще си говорят. Това е! Плюс това тя си е по цял ден в къщи, може би за това иска да има приятелче...... bl) , а защо точно хъски незнам.

#3638 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 03:47 PM

Е това е добре че постоянно има хора вкъщи. Обръщам се към теб защото ти комуникираш с нас и съответно можеш да предадеш на тях. Щом са наясно с какво се захващат няма проблем. Единствено трябва да знаят че хъски се обучава малко по-трудно но с търпение и постоянство всичко се постига.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#3639 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2007 - 03:48 PM

Цитат

Wyvern извинявай ама не мисля че има голяма разлика между гледането на хъски и на друга порода куче.всяко куче независимо от породата си има нужда от едни и същи грижи ,любов и внимание. като имам кокер на 8 месеца какво и аз също правя разходки по 2 часа,и той пишкаше из апартамента и т.н.а при хъскитата освен своенравният характер и периодичните им забежки по време на разходка не виждам какво толкова специфично има.въпрос на отношение от страна на стопанина и желание е а не на порода cheers

#3640 Потребителят е офлайн   Tsvetito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 04:05 PM

Здравейте хъскоманиаци :) Отдавна не съм писала тук, а не съм влизала, трудно го и намерих пак форумчето, че явно от "форум на породата" нещо не става.
Както и да е. Искам да питам, понеже ми казаха, че едно куче за да не се скубе много, трябвало да се разхожда по много. Вярно ли е това? Нашия дивак Рони много започна да се скубе, то може би е от топлото, ама може и да е от недостатъчните разходки за съжаление :(
Но се надявам да започне да излиза за по-дълго навън и то в някой парк, защото на паркомястото не става (а и тича из улиците, тази сутрин ме накара да тичам като луда по него, ама...какво да го правиш, и маратонките ми изяде вчера...абе какво ли не яде).
Та исках да питам за козинката, дали е от това или е от топлото, или може би и 2-те?!? В къщи е кошмар с тези косми, и дрехите не мога да си изчистя - ужас!
Довечера, само да не се отплесна нещо може да кача някоя друга снимка, да си го припомните :)

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни