Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#501 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 November 2006 - 04:29 PM

suny_eos Хубаво е че питаш! Много по-хубаво, отколкото незнаейки да задомите кученцето на терасата! В никакъв случай не взимай кученце от магазин, надявам се си попрочел какво има из форума по тази тема. За да си сигурен че ще си вземеш весело и здраво приятелче, лабрадорче (нали такова искаш?) а не унило жълто кученце, което може и да се окаже болно. Такова със сигурност не би обичал по/малко, но рискът да е болно и дори да не преживее първите няколко дни с теб е многократно по/голям (това се е случило с първото кученце на Мilla например..има го из темите). Моят съвет е преди да си вземеш кученце да изчетеш каквото има из форумите за това от къде да го купиш, как да го храниш, отглеждаш, обгрижваш, и питай, когато не ти е ясно!

Чети и тук и по/старите теми.

Цитат

Здравей, можеш да намериш много полезни неща ТУК, има стандарта на породата, таблица за това в кой месец колко трябва да тежи и да е високо кученцето, има примерен режим на хранене, генетика и преведени глави от книгата на Хедър Уайлс Фон за лабрадори. Успех с бебето.

User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#502 Потребителят е офлайн   suny_eos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2006 - 06:29 PM

Благодаря ти twoofo почети всичко що има в интарнет изчетох но още сам на въпроса с намирането на правилен развъдник. cheers
User's Signature

Живейте си живота нека бъдете щастливи чао

#503 Потребителят е офлайн   Hrisito Икона

Публикувано: 27 November 2006 - 10:28 AM

Здравейте всички!!!Мого се радвам че намерих хора който също като мен обичат тези малки, игриви...... и мноого палави същества.Само че аз имам дребен проблем.Кучето ми е на 7 месеца и от малко неиска да яде.Хапва по малко,но всички вие знаете че Лабрадорите хапват МНОГО!!!Пробвах какво ли не,давала съм му различни храни,но той все не ги яде,само ги души.Моля ви ако някой може да ми даде някакъв съвет-СЛУШАМ ВИ!!! b)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  images.jpg (3.47K)
    Брой сваляния: 251

#504 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 10:46 AM

Виж си личните съобщения...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#505 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 11:19 AM

В сайт ана БРФК има адреса и телефоните на единствения регистриран към федерацията клуб за лабрадори в България. Свържи се с тях - да те посъветват за развъдник. ОБЕЗАТЕЛНО настоявай за снимки за дисплазия на родителите! ОБЕЗАТЕЛНО! И гледай да сключиш договор за отговорността, която носи развъдчикът в случай на някакви наследствени заболявания.
Във вторник снимахме нашето куче - писахме се съвестни и понеже я водим по изложби, постъпихме както е редно. Не че нещо и има, не че куца или каквото и да е друго. Оказа се, че е с дисплазия. Оказа се, че е наследство от баща й... Той е от развъдник Блондфел - ти сам решавай, дали ще рискуваш с куче от там, но искай задължително снимки. За да не те полее и теб студеният душ...
Ето: http://www.dogchampi...=1317&start=240 - прочети, ако искаш по-пълна информираност.
Можеш да поискаш съвет и от админа на dogchampions, или от модератора КАСТРО.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#506 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 07:59 PM

Здравежте,
От много време си търся кученце и се спрях на лабрадорите.Мисля си че са много умни и дружелюбни.

ДА питам едно куже може ли да живее в апартамент 60 квадрата+ 3 разходки на ден ?
моля отговорете ми бързо и се аргументирайте

благодаря предварително !!!

Моля, пишете на български и използвайте БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА !

#507 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 07:01 PM

Разбира се, че може. Важното е, да не го оставяш сам по цял ден. Ако му осигуряваш трите часа разходки, за които пишеш, е чудесно, защото той има нужда от движение, тичане и т.н. Лабрадорът трудно живее сам, той има нужда да е с хора и в компания. Ако си вземеш наистина такова кученце, ще разбереш какво е да си щастлив с този приятел. Лабрите са super best !
User's Signature

прочети правилата за подписите

#508 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 07:10 PM

твърдо съм решен да си взема но аз не разбирам много от ку4ета така 4е бихте ли ми казали кои са добрите развъдници!! Блогодяра много!!!Много ще се радвам ако мога да си взема кученце до 24 дек tyy!! d)

#509 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 07:16 PM

Аз лично отглеждам две кучета в 60 квадрата апартамент. Няма никакъв проблем с размера на жилището, просто кучетата от породата Лабрадор имат нужда от грижи и внимание и от минимум едночасова активна разходка на ден. В началото бебето куче ще трябва да излиза по 3 пъти на ден, след 6тия месец обаче, ще му стигат само сутрешната и вечерната разходка, стига те да са достатъчно продължителни и през времето на разходката вие да се занимавате с кучето - да хвърляте предмет, да тичате заедно или да карате колело и кучето да тича до вас. Лятото ще имат нужда от плуване. Това е . Надявам се да съм била полезна!

#510 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 07:34 PM

да благодаря много иглика ,но ти от куде си взе кученцето???

много бих се радвал да го взема преди коледа

#511 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 10:29 PM

ПИШЕТЕЕЕЕ!!! a) a) a) a)

#512 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 01:40 AM

Виж, много е трудно да си вземеш кученце точно за Коледа. Доколкото аз знам в момента няма кучило с кученца готови и отгледани за взимане. Обикновено когато човек реши да взима куче първо подбира развъдника, конкретните родители и връзка, в последствие изчаква да се родят кученцата и си взима бебето, когато е готово.
При мен едното ми куче е от развъдник Блондфел - Пловдив, а другото от Русия.
Не знам какво точно куче искаш домашен любимец, шоу клас лабрадор с родословие или без. Мъжко или женско, жълто, кафяво черно???
Според мен първо потърси добре, намери това, което те удовлетворява и тогава го вземи. Все пак с това куче ще живеете заедно 10-15 години не можеш да вземеш просто каквото и да е!

#513 Потребителят е офлайн   dimetto Икона

Публикувано: 20 December 2006 - 09:18 AM

Здравейте! От дълго време искам да си имам един от тези сладури (пясъчен Лабрадор) но едва сега имам възможност:) За съжаление разбрах, че преди Коледа трудно мога да си намеря такъв s) И все пак ще съм ви благодарен, ако ме посъветвате как и дали въобще мога да открия някой мъник w)
Благодаря!

#514 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 09:35 AM

Кучето не е телевизор, да отидеш в някоя голяма верига и да си го вземеш веднага. Между решението да отглеждаш куче от дадена порода и неговото пристигане в къщи би трябвало да има един не много кратък процес, който е и най-важния - изборът на развъдник и връзка. Въоръжи се с търпение, чети, търси - по този начин ще си сигурен, че трудно ще сбъркаш

#515 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 11:22 AM

НЕ ВЗИМАЙ кученце от развъдника Блондфел в Белащица, нито се доверявай на клуб БЛРК (за които пише потребителят Иглика). Кученцата взети от там често са с дисплазия (баща на нашето куче е Баркли Блондфел, има дисплазия и оттам и нашата Грита - негова дъщеря, също има. Има и други случаи, но хората предпочитат да не пишат за това.) Друг чест проблем е този с челюстите - обратна захапка, прогнатия!
ЕДИНСТВЕНИЯТ регистриран официално в БРФК клуб, е клубът в Асеновград
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР
Председател: Павлин Зангаров тел. 0887 540613
Отг. по развъдна дейност: Николай Бараков 0898 740735
клубът работи с различни развъдчици - попитай.
User's Signature

#516 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 08:57 AM

Дани, ще ти задам няколко въпроса.
1. Колко кучета са произведени в Белащица?
2. Колко кучета са с тежка степен на дисплазия?
3. Колко от тях са с прогнатия?
4. Кучетата от развъдниците в Асеновград снимат ли се за дисплазия?
5. Къде са снимките?
6. В крайна сметка какво е заключението за твоето куче от Паскалев в Ст. Загора?

Защото досега говориш само ей така... без факти.
Генетични проблеми винаги ще има Ако хората можеха да правят нещата така, че да няма нито едно куче с генно предавано заболяване, то бъди сигурна, че нямаше да има такива заболявания.

И си имай едно наум като рекламираш от къде хората да си вземат кучетата, защото ако някой те послуша, вземе куче от някой развъдник, който ти в момента рекламираш и се появи генетичен дефект(не дай Боже)... какво ще говориш тогава? Или според теб това е невъзможно?

#517 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 12:03 PM

НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ КОНКРЕТЕН РАЗВЪДНИК! Посочвам ЕДИНСТВЕНИЯ регистриран към БРФК КЛУБ - тоест единствения, който може да издава български родословия.
За Грита - от Стара Загора потвърдиха степента на дисплазия. Кои са другите кучета с проблеми - да посочват собствниците. Нямам право да спрягам имена, без тяхно. Но, повярвай - има ги и не са малко. (Или не си чувал за Гера и за дете на Баркли с обратна захапка - за името ще се сетиш сам). За останалите - Мила ги беше описала подробно - питай я. В София, Русе, Варна.
Генетичните проблеми, за които знам, са в все рода Блондфел. За статистика (за каквато питаш) попитах и аз, ама народът си мълчи. А иначе, лично по мои ориентировъчни наблюдения - средно поне по 1 кученце от кучило Блондфел има проблем. Ако това е нормално от гледна точка на развъждане - пардон! За мен, от човешка гледна точка не е нормално!
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 12:07 PM

Както си и мислех - празни приказки и нито един точен отговор.

#519 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 12:14 PM

Защо - на твоите кое им е точното? Или може би ти посочи статистика - толкова произведени и само толкова с проблеми?
User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 December 2006 - 01:03 PM

Моля, danny, ограничете се до вашия случай и не говорете от името на други хора, освен ако те не са ви упълномощили, което следва да обявите.
Когато компрометирате лица и организации подкрепяйте с факти, които могат да бъдат проверени.
Желателно е при такива тежки обвинения да напишете името си, както и името на вашето кученце по родословие.
Спокойно можете да изложите вашия случай така, както това е направено във Ветеринарен кабинет - заболяване на окото.

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни