Дали кучето е Дого, пит или не, няма значение,(то и Ягтериер да беше пак щеше да му нанесе поражения на детето), налице имаме нахапано дете и агресивни кучета с безхаберен стопанин, които небрежно се е отнесъл към домашните си любимци, той трябва да си понесе вината!

Именно това трябва да преследва закона!!! Нали въведоха такса породисто куче в градовете?? (поне при нас е така) Плащам си данък на държавата че съм собственник на куче порода Дого Аржентино(таксата за Добрич е 20лв.годишно)! И съм съгласен да си плащам, но нека и държавата свърши малко работа като ми прибира парите! Нека се погрижи за уличните кучета! Като се замисля, улични кучета нападат и разкъсват (особенно зимата като изгладнеят яко) хора по улиците, доста по-често отколкото стопанственните!
Гледаме в Щатите и на други места по света структури от държавни служби които следят за немърливи и безхаберни стопани! Прибират бездомните кучета и си имат закон, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! се спазва! (за неспазилите закона, наказанието е ЗАТВОР) Закон при, които бездомното кученце когато е прибрано в приют, след определен срок (мисля беше 3месеца не съм сигурен) ако на кученцето не му бъде намерено приемно семейство или никой не го потърси бива приспивано!!! колкото и болезнено да звучи! Ето един начин да вземем пример от света!
Нека клубовете на различните породи внесът подобно искане към инстанциите! Хайде да опитаме реално да направим нещо!!!
Инче, за съжаление тук не е Белгия, живял съм в холандия посещавал съм Белгия, имам бегла представа колко уредени са тези страни, но както и да го усукваме ще стигнем до 2 неща: Закони и Манталитет на Републиката ;)
п.с А, снимките с тия деца , нямах нищо под ръка за снимане, то и винаги така става