Цитат
Първо малко факти на въпроса ти до коя степен дисплазия се допуска до разплод в БЛРК
Правилника за развъдна дейност, одобрен и от майка ти в ролята и на учередител на клуба параграф четвърти, втора точка, подточка В - не се допускат до разплод кучета с доказана тазобедрена дисплазия над втора степен
ПРАВИЛНИК
По въпроса от цитата, още щом разбрах за проблемите на Грита, преди въобще да съм сигурна, че те идват от Баркли ти написах, колко много съжалявам и че предлагам цялата си помощ и като информация и финансова! Цитирам
"Баркли днес следобед ще бъде сниман. Искахме да го снимаме по-миналия уикенд - оказа се, че Събота и Неделя не снимат. Днес е единствения ден през седмицата в който имаме възможност. Наистина съжалявам, че снимката не беше направена по-рано. За Аба не мога да ти гарантирам ще я снимат ли или не. Тук никой не иска да си изчисти вината, аз знам как се предава дисплазията и независимо от това дали родителите са здрави или болни може да има такъв проблем.
Ти пишеш разпалено как, когато съм съобщила на руснаците за Багира те са ми изпратили веднага снимка на бащата. Първо не беше веднага, а след близо седмица. На майката на Багира снимката не съм получила и до днес. При цялата ми дискретност да не пиша по руските форуми за болестта на Багира, получих и писма - от същите стопани на таткото - дълги по две три страници, как като съм пускала въпроси по ветеринарни руски форуми без да пиша името на кучето и, че е от Русия, всички били разбрали. Как съм разклатила основите на Руското развъждане, какво очаквам от тях сега, като съм им разбила бизнеса.
Няма да получиш такова отношение от нас, макар че според мен малко те интересува какво мислим. И двамата сме много разстроени, защото колкото и да не се разбираеаме с вас, Грита ни е много любима и мила. Ние сме насреща да помогнем с каквото можем било то със съвети или финансово. Пак казвам никой от нас няма гузна съвест, това е въпрос на човещина, защото много добре знам колко важна е подкрепата в такъв един такъв момент."
Знаеш отлично домашният ми номер и мобилните ни номера, адреса ни и къде можеш да ни да ни намериш всяка събота и неделя. На никого не съм отказала помощ и ти добре го знаеш. Писала съм за грижите за дисплазно куче и тук, даже Нанко го беше изкарал, като статия в основния сайт. При положение, че пускаш тема във ветеринарен кабинет, явно те интересува информацията, която лекарите могат да ти дадът. Когато видях темата(категорично не насочена към мен) в нея вече се бяха разразили спорове - съжалявам, но в такива теми не желая да се намесвам - аз винаги съм подържала добрия тон с никого не съм се карала и държа да продължавам да го правя!
А като говорим за факти Дани пише, че диагнозата на Грита в Стара Загора била потвърдена? Аз пък разбрах, че от Стара Загора са поставили диагноза втора степен също както и на Баркли! Защо не побликуваш заключението от там? Нали всичко трябва да е честно и открито!!!