Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Немското овчарско куче -

#181 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2008 - 05:42 PM

ГЛУПОСТИ! Щом го храниш с гранули, не му давай "повече манджички"! Избери си до като е малък, а и май вече трябва да си си направил сметка с какво ще го храниш - готвено или суха храна. Аз ти препоръчвам гранулите(качествените, де).
А не мислиш ли, че кучо може да не яде храната, защото е много топло,а в същото време лежи по цял ден на сянка и изразходва минимално количество енергия? Моята Линда(10мес.) преди 2 месеца ядеше по 3 пъти на ден, а сега яде по 1, просто няма апетит, а за сметка на това пие много вода. Аз до колкото сам чел от тук-от там знам, че кучето до 3-5месечна възраст е добре да се храни от 3 до 5пъти на ден. След като израсте се намалява честотата. Щом не му се яде не е нужно да го тъпскаш по 5 пъти на ден, ако е гладен ще яде, ако не - прибираш купата с храна. Обезпаразитен ли е вътрешно?
Ако ти се занимава пробвай да му вариш добре почистен ориз, но без никакви подправки и мазнина. Аз на Линда и слагах в ориза и по 2 моркова, но сега като се вдигнаха температурите не го яде вече и ориза, а си остана само на вечерно хранене с гранули.
User's Signature

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 06:08 PM

Хубаво е да се сменя храната както ти казваш само гранули,преди на по-голямото ми куче давах само гранули като беше малко,но 1 ден не ги ядеше и втория така,заведох го на ветеринар и той ми каза да му давам различна храна,вкъщи което остане да му правя попарка със хляб така че само гранули ако яде 2-3 седмици както при мен стана и няма да ги яде.
User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 25 June 2008 - 10:17 PM

Смени ветеринаря!
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#184 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 12:09 PM

:) и бащата така казва и да попитам ваксини докато е малко 3 ли се правят или на 40 дена 1 после на 3 месеца после на 6 :angry: :angry:
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 01:33 PM

Наистина трябва да смениш ветеринаря, ако имаш избор, де. Много са вредни нещата, които ние ядем, но за кучетата са мнооооооого по-вредни и доста по-големи поражения нанасят(ох, все едно описвам война). Много е лошо да се редува гранули>"манджа">гранули>"манджа"...
Аз до колкото знам до 3-4 месечна възраст трябва да са му бити всички задължителни ваксини...
...моята ветеринарка ми казваше така: моля ви, слушайте ме поне до като кучето стане на 6 месеца, а после, ако искате.
След като направихме 3те задължителни ваксини, тя ни каза, че е желателно, но не задължително да се бие ваксина за ..оф, не знам как беше, но окапва козината на кучето, а и се прехвърляло по човека това заболяване. - НЕ, не я послушахме и не я бихме, с цел да спестим някой лев. Народа много добре е казал "с твойте камъни, по твоята глава" ..е, така и стана точно след 2 седмици на челото на Линда взе да и пада козината и добре, че баща ми забеляза, иначе не знам. Профилактичната ваксина беше 10лв, а след като Линда вече се беше "разболяла" тя струваше 20лв. - да, да, да, много пари спестихме.  :(
...след около 7-9месечна възраст на дивака май започват да се бият инжекцийте 1 път в годината, но вече тези там за обезпаразитяване вътрешно, външно и т.н. май си се правят през 3 месеца, ако искаш, де.
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:01 PM

Утре сме на 2-ра ваксина и третата на 3 месеца после за бяс на 5 месеца така ми каза.Големи главоболия с тия кучета и едното ми като беше на 4 години,беше получило артрит на задните крака,понеже стои на 1 място през зимата и в студа трябваше по 2 часа разходки и бягане.Подир него и аз се разболях бях тогава на 13 години...всичи ваксини трябва да се бият както ти казваш спестяваме ама то по-лошо става.Айде много поздрави на Линда :)  ;D
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:31 PM

Уф, тая зима май не само мене мори  :rolleyes:
Калций давате ли им? С каква храна ги храниш? Гледам, имаш доста кученца  ;)
А аз цяла зима след като се прибирам в 14;00 от училище в 15;00 излизах с Линда и се прибирах по тъмно т.е. към 17;00, и вечер към 21;00-22;00 я пусках да потича малко на двора по снега, ако има де и айде на вечерята  ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 11:51 AM

Храня ги със Гранули,не са някои известни марки да давам 80-100 лева за чувал а вземам 1 чувал 10 кг на 20 лева в тях има много калции пилешки са и са мазни за заглаждане на косама.Калций им давам постоянно на малките 10 хапчета вземам за 1 котре и давам по 1 за 10 кг кучета по лев е хапа ама наистина си заслужава.Когато Линда стане по-голяма няма да й са нужни калции нито ваксини,защото те правят имунитет след 6-тата година.В тая жега ги водя  на морето :) 3-те големи ,а 2те малки те седят в къщите си ,защото са малки още.Да видиш каква борба пада във морето :) .Отговорността ми за тези много кучета е много голяма а сам само на 14 и аз и 1 приятел ги гледаме :) всичките са със родословие освен Кери,но пак си я оби4кам айде и да те питам с какви хапчета я обезпаразитяваш и колко често.Аз през 3 месеца им вземам едни от 3 лева,но незнам дали са добри :huh: :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 10:23 PM

Интересувам се от едно нещо, което може би ще прозвучи на някой хора абсурдно или поне аз така си мисля  :rolleyes:

Мислите ли, че НОК на 11месеца, женска има нужда от някакви силови тренировки - смисъл нещо от сорта на дърпане на някакви тежести :o Не, че искам да и ги прилагам тези, дори и ако съществуват, занимания. Просто ми хрумна и ми стана интересно дали се провеждат такива занимания за тази порода  ;) СПОКО дори и да има няма да ги прилагам на което и да е животно. Просто вече ми стана ясно какви "поледици" от мнения се задават след недоизяснен на 100% коментар  :-
Просто ми стана интересно и ако има някой, който знае - нека сподели, ще съм му благодарен, като задоволи любопитството ми  ;D
User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 11:48 PM

Спокойно...куче на 11 месеца няма нужда от нещо повече от обикновени разходки и тренировка на полигона....немската овчарка не е нито впрегатни животно,нито лекоатлет!
Селектирана е да бъде издръжлива на дълги разстояния,а не бърза на къси.
За по-сериозни натоварвания като тичане след колело,тичане след теб по време на сутрешният ти крос,плуване на по-дълги отсечки и т.н. може да се говори едва след навършване поне на 16-18 месеца!
Гледай си кучето със здраве и не се връзвай на небивалици  :blink:

#191 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:15 AM

Както казах - просто ми дойде на ума, и аз не знам от къде ми хрумна :huh:
Интересно ми беше да разбера, въобще, ако имаше нещо такова да го знам  ;)
Мерси, все пак.  :drugarche:
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:33 AM

не че не се справят де но много висока скорост развиват и е опасно за останалите посетители  :P :P пък и нямат необходимата категориика но за веселбата са определено за :P :P

#193 Потребителят е офлайн   Agar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2008 - 10:23 PM

Преди да вземем Агар 4етохме много за НОК,защото намахме опит с немските ов4арки...когато взехме "коматата" добихме опит и във форумите за НОК добиваме информация,но имам 2 
въпрос4етаа...
1.на каква възраст на Агар ще й падне бебешкия пух?
/а/ тя е на 4 месеца.
2.задължително ли е да й се режат ноктите?
;D

#194 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2008 - 10:53 PM

За пухчето не мога да ти отговоря, но ако кучето се разхожда на твърда повърхност - асфалт, те(ноктите) от самосебе си ще си се изхабяват, поне така е при нас.
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 12:16 PM

Бебешкия пух трябва да падне и да остане окончателно с новата си козина на 6-8 месеца(поне при мен беше така),а за ноктите не ги режи кучето когато се разхожда дори и да не е на асфалт пак се изхабяват,защото то копае,дърпа към себе си дърветата и тем пододни  :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   Agar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2008 - 02:16 PM

:kuchence: :kuchence:

#197 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 September 2008 - 10:10 PM

Честито на новия ПОБЕДИТЕЛ
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#198 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 10:33 PM

Цитат

Честито на новия ПОБЕДИТЕЛ

Честито и от нас с полу сестрата на Вегас ... Xara von der Rangauhöhe  :->) :->) :->)

Макар и възпрепятствани радостта и гордостта са ни огромни!

#199 Потребителят е офлайн   siskata25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2008 - 10:14 PM

:blink: здравейте,имам един въпрос,подариха ми немска овчарка ,но незнам дали има родословие,в смисал не са казали на приателите ми които са я купили,и сега се чудя мога ли да и изкарам родословие или да я заведа на изложба...Карина е на 3 месеца ....ето я и нея

#200 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 September 2008 - 07:42 AM

Ако няма родословие не можеш да я водиш на изложби,ако родителите и са с родословия най-вероятно ще можеш да и изкараш такова.Но на този въпрос могат да ти отговорят само хората,които са ти я подарили. :OK:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни