Лабрадор ретривър
Публикувано: 02 February 2007 - 04:26 PM
Публикувано: 02 February 2007 - 04:55 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 03 February 2007 - 01:55 AM
@КАСТРО - не си прав за очите - от началото на 2007, БГРК изисква и документ за "чисти" очи - отсъствие на заболяванията "наследствена катаракта" и "прогресивна атрофия на ретината". Мисля, че сме първи в България с тези изисквания.
Публикувано: 03 February 2007 - 02:18 AM
Цитат
@КАСТРО - не си прав за очите - от началото на 2007, БГРК изисква и документ за "чисти" очи - отсъствие на заболяванията "наследствена катаракта" и "прогресивна атрофия на ретината". Мисля, че сме първи в България с тези изисквания.
Може би промените не са отразени все още в правилника за развъдна дейност на клуба НИ !!! В официалния сайт поне такива неща не пише , но поздрави ако е така , много се радвам!!
Надявам се БНКЛР да е втория , последвал примера на БГРК b) b) b)
Публикувано: 03 February 2007 - 02:28 AM
Цитат
2. Доказана тежка тазобедрена дисплазия;
3. Наследствени заболявания на очите като: Прогресивна атрофия на ретината;
Наследствена катаракта;
4. Недопустими дефекти в захапка и зъбна формула;
5. Явни отклонения от типичното за породата поведение;
Моля да бъда извинен , упоменато е точно в точка трета , просто не съм обърнал внимание!! oleeee
Публикувано: 03 February 2007 - 09:14 AM
Цитат
Ще ми обърне ли някой внимание?

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
Публикувано: 03 February 2007 - 11:25 AM
Ето това са координатите за връзка на Клуба за лабрадори, член на БРФК, който може да ти даде информация за развъдчици, очаквани или налични малки, скорошни връзки и т.н. Това е единственият клуб, който може да издаде българско родословие.
Прочети по-подробно напред из темата и ще видиш ЗАЩО е важно всичко това.
Успех!
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР
Председател: Павлин Зангаров тел. 0887 540613
Отг. по развъдна дейност: Николай Бараков 0898 740735
Асеновград, ул. Момина сълза № 6

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 03 February 2007 - 01:31 PM

Публикувано: 03 February 2007 - 02:10 PM
Цитат
За първи път пиша във форума, но познавам някои от вас лично, а всички други задочно. Поздравявам ви за вдъхновението и обичта, с които пишете тук /и не само/.
Здравей Liubopitka и от нас с Арчи! Много се радвам да ви видя с Матю! Той е братче на Рекс на Eni от този форум! b) Мисля, че на всички ще е интересно да ни разкажеш за ловните способности на Матю... d) а и не само...
Много се говори за тази порода, но ми се струва, че са много малко хората, които биха могли да споделят за опита си с нея и като ловно куче! super best
Ще ни бъде много интересно, честно! b)
Публикувано: 03 February 2007 - 02:22 PM
Цитат
wendy, има прекрасни лабрадори, внесени от Сърбия и Унгария! Когато се знае от кой развъдник са, какво им е родословието, здрави ли са родителите им и т.н., всичко е наред! r)
Може би имаш предвид масовото обявяване по зоомагазините, че кучето е внесено от Унгария, но нямало родословие или видиш ли, то щяло да дойде по-късно... или пък ако искаш... срещу допълнително заплащане... ? n)
Клубът би могъл да ти даде и препоръка към кои развъдници можете да се обърнете, в случай, че скоро няма кучила и искате да внесете куче от чужбина.
Публикувано: 05 February 2007 - 02:40 PM
Цитат
Албена ни издаде още на първата крачка ;) Да, ходим на лов двамата с Матю. Пилешкия лов е общото ни занимание. Породата има отлични качества - желание да работи заедно и в помощ на човека, претърсване, апорт, не се страхува от гърмежи, отличен плувец. Това са качества които познавате добре те са му от полза в лова. Породата си е порода! Матю е роден през зимата и за пръв път видя вода /повече от паничката/ през март на язовира - влезе във водата без да си забавя крачката и без да се страхува и замисля. Гледаше ме много учудено и не разбра защо не влизам и аз d) радост до небесата. После през април ще го свикваме с гърмежите ... приготвила съм се аз до него да го успокоявам, да е малко по-далеч от пушката, да е в добро състояние на духа и т.н. след изстрела не трепна само се обърна да види какво става и отиде при тях. Последваха игри и обучение за апорт с разни предмети и грачки, извеждане по ловното поле заедно с работещо куче от дружинката /бретоншпаньол/. Така бързо дойде август и лова на пъдпъдъците. Матю на 10 месеца аз мислех, че ще играе с кучетата и хората, ще се пречка, ще се разпилее по всички гърмежи, очаквах червен картон и да се прибираме преди да сме почнали... Нищо подобно! Мойто гардже си е най-доброто. Не защото аз съм го научила /не разполагам с достатъчно време/ той си знаеше какво да прави Порода !!! Претърсва всякакви шубраци, храсталаци, трънаци. Придържа се в близост до мен, не отива много напред, проследява точно къде пада дивеча, търси го настойчиво и не се стреми да ги яде. Само дето не ги носи нежно с предните зъби, а ги налапва с цяла уста, не ги стиска. Работи момчето, вдъхновен е, но за сега е в клас начинаещи. Основния проблем е недостига на време да сме по-дълго време заедно и да работим по задачите. Не се отказваме и продължаваме 1super
Прикачени файлове
-
24052006_0191.jpg (40.09K)
Брой сваляния: 144
Публикувано: 05 February 2007 - 03:15 PM
Публикувано: 05 February 2007 - 10:18 PM
Публикувано: 06 February 2007 - 01:37 AM
Цитат
Претърсва всякакви шубраци, храсталаци, трънаци. Придържа се в близост до мен, не отива много напред, проследява точно къде пада дивеча, търси го настойчиво и не се стреми да ги яде. Само дето не ги носи нежно с предните зъби, а ги налапва с цяла уста, не ги стиска......................................
Мдааа, издаде ви Албена и изобщо не съжалява за това! ;)
Нямаш представа какво удоволствие ми достави с разказа си! b)
Вярно е, че съм пристрастна относно Матю (нали ни е роднина wink ), но съм сигурна, че за всички любители на породата е интересно да научат споделения опит за тези й работни качества. Винаги съм била убедена, че моето куче има вродени такива умения и притежава хъс и енергия за работа. Само че горкото не е случило на стопанка, за да му даде възможност да ги приложи на практика.l)
Понякога се замислям и ми става съвестно, че ги лишаваме от това, което им е вродено и би им носило невероятно удоволствие.... r)
Публикувано: 06 February 2007 - 10:08 AM
Най-важното е кучето да се гледа с внимание и любов - като децата w)
Сега през зимата децата учат, ние на работа, има ремонт у дома, а на него очите му все навън гледат ....
Прикачени файлове
-
24052006_0161.jpg (37.16K)
Брой сваляния: 138
Публикувано: 06 February 2007 - 05:32 PM
За лова съм съгласна, за много хора това е уникално вълнуващо хоби. Дори ветеринарния ни лекар е доста запален. Но накак си за мен не е тръпка s)
Публикувано: 10 February 2007 - 05:00 PM
Аз лично, много моля да обърнем особено внимание на дисплазията и ВСИЧКИ възможни случаи. Така формулирано наистина е много неточно. И забележката за оценката от изложби на Вабанк също е основателна. Трябва да призная, че твърде рядко Бг съдия е давал мн. добър и в случаите, когато е давал, кучето наистина на нищо не приличаше. Просто важното е предложенията да са конструктивни, а не да съдържат цитати със злобни забележки от долу, както на някои потребители.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!