Публикувано: 24 December 2006 - 12:31 PM
Ама, не, аз не твърдя, че се нарушават правилата. Казвам само, че има случаи на болни кучета. В първия пост на Дани, отправен към конкретен потребител, също няма твърдение, че се нарушават правила! Щях да го копирам, но ми излизат някакви маймуни, извинявам се за наудобството.
Така и не разбрах, какво лошо има в това да попитам с какво да си лекувам кучето. Но вместо отговори на въпроса, получих отговор, че преекспонирам, по-добре да млъкна и че куче със степен Б се било допускало до развъждане - все неща, за които не съм питала! И как преди да твърдя, че кучето ми имало дисплазия, да пратя снимката на Новак - той да не е единствения легитимиран в света, да издава сертификати за дисплазия????
Аз вече не пиша по темата, докато някой не почне да обяснява колко прекрасни са нещата в конкретен развъдник или клуб. Като почне да пише такива неща, което за мен си е реклама, аз смятам,че съм в правото си да изразя негативното си мнение за същия този развъдник или клуб, разбира се подкрепени с факти. Иначе нещата се представят едностранчиво, а това не е полезно за никого.
Иглика, освен да напише, че кучето й е болно от дисплазия, нищо повече не е направила. Има тема за хондропротектори, в нея питам как да си лекувам кучето, не обвинявам. Смятам, че всеки съвестен човек, продал куче, който наистина поема отговорност, би си направил труда да напише поне две думи, за това как той лекува кучето си, съвети за това, как аз да лекувам моето - все пак те, за съжаление, имат повече опит от мен. Да си видяла Иглика да пише в тази тема???? Да си прочела съвет от нея, почерпен от личния й опит???? Да е написала тя,какви са съветите на лекарите, при които тя е ходила, защото така, най-малкото, се пести време, човек се ориентира към компетентните лекари.
В темата за хондропротекторите, аз лично видях участието единствено на Дара, който е техен приятел и който, вместо да помогне, ми обясни културно, не отричам, да си затварям устата. Да не обсъждаме фактът, че от човека, на който аз лично дадох парите и от когото взех кучето, аз не съм чула дори едно "Извинявай". Това не е Иглика!
Не желая повече да затормозявам никого с моя проблем, благодаря за съчувствието, но не това е целта на поста ми. Някой беше написал, да внимаваме от къде препоръчваме да се взимат кучета, защото могат да се окажат болни. Прав е - аз лично препоръчвах горещо кученцата от развъдника в Белащица и се чувствам лично отговорна за това, че хора, които ме послучашаха, сега гледат болни кученца у дома. За съжаление, единственото, което мога да направя, е да предупреждавам бъдещите собственици, за моито патила - това и правя.
Ох..... не мога да го цитирам, пак ми излизат маймуни...... беше написала, че си чела, че е по-добре да се купи куче с Б, но......
Е, и аз съм на това мнение. Не е ли в правото ми тогава да казвам, когато някой поиска съвет, откъде да си купи куче, че в развъдник Блондфел има случай на куче с дисплазия и сестрите на това куче са в основата на развъдната дейност на клуба, затова - да внимава и да поиска снимките им. Лъжа ли е, клевета ли е..... аз не мисля. Просто предупреждение!
Весела Коледа на всички. И дано вашите кучета се радват на добро здраве още дълги години!

Прави каквото трябва, да става каквото ще!