Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 19 August 2007 - 03:05 PM
"Захарта е абсолютно забранена за кучето. Не е съвсем така. Както и за човека, така и за кучето захарта е полезна, тъй като допринася за попълване на силите. Ето защо в незначителни количества тя трябва да се добави в храната. Малко парченце захар това е лакомство, с което вие поощрявате кучето по време на обучението и, което до голям степен определя успеха на дресировката. Но ако прекалите, като приучите своето куче към захар, бонбони и шоколад, не се чудете, когато то затлъстее и стане чест посетител при ветеринарния лекар"

В приятелството няма породи!
Публикувано: 19 August 2007 - 05:35 PM
Цитат
за храненето, докато пристигнат гранулите.
За готвенето ... дано не е късно :)
Лара от много време е само на готвено и честно казано положението е "куче да си в нас" b)
Та...
Свари и един пилешки крак с 1 картоф и 1 морков, обезкости го, сложи и 2-3 хапки клебче и това трябва ще е достатъчно за мъника за целия ден. После ще паднеш от смях като го видиш как си ближе лапите и си търка муцунката от кеф :)
За големия куч .. ми Лара вече е глоляма и яде цял крак с 1 филя на едно ядене.
Същото може да се постигне с каквото и да е друго месо, ако има кокал свари го и него, кокала си пуска сока ...
За сладкото ... аз сладко не давам, никакви бисквидки, шоколадчета и т.н. Никога! Яде само плодове понякога. Знам от детството си, че кучетата не преработват захарта и за това страдат фатално от диабет. (трябва да седна да проверя тази аксиома b) )
А храненето от масата .... това е най-строгата забрана у дома l) И сега Лара е ангелче в това отношение, седнем ли на масата, тя ляга от долу и заспива .... даже гостите ни се дивят колко е послушна angelpik
Както се казва, едно нещо може да прави, но го прави като хората/кучетата ....
Да добавя ... Лара пие витамини и бирена мая. Яде веднъж на ден. Месото го замразяваме на порции и се вари през ден, за да е прясна храната и винаги.
Решението за готвене го взехме след случая с отровната кучешка храна в Северна Америка ... оказа се, че във всички гранули има от отровната съставка и се разочаравах много. Това означава едно - всички компании, без значение от името и реномето си купуват едни и същи генномодифицирани добавки (в случая царевичен гултамат), така че изгубих "доверието" в марковите храни ...
Освен всичко изброено месото е доста по-евтино от това в БГ, 1 кг пилешки крака е 2 лв, 4-5 лева е свинското и телешкото ... но доколкото знам (зашото аз месо НЕ ям) и на вкус не е като това в БГ bl)
Публикувано: 19 August 2007 - 06:21 PM
Градски мит или?
Благодаря много Husky Lara, ние днес сме си на кучешка храна, за утре няма да има много-много и ще се наложи някое от храненията да бъде заместено с домашно приготвено, за във вторник също няма да имаме.

Публикувано: 19 August 2007 - 07:03 PM
Цитат
Уха, аз съм вегетарианец, но дори и да не бях, не бих понесъл такива храни, та какво остава за едно животинче! Иначе, аз примерно избягвам да и давам от масата, но понякога направо немога да я спра, тя налита като лешояд на мърша, а пък надуши ли месо (защото родителите ми и сестра ми са месоядни) направо става нахална та знае ли се, аз вече се налага да слагам храната на средата на масата защото почва всичко да достига и е невъзможно да я спра. Днеска станах до хладилника да взема нещо, за няма и секунда обръщам се и тя беше взела половин филия хляб. Може и да не и давам, може и да и се карам, по някой път изяжда по някое шамарче, но от този навик просто няма как да се отучи, или поне ще стане като порасне, но за сега, просто няма как да стане, толкова е хищна, че ще ми изяде ръката но ще вземе това което иска, от колкото да се предаде и да стои мирна!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 19 August 2007 - 07:16 PM
Яя! Аз не му ям от гранулите и той няма да ми яде от яденето!
r)

Публикувано: 19 August 2007 - 07:32 PM
Но също като Дженис преди това изяде доста неща и направи доста магарии l)
Публикувано: 19 August 2007 - 09:03 PM
Цитат
Хахахах, това направо разби, но си е вярно де! Е то този поглед разваля дисциплината, това е основния проблем, аз не се разнежвам от него, ама наще, те така и като я затворя и като почне да вие. "Ама не ти ли е жал", е да де то защото ми е жал и го пускаш или му даваш храна и в следващия момент вече те хапе! d)

Публикувано: 19 August 2007 - 10:22 PM
Цитат
кафяво и черно куче направят скачка
и майката е черната .
Какви е най вероятно да се родят кучетата ?
Може ли да има поне едно кафяво ?
Хората гледат връзки, гледат родителите, но не само. Те гледат родителите на родителите на родителите и чак тогава дават предположение какво КАЧЕСТВО ще са кучетата. От двама хубави одители не винаги се раждат хубави бебета. ЗА това хората са против хаотичното развъждане.
И да, изложбите не са мъка за кучето. Там има други кучета, има игри има забавления.
Но иначе можеш да направиш предоложение какъв ще е цветът на бебетата, но дали ще бъде вярно това предположение?

Публикувано: 20 August 2007 - 08:21 AM
ПС. Как пита дали е нормално докато спи да му се мърдат лапичките и да шава. Според мен да сънува е нормално, но бихте ли ми казали..?
Публикувано: 20 August 2007 - 10:28 AM
Цитат
ПС. Как пита дали е нормално докато спи да му се мърдат лапичките и да шава. Според мен да сънува е нормално, но бихте ли ми казали..?
Честито бебе w)
Както прочетох в един по-стар пост, сме общо взето комшии b)
Като започнете да го извеждате, идвайте в Южния парк /в района за кучета/ - има доста хъските, и не само ...
d)
п.п. По дърветата са разлепени обяви за изгубеното хъски в Дианабад,
много е красиво, дано съвестни хора да са го прибрали, и да го върнат на стопаните !

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 20 August 2007 - 02:00 PM
Цитат
Цитат
ми за по принцип и няма нужда 50 пъти
да повтаряш едно и също нещо не сме малумни.
И АЗ също не говоря специялно за твоите. Има нужда да го повтарям, повярвай ми.
Once For All, And All For Once. Peace People! bgflag

Публикувано: 20 August 2007 - 02:21 PM

Тук така се е загледала навън, че сигурно за момент си помисли, че може да лети.

Можете да си представите от снимката колко близо е до мен, представете си какво стана с мен след като направих снимката!

Връща се отново, а аз съм се съвзел след първия сблъсък готов за снимане!

Точно пред нея има цветя, след като се опита да ги изяде и не и се отдаде, само ги наблюдаваше!

Иска да захапе някое листо, но добричкия стопанин я гледа с много остър поглед, и аз съм против цветята, но все пак....
Тук се вижда какво точно толкова иска да захапе

След като мина тръпкат и желанието да "опасе" някое цвете, сега се наслаждава на хубавата гледка навън!