Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 31 March 2007 - 09:10 AM
Публикувано: 31 March 2007 - 08:54 PM
ще си купувам хъски след 1 седмица - много сладко, родено на 6-ти март тази година, мъжко, засега с мътно сини очи.Какво мислите за породата и дали си струва да си го купя :) ? А това за различните по цвят очи при всички хъскита ли го има, защото на това кученце все още са му мътно сини и кога ще се разбере какви ще са :)
Предварително благодаря :) doggy.gif doggy.gif doggy.gif doggy.gif
EDIT : Ще го отглеждам в апартамент :)
Публикувано: 01 April 2007 - 12:58 AM
Цитат
ще си купувам хъски след 1 седмица - много сладко, родено на 6-ти март тази година, мъжко, засега с мътно сини очи.Какво мислите за породата и дали си струва да си го купя :) ? А това за различните по цвят очи при всички хъскита ли го има, защото на това кученце все още са му мътно сини и кога ще се разбере какви ще са :)
Предварително благодаря :) doggy.gif doggy.gif doggy.gif doggy.gif
EDIT : Ще го отглеждам в апартамент :)
Различните очи са нормални за хъски допуска се от стандарта на породата но не е задължително всички да са такива. Едва ли има някой който пише тук и не харесва сибирското хъски. Дали си струва да си го купиш хмм интересен въпрос ако не си убеден че го искаш или се съмняваш че ще се оправиш с него по-добре изобщо не го взимай. Прочети за породата и ако покрива очакванията ти тогава си вземай куче ако не значи просто не е за теб.
Това което ще напиша е важно затова ще е с големи букви:
НЕ ВЗЕМАЙ ТОВА КУЧЕНЦЕ ИЛИ ПОНЕ НЕ СЛЕД СЕДМИЦА. След като е родено едва преди 25 дни е още много малко да бъде отделено от майка си. Такова отделяне толкова рано може да направи само човек който абсолютно нищо не разбира и не знае за развъждането на кучета. Кученцето не трябва да се отделя от майка си преди да стане МИНИМУМ НА 2 МЕСЕЦА най-добре на три. Питай за ваксини, обезпаразитяване паспорти на родителите и на кученцето ако имаш възможност дори отиди и ги виж заедно.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 01 April 2007 - 07:08 AM
Цитат
Хаха, все едно Лара гледам b) Не може да не ме чопли нещо и да не досажда b)
Лара още не е почнала да се скубе, ама тук си е и студено де ....
А относно въпроса поставн по-горе :
Какво мислите за породата и дали си струва да си го купя :) ?
Какво значи струва ли си ??!! Ако някой очаква "дивиденти" от кучето си, ще остане разочарован още на първата седмица, когато му изяде обувките и заобли ръбовете на коридора например. Това не е плюшена играчка... "Утютю на батко/кака кво е сладичко" .... дето да се чудиш искам ли я, не я ли искам .... ама харесва ли ми породата или не.....
Аз като реших да имам куче никого не съм питала какво мисли, камо ли интернет пространството ...
Та конкретно, Боби, не си струва ... да правиш каквото и да е, щом въпроса ти съдържа "струва ли си" ....
С най-добри чуства!
Прикачени файлове
-
P1050906_1.jpg (79.29K)
Брой сваляния: 19
Публикувано: 01 April 2007 - 01:00 PM
Цитат
Хъскитата са страхотни, но ако ще го купувате от ония обяви/борси, които предлагат кучета от всякакви породи, или от нечистопородни родители - не, не си струва ...
Специалистите ще ви обяснят защо !

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 01 April 2007 - 08:00 PM
Искам да задам въпрос - ( основно въпросът е насочен към хората , стопани на по - малки хъскита , като моята Тара ) .
С какво храните своите кученца , по колко пъти на ден и колко , като количество ?
Е съжелявам , че въпросите бяха три , но ми са нужни съвети относно тези въпроси .
Благодаря ви предварително !
Публикувано: 01 April 2007 - 10:14 PM
За количеството не знам, аз за отмерване ползвах кофичка от кисело мляко :)
Аз лично моята любимка така я отгледах.
ПС: тези дни и аз ще постна снимки. nok
Публикувано: 01 April 2007 - 10:54 PM
Цитат
http://dog.bg/f/inde...=ST&f=22&t=3980
Ето тук има страхотна статия за храненето! Прегледай я и мисля, че ще се намерят отговори на въпросите ти. Тара е много сладка!
Ние сме на суха храна, Пурина. Веднъж и взех Роял Канин, но не я хареса, яде я дълго време и с нежелание bl) Яде плодове и зеленчуци, обелки от почти всичко l) и въобще всичко различно от суха храна за Лара е истински презник :) Не и даваме храна, съдържаща подправки, сол, захар....
Публикувано: 01 April 2007 - 10:59 PM
Обърках снимката , за което искрено се извинявам !
Ако може да изтриете предишното ми съобщение Отново се извинявам ! Нов съм тук . Но защо пише , че не мога да качвам файлове от такъв тип , като преди малко качих "голямата" снимка , която е същата , само дето не е смалена ????
Публикувано: 01 April 2007 - 11:02 PM
Цитат
Обърках снимката , за което искрено се извинявам !
Ако може да изтриете предишното ми съобщение Отново се извинявам ! Нов съм тук . Но защо пише , че не мога да качвам файлове от такъв тип , като преди малко качих "голямата" снимка , която е същата , само дето не е смалена ????
Сигурно сте запазили новата снимка в друг формат. Той трябва да е .jpg.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 April 2007 - 11:13 PM
За любителите на консерви, копирам съобщението:
Преди около 2 седмици в Канада и САЩ беше официално съобщено за отровна съставка, съдържаща се в над 60 милиона консерви. Тези консерви се изтеглят от пазара, защото има много случаи на умрели кучета и котки. Консервите са от различни марки:
Това е списъкът с кучешките марки, на линка има и такъв с котешки.
http://www.menufoods...roduct_dog.html
Americas Choice, Preferred Pets
Authority
Award
Best Choice
Big Bet
Big Red
Bloom
Cadillac
Companion
Demoulas Market Basket
Eukanuba
Food Lion
Giant Companion
Great Choice
Hannaford
Hill Country Fare
Hy-Vee
Iams
Laura Lynn
Loving Meals
Meijers Main Choice
Mighty Dog Pouch
Mixables
Nutriplan
Nutro Max
Nutro Natural Choice
Nutro Ultra
Nutro
Ol'Roy Canada
Ol'Roy US
Paws
Pet Essentials
Pet Pride - Good n Meaty
Presidents Choice
Price Chopper
Priority Canada
Priority US
Publix
Roche Brothers
Save-A-Lot Choice Morsels
Schnucks
Shep Dog
Springsfield Prize
Sprout
Stater Brothers
Stop & Shop Companion
Tops Companion
Wegmans Bruiser
Weis Total Pet
Western Family US
White Rose
Winn Dixie
Your Pet
http://www.thestar.c.../article/198242
На посочения линк може да намерите повече информация.
За любителите на консерви, бъдете внимателни какво купувате! Твърде вероятно е да се окаже, че голяма част от тази храна е заминала или ще замине за пазарите в Източна Европа, където няма сериозен контрол! Не искам да всявам паника, а да ви предупредя!
Публикувано: 02 April 2007 - 10:57 AM
Цитат
Интересува ме как да разбера че Сара се е разгонила за да я пазя от кучетата на поляната да не стане някой гаф.И на каква възраст е нормано да я пусна на мъжкар?
Първото разгонване е около 6м. назад по темата сме писали много за разгонването но отново накратко - трае около 20 дни кучето се пази през целя период от мъжки кучета най-вече от 9-я ден до 15-я.
Възрастта за заплождане е след 2г. /нормано/ но моето лично мнение е ако кучето няма документи за произход, най - добре я кастрирай хем голям годишен данък ще си спестиш. Ако е с родословие трябва да се свържеш с БКК " Северни кучета " и там ще получиш нужната информация около едно заплождане.
Публикувано: 02 April 2007 - 07:53 PM
Днес разбрах как да я изморя най-накрая нея е не както ставаше сега след разходка аз едвам да мърдам а тя да има още мн сила в нея.Разхождам я с колелото,един час да потича и после спи като къпана b) b) b)
Публикувано: 02 April 2007 - 08:22 PM
Цитат
Днес разбрах как да я изморя най-накрая нея е не както ставаше сега след разходка аз едвам да мърдам а тя да има още мн сила в нея.Разхождам я с колелото,един час да потича и после спи като къпана b) b) b)
Запдчва да кърви.Продължителноста е индивидуалн(15-30дни).

тихо, коце спи!!!!