Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#1301 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2010 - 05:45 PM

Здравейте! :re_037:
Напълно съгласна съм с Fibsi .
За дисплазията-това е наследствена болест.И родословните и неродословните кучета са застрашени от нея,но разликата е,че при родословното развъждане се допускат до разплод само кучета с доказан произход,преминали през изследвания и тн,които гарантират,че бъдещото поколение няма да страда от тази болест,докато при съседското развъждане по-голямата част от хората дори не подозират,че съществува такава болест.Не е казано,че задължително и Вашето куче ще е болно.За да се разбере дали е така или не се прави рентгенова снимка на ставите.

Както другите казаха -няма куче-боклук. :cd_045:
Най се чудя на хората,които пишат някъде,обяснява им се,на тях не им харесва това,което е казано и се местят другаде за да им кажат същото.Не визуализирам конкретно Вас,разбира се-вие до някъде сте осъзнали,че това,което хората казват е самата истина.Има обаче много хора,които не искат да разберат,че раждането с нищо не помага и продължават въпреки,че им е обяснено защо да не го правят.Те започват да си мислят,че съфорумците наричат кучетата им боклуци и това,че те имат родословни кучета ги прави гадняри,недопускащи останалите "неродословни" събратя до тях.Това не е така.Просто повечето хора имат горчивия опит и знаят какво следва.Аз също съм против развъждането на неродословни кучета без доказана принадлежност към дадена порода.Родословието е точно за това-да докаже,че кучето е от дадена порода с майка Х и баща У,които също са доказани.Кучето,което е без родословие може много да прилича на това с родословие,но в същото време да носи в гените си съвсем различно нещо. :xg_102:
Давам ви пример:От две бели съседски кучета,които уж приличаха на бяла овчарка(не съм сигурна,че така се казва породата) се родиха 3 черни кутрета и 2 бели с черни петна,които почти не приличаха на родителите си. :ua_028: Хората бяха изумени.Бяха обещали всички кутрета,но като се родиха такива после само 2 си намериха дом,и то не при хората,на които бяха обещани. :zz_208:

Та така. :ae_085: Извинявам се за дългия пост.Не беше насочен конкретно към Дамян,извинявам се,ако съм обидила някого.
Наистина Ви съветвам да си живеете със кутрето и да не го заплождате,щом не можете да го кастрирате.А както и в другия форум ви казаха-това ще бъде най-правилното решение.Успех! :mg_062:
User's Signature

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...

#1302 Потребителят е офлайн   dsnbub1 Икона

Публикувано: 10 August 2010 - 05:38 PM

здарвеите на всички имам лабрадор на 1 и 5 месеца почти. четох във сайта на породата но неможах да разбера дали свеки ден се събирате във парка зад ндк , и исках да попитам в колко часа и кога сте там , че съм близо и исках да я доведа да се запознаем.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1303 Потребителят е офлайн   labrador-bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 01:22 PM

Замря темичката нещо бе :ba_025: Дайте снимчици на пуховци :db_046:

#1304 Потребителят е офлайн   marina555 Икона

Публикувано: 19 August 2010 - 10:41 PM

Здравейте,днес си взех прекрасно лабрадорче на 2 месеца кучето е невероятно!Исках да попитам по-опитните дали има някакви по специални трикове в обучението,защото сме с 5месечно бебе в къщи и кученцето трябва да го дресираме много добре!?

#1305 Потребителят е офлайн   labrador-bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 11:07 AM

Първо искам да ви питам - ей така защото жи харесва ли си го взехте, или преди това четохте за лабрадорите? Ясно е,че са перфектни за деца...А откъде си го взехте?

#1306 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 23 August 2010 - 04:39 PM

Намерен лабрадор (с микрочип) в района на МОЛ София.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1307 Потребителят е офлайн   vladsho Икона

Икона за мнението  Публикувано: 25 August 2010 - 03:31 PM

Здравейте на всички !
Не знам дали тук е точното място за обява но ще помоля модераторите да го редактират ако съм сгрешил.

Кавалер Лабрадор (черен) си търси партньорка Лабрадор за създаване на поколение...
за връзка позвънете на 0889/ 588-953 или на 0879/ 588-954
публикувам и няколко снимки на кучето.

Кучето не е мое на познати е но е прекрасно.
А иначе като цяло за породата бих казал, че са много хубави кучета, много бързо се привързват, много са игриви и внимателни, но общо взето както си го обучиш, така ще си го гледаш. :-D

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1308 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 05:28 PM

Форумът не толерира обяви за нерегламентирано развъждане. Ако кучето има докуметни за произход - представете ги и се свържетте с породния клуб, за да се осъществи връзка по правилата (на Клуба и на БРФК). http://www.dcforum.i...ed33f3edb9a0807
Ако нямате необходимите документи - радвайте се на кучето - вие и приятелите ви, но не го развъждайте!

Моля модератора да изтрие телефоните или изобщо да премахне обявата!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1309 Потребителят е офлайн   vladsho Икона

Публикувано: 25 August 2010 - 07:07 PM

до danny,
приятелче както виждаш съм написал, че ако не й е мястото на обявата тук, съм писал модераторите ако могат да я преместят или в краен случай изтрият ;)
иначе казано, кучето си има всички нужни документи и каквито и да било неща свързани с притежаването и отглеждането му.

#1310 Потребителят е офлайн   vladsho Икона

Публикувано: 25 August 2010 - 07:12 PM

до danny,
приятелче както виждаш съм написал, че ако не й е мястото на обявата тук, съм писал модераторите ако могат да я преместят или в краен случай изтрият ;)
иначе кучето си има всички необходими документи за отглеждане и каквито и да било работи ;)

#1311 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 07:25 PM

Приятелче,
не съм дребнава, но пише "да реактират" (модераторите). Триенето е доста радикална редакция...

За да има бъдещото поколение

Цитат

всички нужни документи и каквито и да било неща свързани с притежаването и отглеждането му
, родителите трябва да имат редовни документи за произход (т.нар. "родословия"), трябва да са покрили изискванията на породния Лабрадорски клуб към БРФК за допуск до развъдна дейност (оценки от изложби, здравни изследвания и рентгенови снимки) и съответно връзката трябва да бъде санкционирана от клуба. Иначе малките остават без родословие, дори при налични такива на родителите, а това се нарича "махленско/съседско въдене" и по никакъв начин не се гледа с добро око от тукашната общност.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1312 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 10:17 AM

Изстрадала мила лабрадорка търси отговорни стопани. Изключително безпроблемно, непретенциозно, мило момиче на 5г.

Цялата тема и снимки тук:

http://forum.dog.bg/...b4%d0%be%d0%bc/

#1313 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 02:27 PM

Въпрос към модератора/админа - Няма ли кой да изтрие телефоните за връзка? В този си вид постът е търсене на нерегламентирано развъждане?
User's Signature

#1314 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 12:40 PM

Показване на мнениетоHela, в 26 August 2010 - 08:22 AM, написа:

Изстрадала мила лабрадорка търси отговорни стопани. Изключително безпроблемно, непретенциозно, мило момиче на 5г.

Цялата тема и снимки тук:

http://forum.dog.bg/...b4%d0%be%d0%bc/

Най- прекрасното мило кученце си спечели най- милото семейство с обичлива малка госпожица на 3 г. :ab_041: Беше любов от пръв поглед. :wub: И сега с ново име за ново начало.
Бея!
Единственото условие беше Бея да изтърпи приказките и песничките на малката си стопанка. :ab_041: Това малко лъчезарно детенце не спря да гали кучетата, да ги прегръща, да се търкаля заедно в леглата им, да убеждава Бея колко е красива и мила... :ab_041: Толкова съжалявам, че фотото ни беше на сватба. Щях да сложа УНИКАЛНИ снимки! Но по- натам ще има и снимки.

Здраве и дълги и щастливи години, мила Бея!

ОГРОМНИ благодарности на Валето за помощта (пое вътрешното и външното обезпаразитяване) и за приятелите ти, които осиновиха Бея. Вече са и наши приятели!

#1315 Потребителят е офлайн   natali_hera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests: Животни, разстения и наука.

Публикувано: 19 November 2010 - 11:33 AM

Здравейте. Организираме среща на лабрадори на 20.11.2010 (събота) от 12.00 ч. пред главния вход на НДК. Всички лабрадори са поканени.
User's Signature

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!

Не са ме хапали животни ... само ХОРА!

#1316 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 11:28 PM

Tихо - на уше...
Горе -долу по същото време лабрадорите от клуба + приятели се събират ЗАД НДК - зад хотел Хилтън и Музея "Земята и хората". Всички винаги са добре дошли! :)
User's Signature

#1317 Потребителят е офлайн   irbis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 06:59 PM

Здравейте :) от скоро имам малка черна лабрадорка- на 2.5 месеца е сега. Имам следният въпрос: родителите са родословни- майката има родословие от UK, а таткото от Сърбия, та мога ли да изкарам на малката родословие, при положение, че имам копия от родителските?

поздрави

#1318 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 10:48 AM

Показване на мнениетоirbis, в 08 December 2010 - 06:04 PM, написа:

Здравейте :) от скоро имам малка черна лабрадорка- на 2.5 месеца е сега. Имам следният въпрос: родителите са родословни- майката има родословие от UK, а таткото от Сърбия, та мога ли да изкарам на малката родословие, при положение, че имам копия от родителските?

поздрави

Не, не е възможно.

#1319 Потребителят е офлайн   irbis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 01:15 AM

хахаха , надявах се някой от лабрадорският клуб да ми отговори, но все тая

не може, защото:
1 - аз така казвам
2 - така смятам
3 - това е за първи път, няма такава практика и не се знае какво да се прави
4 - щото можем
5 - защото си нямаме друга работа и се правим на интересни
и тн обяснения на това, защо не може и все весели та питам- защо?
:)

#1320 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 11:50 AM

Защото такива са правилата.
Влез в сайта или форума на лабрадорския клуб към БРФК, запознай се с правилника клуба, както и с правилата за развъдна дейност и ще получиш най-пълните и ясни отговори. Е, не са сдъвкани в две прости изречения, но както знаем, който трупа знания - трупа болка. В случая - повечко четене... Всъщност - сходни са правилата за документи за произход и в другите клубове към БРФК.
User's Signature

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни