Лабрадор ретривър
Публикувано: 04 October 2009 - 11:13 AM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 15 October 2009 - 02:05 PM
Не мисля, че е нормално. Откъде е взето кученцето? Ако е от развъдник (честно казано се съмнявам), попитайте развъдчика как е живяло кученцето до третия си месец, вижте и вие развъдника - колко кучета има, как живеят, какво е отношението към тях. То е трябвало да погледнете тези неща при взимането, но разбирам - въления всякакви...
А ако е от магазин, борса, прекупвач - ами, сори... Вижте темите "зашо не се взима куче от магазин" и, след като изчетете всичко, ще разберете на какво може да се дължи такова поведение. Как да се справите с него не мога да кажа категорично. Тук има хора, които професионално се занимават с възпитание и поведенчески проблеми - дано ви помогнат. Или погледнете на лабрадорския форум на БНКЛР на догчемпиънс.инфо - там могат да отговорят конкретно за поведенческите проблеми при малък лаб.
Здравейте пак, кученцето съм го взела от една млада двойка момиче и момче майката на кученцето беше при тях.Мислех че е заради смяна на средата но продълдава да се страхува особено от хора като се разхождаме скача тича но като мине човек и веднага тича при мен.Ако някой иска да я погали започва да трепери и да се крие зад мене.по някой път любопитсва отива до някой и веднага се връща.не е бита от нас освет с вестник по дупето заради пикането и то много леко.незнам. . . .
Публикувано: 15 October 2009 - 03:35 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 09 November 2009 - 05:58 PM
http://labrador-bg.com/contact.htm
Публикувано: 23 November 2009 - 09:11 PM
Точето и той имаше такива огромни ушаци като малък.
Да ти е жив и здрав и много дълги години да се радвате един на друг.
Не е мой, но хората му ще прочетат. Временен настойник, мои приятели са в чужбина за няколко дни и е на гости. Утре ще влезнат и ще прочетат, да знаят че е добре.
Но верно съм очарован от породата. Добър, с коте няма проблем, свикна бързо, контактен, игрив и някак си ... повече иска да му се обръща внимание, на моменти и е и леко досаден - все се закача, или спи или чака да направиш и една крачка и веднага става и тръгва, готов за закачки. Самоедчетата са по самостоятелни някак си. А на разходка не се отделя от Кевин - все по него ходи, а в къщи не го закача него, а иска да си играе с хората ... те са му по интересни от кучетата в момента.
Навън слуша и знае да сяда, знае си името и идва, като го викнеш, като часовник е ... виж, другия не мога да го прибера и се лъжем с залъгалки, хапки и мили думи
Публикувано: 23 November 2009 - 09:17 PM
Вкъщи е същото. Може да спи цял ден, без да мръдне, но само ако направиш една крачка и вече е залепен и се бута и носи играчки. Точно досаден
Публикувано: 23 November 2009 - 09:40 PM
Публикувано: 24 November 2009 - 01:59 AM
Хехехе, и ти ли, бе човек!
Публикувано: 24 November 2009 - 11:25 AM
Колко трябва да яде този мъник ? Давам му сутрин и вечер, яде като поп след пости, дояжда и на батко си храната, след като си привърши паничката с неговата храна. Значи на ден му се падат около 300 - 400 грама храна и му се чудя дали да не го огранича до 300 максимум ?
Яде и риба диването, и готвено ... въобще - каквото остане от котка и Кев, накрая той минава, преди да им вдигна паничките ...
Лакоми ли са ?
В нас излезна за първи път навън, бяха му последните дни от ваксината, това на снимките му е втората разходка, на първата ходихме до парка да се запознае с други кучета. "При мен" усвои без да се усетя, от само себе си стана ... викаш го и изпълнява, няма проблем, няма ходене до другия край на парка и мислене - ама сега да отида ли или да не отида - веднага, като часовниче, както съм написал. Без повод не се отделя на повече от няколко крачки около мен, даже и да види друго куче, не ходи при него, а гледа мен - където тръгна, той след мен ходи.
Чудно кученце е Лестър, а и се радвам че мога за малко поне да пообщувам с тази порода !
Публикувано: 24 November 2009 - 01:40 PM
В парка внимавай - ядат ВСИЧКО. Нашата е пробвала и камъни... Особено обича човешки л--на...
А за другото си абсолютно прав. Най-голямото блаженство е да са до човека си. И шелтито е същото (че и по-лигаво), така че в краката ми има все по две плюшени животини...:)

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 24 November 2009 - 02:00 PM
Ще ми е тъжно, че му свикнах на погледа на диването, но няма как ...
Публикувано: 01 December 2009 - 09:16 PM
Голяма работа е това лабрадора !
Публикувано: 05 December 2009 - 11:00 PM

Вход

Горе
Цитиране +