Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#281 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2005 - 03:42 PM

Страхотно, че четат, значи знаят какво мисля за тях. Точно търсех във сайта им някъде място за интернет връзка, че да им го споделя! Кой продава куче на 35 дни - йоркширски териер. Горкото животинче не си представям дори колко е голямо. a)
А Мила, наистина е гадно това, което се случи, но трябва да послужи за урок на много хора, като теб, които незнаят откъде се взима кученце. Защото само празни приказки, както се видя не вършат работа. Само като си помисля, че преди месец считах магазина за най-сигурното място да си вземеш куче.... a). Аз принципно не съм против това да се продават и кученца без родословие, по-добре отколкото собственика да ги убие още като новороденички, щото не си "овардил кучката", ама да се продават здрави и жизнени кученца. Не да се мамят хората a). Първо ми беше много мъчно, сега хем ми е мъчно хем съм бясна. Как може да има въобще толкова нагли хора. А и не разбирам какво от това, че можели да докажат, че си писала тук и какво си била казала. Та ти въпреки всичките ни увещания КУПИ КУЧЕТО ОТ ТяХ!!! Ако искат може (разбира се с твое позволение) даже личното съобщеие, което ми писа да им дадеш да прочетат, за да разберат, що за човек си и че взе мъника въпреки,че имаше риск, само от любов към него, а дори не го беше виждала. Това ли ще посочат като аргумент за молбата си "да спреш да пишеш" и какво наистина трябва да значи "участието ти във форума се следи от няколко дни"!. Това даже е още един повод за съмненията ми, че са ти казали да си вземеш кученцето по-рано, защото то си е отивало и защото са се страхували, да не успеем да те разубедим!!!!
Аз наистина мисля, че не е вярно, че нищо не може да се направи. За съжаление, това, което майка ми ти каза да публикуваш статия във вестника е ефикасно, но незная дали имаш възможност. Ние тук в София можем да го направим, но магазина е във Варна и атаката е конкретно срещу него - незная доколко ще има смисъл. Ако има някой журналист от Варна нека да помогне. А ако не, и ти си съгласна - може да отидеш в някоя от редакциите на местните вестници и да предложиш историята си - повярвай познавам журналисти (даже прекалено много) и знам, че ще се заинтересуват. Дори и само заради новината, а повечето ще се трогнат и от историята. Може да няма как да затворим магазина, но има как да спрем хората да купуват от магазини. И това е начало.
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#282 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 03:44 PM

Доколкото разбирам от думите на Мила, тези красавци от Фоксел не само четат форума, но и я заплашват за това какво пише тя в него ...... сякаш не те са йпродали болното животинче.
Това се казва нахалство.

#283 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 06:38 PM

Мила страшно много съжалявам за загубата ти s) ........незнам но още вчера прочетох " наядено с талаш " и като видях снимката с лепенката....абе нещо ме жегна за 10г толкова малки бебета съм отгледала и нещо просто се обърно в мен но не исках да пиша ,да съм черногледа ....така ли се дава бебе a)
мамка им магазинерска да им се връща тъпкано всичко

съди ги до дупка!!!!!!! Боже като знам как треперим на наште бебета и на сегашните и на предишни акъла не ми го побира. И като знам как може малко бебе да се разболее при най-малко невнимание,хигиена и куп други работи s) s) s)
Още веднъж моите съболезнования за малката Зила.

#284 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 07:06 PM

За всички нас това е ужасно, ужасно тъжна история ! s) n) Не трябва никога да се забравя, нито виновните и виновниците да останат ненаказани!
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#285 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 07:13 PM

Мила съжалявам много за загубата ти- ужасно е да загубиш такава малка и невинна душа още в първите дни когато си мислела предполагам че ще бъде с теб още тооолкова време...Ужасно е това нещо s) s) s)
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#286 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 07:22 PM

Мили "чесни" и" добри" търговци от магазин Фоксел във Варна, мислех сутринта да ви издирвам адреса, за да ви напиша лично писмо!!! Колко ме улеснявате с това , че си правите труда да следите форумите. Каква върховна наглост е след като сте чели предупрежденията ми към Мила за нелоялни търговци, които продават болни кучета, да и продете точно такова та да види какво е! Цитирам си мнението от Дог Бг от преди няколко дни
" Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа."
Трябваше да четете по-внимателно!!! Вобще не знаете, но в момента отваряте кутията на Пандора. До сега имах по-умерено мнение по въпроса - случва се болно куче и в най-добрите развъдници. Сега ще работя по въпроса да ви изчезне магазина завинаги!!! Проследете и моето IP. Искам всички кинолози и кучкари в България да ви наплюят в лицето!!!!!!!!!! a) a) a)
А Мила, не твоя пост е обиден за някого, хора като тях, които даже имат наглоста да те заплашват са обида за всички нас, които се занимаваме с кучета!!! Като са толкова честни и коректни не само да следят форумите, а и да напишат нещо, което според тях ги оправдава!!!

#287 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 08:37 PM

Вижте сега, за съд най-вероятно не може да се говори, защото със всичките "глупости" ми беше казано ДНЕС , че нямам доказателства, че кучето е купено от тях. Явно мерките за сигурност за тях също не са на последно място!! a) Но това се оправя с една данъчна проверка b)
колкото до вестника..... вече съм се заела!! Даже мисля по вапроса и за анти сайт, чийто адрес да е много близък до техния - хората често се бъркат - двама да го видят, достатъчно е!!!!!
+ това предполагам може да сложите по един банер "реклама" на анти сайта по вашите предкрасни форуми и сайтове b)

#288 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 02 July 2005 - 07:47 AM

нямах интернет доста дълго и сега ми отне много време да прочета какво е станало...това е най-ужасното нещо, което може да се случи s) s) s) още не мога да повярвм, че е станало...разгледах снимки на кученцето и направо ми се къса сърцето s) w) s) Мила, много съжалявам за красивото бебе...
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   noks Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 02:02 PM

Много съжалявам за бебето.Това е повече от недопустимо.Едва ли ще напиша нещо по различно от гореспоменатото.От сутринта не мога да асимилирам всичката тази гадост.Потресена съм.Самия факт ,че дори не са предложили да дадат на Мила друго кученце е също потресаващ ,въпреки че и аз също съм против купуване на животни от магазин.Отново-много съжалявам. s) s) s)

#290 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 04:29 PM

Историята наистина е много гадна. Доколкото разбрах от писаното от Мила не са й предложили друго куче, защото са чели съветите, които ние й даваме във форумите. Как да я посъветвам да вземе евентуално друго куче от хора, които я викат по-рано ,за да не им умре кучето в магазина, а да си вземат парите. Такива хора на мен и клечки за зъби да ми предлагат, няма да си взема от тях. Аз предложих на Мила друго куче от клубния ни развъдник в Пловдив. Даже в момента водя разговори с развъдчика за някаква компромисна цена на това куче! Не е хубаво, момичето имаше толкова голямо желание да гледа и обича това куче. Аз за такива отговорни бъдещи стопани давам всичко, когато раздаваме нашите кученца. Само че Мила нещо замълча! Може сега да не и е до кучета. Това нейно убито желание с нищо не може да се замени!!!

#291 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 05:53 PM

Цитат

Историята наистина е много гадна. Доколкото разбрах от писаното от Мила не са й предложили друго куче, защото са чели съветите, които ние й даваме във форумите. Как да я посъветвам да вземе евентуално друго куче от хора, които я викат по-рано ,за да не им умре кучето в магазина, а да си вземат парите. Такива хора на мен и клечки за зъби да ми предлагат, няма да си взема от тях. Аз предложих на Мила друго куче от клубния ни развъдник в Пловдив. Даже в момента водя разговори с развъдчика за някаква компромисна цена на това куче! Не е хубаво, момичето имаше толкова голямо желание да гледа и обича това куче. Аз за такива отговорни бъдещи стопани давам всичко, когато раздаваме нашите кученца. Само че Мила нещо замълча! Може сега да не и е до кучета. Това нейно убито желание с нищо не може да се замени!!!

Благодаря ти за загрижеността, разбирането и доверието. Не е нужно да ми давате кученце на компромисна цена, дайте това животно на някой който не може да си го позволи, а ще е по добър стопанин от този който евентуално ще може! Аз имам възможност да си взема куче на редовната цена! Не искам отстъпки, искам ЗДРАВО куче!

Не мога да спра да мисля за това животно, майка ми също много го хареса, а тя е същата като мен в това отношение. Споменах и за друго животно и тя каза, че не иска да става същата история, защото когато бях по малка далматинче и веднага след това тигров дог починаха от паравироза. Майка ми ги е гледала през цялото време, аз бях при баба и нищо не знаех. От тогава се чудя защо не сме имали куче! Ами ако стане същото и със следващото животно? s) Започвам да си мисля, че проблема е в мен... s)
Майка ми знаеше, че това животно умира още като го видя и каза: "Хайде да го върнем и ще го приберем като оздравее, нека те да си го излекуват" и аз се съгласих, но кучето на доживя планираната сутрин s)

Както и да е. Това е просто лош спомен. Явно е трябвало да стане така! Сега ще мисля за животното което ЩЕ имам и ще дам най-доборо за него! Дано наистина тази история помогне на други. Аз вече направих няколко усилия по въпроса като отказах 6-ма бъдещи клиента на зоомагазини 2-ма от които на "моят" - случайност, но съм радостна за което!

Сега се занимавам в издирването на журналисти от Варна на по големи вестници! Замислих се за идеята и за Труд или 24 часа, т.к. се четът в цяла България, може да стане бавно, може до тогава да имам куче на 1 годинка което да ме радва, но аз ще си го върна за това животно!!!! ЗАКЛЕВАМ СЕ!

#292 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 06:04 PM

iglika те предложиха на майка ми, аз нали споменах... казали са й... "ако все пак искате кученце ние правим и доставки по поръчка" (не помня точно, цитирам по памет) А това, че си гледат хората бизнеса... е много добре! До последно гледат да задържат един клиент, защото това е БИЗНЕС! a)

#293 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 07:05 PM

До колкото съм чувала вирусът,който причинява парвовироза е много упорит и понякога може 2г. да издържи.вероятно затова след далматинчето следващото ви куче се е заразило-колкото и да почистиш къщата няма гаранция,че си го унищожил навсякъде.

затова сега първо наистина трябва да почистите изключително старателно всички помещения,където е било кучето с много силни препарати,да не използвате за друго куче нищо от нещата,които си купила за нея-купички,играчки и т.н.
всички дрехи и обувки,с които сте били да се дезинфекцират-защото това е болест,от която кутрето може да се зарази дори и само с внесен с обувките вирус.
и ако има възможност новото кученце да го вземеш тогава,когато то е придобило траен имунитет-тоест поне 2 седмици след 3та ваксина.или ако го вземеш преди 3та ваксина да го гледате някъде,където Зила изобщо не е влизала до навършване на 3 м и половина.

пожелавам ти много скоро да си имаш ново,здраво кученце,което да те радва дълго време
User's Signature

Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   noks Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2005 - 05:18 PM

HELP,нещо не схващам как да си кача аватар!!!!!!
Предварително благодаря! b)

#295 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 July 2005 - 05:48 PM

Цитат

HELP,нещо не схващам как да си кача аватар!!!!!!
Предварително благодаря! b)

Имаш лично съобщение !

#296 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 10:50 PM

Вижте това:
"""""""""""""""""""""""""
Нещо като "старата песен на нов глас" ли е?

Тези доста ми харесват и чакам да ми отговорят на мейла. Като външен вид... как мислите? На мен само цената не ми харесва, ама сега ще разбера повече по въпроса защо всъщност е такава! И следващия път, независимо от кой ще си взема куче, искам на един лист празен, бял, да ми напише: "Кучето няма да умре преди третата си ваксина" и подпис. a)

#297 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 10:54 PM

Добре дошъл Cheek to cheek!http://www.dogchampi...topic.php?t=118

#298 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2005 - 11:29 PM

Цитат

Вижте това:
"""""""""""""""""""""""""
Нещо като "старата песен на нов глас" ли е?

Тези доста ми харесват и чакам да ми отговорят на мейла. Като външен вид... как мислите? На мен само цената не ми харесва, ама сега ще разбера повече по въпроса защо всъщност е такава! И следващия път, независимо от кой ще си взема куче, искам на един лист празен, бял, да ми напише: "Кучето няма да умре преди третата си ваксина" и подпис. a)

Milla, всеки един линк към зоомагазин или зооборса ще бъде изтиран без предупреждение. Да, в интернет ще намерите много такива. Но тяхното място не е и никога няма да бъде тук, на Dog.bg !

#299 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 11:35 PM

Ок, съжалявам... s)

#300 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2005 - 11:44 PM

Споко, всичко е наред ... просто не им давай линк натам, така само ги рекламираш. Разбери - хубаво, здраво куче не се купува от зоомагазин или зооборса, а от развъдник, регистриран в FCI !!! Това е единствената гаранция, че ти или който и да е, ще има здраво и хубаво куче. Всеки един такъв развъдник има собствено име и номер, под който се води в регистъра на Международната киноложка федерация. Такъв развъдник ще те запознае с родословието на бъдещото ти куче, ще ти предложи договор, ще бъде заинтересован за развитието на кучето. Това е, което трябва да разбереш и да направиш разликата. Че има хора, които са посветили времето и живота си на това, да пазят породите, да ги развиват, да ги развъждат по определени правила и да носят отговорност за това, което са произвели, защото кученцата носят тяхното име. Бъди внимателна и отговорна в избора си.

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни