Dog.bg Форуми : Dogo Argentino

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (119 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Dogo Argentino

#1061 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 02 June 2006 - 11:41 AM

Току що гледах по Анимал Планет едно предаване за зоополицаи и пострадали животни! в тази серия имаше женско Дого ползвано за бой , Изненада ме обаче като го обявиха за питбул, bl) bl)
Странно ми е в предаване за животни да се бъркат породите bl) bl)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#1062 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 June 2006 - 12:52 PM

Поздравления за всички догота, които са се представили отлично днес на ловните изпитания. По - късно ще има инфо и снимки от участниците.
User's Signature

Качена снимка

#1063 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
Публикувано: 06 June 2006 - 10:14 PM

благодаря на всички за поздравите! надявам се наистина да ми помнете със задачата да си намеря хубаво дого и с по сложната задача в последствие да го възпитам добре. до сега научих доста за тази порода от вас и от други източници ,но със сигорност имам да уча доста а аз обичам като се захвана с нещо непознато поне на теория да съм ноястно с какво се захващам. има някои въпроси на които трябва да разбера отговорите. като например : нормално ли е пенгментацията на кожата по тялото на догото (става въпрос за много петна а не зе пет, шест)? какви са генетичните заболявания на догоаржентино (ако има такива)? ако някои може да ми отговори или да ме насочи от къде мога да прочета. доскоро!

#1064 Потребителят е офлайн   doguero Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 June 2006 - 10:28 PM

Цитат

нормално ли е пенгментацията на кожата по тялото на догото (става въпрос за много петна а не зе пет, шест)? какви са генетичните заболявания на догоаржентино (ако има такива)? ако някои може да ми отговори или да ме насочи от къде мога да прочета.    доскоро!

Пигментация по кожата имат всички дого едни по-малко други повече . Тя се увеличава с годините . Това не е проблем , проблем е ако избие по косъма . Пигментация на косъма се допуска само по главата . За генетични заболявания не знам какво имаш точно в предвид , но такова заболяване е дисплазията например , глухотата , сините очи , прогнатията и обратния му вариант . Вероятно и куп други болести се предават генетично но тези са най често срещаните при дого доколкото съм запознат .

#1065 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 June 2006 - 12:31 PM

благодаря на doguero за разиснението за петната, а относно болестите правелно си ме разбрал става въпрос за често срещани заболявания при дого. В САИТА dog.bg НА28.05.06г ИМА ПОБЛИКУВАНА ОБЯВА ЗА ПРОДАЖБА НА ДОГОТА ИМА СНИМКИ НА МАИКАТА, БАЩАТА И НА МАЛКИТЕ. БИХТЕЛИ Я РАЗГЛЕДАЛИ И АКО НЯКОИ Е ЗАПОЗНАТ С ТЕЗИ КУЧЕТА ДА СИ ДАДЕ МНЕНИЕТО ЗА МАЛКИТЕ ???

#1066 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 07 June 2006 - 08:11 PM

galin_f, тези кученца не са клубни.Майката доколкото знам има родословие и е производство на Радостина Тонева, бащата казват че е внос, но няма документи.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1067 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• Икона
Публикувано: 07 June 2006 - 09:44 PM

IN4E благодаря за вниманието. Имах разни такива подозрения от отговорите които ми даваха, но не бях сигурен.Така или иначе няма да си взимам от тях защото вече са продадени. Ще се наложи да изчакам някое клубно кучило, но не знам колко и това ме влудява.
Като писах на Радостина Тонева преди около месец тя ми отговори,че имало заплодени две кучки и като има малки ще ги побликуват в саита и ще ми пиши, но ми беше неодобно да не нахалства с повече въпроси така, че ако някои знае горе-доло кога се очакват да кажи ?

П.С тази приказка за малките жабчета много ми допадна

#1068 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 07 June 2006 - 10:19 PM

galin_f, всъщност за мене до преди една година догото беше само една неусъществима мечта.Затова и на мен ми допадна приказката...
А иначе в момента има малки, но прекалено малки.Нямам никаква информация повече, знам само че има родени w) Ако науча повече ще ти кажа.
Поздрави!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1069 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 07:39 PM

Първо здрасти на всички!Страшно много харесвам Дого аржентино и чак сега се осмелих да попитам някои неща които ме интересуват,защото искам да си взема!Бих желая да зная дали породата по начало си е агресивна,защото не искам да треперя постоянно кучето ми да не ухапи някой и дали може да се направи нещо или да се потисне тази агресивност?И колко е цената на едно куче от тази порода? d)

#1070 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2006 - 07:53 PM

Добре дошла във форума jenni1989!
User's Signature

Качена снимка

#1071 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2006 - 08:53 PM

Здравей и от мен jenni1989 .
като имаш време прочети подробно форума и ще откриеш много отговори на въпросите си b)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#1072 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2006 - 11:27 AM

Благодаря за топлото посрещане angelpik! Пак ще проверя,но с риск да съм банална,не мога да разбера никаде във форума как могоже да се социализира и да се премахне доколкото е възможно агресивноста!

П.С. А и още нещо от доста време търся специализирана книга само за породата дого аржентино,преди доста време я видях в една книжарница,но сега като търсих ми казаха,че няма такава книга........

#1073 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2006 - 01:47 PM

jenni1989 тази книга за която говориш, отдавна беше изчерпана от книжарниците , и повече от година се чака уж да бъде преиздадена, но по добре не се надявай на нея b)
А относно социализацията могат да ти помогнат хора които имат повече опит с породата, а тук като гледам има доста такива r)
Аз засега мисля че се справям добре с моята Аржентинка, но тепърва предстои да се види какво съм постигнал b)
плюс това с женските е доста по лесно, а за мъжките трябва по здрава ръка!
Тя самата дума социализация, подсказва какво трябва да се прави. Още от малко кучето трябва да има постоянни контакти и да се среща и общува с други себеподобни и с хора също.
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#1074 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2006 - 03:04 PM

Твоето дого колко е голямо и откъде го закупи?

#1075 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2006 - 03:48 PM

Ара е на 13 месеца, намерих я чрез клубния сайт на породата !
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#1076 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• Икона
Публикувано: 11 June 2006 - 04:28 PM

super best !!!!! Я ОЩЕ ЕДИН НОВАК ВЪВ ФОРУМА И ЛЮБИТЕЛ НА ДОГОАРЖЕНТИНО !!!!! super best

w) ЕДНО ГОЛЯМО ЗДРАСТИ И ДОБРЕ ДОШЪЛА jenni1989 w)

Аз лично ще се въздаржа от съвети (макар да научих доста, но само на теория), защото тука във форума има много, много, много по компитентни от мен. Искам да ти кажа само, че от тази тема ако я четеш наистина подробно и внимателно можеш да научиш много отговори на въпроси за които се интерисуваш и на такива за които дори не си се замислила от "БАТКОВЦИТЕ и КАКИТЕ". Сега не се сещам за място от където съм чел, но като се сетя ще ти препоръчам някои адрес от където съм се образовал за породата. Ако искаш наистина хубаво и с родословие кученце забрави всякакви обяви и изчакаи някое клубно кучило, зощото аз вечи минах по този път. А ако си търсиш просто дого има и по обявите. ТОВА Е МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ.
ДОСКОРО ! 1super

#1077 Guest_Просто_Никой_*

Публикувано: 11 June 2006 - 09:16 PM

Така и айде кажете от каде ще разберете кога има клубно кучило, след като сайта за породата не е обновяван от 13.02.Значи от тогава до сега не е имало клубни кучила така ли ?????? :))))

#1078 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2006 - 09:56 PM

Цитат

Така и айде кажете от каде ще разберете кога има клубно кучило, след като сайта за породата не е обновяван от 13.02.Значи от тогава до сега не е имало клубни кучила така ли ?????? :))))

Сайтът се прави от мен, doguero и In4et0 също помага.
Ние пускаме някои неща тук. Другото актуално инфо си го разменяме помежду си, но винаги има някой, който да е "в час", за да ти отговори.
Каквото те интересува, можеш и тук да питаш или кажеш.
Кучило наистина не е имало. А от къде ще научим... ами аз съм все още ОРД - отговорник по развъдната дейност на клуб "Дого Аржентино". Би трябвало да знам, защото ходя да оглеждам всяко клубно кучило, а и родословията минават през мен и председателя на клуба г-жа Р. Тонева. Ако ние не знаем...
Няма нужда да питаш като Просто_Никой, за да ти отговорим.
User's Signature

Качена снимка

#1079 Guest_Просто_Никой_*

Публикувано: 12 June 2006 - 12:10 AM

Това го написах защото на много места(даже и в дог.бг) гледам, че се продават Догота и все си4ките са ваксинирани, паспорти имат, родословия пак в сайта за породата няма нищо :) Ми добре де не се ли очаква някое кучило(както трябва) скоро ?

#1080 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 June 2006 - 08:06 AM

Да и аз ги гледам тези кучила, но щом не са минали през нас, за какви родословия става дума? Ние щяхме да ги обявим. В сайта на породата и имената на кученцата от кучилата пускаме, за да може всеки да провери неговото кученце има ли го там.

Да, очакват се кучила. Обадили са се за три заплодени женски.

А за забавянето с обновяването на сайта, аз имам вина. Английската версия също я забавих... Събрали са се доста новини и то хубави, но с тая работа...
User's Signature

Качена снимка

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема