Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 30 September 2007 - 10:34 AM
Публикувано: 30 September 2007 - 11:27 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 September 2007 - 12:42 PM
Цитат
Не за съжаление, нито днес нито вчера, но на следващите вероятно ще се включим.
Вчера и днес пък времето е страхотно и направихме хубави разходки, може да пусна малко снимки после. 8)

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 September 2007 - 12:49 PM
Цитат
Ясно, ама после каква е ползата от всичко това, от експертната оценка?? ???
П.П. Не разбирам много от изложби, но се старая да се образовам по тази тема ;D ;D ;D

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 30 September 2007 - 12:58 PM
Хората, които са "по-навътре" в породата често и сами могат да преценят качествата на кучето си, но въпреки това ходят и на изложби, защото оценката еважна; друг момент на изложбите е и сравнението на кучетата. Въпреки това, често се случва съдиите да се "разминават" в предпочитанията си, но никой съдия няма да даде отлична оценка на куче, което не отговаря на критериите на породата описани в стандарта.

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 September 2007 - 01:12 PM

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 30 September 2007 - 02:01 PM
Цитат
Къде ще е и от колко часа?
Още се уточняват някои неща и затова няма пълна информация. Евентуално другата седмица ще се знае вече.

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 September 2007 - 02:06 PM
Цитат
Еми до колкото съм запознат,за експертна оценка отиват кучета без родословие и ако получи кучето отлична оценка то се допуска до разплод.След това неговите потомства имат така нареченото бяло родословие, което ще рече че родословието им не е пълно но пък показва че родителите отговарят на стандарта на породата.А за да се допусне куче до разплод доколкото знам трябва да си член на клуба северни кучета.
Публикувано: 30 September 2007 - 02:18 PM
Публикувано: 30 September 2007 - 02:29 PM
Цитат
Цитат
Еми до колкото съм запознат,за експертна оценка отиват кучета без родословие и ако получи кучето отлична оценка то се допуска до разплод.След това неговите потомства имат така нареченото бяло родословие, което ще рече че родословието им не е пълно но пък показва че родителите отговарят на стандарта на породата.А за да се допусне куче до разплод доколкото знам трябва да си член на клуба северни кучета.
А как може да станеш член на клуба северни кучета??
Poli, Честито за оценката. Пожелавам ви следващият път 6 ;) :)

Публикувано: 30 September 2007 - 02:37 PM
Цитат
Честито това е много добра оценка според мен за куче което се явява за 1-ви път.А как се справихте с факта че е разгонена сигурно много са ви обичали мъжките кучета ;D
Публикувано: 30 September 2007 - 02:40 PM
Цитат
Цитат
Цитат
А как може да станеш член на клуба северни кучета??
Poli, Честито за оценката. Пожелавам ви следващият път 6 ;) :)
Мерси мерси!Ние трябва да станем член в клуба и да се явим на клубна оценка така кученцата й ще получат бяло родословие!А можели информация за членството и за някоя клубна изложба (дата).
А с факта че бяхме разгонени! ;D Сутринта имаше малък инцидент защото една жена си беше пуснала без повод йоркито и лабрадора и неможеше да си ги прибере,имаше голямо гонене,кучето ми се уплаши!После седяхме надалече от другите кучета но после като започна изложбата се приближихме!Никита си поигра с доста кучета повече от които бяха хъскита!Срещнахме се с собствениците на Киара от този форум,но те небяха с кучето защото и то било разгонено!Никита доста се поумори,беше доста кротка за мое учудване,но на представянето душеше доре докато чакахме листа започна да лае!Но като цяло сме много доволни и ще се явим и на клубна изложба за оценка!Чакането си заслужаваше :P
Публикувано: 30 September 2007 - 03:58 PM
Айде, честито и чакаме снимки и резултатите на Голдън Никол. ;)