Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 09 March 2006 - 02:32 PM
искам да питам, моето хуски страшно много се страхува от деца имам чувството че преди да го вземем е било тормозено и сега е толкова наплашена, че просто незнам лятото как ще се справя при положение че има толкова много деца навън s). Някои може ли да ми каже дали това след време като стане по-голяма ще се промени понеже тя сега е на 6.5 месеца и има ли начин да го преодолее тоя страх.
Публикувано: 09 March 2006 - 06:29 PM
Цитат
искам да питам, моето хуски страшно много се страхува от деца имам чувството че преди да го вземем е било тормозено и сега е толкова наплашена, че просто незнам лятото как ще се справя при положение че има толкова много деца навън s). Някои може ли да ми каже дали това след време като стане по-голяма ще се промени понеже тя сега е на 6.5 месеца и има ли начин да го преодолее тоя страх.
Здрасти ,като собственик и на двата вида / дете и хъскита / като цяло намам проблеми но преди време се сбъсках със следната ситуация oleeee
Една от женските ни кучки по принцип е силно привързана към мен и само ходи след мене навсякъде из двора..... и поминалото лято синът ми Теди /тогава на 5г / реши ,че точно с нея ще си играе на гоненица и не я оставяше на мира ouu и тя за отрицателно кратко време се наплаши от него и го избягваши само да го види и беж.....И аз приложих следната " техника " ,която даде страхотен резултат. Първо естествено трябваше да набия в главата на Теди,че Ейнджи е по деликатна,че не и е приятно и т.н. и че към нея трябва да подхожда полека с мила дума,да си подаде ръката да я подуши и да ни я дразни b) И така лека полека тя го допусна до себе си и той се научи да общува с нея.
Така,че може би трябва да намериш детенце,което умее да общува да по внимателно с твоето хъски.И така тя лека полека да свикне с детското присъствие а също може и лятото ако ти е възможно да избягваш детските площадки .....има и доста истерични родителки ,които допълнително могът да ти стресират кучето s)
Публикувано: 09 March 2006 - 11:07 PM

Публикувано: 09 March 2006 - 11:43 PM
Публикувано: 10 March 2006 - 08:08 AM
Цитат
bl) Странна работа,горката животинка по това,което казваш яво наистина е имало някакъв сериозен стрес от деца s) Защо не се обадиш да питаш там от където сте я взели за какво точно става дума.....въпреки че като се замисля едва ли някой ще си каже " Детето ги тормози " cl)
Наред с всичко друго трябва да се заемеш и с обучението и две важни неща командите " Ела тук " и " Редом или ред " защото ако майка ти сега едвам я удържа каква остава за после....ако я изтърве и тя се уплаши от някой и хукне..... oleeee oleeee oleeee
Публикувано: 10 March 2006 - 01:20 PM
Публикувано: 11 March 2006 - 01:17 PM
И като стана дума за кастрация мога ли да питам кое е най-здравословно за моето куче да го кастрирам или да му бия инжекции (тя е женска на 6.5 месеца)?
И честит имен ден на всички Тодоровци b) cheers
Публикувано: 11 March 2006 - 01:22 PM
искам да ви попитам знаете ли къде в София има училища за кучета , как ги обучават там, има ли някакво ограничение за възрастта и породите?
нашата Тайра слуша доста, умна е и запаметява бързо команди, но ми е интересно да науча може ли да се заведе в такова училище , например събота и неделя - или водят само кучета от големите породи?
ако може да ми кажете и дали знаете за подобно училище в района на В.Търново и евентуално цените?
доста въпроси зададох angelpik но се надявам да помогнете victoryVVV мерси b)
поздрави от нас с Тайра на всички красиви хъскита !!!super best
nok d) w)
Публикувано: 11 March 2006 - 08:39 PM
Цитат
И като стана дума за кастрация мога ли да питам кое е най-здравословно за моето куче да го кастрирам или да му бия инжекции (тя е женска на 6.5 месеца)?
И честит имен ден на всички Тодоровци b) cheers
Ами като цяло повечето неща са слухове....разгледай темите от Къща на кучето ,там доста обширно се разнищва този въпрос
Айде утре ще пиша по подробно,че днес имам именяци drink
Публикувано: 15 March 2006 - 12:26 PM
Но специално за теб пресни,пресни снимки от Москва на Найти и "татко и " сега тренират скиджоринг....Найти се оказа ,че имала голям хъс за работа. Да ни е жива и здрава w)
Прикачени файлове
-
Naity_skijoring.jpg (30.81K)
Брой сваляния: 72
Публикувано: 15 March 2006 - 01:17 PM
Цитат
Поласкана съм. w) w) w) 1super 1super 1super 1super 1super Найти е станала страхотно куче.Хъс за работа беше сигурно че ще има.Да е жива и здрава и дълги години да е "на работа" 1super w) w) w)
Публикувано: 16 March 2006 - 01:36 PM
Всъшност имам още едно въпросче"НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ СКОРО ИМА ИЗЛОЖБА И КЪДЕ???"Аз преди да се сдобия с този красавец е воден на изложба като бебе и има грамота за "най-перспективно бебе" и затова ми се иска ако има изложба пак да го заведа 1super
Благодаря предварително 1super
Прикачени файлове
-
bondimir.JPG (40.23K)
Брой сваляния: 65