Лабрадор ретривър
Публикувано: 01 July 2005 - 03:42 PM
А Мила, наистина е гадно това, което се случи, но трябва да послужи за урок на много хора, като теб, които незнаят откъде се взима кученце. Защото само празни приказки, както се видя не вършат работа. Само като си помисля, че преди месец считах магазина за най-сигурното място да си вземеш куче.... a). Аз принципно не съм против това да се продават и кученца без родословие, по-добре отколкото собственика да ги убие още като новороденички, щото не си "овардил кучката", ама да се продават здрави и жизнени кученца. Не да се мамят хората a). Първо ми беше много мъчно, сега хем ми е мъчно хем съм бясна. Как може да има въобще толкова нагли хора. А и не разбирам какво от това, че можели да докажат, че си писала тук и какво си била казала. Та ти въпреки всичките ни увещания КУПИ КУЧЕТО ОТ ТяХ!!! Ако искат може (разбира се с твое позволение) даже личното съобщеие, което ми писа да им дадеш да прочетат, за да разберат, що за човек си и че взе мъника въпреки,че имаше риск, само от любов към него, а дори не го беше виждала. Това ли ще посочат като аргумент за молбата си "да спреш да пишеш" и какво наистина трябва да значи "участието ти във форума се следи от няколко дни"!. Това даже е още един повод за съмненията ми, че са ти казали да си вземеш кученцето по-рано, защото то си е отивало и защото са се страхували, да не успеем да те разубедим!!!!
Аз наистина мисля, че не е вярно, че нищо не може да се направи. За съжаление, това, което майка ми ти каза да публикуваш статия във вестника е ефикасно, но незная дали имаш възможност. Ние тук в София можем да го направим, но магазина е във Варна и атаката е конкретно срещу него - незная доколко ще има смисъл. Ако има някой журналист от Варна нека да помогне. А ако не, и ти си съгласна - може да отидеш в някоя от редакциите на местните вестници и да предложиш историята си - повярвай познавам журналисти (даже прекалено много) и знам, че ще се заинтересуват. Дори и само заради новината, а повечето ще се трогнат и от историята. Може да няма как да затворим магазина, но има как да спрем хората да купуват от магазини. И това е начало.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 01 July 2005 - 06:38 PM
мамка им магазинерска да им се връща тъпкано всичко
съди ги до дупка!!!!!!! Боже като знам как треперим на наште бебета и на сегашните и на предишни акъла не ми го побира. И като знам как може малко бебе да се разболее при най-малко невнимание,хигиена и куп други работи s) s) s)
Още веднъж моите съболезнования за малката Зила.
Публикувано: 01 July 2005 - 07:06 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 01 July 2005 - 07:13 PM
Публикувано: 01 July 2005 - 07:22 PM
" Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа."
Трябваше да четете по-внимателно!!! Вобще не знаете, но в момента отваряте кутията на Пандора. До сега имах по-умерено мнение по въпроса - случва се болно куче и в най-добрите развъдници. Сега ще работя по въпроса да ви изчезне магазина завинаги!!! Проследете и моето IP. Искам всички кинолози и кучкари в България да ви наплюят в лицето!!!!!!!!!! a) a) a)
А Мила, не твоя пост е обиден за някого, хора като тях, които даже имат наглоста да те заплашват са обида за всички нас, които се занимаваме с кучета!!! Като са толкова честни и коректни не само да следят форумите, а и да напишат нещо, което според тях ги оправдава!!!
Публикувано: 01 July 2005 - 08:37 PM
колкото до вестника..... вече съм се заела!! Даже мисля по вапроса и за анти сайт, чийто адрес да е много близък до техния - хората често се бъркат - двама да го видят, достатъчно е!!!!!
+ това предполагам може да сложите по един банер "реклама" на анти сайта по вашите предкрасни форуми и сайтове b)
Публикувано: 02 July 2005 - 07:47 AM

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!

Публикувано: 02 July 2005 - 02:02 PM
Публикувано: 02 July 2005 - 04:29 PM
Публикувано: 02 July 2005 - 05:53 PM
Цитат
Благодаря ти за загрижеността, разбирането и доверието. Не е нужно да ми давате кученце на компромисна цена, дайте това животно на някой който не може да си го позволи, а ще е по добър стопанин от този който евентуално ще може! Аз имам възможност да си взема куче на редовната цена! Не искам отстъпки, искам ЗДРАВО куче!
Не мога да спра да мисля за това животно, майка ми също много го хареса, а тя е същата като мен в това отношение. Споменах и за друго животно и тя каза, че не иска да става същата история, защото когато бях по малка далматинче и веднага след това тигров дог починаха от паравироза. Майка ми ги е гледала през цялото време, аз бях при баба и нищо не знаех. От тогава се чудя защо не сме имали куче! Ами ако стане същото и със следващото животно? s) Започвам да си мисля, че проблема е в мен... s)
Майка ми знаеше, че това животно умира още като го видя и каза: "Хайде да го върнем и ще го приберем като оздравее, нека те да си го излекуват" и аз се съгласих, но кучето на доживя планираната сутрин s)
Както и да е. Това е просто лош спомен. Явно е трябвало да стане така! Сега ще мисля за животното което ЩЕ имам и ще дам най-доборо за него! Дано наистина тази история помогне на други. Аз вече направих няколко усилия по въпроса като отказах 6-ма бъдещи клиента на зоомагазини 2-ма от които на "моят" - случайност, но съм радостна за което!
Сега се занимавам в издирването на журналисти от Варна на по големи вестници! Замислих се за идеята и за Труд или 24 часа, т.к. се четът в цяла България, може да стане бавно, може до тогава да имам куче на 1 годинка което да ме радва, но аз ще си го върна за това животно!!!! ЗАКЛЕВАМ СЕ!
Публикувано: 02 July 2005 - 06:04 PM
Публикувано: 02 July 2005 - 07:05 PM
затова сега първо наистина трябва да почистите изключително старателно всички помещения,където е било кучето с много силни препарати,да не използвате за друго куче нищо от нещата,които си купила за нея-купички,играчки и т.н.
всички дрехи и обувки,с които сте били да се дезинфекцират-защото това е болест,от която кутрето може да се зарази дори и само с внесен с обувките вирус.
и ако има възможност новото кученце да го вземеш тогава,когато то е придобило траен имунитет-тоест поне 2 седмици след 3та ваксина.или ако го вземеш преди 3та ваксина да го гледате някъде,където Зила изобщо не е влизала до навършване на 3 м и половина.
пожелавам ти много скоро да си имаш ново,здраво кученце,което да те радва дълго време
Публикувано: 04 July 2005 - 10:50 PM
"""""""""""""""""""""""""
Нещо като "старата песен на нов глас" ли е?
Тези доста ми харесват и чакам да ми отговорят на мейла. Като външен вид... как мислите? На мен само цената не ми харесва, ама сега ще разбера повече по въпроса защо всъщност е такава! И следващия път, независимо от кой ще си взема куче, искам на един лист празен, бял, да ми напише: "Кучето няма да умре преди третата си ваксина" и подпис. a)
Публикувано: 04 July 2005 - 10:54 PM
Публикувано: 04 July 2005 - 11:29 PM
Цитат
"""""""""""""""""""""""""
Нещо като "старата песен на нов глас" ли е?
Тези доста ми харесват и чакам да ми отговорят на мейла. Като външен вид... как мислите? На мен само цената не ми харесва, ама сега ще разбера повече по въпроса защо всъщност е такава! И следващия път, независимо от кой ще си взема куче, искам на един лист празен, бял, да ми напише: "Кучето няма да умре преди третата си ваксина" и подпис. a)
Milla, всеки един линк към зоомагазин или зооборса ще бъде изтиран без предупреждение. Да, в интернет ще намерите много такива. Но тяхното място не е и никога няма да бъде тук, на Dog.bg !
Публикувано: 04 July 2005 - 11:35 PM
Публикувано: 04 July 2005 - 11:44 PM