Dogo Argentino
Публикувано: 11 June 2006 - 11:27 AM
П.С. А и още нещо от доста време търся специализирана книга само за породата дого аржентино,преди доста време я видях в една книжарница,но сега като търсих ми казаха,че няма такава книга........
Публикувано: 11 June 2006 - 01:47 PM
А относно социализацията могат да ти помогнат хора които имат повече опит с породата, а тук като гледам има доста такива r)
Аз засега мисля че се справям добре с моята Аржентинка, но тепърва предстои да се види какво съм постигнал b)
плюс това с женските е доста по лесно, а за мъжките трябва по здрава ръка!
Тя самата дума социализация, подсказва какво трябва да се прави. Още от малко кучето трябва да има постоянни контакти и да се среща и общува с други себеподобни и с хора също.

"EL CABALLERO BLANCO"
Публикувано: 11 June 2006 - 04:28 PM
w) ЕДНО ГОЛЯМО ЗДРАСТИ И ДОБРЕ ДОШЪЛА jenni1989 w)
Аз лично ще се въздаржа от съвети (макар да научих доста, но само на теория), защото тука във форума има много, много, много по компитентни от мен. Искам да ти кажа само, че от тази тема ако я четеш наистина подробно и внимателно можеш да научиш много отговори на въпроси за които се интерисуваш и на такива за които дори не си се замислила от "БАТКОВЦИТЕ и КАКИТЕ". Сега не се сещам за място от където съм чел, но като се сетя ще ти препоръчам някои адрес от където съм се образовал за породата. Ако искаш наистина хубаво и с родословие кученце забрави всякакви обяви и изчакаи някое клубно кучило, зощото аз вечи минах по този път. А ако си търсиш просто дого има и по обявите. ТОВА Е МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ.
ДОСКОРО ! 1super
Публикувано: 11 June 2006 - 09:56 PM
Цитат
Сайтът се прави от мен, doguero и In4et0 също помага.
Ние пускаме някои неща тук. Другото актуално инфо си го разменяме помежду си, но винаги има някой, който да е "в час", за да ти отговори.
Каквото те интересува, можеш и тук да питаш или кажеш.
Кучило наистина не е имало. А от къде ще научим... ами аз съм все още ОРД - отговорник по развъдната дейност на клуб "Дого Аржентино". Би трябвало да знам, защото ходя да оглеждам всяко клубно кучило, а и родословията минават през мен и председателя на клуба г-жа Р. Тонева. Ако ние не знаем...
Няма нужда да питаш като Просто_Никой, за да ти отговорим.
#1079 Guest_Просто_Никой_*
Публикувано: 12 June 2006 - 12:10 AM
Публикувано: 12 June 2006 - 08:06 AM
Да, очакват се кучила. Обадили са се за три заплодени женски.
А за забавянето с обновяването на сайта, аз имам вина. Английската версия също я забавих... Събрали са се доста новини и то хубави, но с тая работа...
Публикувано: 12 June 2006 - 10:26 PM
Тази вечер разгледах всички породи и установих, че по брои на побликувани съобщения ДОГОАРЖЕНТИНО е на ПЕТО МЯСТО !!! Удивително като се има в предвид колко представители има породата у нас. Това се дължи на ентусиасти като вас. Без да звучи скромно.
КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ 3719
АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР 3379
НЕМСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ 2712
АМЕРИКАНСКИ ПИТБУЛ ТЕРИЕР 2116
ДОГО АРЖЕНТИНО 1916
ДАКЕЛ 1751
МИНИ ПИНЧЕР 1266
ГОЛДЪН РЕТИЙВЪР 1176
СИБИРСКО ХЪСКИ 1005
БУЛДОГ 986
Публикувано: 15 June 2006 - 02:26 AM
DogoMan За забавянето поне си признаваш, че си виновен r) и все пак сигурно имаш още куп задалжения и те разбирам 1super
П.С. И все пак постарай се w)
Публикувано: 15 June 2006 - 10:01 AM
Цитат
DogoMan За забавянето поне си признаваш, че си виновен r) и все пак сигурно имаш още куп задалжения и те разбирам 1super
П.С. И все пак постарай се w)
Dogo не се притеснявай не сме единствената държава в която се правят фалшиви родословия . Има ги по цял свят и сигурно ще продължава да ги има . Единствено клубовете по породи и киноложките клубове в България имат право да издават родословия които се заверяват в БРФК . Не е достатъчно майката и бащата да имат издадени родословия и това автоматично да означава , че и поколението им ще има родословие . Има си процедура и правила наложени от клуба които трябва да се спазват и които гарантират истинноста на това родословие а те са : връзката се обявява предварително в клуба , попълва се и се разписва акт за заплождане , правят се снимки на скачката евентуално , по- късно се прави оглед на кучилото от Отговорника по развъдна дейност и най накрая на не дефектните кученца се издават родословия . Също така родителите трябва и да бъдат "допуснати до разплод " за което си има също конкретни изисквания . Значи не "Как така уж всички имат родословия, пак всащност никой няма!" [B] а имат само тези които са изпълнили всички тези условия . Ние правим така да ги има тези развъдчици които заплождат безразборно и изготвят "фалшиви" родословия като им купуваме кучетата . Ако няма кой да ги купува съответно няма и тях да ги има защото отглеждането на едно кучило от около 10 кученца не е никак евтино макар , че не вярвам точно те да се охарчват много ;)
И накрая за DogoMan - еми човека изкарва пари за семейството си и за двете си кучета което си е приоритет номер едно . Правенето на сайта и обновяването му изискват също време , което той явно няма в момента . Като му остане свободно време ще го направи споко b)
Публикувано: 15 June 2006 - 09:01 PM
Публикувано: 15 June 2006 - 11:32 PM