Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#288 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 02 July 2005 - 07:47 AM

нямах интернет доста дълго и сега ми отне много време да прочета какво е станало...това е най-ужасното нещо, което може да се случи s) s) s) още не мога да повярвм, че е станало...разгледах снимки на кученцето и направо ми се къса сърцето s) w) s) Мила, много съжалявам за красивото бебе...
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   noks Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 02:02 PM

Много съжалявам за бебето.Това е повече от недопустимо.Едва ли ще напиша нещо по различно от гореспоменатото.От сутринта не мога да асимилирам всичката тази гадост.Потресена съм.Самия факт ,че дори не са предложили да дадат на Мила друго кученце е също потресаващ ,въпреки че и аз също съм против купуване на животни от магазин.Отново-много съжалявам. s) s) s)

#290 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 04:29 PM

Историята наистина е много гадна. Доколкото разбрах от писаното от Мила не са й предложили друго куче, защото са чели съветите, които ние й даваме във форумите. Как да я посъветвам да вземе евентуално друго куче от хора, които я викат по-рано ,за да не им умре кучето в магазина, а да си вземат парите. Такива хора на мен и клечки за зъби да ми предлагат, няма да си взема от тях. Аз предложих на Мила друго куче от клубния ни развъдник в Пловдив. Даже в момента водя разговори с развъдчика за някаква компромисна цена на това куче! Не е хубаво, момичето имаше толкова голямо желание да гледа и обича това куче. Аз за такива отговорни бъдещи стопани давам всичко, когато раздаваме нашите кученца. Само че Мила нещо замълча! Може сега да не и е до кучета. Това нейно убито желание с нищо не може да се замени!!!

#291 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 05:53 PM

Цитат

Историята наистина е много гадна. Доколкото разбрах от писаното от Мила не са й предложили друго куче, защото са чели съветите, които ние й даваме във форумите. Как да я посъветвам да вземе евентуално друго куче от хора, които я викат по-рано ,за да не им умре кучето в магазина, а да си вземат парите. Такива хора на мен и клечки за зъби да ми предлагат, няма да си взема от тях. Аз предложих на Мила друго куче от клубния ни развъдник в Пловдив. Даже в момента водя разговори с развъдчика за някаква компромисна цена на това куче! Не е хубаво, момичето имаше толкова голямо желание да гледа и обича това куче. Аз за такива отговорни бъдещи стопани давам всичко, когато раздаваме нашите кученца. Само че Мила нещо замълча! Може сега да не и е до кучета. Това нейно убито желание с нищо не може да се замени!!!

Благодаря ти за загрижеността, разбирането и доверието. Не е нужно да ми давате кученце на компромисна цена, дайте това животно на някой който не може да си го позволи, а ще е по добър стопанин от този който евентуално ще може! Аз имам възможност да си взема куче на редовната цена! Не искам отстъпки, искам ЗДРАВО куче!

Не мога да спра да мисля за това животно, майка ми също много го хареса, а тя е същата като мен в това отношение. Споменах и за друго животно и тя каза, че не иска да става същата история, защото когато бях по малка далматинче и веднага след това тигров дог починаха от паравироза. Майка ми ги е гледала през цялото време, аз бях при баба и нищо не знаех. От тогава се чудя защо не сме имали куче! Ами ако стане същото и със следващото животно? s) Започвам да си мисля, че проблема е в мен... s)
Майка ми знаеше, че това животно умира още като го видя и каза: "Хайде да го върнем и ще го приберем като оздравее, нека те да си го излекуват" и аз се съгласих, но кучето на доживя планираната сутрин s)

Както и да е. Това е просто лош спомен. Явно е трябвало да стане така! Сега ще мисля за животното което ЩЕ имам и ще дам най-доборо за него! Дано наистина тази история помогне на други. Аз вече направих няколко усилия по въпроса като отказах 6-ма бъдещи клиента на зоомагазини 2-ма от които на "моят" - случайност, но съм радостна за което!

Сега се занимавам в издирването на журналисти от Варна на по големи вестници! Замислих се за идеята и за Труд или 24 часа, т.к. се четът в цяла България, може да стане бавно, може до тогава да имам куче на 1 годинка което да ме радва, но аз ще си го върна за това животно!!!! ЗАКЛЕВАМ СЕ!

#292 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 06:04 PM

iglika те предложиха на майка ми, аз нали споменах... казали са й... "ако все пак искате кученце ние правим и доставки по поръчка" (не помня точно, цитирам по памет) А това, че си гледат хората бизнеса... е много добре! До последно гледат да задържат един клиент, защото това е БИЗНЕС! a)

#293 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 07:05 PM

До колкото съм чувала вирусът,който причинява парвовироза е много упорит и понякога може 2г. да издържи.вероятно затова след далматинчето следващото ви куче се е заразило-колкото и да почистиш къщата няма гаранция,че си го унищожил навсякъде.

затова сега първо наистина трябва да почистите изключително старателно всички помещения,където е било кучето с много силни препарати,да не използвате за друго куче нищо от нещата,които си купила за нея-купички,играчки и т.н.
всички дрехи и обувки,с които сте били да се дезинфекцират-защото това е болест,от която кутрето може да се зарази дори и само с внесен с обувките вирус.
и ако има възможност новото кученце да го вземеш тогава,когато то е придобило траен имунитет-тоест поне 2 седмици след 3та ваксина.или ако го вземеш преди 3та ваксина да го гледате някъде,където Зила изобщо не е влизала до навършване на 3 м и половина.

пожелавам ти много скоро да си имаш ново,здраво кученце,което да те радва дълго време
User's Signature

Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   noks Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2005 - 05:18 PM

HELP,нещо не схващам как да си кача аватар!!!!!!
Предварително благодаря! b)

#295 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 July 2005 - 05:48 PM

Цитат

HELP,нещо не схващам как да си кача аватар!!!!!!
Предварително благодаря! b)

Имаш лично съобщение !

#296 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 10:50 PM

Вижте това:
"""""""""""""""""""""""""
Нещо като "старата песен на нов глас" ли е?

Тези доста ми харесват и чакам да ми отговорят на мейла. Като външен вид... как мислите? На мен само цената не ми харесва, ама сега ще разбера повече по въпроса защо всъщност е такава! И следващия път, независимо от кой ще си взема куче, искам на един лист празен, бял, да ми напише: "Кучето няма да умре преди третата си ваксина" и подпис. a)

#297 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 10:54 PM

Добре дошъл Cheek to cheek!http://www.dogchampi...topic.php?t=118

#298 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2005 - 11:29 PM

Цитат

Вижте това:
"""""""""""""""""""""""""
Нещо като "старата песен на нов глас" ли е?

Тези доста ми харесват и чакам да ми отговорят на мейла. Като външен вид... как мислите? На мен само цената не ми харесва, ама сега ще разбера повече по въпроса защо всъщност е такава! И следващия път, независимо от кой ще си взема куче, искам на един лист празен, бял, да ми напише: "Кучето няма да умре преди третата си ваксина" и подпис. a)

Milla, всеки един линк към зоомагазин или зооборса ще бъде изтиран без предупреждение. Да, в интернет ще намерите много такива. Но тяхното място не е и никога няма да бъде тук, на Dog.bg !

#299 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 11:35 PM

Ок, съжалявам... s)

#300 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2005 - 11:44 PM

Споко, всичко е наред ... просто не им давай линк натам, така само ги рекламираш. Разбери - хубаво, здраво куче не се купува от зоомагазин или зооборса, а от развъдник, регистриран в FCI !!! Това е единствената гаранция, че ти или който и да е, ще има здраво и хубаво куче. Всеки един такъв развъдник има собствено име и номер, под който се води в регистъра на Международната киноложка федерация. Такъв развъдник ще те запознае с родословието на бъдещото ти куче, ще ти предложи договор, ще бъде заинтересован за развитието на кучето. Това е, което трябва да разбереш и да направиш разликата. Че има хора, които са посветили времето и живота си на това, да пазят породите, да ги развиват, да ги развъждат по определени правила и да носят отговорност за това, което са произвели, защото кученцата носят тяхното име. Бъди внимателна и отговорна в избора си.

#301 Потребителят е офлайн   noks Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2005 - 10:04 AM

Eхххххо,Тедиии,защо замлъкна ,разкажи за Грита.Аз не съм от София и не мога да я виждам на живо .Интересно ми е как се чувства в новата къща. А това за гушкането вечер беше голям проблем.Нокс ми спеше на възлавницата.!!!!! a) a) ...Е вече спи в леглото си.
Незнам дали знеш аз имам черен и жълт куч/лабрадорчовци/.Никога няма да забравя когато си взехме черния/Нокс/ на нито една снимка не се виждаше((трябваше да го карам да се усмихва)))) l) за да се разбере ,че има нещо на снимката. И ние като Мила преритахме да го имаме веднага след като се роди,едва изчакахме да стане на 40 дни.Слава богу всичко беше нормално през месеците докато растеше.Пропуснах да пиша,че жълтия/Робърт/е с 8 месеца по-голям и направо си отгледа черно бебе.Така се грижеше за него ,почистваше като майка начуркано и наакано w) w) .........Грижите продължават и до днес,немога да опиша тази невероятна превързаност мижду мъжки кучета.Трябва да кажа ,че двамата са коренно различни по характер-Робърт е всеки ден с мен на работа/имам магазин/и забавлява клиентите докато си чакат поръчките////страхотен е //////Около 15:30 часа ги сменям и Нокс застъпва на смяна .Никак не им е скучно.На мен също.
Та мисълта ми беше за Грита.........................................................

Поадрави
Лили
p.s.A Красене не се лъжеш,наистина се познаваме чрез собственика на Рей

#302 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2005 - 10:30 AM

Ехаааааа две кучета и то с малка разлика, ама че хубаво. Сигурно е голяма забава. Аз Грита разбрах как да я лекувам. Тя страда от желание да и се обръща внимание и къса вестници, разлива си паницата, мрънка да я гушкат. Въобще - кошмар (ама готин кошмар). Но като не й обръщаш внимание ляга възмутена и спи, кето е добре, защото така и аз мога да поспя:).
Мила, нямам много време да пиша, а и вече незнам какво да ти кажа, но - ТОВА Е АБСУРДНО> Само преди дни си взе кученце, което умря за няма 12 часа от магазин, а сега отново се чудиш и маеш над друга оферта, пак от магазин!!!! Смяташ ли, че при положение, че едно хубаво куче струва 600 ти можеш да вземе6 за 350 здраво и хубаво животно!!!! Просто не разбирам. Бъди търпелива, изчакай и вземи здрав лабрадор, който ще те радва, а не нещо със съмнително бъдеще!!!! Повярвай притесненията по здравето и на здраво кученце са прекалено големи, за да си тровиш нервите и щастието с предварително болно животинче!!!! Това не е телевизор, който утре ще захвърлиш като не разботи. мисля, че ти най-добре трябва да знаеш каква е болката от загубено животинче - не разбирам защо искаш да си го причиниш отново!!!!!
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#303 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2005 - 01:05 PM

Теди успокой се бе! Аз съм се разбрала вече с Жоро от Пловдив, ще си взема куче от него. Не се притеснявайте!!!!! Няма да направя онази глупост отново, няма страшно, не съм чак такъв мазохист! + тва виждам цената... cl)

Тая борса е на една позната, че на нейната позната ... та въпросната позната работи за майка ми само, че в София и е ветеринар по професия с 3 кучета - сетер, шпаниол и някво бяло там, не го знам. И тя ми каза, че 3-те и кучета са от тази борса. За това просто питах.... s)

А ако знаете...... понеже аз съм си пуснала обяви тук-там, не само за лабрадори, а и за дого, всеки ден ми званят и ми казват някакви ужасни цени и кученца s)
-Лабрадор за *** лева, златист, мъжки
-Лабрадор за *** лева, черен, мъжки
-Лабрадор за *** лева, ... не знам си какъв
-Дого Аржентино (1 млн. кученца) по *** лева и гледат да ги разпродадат! просто е УЖАС!

Аз сега говорих с едни хора (наши много близки), които имат Британ Шпаньол от доста време и брата на мъжът има развъдник за ловни кучета... та ще ходя скоро да видя какво е положението и какви точно кученца има... да знам за информация, пък и ако си харесам.... знае ли човек....... w)

Но най вероятно (както ми каза човекът) ще отида краят на юли, началото на август да си взема едно мъниче от Пловдив w) Даже мисля да е шоколадово ако има r)

#304 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2005 - 01:15 PM

Моля ви, относно тези неща - пишете ТУК, в темата за Зооборсите в форума Да пазим и развиваме породите. Тук е темата за лабрадор, нека до говорим за тези страхотни кучета !

#305 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2005 - 01:49 PM

Ами аз съм спокойна. Просто се учудих на желанието ти относно зоомагазина. Учудвам се на желанието, което имаш и за дого и не мога да не попитам - "имаш ли опи с кучета". Тия породи, които изреди са много различни и догото, въпреки че е много красиво и атрактивно куче, е доста трудно за гледане от човек, който няма опит с животните. То има агресия, която е вродена и която трябва да се потиска, кучето трябва да се социализира от малко, да е сред дуги кучета и да се възпитава строго - омисли добре дали ще се справиш, защото не е никак лесно (на мен с лабрадор ми е трудно и ми се качва на главата:) ), а ако не се възпита правилно кучето става неконтролируемо - това все пак не е пинчер, а дого и то може да бъде опасно. Прочети добре темата за догото, ако искаш де, ще разбереш повече за породата и за лошата им, но незаслужена слава и, че именно хора, които нямат възможност да възпитат такова куче са причина за лошата му слава. Аз лино мисля, че шърво трябва да се спреш на конкретна порода и тогава да взимаш кученце.
Между другото вече съм казвала ама айде пак - НяМА ШОКОЛАДОВИ, ЧЕТИ ОБяВАТА - КУЧЕНЦАТА СА ЖЪЛТИ И ЧЕРНИ!!! Шоколадови, доколкото ми е известно в БГ няма!
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#306 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2005 - 02:08 PM

Има шоколадов лабрадор в Пловдив, ако не се лъжа. Виждал съм го последния пловдивски CACIB, мисля, че имам и негова снимка. Ще проверя довечера ... r)

#307 Потребителят е офлайн   noks Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2005 - 03:24 PM

По повод шоколадовите лабрадори,моят съпруг просто лудна за такова куче, като видя женското бебе от линка на Iglika(((:може би две не са му достатъчни
Теди,ти спомена ,че имаш папагал,за каква порода става въпрос. Фенка съм и на тези животинки-имаме жако и молукско какаду

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни