Здравейте на всички
Искам да попитам няколко неща и ако може хората,които са с повече опит,ако имат време да отговорят на запитванията ми.
Значи имам дого на 3 години,не е породисто с родословия и т.н.
Като малко винаги е играело с други кучета,по някой път доста по големи от него дори.В смисъл социализиран е бил.
Но когато почна да расте започна да проявява агресия особено с тези по-големи кучета с които играеше като малък.И вече като направи 1 година не помня вече,беше невъзможно да го пускам сред други мъжки щото правеше яки зулуми.
Знам,че в природата на догото е вродено малко или много агресивното поведение и жаждата за превъзходство и доминация над другите мъжки.
Знам че сега когато е вече на 3 години едва ли има нещо,което мога да направя за да променя нещата,но искам да попитам всички тези хора,които имат мъжки догота и ги водят на изложби примерно,не са ли агресивни техните към мъжки?,имали ли са подобен проблем и как са се справили с него и какво биха ме посъветвали да направя?И дали примерно съм допуснал някви грешки,които съм могъл да ги избегна.
И другото което искам да попитам е следното.Наскоро ремонтираха градинката в която го извеждам и явно не са обезопасили жиците и го удари ток.Изквича.
Та оттогава е малко омърлушен,пасивен,ленив и не му се играе
Дали има нещо за което трябва да се притеснявам и да го заведа ли на ветеринар?
То удрянето на тока беше същият ден когато му слагаха това фронтлайн или както там се казваше против бълхите и кърлежите,та си мислех дали не е сдухан и заради това?
Иначе си яде,пика,ака както си трябва.
Може ли някой да изкаже мнение по тези 2 въпроса
Мерси предварително
Ето за това магаре става на въпрос