Dogo Argentino
Публикувано: 14 March 2010 - 09:44 AM
Зависи с какво го храниш. Моето Дого е на суха храна и дневната дажба е м/у 300-500 гр. в зависимост от марката на храната, но винаги в клас супер премиум. Ако избереш натурално хранене ще ти е далеч по-трудно, защото освен месо трябва да добавяш много други продукти и добавки (витамини, минерали и т.н.) за да балансираш менюто му, което е меко казано доста трудно, времеемко и скъпо удоволствие. Ето защо ако не си много наясно с точните пропорции, необходими на кучешкия организъм, най-добре да храниш със суха храна.
Публикувано: 14 March 2010 - 12:06 PM

Публикувано: 20 March 2010 - 01:04 PM
Това е линкът, който води до петицията против забраната за отглеждане на 13 породи в Дания, включително и dogo argentino.
http://www.onlineund...NDENUNDERANSVAR
Можем и ние да помогнем със своите подписи

П.П.
Ако някой се чуди за тези думички:
Navn: - имена
By: - адрес ( град/ държава)
*E-Mail: -
* Tlf.nr.: -
Публикувано: 25 March 2010 - 01:00 PM
WALKING
Това е от една от последните дого разходки. Тук такива разходки се организират поне 4-5 пъти годишно и винаги се събират доста хора и кучета - в повечето случаи без никакви инциденти.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 25 March 2010 - 01:13 PM
Публикувано: 25 March 2010 - 03:06 PM

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Публикувано: 25 March 2010 - 03:53 PM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 25 March 2010 - 03:58 PM
То си е изложба. Само че се излагат характери, дивотии, случки, смешки...а победителят винаги е един и същ - всички!

Публикувано: 25 March 2010 - 05:06 PM

А кучетата отвън на коневръза ли ги оставят

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Публикувано: 25 March 2010 - 06:16 PM

Публикувано: 04 May 2010 - 08:03 PM
Целта е да се засили контролът върху правилата за отглеждане и да се въведе ред в регистрацията на животните, обясни зам.-кметицата Мария Бояджийска. Комисията ще обмисли и как да бъде ограничено отглеждането на четириноги от опасни породи. Първо общинарите ще се допитат до ветеринарни лекари и кинолози кои са по-агресивните видове кучета (според експерти подобни породи са питбул, дого аржентино, бултериер, доберман и др.).
След това ще се реши дали да има пълна забрана за отглеждането на тези породи в рамките на града. Или за тях стопаните им да плащат по-високи такси. Сега за всички любимци се внасят 24 лв. на година.
Ще се обмисля и как общината да получи права да конфискува и евтанизира доказано агресивни домашни любимци. Сега животните се изземат от собствениците след намеса на прокуратурата.
Линк
Публикувано: 14 May 2010 - 04:10 PM
да напомня, че все още имате възможност
да станете притежател на страхотна тениска
DOG PERSON - dog.bg
или да направите подарък на някой приятел
- цена25лв
Парите от тези тениски отиват за кучетата от Без дом
ето тук може да прочетет на кого помогнахме с предишните тениски
Тениски

L-размер свършиха
Публикувано: 05 June 2010 - 01:12 PM
* Pitbull terrier
* Fila brasileiro
* Dogo argentino
* Amerikansk staffordshire terrier
* Amerikansk bulldog
* Staffordshire bullterrier
* Tosa inu
* Boerboel
* Kangal
* Centralasiatisk ovtcharka
* Kaukasisk ovtcharka
* Sydrussisk ovtcharka
* Tornjak
* Sarplaninac

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 04 July 2010 - 01:27 PM
In4et0, в 23 January 2005 - 03:47 PM, написа:
Случаят с Джеймс
На 5 Ноември (петък) 2004г. над главата на вестник Хасковска Марица привлича погледа заглавието Аржентински дог сръфа о.з. полковник по слабините с големи букви и подзаглавие на темата Съдят собственичката на кучето убиец, показания ще дават 12 свидетели
В писмо към редакцията на списание "Моят Приятел Кучето" собственичката М.Тозева моли за помощ:
Моето куче е обявено за куче убиец.Освен това било обучавано да хапе.Аз бях член на клуб Дого Аржентино и съм подписала декларация, че по никакъв повод кучето ми няма да участва в никакви организирани или не битки. Нашето семейство не се занимава с такъв род бизнес, обичаме и отглеждаме кучето си като член на семейството. Сега съм обвиняема за нещо, което не съм извършила. Но аз ви моля за друго защитете породата, която наричат куче-убиец и бойно оръжие.
Естествено както всеки конфликт и тук има две страни.От страна на Стоицев се разказва как кучето убиец нахапало полковника (и било без нашийник), докато той излизал от асансиора и как не за първи път това куче нападало хора.(Интересно ми е как така, стопанката ще стои и ще гледа как кучето и нахапва човек???)Бившият военен потърсил медицинска помощ и си искарал медицинско свидетелство.Срещу собственичката е заведено дело за средна телесна повреда на пострадалия, придружено с граждански иск.Съседите твърдяли, че кучето е научено да хапе.Следва:казаха ми, че в двора на градинката се правят битки със залози(освен че не се уточнява дали въпросното куче участва в тях и битките с кучета обикновено не се провеждат в градинки).Това е историята от страната на Ваныо Стоицев и неговите свидетели.
Разказът от страна на стопанката на кучето обаче е различен.Кучето никога не е пускано от повод.Конфликтите са започнали когато Джеймс е бил на 3месеца.Немската овчарка на стоицев нееднократно нападала догото, като от там тръгнала враждата между кучетата.Скоро обаче Джеймс порастнал и станал много по-силен от кучето на полковника.Стопаните на Джеймс са предупреждавали Стоицев да си държи кучето вързано, но той не взимал отношение.
Стоицев е военен с много връзки.Срещу него е била пусната жалба в РПУ Димитровград.Зетът на Стоицев обаче е районен полицай и когато делото е предадено на съда, жалбата не е била прикрепена към него, както и нито един от свидетелите не е получил призовка.Връзките продължават и в медиите, което си личи и от материала публикуван във вестник Хасковска Марица.
Конфликтите продължавали с години и все заради схватките на кучетата.Обаче именно кучето на Стоицев е хапало малки деца, пред очите на съседи, но уви никой нищо не е направил по въпроса.
През месец Юли е нанесен побой с пръчка и ритници на стопанката на Джеймс от стокилограмовия о.з. полковник. Полковникът излизал от асансиора с кучето си, което отново не е било на повод, като при срещата си двете кучета се сбиват за пореден път.Във входа настанал скандал между собствениците на кучетата.Изнервеният полковник посегнал с пръчка към кракът на жената, след което я изритал в бедрото.От болката стопанката изпищяла и се свлекла на земята. Борещото се дого решило, че е по-наложително да спаси собственичката си и нападнало полковника.Белезите от побоя са заснети на фотоснимки и стопанката си е искарала медицинско свидетелство.
Историята е тъжна и подкупна.Всеивестни са проблемите на България с връзките и корупцията.Искрено се надявам случаят да бъде разкрит и да се вземат правилните мерки и отношения!Дого Аржентино може да бъде прекрасен домашен любимец!Не всяко дого е убиец!То защитава стопаните си, като членове от неговото семейство!
Джеймс

За този материал съм исползвала статията от 106ти брой на списание Моят приятел кучето с разрешение на г-жа Радостина Тонева!
БРАВО на догото това показва колко обичат стопаните си те НЕ са убийци както ги изкарват те имат голямо сърце и точно това ме привлече в тях

Живей, че после няма да те има, часовника отдавна ще е спрял. Живота винаги си взима, това което ти е дал.
Публикувано: 18 July 2010 - 07:27 AM
ЕБАСИ МАМАТА ИЗТРЕЩЕЛИЯ народ се е навъдил напоследък!!!
За малките и връстниците ми е ясно, че повечето не ги бива ама все си мислех, че в големите се е запазило здраво съзнание!
Тази сутрин като никои път реших да изведа и трите кучета наведнъж, че ще излизам и да не се размотавам както обикновено с две разходки.
Водя си ги моите вързани към полянката зад блока и малко преди да стигнем някакво шпицо подобно (не съм го засичал до сега) ГАМЕНЧЕ лаещо се засилило от петнадесет метра към нас и се "престраши" (то просто не знае какво прави, затова им е голям куража на дребосъците) и скъси дистанцията на два метра. Спря да тича ама продължава да си лае заплашително и обикаля около нас. Моите малко възмутени от ситуацията, но с леки напътствия от моя страна се контролират, не, че нямат желание да му отговорят. Оглеждам се аз къде е собственика на този "ЗВЯР" и гледам някакъв чичка стои невъзмутимо и гледа от дистанция. Теглих му една майна на ум и ги придърпах моите настрани, че ако малкия изчезне да ги пусна. Този "ЗВЯР" уж си начеса крастата, направи се на голям, задоволи си компексарското его и се върна при чичката. Пуснах ги да потичат моите, всичко нормално, и хайде да си ходим, че само вие ли искате разходка докато е още хладно - и аз искам :) Тръгваме да се прибираме и по средата на пътя малкия ГАМЕН пак изкача от нищото, но този път с чичката в близост до него. Аз спрях в изчакване да се разминем, защото великия "ЗВЯР" пак си лае предизвикателно. Да ама НЕ, чичката идва с него към мен, направо ОНЕМЯХ. Като се приближиха без да предприеме нещо му вика на неговото -Не се закачай, не са ти в категорията. а на мен равнодушно и невъзмутимо - Тои просто се закача. Да ама от това закачане (напористо лаене) и обикаляне на "Звяра" на по-малко от метър около нас на моите вече им прилоша, Диана квичи, Инима претепва и тя, Артуро скача като обезумял - тои с по-малко култура :) Викам на чичката - Може ли да го дръпнете настрани, защото лае иначе нямаше да е проблем и да се дразнят моите. а тои ми отговаря - Ама то само се закача. БАСИ тотално ОТКАЧИХ! Отговорих му наистина с любезна дума и издърпах моите настрани, че да се разминем по някакъв безобиден за всички ни начин. Въпреки, че вече така ми беше кипнало, че ми идваше да си освободя ръцете и да му нацепя шамандурата а с мъника каквото ще да става. И това цялото действие се развива като моите са на повод а предизвикателния и заяждащ се мъник през цялото време свободно пуснат ако някои не го е разбрал това.
В квартала повечето дребни кученца са заядливи, но собствениците им са разбрани и си ги знаят какво представляват и се разбираме. Не ме бърка, че някакъв фъстък лае по нас и на мен ми се налага с команда да възпирам мое куче докато се разминем с които и да е малак на ръст и възможности и с голямо самочувствие дразнител, защото има разбиране от страна на собственика му и се отнася подобаващо до колкото му е възможно. Но при подобно поведение и реакция на собственик с досадно и заядливо кученце и пълен непукизъм и бездействие...
После ми говорят кои е страшен, опасен, невъзпитан...
Без заключение го оставям. Просто трябва още много да пиша докато стигна до него а не ми се иска!
Малко некултурно назовавам въпросния господин, но не мисля, че с нещо си е заслужи уважителното обръщения да го ЕВА тъпака му с тъпак.