Котки и кучета в беда и мизерия
Публикувано: 06 April 2007 - 09:06 AM
и аз съм мислила по този въпрос, но в случая, не ми се вижда много подходящо да се действа по този начин - има си плюсове и минуси.
А, и мисля, че животните в такъв случай ги изземват и кой знае какво ще стане с тях.
Пък така ще ги измъкнем поетапно ... знам ли, поне така си мисля... .
Публикувано: 06 April 2007 - 09:30 AM
Публикувано: 06 April 2007 - 09:54 AM
В краен случай може да се действа с полиция,
но трябва да има готови места и хора за поемане на животинките!
Публикувано: 06 April 2007 - 10:15 AM
Цитат
Защото тогава няма да има "гуша" за нея.
Бабката получава помощи във вид на храна, която обаче незнайно защо не стига до животните. Явно това й е "начин на живот" - да печели от чуждото състрадание. И изобщо няма сметка да даде животните, защото тогава ще секнат и помощите. По-лошото от което се опасявам е, че след като й се отнемат тези животни тя ще прибере други.
Публикувано: 06 April 2007 - 01:00 PM
дайте ми адреса на бабето, защото искам да измъкна "скелетчето"!!!
Знам, че трябва да се действа разумно и хитро - повярвайте ми - добре владея изкуството на цирка!!!
С мъжа ми имаме готовност да вземем котака,
защото след празниците се опасявам да не е вече късно за него ...!!!
Моля се на Господ да издържи ... !!!
Всеки ден е от значение ... !!!
А, за другото - ще действаме!!!
Публикувано: 16 April 2007 - 03:38 PM
Бабето ме отврати още повече. Караше ни се да не им даваме много храна (която естествено ние бяхме занесли!), защото после много щели да ходят по нужда и тя трябвало да им чисти bl). Крещи на животните и ги хваща доста грубо за по един крак - явно реши, че вече няма нужда да пази приличие пред нас! Е, поне за едно от по-младите котета си призна, че не може да го понася и го дава, защото било игриво и и прегризало кабела на зарядното. Било и разрушило цялата къща .... представете си. Аз пък се чудех защо е такава воня и мизерия bl) .
Публикувано: 22 April 2007 - 10:47 AM
решихме да заведем на вет тези, които са най-зле. заведохме котарака с изваденото око, едната слаба плешива котка, един котарак с хрипове ( Белчо) и една, която диша трудно. котаракът с окото трябва да се оперира, защото окото му събира гной, трябва и да се зашие дупката в небцето му. бил е стрелян. той е наистина невероятен котарак. на прегледа мъркаше през цялото време, дори когато му бъркаха в окото. не е слаб, кастриран е и ужасно гальовен. непрекъснато се буташе някой да го гали, надничаше любопитно от клетката, ужасно жадуващ за хора и ласка. него върнахме на лелчето заедно с едно мехлемче, с което трябва да се маже докато се оперира.
слабата плешива черна котка е най-зле. няма нито един зъб в устата си. ама нито един! лично видяхме. стара е. страда от почти всички кожни заболявания - има краста, гъбички и микроспория. има нужда от наблюдение, силна храна и търпеливо лечение. остана на стационар.
на стационар остана и другата глезана, жадуваща от внимание. трицветна котка на средна възраст (около 5 години) с остър ринотрахит. синусите й са пълни с гной и кръв. диша много трудно, непрекъснато хвърчи гной от лицето й. има нужда всеки ден да й се дават капки в ноздрите и да се наблюдава. тъй като ринотрахитът е силно заразен е много рисковано да се върне обратно там.
и последното коте - бяло, на годинка, с астма и нещо белодробно, което не запомних. има ужасни хрипове. направихме снимка. биха му депо с някакво лекарсто за 1 седмица. трябва да се наблюдава как диша и следователно как реагира на лекарството. той извади късмет и отиде в дома на едно прекрасно момиче, което ще се грижи за него докато не му намерим дом.
та това. ужасно се ядосах, че не си взех апарата, за да снимам най-вече гальовния пират, а и всички останали. тези, които останаха на стационар не знаем докога можем да си позволим да ги задържим там. на ден е 10 лв стационара. но се радвам много, че поне започнахме отнякъде и 3 котки имат храна, чиста постелка и нормална тоалетна. тъжно ми е много за двете стари, че ще трябва да се върнат на ужасното място, за да изживеят последните си години в тази мизерия. само се надявам да се възстановят по-бързо. ако имаме възможност другата седмица ще пробваме да заведем следващата партита на вет.

Публикувано: 22 April 2007 - 10:50 AM

това е котката без зъби и с краста. за нея ми е най-тъжно

ето фактурата за прегледите, лекарствата и инжекциите, които са бити на 4-те котки:

миналата седмица дадохме 32 лв за обезпаразитяващи, но фактурата е много светла и не излиза добре на снимка. ще я сканирам в някой клуб и ще я постна тук. за стационар още не сме плащали.
разбрах, че снимките не се виждали. ето линк към албума - албума

Публикувано: 22 April 2007 - 11:02 AM
Така, както го описваш - доста пари ще трябват и като начало, и за продължаване на цялата процедура.
Надявам се да откликнат хора, които могат да помогнат, така, както помогнаха на нас с кучетата.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 April 2007 - 11:08 AM
говорих и с момичето, което взе Белчо. не искал да яде още, не искал и до тоалетна да ходи. събудил я сутринта с мачкане на лицето, но не успяла да разбере какво иска. от нослето му излизали суполчета, на моменти пак се задъхва и диша трудно.

Публикувано: 22 April 2007 - 09:51 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 22 April 2007 - 10:05 PM

Публикувано: 24 April 2007 - 06:04 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 27 April 2007 - 08:01 PM

малко е мърляв, това е първия ден когато го взехме.

взе го временно едно момиче и ще го гледа докато му намерим дом. той е на 1 година, кастриран и просто уникален. бабата твърдеше че бил див, а това, което видях ме потресе просто. той е просто НЕВЕРОЯТЕН КОТАК!! съвсем сериозно. виждала съм много котки, но такъв уникат като него не. явно осъзнава какво точно му се е случило и ако щете вярвайте ми, мисля, че се чувства благодарен. ужасно гальовен е. грабва те на мига. възприел е временната си стопанка като спасител, непрекъснато я следи с очи, търси я, а когато тя му извика "Бебо!" й отговаря с нещо като тънко "Мърмяу". страхотен е. почти се изкуших да си го взема за мен. постоянно ти се вре из ръцете, непрекъснато е по гръб да го галиш и ти говори като на човек. заболяването изобщо не се усеща, но явно това е защото все още действа лекарството. не знам, ще говорим с вета. слагам снимки, които са още от първия ден и затова е мърляв, но чара му се усеща. и едно малко двусекундно клипче слагам.
КЛИПЧЕТО
сега обаче имаме друг проблем. настанихме две от котките на стационар. утре отиваме да ги вземем и за мое най-огромно съжаление, върнем при лелчето. сметката ни при вета е 215 лв. 150 имаме от дарители. проблемът е, че всяка седмица носим храна от нас и вече издишаме финансово. ако ви се намира някоя излишна храна - каква да е!, може домашна, може суха, мокра всякаква, и имате желание да помогнете, да се обадите. лелката пак реве, че няма храна и пари. днес занесла 3 хляба на кучетата на вилата. утре ще ходим в 17.30 за последно трето обезпаразитяване, за махане на бълхите и за снимки.
благодарности на queen_margoto и по-специално на мъжа й за транспорта и на момичето, дала фронтлайн. аз имам по-голямата бутилка и мисля, че ще стигне за всички котки. за кучетата няма представа какво ще се прави. едното имало буца на ухото си. нямам опит с кучета, а и ме е страх да им бъркам в ушите. ако някой "кучкар" има желание утре да дойде и да види за какво иде реч - нека заповяда.

Публикувано: 27 April 2007 - 08:15 PM
значи има много готина булонка. на пръв поглед изглежда в добро състояние. много активна, жизнена, изключително социализирана.
едно от другите кучета,обаче забелязах, че има кожен проблем по гърба си. не бих се учудила, защото котката, която е на стационар е там именно заради крастата, микроспорията и гъбите. не ни се иска да я върнем там, защото съществува огромен риск от зараза, но няма къде другаде. същото е и положението с кучето - явно и то има същите кожни проблеми.
кучетата доколкоот знам са кастирани, но ще питам утре пак. ще опитам по-свестни снимки да направя, но едва се диша там и ми е голяма мъка да стоя повече от 30 мин.

Публикувано: 28 April 2007 - 08:30 PM
днес не успяхме да обезпаразитим с хапчета за 3 път. тази чест ще се падне на другата групичка другата събота, която се надявам да иде и да се справи. сложихме фронтлайн на всички котки освен две и на булонката. нахранихме ги въпреки воплите на онази идиотка, че нямало нужда защото сутринта били яли и щели да акат. накрая една наистина се изака, което беше отбелязано с недоволство. на всички козината им пада много, това е заради ужасното хранене. бързо се оправя, но все пак не е добре за някой кандидат стопанин. ужасно безпомощна се чувствам вече и се чудя има ли смисъл от всичко това. върнахме заразно болните. по-добре са определено. идиотката ни посрещна с някакво подобие на гангренясал крак (нейния), от което ми прилоша. през целите почти 2 часа бяхме принудени да се наслаждаваме на тази гледка. държа ни поредните лекции, изнервих се максимално и усещам как търпението ми се изчерпа тотално. разлепили са некролози на починалото си преди години куче. синът й едва го спасили от самоубийство тогава. мисля, че ще е добре да се чуя с него, за да видя дали е той е толкова психясал, за колкото го представя.
едно от котетата беше изпаднало в нервна криза. ужасът се четеше в очите му. биеше се непрекъснато, криеше се зад шкафове и ъгли, не спираше да ръмжи и като цяло се държеше като подивял звяр. знаете защо е така. кучетата плюс 20-те котки не могат да съжителстват без проблеми в тристайна дупка.
пускаме снимки. не виждам смисъл да ви обяснявам кое какво е. ако някой се интересува ще му дадем инфо, разбира се. искам обаче само за този с очето да поясня - ще му се направи една пластична операция, за да изглежда по-добре. след прегледа ни дадоха паста за мазане, за да се махне инфекцията и да спре гнойта. инфекцията я няма вече, но все пак има нужда от операция.както казахме предния път той е някакъв уникат - само да го докоснеш и започва да мърка и да се гали. снимките говорят сами
понеже разбрах, че за булонката имало кандидати - не се дава. ако тя си отиде, идиотката ще се самоубие. каза го и категорично отказва да я даде. освен това не може да заведе кучето с буцата на ухото при златева (при все че има кой да плати и е говорено със Златева), защото нямала кола, не можела да ходи и прочие.
снимките:
невероятният пират: