Dog.bg Форуми : Котки и кучета в беда и мизерия

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котки и кучета в беда и мизерия

#21 Потребителят е офлайн   QueenMargo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2007 - 09:06 AM

gabipap,

и аз съм мислила по този въпрос, но в случая, не ми се вижда много подходящо да се действа по този начин - има си плюсове и минуси.

А, и мисля, че животните в такъв случай ги изземват и кой знае какво ще стане с тях.

Пък така ще ги измъкнем поетапно ... знам ли, поне така си мисля... .

#22 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 April 2007 - 09:30 AM

И аз съм за поетапното измъкване .... при липса на адекватен закон за защита на животните в момента кой знае какво ще стане с котките и кучетата ако се намесят полиция, ХЕИ и т.н. В най-благоприятния случай да ги изкарат на улицата, но нас това не ни устройва - само мъжките са кастрирани, а женските не са. Да не говорим, че трябва първо да се помогне на слабите и болните. А съседите се оплакват и как няма. Още от долния етаж миризмите са зловещи.

#23 Потребителят е офлайн   QueenMargo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 09:54 AM

Дай, Боже, с бабката да се разберем с добро!

В краен случай може да се действа с полиция,
но трябва да има готови места и хора за поемане на животинките!

#24 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 April 2007 - 10:14 AM

Имам идея за изземване с протокол.Обадете ми се ,че имам тел само на Дени ,но не вдига.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#25 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 10:15 AM

Цитат

Леле, какви хубави животинки има при тази жена, а как зле ги гледа  Добре де, като разбира, че няма възможност да се грижи за толкова животни, защо не ги даде на хора, които биха могли....Много странно 

Защото тогава няма да има "гуша" за нея.
Бабката получава помощи във вид на храна, която обаче незнайно защо не стига до животните. Явно това й е "начин на живот" - да печели от чуждото състрадание. И изобщо няма сметка да даде животните, защото тогава ще секнат и помощите. По-лошото от което се опасявам е, че след като й се отнемат тези животни тя ще прибере други.

#26 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 April 2007 - 10:26 AM

Помощите ще ги секнем.Освен това има възможност актове да и се праснат - тогава ще видим дали ще продължава.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#27 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 April 2007 - 11:13 AM

Агалина, писах ти ЛС. исках да ви питам за кучетата. на вилата на жената има още 10 броя кучета, които храни през 5-6 дни. затворени са там. едно беше умряло миналата седмица. за тях ще има ли капацитет мястото, за което говорим?
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   QueenMargo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 01:00 PM

deni_avr, MechoPuh,

дайте ми адреса на бабето, защото искам да измъкна "скелетчето"!!!

Знам, че трябва да се действа разумно и хитро - повярвайте ми - добре владея изкуството на цирка!!!

С мъжа ми имаме готовност да вземем котака,
защото след празниците се опасявам да не е вече късно за него ...!!!

Моля се на Господ да издържи ... !!!

Всеки ден е от значение ... !!!

А, за другото - ще действаме!!!

#29 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2007 - 03:38 PM

Нямах време да пиша вчера, но ходихме да обезпаразитим котките за втори път. Тези, които са зле поне не изглеждат по-зле от преди, но имаше една трицветна котка, която кихаше и кашляше много лошо.
Бабето ме отврати още повече. Караше ни се да не им даваме много храна (която естествено ние бяхме занесли!), защото после много щели да ходят по нужда и тя трябвало да им чисти bl). Крещи на животните и ги хваща доста грубо за по един крак - явно реши, че вече няма нужда да пази приличие пред нас! Е, поне за едно от по-младите котета си призна, че не може да го понася и го дава, защото било игриво и и прегризало кабела на зарядното. Било и разрушило цялата къща .... представете си. Аз пък се чудех защо е такава воня и мизерия bl) .

#30 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 April 2007 - 10:47 AM

днес проведохме първата акция за тези котки. заведохме 4 на вет, 2 от които останаха там на стационар, защото за доста зле, една остана в дома на доброволка и една върнахме. искам специално да благодаря много на queen_margo и мъжа й за транспорта и отделеното време.

решихме да заведем на вет тези, които са най-зле. заведохме котарака с изваденото око, едната слаба плешива котка, един котарак с хрипове ( Белчо) и една, която диша трудно. котаракът с окото трябва да се оперира, защото окото му събира гной, трябва и да се зашие дупката в небцето му. бил е стрелян. той е наистина невероятен котарак. на прегледа мъркаше през цялото време, дори когато му бъркаха в окото. не е слаб, кастриран е и ужасно гальовен. непрекъснато се буташе някой да го гали, надничаше любопитно от клетката, ужасно жадуващ за хора и ласка. него върнахме на лелчето заедно с едно мехлемче, с което трябва да се маже докато се оперира.

слабата плешива черна котка е най-зле. няма нито един зъб в устата си. ама нито един! лично видяхме. стара е. страда от почти всички кожни заболявания - има краста, гъбички и микроспория. има нужда от наблюдение, силна храна и търпеливо лечение. остана на стационар.

на стационар остана и другата глезана, жадуваща от внимание. трицветна котка на средна възраст (около 5 години) с остър ринотрахит. синусите й са пълни с гной и кръв. диша много трудно, непрекъснато хвърчи гной от лицето й. има нужда всеки ден да й се дават капки в ноздрите и да се наблюдава. тъй като ринотрахитът е силно заразен е много рисковано да се върне обратно там.

и последното коте - бяло, на годинка, с астма и нещо белодробно, което не запомних. има ужасни хрипове. направихме снимка. биха му депо с някакво лекарсто за 1 седмица. трябва да се наблюдава как диша и следователно как реагира на лекарството. той извади късмет и отиде в дома на едно прекрасно момиче, което ще се грижи за него докато не му намерим дом.

та това. ужасно се ядосах, че не си взех апарата, за да снимам най-вече гальовния пират, а и всички останали. тези, които останаха на стационар не знаем докога можем да си позволим да ги задържим там. на ден е 10 лв стационара. но се радвам много, че поне започнахме отнякъде и 3 котки имат храна, чиста постелка и нормална тоалетна. тъжно ми е много за двете стари, че ще трябва да се върнат на ужасното място, за да изживеят последните си години в тази мизерия. само се надявам да се възстановят по-бързо. ако имаме възможност другата седмица ще пробваме да заведем следващата партита на вет.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 April 2007 - 10:50 AM

това е Белчо, котето с астмата. кротък, кастриран, спокоен. само на годинка. в много добро общо състояние е като изключим разбира се астмата

Качена снимка

това е котката без зъби и с краста. за нея ми е най-тъжно

Качена снимка

ето фактурата за прегледите, лекарствата и инжекциите, които са бити на 4-те котки:
Качена снимка

миналата седмица дадохме 32 лв за обезпаразитяващи, но фактурата е много светла и не излиза добре на снимка. ще я сканирам в някой клуб и ще я постна тук. за стационар още не сме плащали.

разбрах, че снимките не се виждали. ето линк към албума - албума
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 April 2007 - 11:02 AM

Браво на вас1super
Така, както го описваш - доста пари ще трябват и като начало, и за продължаване на цялата процедура.
Надявам се да откликнат хора, които могат да помогнат, така, както помогнаха на нас с кучетата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#33 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 April 2007 - 11:08 AM

току-що говорих с докторката. сложили са на черната ваксина поливак днес за гъбите. и двете се чувствали добре (и как няма), хапвали добре, ползвали тоалетна.

говорих и с момичето, което взе Белчо. не искал да яде още, не искал и до тоалетна да ходи. събудил я сутринта с мачкане на лицето, но не успяла да разбере какво иска. от нослето му излизали суполчета, на моменти пак се задъхва и диша трудно.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 09:51 PM

Ако мислите че някоя от тези котки ще се чувства добре дворно, има търсене за няколко котки мишеловци. Не че е добра идея, но животът навън си е живот навън.....
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#35 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 April 2007 - 10:05 PM

пред преспективата да остареят на това място, дворът е идеален. нужно е обаче за първата седмица да бъдат обгрижвани, прибрани вътре. тези котки не са виждали дневна светлина, още по-малко пък мишка. така че хората, които ги вземат трябва да са наясно, че котките ще имат нужда от подслон и храна поне първия месец. иначе няма смисъл. няма да се приспособят от раз на такава промяна.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 06:04 PM

Става въпрос за един склад малко след горубляне на края на село - няколко сгради, 4 кучета / вързани / отстрани е поле, мястото е оградено, но под оградата има дупки. Винаги има хора, но идея си нямам как ще се отнесат към обгрижването - много-много не вярвам на никой освен на себе си, ако има интерес ще те свържа.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#37 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 April 2007 - 08:01 PM

представям ви първото коте излязло от тази къща и което няма да се върне там

Качена снимка

малко е мърляв, това е първия ден когато го взехме.

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

взе го временно едно момиче и ще го гледа докато му намерим дом. той е на 1 година, кастриран и просто уникален. бабата твърдеше че бил див, а това, което видях ме потресе просто. той е просто НЕВЕРОЯТЕН КОТАК!! съвсем сериозно. виждала съм много котки, но такъв уникат като него не. явно осъзнава какво точно му се е случило и ако щете вярвайте ми, мисля, че се чувства благодарен. ужасно гальовен е. грабва те на мига. възприел е временната си стопанка като спасител, непрекъснато я следи с очи, търси я, а когато тя му извика "Бебо!" й отговаря с нещо като тънко "Мърмяу". страхотен е. почти се изкуших да си го взема за мен. постоянно ти се вре из ръцете, непрекъснато е по гръб да го галиш и ти говори като на човек. заболяването изобщо не се усеща, но явно това е защото все още действа лекарството. не знам, ще говорим с вета. слагам снимки, които са още от първия ден и затова е мърляв, но чара му се усеща. и едно малко двусекундно клипче слагам.

КЛИПЧЕТО

сега обаче имаме друг проблем. настанихме две от котките на стационар. утре отиваме да ги вземем и за мое най-огромно съжаление, върнем при лелчето. сметката ни при вета е 215 лв. 150 имаме от дарители. проблемът е, че всяка седмица носим храна от нас и вече издишаме финансово. ако ви се намира някоя излишна храна - каква да е!, може домашна, може суха, мокра всякаква, и имате желание да помогнете, да се обадите. лелката пак реве, че няма храна и пари. днес занесла 3 хляба на кучетата на вилата. утре ще ходим в 17.30 за последно трето обезпаразитяване, за махане на бълхите и за снимки.

благодарности на queen_margoto и по-специално на мъжа й за транспорта и на момичето, дала фронтлайн. аз имам по-голямата бутилка и мисля, че ще стигне за всички котки. за кучетата няма представа какво ще се прави. едното имало буца на ухото си. нямам опит с кучета, а и ме е страх да им бъркам в ушите. ако някой "кучкар" има желание утре да дойде и да види за какво иде реч - нека заповяда.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 April 2007 - 08:15 PM

поради проявения интерес ще добавя и малко факти за кучетата, които все забравям да напиша.

значи има много готина булонка. на пръв поглед изглежда в добро състояние. много активна, жизнена, изключително социализирана.

едно от другите кучета,обаче забелязах, че има кожен проблем по гърба си. не бих се учудила, защото котката, която е на стационар е там именно заради крастата, микроспорията и гъбите. не ни се иска да я върнем там, защото съществува огромен риск от зараза, но няма къде другаде. същото е и положението с кучето - явно и то има същите кожни проблеми.

кучетата доколкоот знам са кастирани, но ще питам утре пак. ще опитам по-свестни снимки да направя, но едва се диша там и ми е голяма мъка да стоя повече от 30 мин.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 April 2007 - 08:30 PM

не знам някой чете ли я тая тема и дали има смисъл да пиша по нея, но ще си пиша все пак.

днес не успяхме да обезпаразитим с хапчета за 3 път. тази чест ще се падне на другата групичка другата събота, която се надявам да иде и да се справи. сложихме фронтлайн на всички котки освен две и на булонката. нахранихме ги въпреки воплите на онази идиотка, че нямало нужда защото сутринта били яли и щели да акат. накрая една наистина се изака, което беше отбелязано с недоволство. на всички козината им пада много, това е заради ужасното хранене. бързо се оправя, но все пак не е добре за някой кандидат стопанин. ужасно безпомощна се чувствам вече и се чудя има ли смисъл от всичко това. върнахме заразно болните. по-добре са определено. идиотката ни посрещна с някакво подобие на гангренясал крак (нейния), от което ми прилоша. през целите почти 2 часа бяхме принудени да се наслаждаваме на тази гледка. държа ни поредните лекции, изнервих се максимално и усещам как търпението ми се изчерпа тотално. разлепили са некролози на починалото си преди години куче. синът й едва го спасили от самоубийство тогава. мисля, че ще е добре да се чуя с него, за да видя дали е той е толкова психясал, за колкото го представя.

едно от котетата беше изпаднало в нервна криза. ужасът се четеше в очите му. биеше се непрекъснато, криеше се зад шкафове и ъгли, не спираше да ръмжи и като цяло се държеше като подивял звяр. знаете защо е така. кучетата плюс 20-те котки не могат да съжителстват без проблеми в тристайна дупка.

пускаме снимки. не виждам смисъл да ви обяснявам кое какво е. ако някой се интересува ще му дадем инфо, разбира се. искам обаче само за този с очето да поясня - ще му се направи една пластична операция, за да изглежда по-добре. след прегледа ни дадоха паста за мазане, за да се махне инфекцията и да спре гнойта. инфекцията я няма вече, но все пак има нужда от операция.както казахме предния път той е някакъв уникат - само да го докоснеш и започва да мърка и да се гали. снимките говорят сами

понеже разбрах, че за булонката имало кандидати - не се дава. ако тя си отиде, идиотката ще се самоубие. каза го и категорично отказва да я даде. освен това не може да заведе кучето с буцата на ухото при златева (при все че има кой да плати и е говорено със Златева), защото нямала кола, не можела да ходи и прочие.

снимките:

невероятният пират:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 April 2007 - 08:38 PM

дългокосместа, възрастна

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

на всичките краката им отдолу са жълти заради урината. трябва да се къпят. не знам как,къде,кога

Белчо 2, ама май женски

Качена снимка
Качена снимка

много красиво коте, почти изцяло бяло, кривогледо съвсем леко

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4