Напълно съгласна съм с Fibsi .
За дисплазията-това е наследствена болест.И родословните и неродословните кучета са застрашени от нея,но разликата е,че при родословното развъждане се допускат до разплод само кучета с доказан произход,преминали през изследвания и тн,които гарантират,че бъдещото поколение няма да страда от тази болест,докато при съседското развъждане по-голямата част от хората дори не подозират,че съществува такава болест.Не е казано,че задължително и Вашето куче ще е болно.За да се разбере дали е така или не се прави рентгенова снимка на ставите.
Както другите казаха -няма куче-боклук.

Най се чудя на хората,които пишат някъде,обяснява им се,на тях не им харесва това,което е казано и се местят другаде за да им кажат същото.Не визуализирам конкретно Вас,разбира се-вие до някъде сте осъзнали,че това,което хората казват е самата истина.Има обаче много хора,които не искат да разберат,че раждането с нищо не помага и продължават въпреки,че им е обяснено защо да не го правят.Те започват да си мислят,че съфорумците наричат кучетата им боклуци и това,че те имат родословни кучета ги прави гадняри,недопускащи останалите "неродословни" събратя до тях.Това не е така.Просто повечето хора имат горчивия опит и знаят какво следва.Аз също съм против развъждането на неродословни кучета без доказана принадлежност към дадена порода.Родословието е точно за това-да докаже,че кучето е от дадена порода с майка Х и баща У,които също са доказани.Кучето,което е без родословие може много да прилича на това с родословие,но в същото време да носи в гените си съвсем различно нещо.

Давам ви пример:От две бели съседски кучета,които уж приличаха на бяла овчарка(не съм сигурна,че така се казва породата) се родиха 3 черни кутрета и 2 бели с черни петна,които почти не приличаха на родителите си.

Та така.

Наистина Ви съветвам да си живеете със кутрето и да не го заплождате,щом не можете да го кастрирате.А както и в другия форум ви казаха-това ще бъде най-правилното решение.Успех!