Лабрадор ретривър
Публикувано: 29 June 2005 - 09:09 PM
Ами ... r) мисля, че паничката не е практична ... шампоана трябва да е за бебета, храната ... не зная защо, но на мен лично не ми допада педигри ... а каишаката - пак лични предпочитания към Фронтлайн. r) Но си се подготвила ! Кога пристига бебока ?
Публикувано: 29 June 2005 - 09:21 PM
Публикувано: 29 June 2005 - 09:38 PM
Цитат
Споко ... питай ме мен като си чаках бебето от Москва ... какво беше, леле d) Всяка сутрин се събуждах с мисълта как ще дойде и кога, нямах транспорт, редях ги всякакви, бях решил вече аз да пътувам, за да си го взема ! Ще дойде, събота е ... близо ! Ще го сънуваш още две вечери и след това повече няма да си сама ! r) Ще видиш какво ще стане ... ще им ада пишеш ! Отсега подготвям една тема - Въпросите на Мила l) Знаеш ли, наистина се радвам ... покрай този сайт израснах с един куп кученца, познавам ги от бебета, радваме се всички на снимките им, на лудориите им, гледаме как постепенно израстват ! Всичко ще бъде наред и ще имаш едно невероятно същество до теб !!! d)
Публикувано: 29 June 2005 - 11:22 PM
Цитат
Леле това прозвуча..... толкова хубаво...... r)
Дано да си прав, защото аз много се притеснявам за Нея..... да не и се случи нещо докато дойде тук при мен, а след това аз ще си я гледкам и ще я глезя, ще бъде най-щастливото куче. Обещавам! Само да си я прибера... s)
Публикувано: 29 June 2005 - 11:55 PM
http://www.lordbarkley.info/ За напред те чакат само радости.
Публикувано: 30 June 2005 - 08:34 AM
Много е хубаво като чета колко много си обичаш от сега малкото кученце:). Наистина ще бъде много щастливичко:).

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 30 June 2005 - 09:25 AM
Обещавам днес да направя нови снимки и да ги пусна.
Ей Мила ..... спокойно, сладурчето ще дойде ....... ще имаш време да си го гушкаш. Дог мисля е прав за паничката, мъничка е.
Сега се сещам нещо по отношение на противопаразитните каишки ......... по принцип ползвам фронтлайн, но за по-голяма сигурност слагам по някога и каишка. Разбира се му я слагам хлабаво за да не му развали козината на врата.
Както и да е, но последната каишка която купих преди десетина дни (за 15лв. - забравих й името сега ), е с екстрат от някакво индийско дърво. Мирише особено приятно. Това е добре, но дали не е вредно за кучето. Някой ползва ли такава.
Публикувано: 30 June 2005 - 10:05 AM
.....не съм си отворила очите още и пресметнах колко остава до събота l)
след това премислих какво да му взема друго и се сетих че ми предложиха едни кучешки легла - пластмасово и плетено. Големички са доста и мисля, че мъника като порастне ще се събира идеално в пластмасовото. Има ли значение всъщност от какво ще е леглото? Да купувам ли изобщо? r)
Публикувано: 30 June 2005 - 10:46 AM
Публикувано: 30 June 2005 - 11:14 AM
Цитат
Не ! Кучето не спи при теб, ако не спи при теб ! Кучето спи там, където му е мястото ! Свикалнало да спи при теб веднъж, много трудно ще го отучиш ! Ще започне да скимти, когато не е в леглото при теб, ще удря по вратата на терасата, ще лае и най вече - ще се чубства пренебрегнато, защото не е при теб. Нека да спи на терасата, или там, където му определиш ... ще скимти като малко, но свикнало веднъж, ще знае, че това е неговото място - там ще се чубства спокойно, защитено и ще си почива с здрав сън, а не изнервено и уморено от непрекъснато лаене или скимнетене, за да дойде при теб. Разбери - кучето не е човек, не го очовечавай, дръж се с него като с куче. То е такова, не може да бъде човек, колкото и да ни се иска. То има свои правила, вижда и усеща света с свойте, кучешки възприятия, а не с човешките. Има свойте нужди и навици, свой мироглед.
Публикувано: 30 June 2005 - 12:14 PM
Публикувано: 30 June 2005 - 12:15 PM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 30 June 2005 - 01:05 PM
Публикувано: 30 June 2005 - 01:10 PM
Кобра, стискаме палци да си намериш "твоето мъниче" и аз и Грита. r)

Публикувано: 30 June 2005 - 01:26 PM
А иначе съветвам те да я обичаш, но не и да я глезиш ....... просто защото започва да смята че всичко е позволено. Също като децата. Нещо което решиш да забраняваш, никога не го разрешавай.
Аз например имах такава грешка, когато беше мъничък ми се струваше много интересно да си играе с футболите топки на децата в махалата. Да обаче порасна, захапката му стана голяма и започна да ги пука със зъби. След като платих три топки, които той спука ...... реших че трябва да го отуча от вредния навик, но вече беше доста голям. Сърцето ми се късаше като му се карах (а и го шлятках) за нещо за което до вчера не му правех забележка. Той самия беше в затруднено положение ..... защо му се карам за позволени неща.
В крайна сметка го научих да не гони топките или да го прави само по моя команда. Сега ги гледа с едни тъжни очи, но ако го бях приучил от малък, нямаше да е така сигурно.
Публикувано: 30 June 2005 - 01:37 PM
Отивам да я взема! Казаха че вчера е играла цял ден с някакво коли и е била голяма сладурана!! Ааааййй b) b) b)
Вземам фотото да ви представя подробна документация после l)
Стискайте палци! Тръгвам!! b) b) b)
Публикувано: 30 June 2005 - 05:10 PM
Купи ли й нови панички. Аз сега си мислех, че тя като е така обща, не само че е мъничка (не мога да преценя колко е голяма оттук), но и е малко непрактична. Всмисъл, че водата трябва да я сменяш честичко и трябва д амъкнеш и частта с храната. Освен това има малко правила при храненето, което Марин или Иглика по-добре ще ти обяснят. Трябва да вдигаш купичката с хранат, докато кученцето седи и т.н, което ще ти е доста трудно ако от другата страна има вода. По-добре за вода й вземи метална купичка, ако има откъде.
Но това малко по-късно. Сега предполагам си полудяла от радост и не можеш да се нарадваш на бебето. Аз първите два дни си прекарвах по 5-6 4аса на земята да я мачкотя - резултата е налице, беше почнала да ми се кавчва на главата. Ама си заслужаваше де, пък сега ще си наваксаме с възпитанието, нищо, че ще е мъъъъъъъъъничко по-трудно r)
Честито пале:). Много се радвам

Публикувано: 30 June 2005 - 05:29 PM
много е добричка! изключително послушна! много изплашена! чак почнах да се притеснявам! и е болничка - нагълтали са се с едно коли с талашит. Ветеринарката и я лекуваше и сега ми обясни какво да я правя. Беше на системи и и е била някакви инжекции. По пътя спинка и беше много добро пале, но повърна веднага след като влезе в къщи. Оставила съм я на терасата да се поуспокои и аз ще видя какво да и дам.
Купичка съм взела от Фоксел, метална е, няма проблем! голяма сладурана е и казаха тия от магазина, че не са виждали толкова умно куче! и аз почнах да я усещам вече. После ще ви пиша повече, сега да си я видя, защото не ми се струва много добре...! d)