Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#608 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2007 - 04:26 PM

Разбира се, че всичко може да е и по-добре. Но това се прави на събрания, обсъжда се. Когато човек е положително настроен, нещата са градивни и ползотворни. Аз все е дно да се навра при стафовете примерно, да се хвана за правилника и да почна - това пък каквое... ами това защо е... като изобщо нямам нищо общо с клуба и породата. И изобщо... няма смисъл от такова "обсъждане" на правилник на нечий клуб, когато и въобще не си към клуба и се занимаваш с други кучета и... няма смисъл. Не знам какво се цели. Няма нищо конструктивно.

#609 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 04:55 PM

Здравейте на всички! Аз искам да попитам може ли да ми посочите развъдници на лабрадори. Моя приятелка много иска да закупи. Може и да не е тук мястото, но смятам, че Вие най-добре можете да ми кажете. Благодаря предварително.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#610 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 01:55 AM

Напълно подкрепям мнението на Vabank относно избор на мъжки, както и за уточняването на договорките между двете страни - клубът може да дава само препоръки, но не и да налага готови решения и в двата случая.

@КАСТРО - не си прав за очите - от началото на 2007, БГРК изисква и документ за "чисти" очи - отсъствие на заболяванията "наследствена катаракта" и "прогресивна атрофия на ретината". Мисля, че сме първи в България с тези изисквания.

#611 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 02:18 AM

Цитат

Напълно подкрепям мнението на Vabank относно избор на мъжки, както и за уточняването на договорките между двете страни - клубът може да дава само препоръки, но не и да налага готови решения и в двата случая.

@КАСТРО - не си прав за очите - от началото на 2007, БГРК изисква и документ за "чисти" очи - отсъствие на заболяванията "наследствена катаракта" и "прогресивна атрофия на ретината". Мисля, че сме първи в България с тези изисквания.

Може би промените не са отразени все още в правилника за развъдна дейност на клуба НИ !!! В официалния сайт поне такива неща не пише , но поздрави ако е така , много се радвам!!

Надявам се БНКЛР да е втория , последвал примера на БГРК b) b) b)

#612 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 02:28 AM

Цитат

1. Едностранно или двустранно проявен крипторхизъм при мъжките кучета;
2. Доказана тежка тазобедрена дисплазия;
3. Наследствени заболявания на очите като: Прогресивна атрофия на ретината;
Наследствена катаракта;
4. Недопустими дефекти в захапка и зъбна формула;
5. Явни отклонения от типичното за породата поведение;

Моля да бъда извинен , упоменато е точно в точка трета , просто не съм обърнал внимание!! oleeee

#613 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 09:14 AM

Цитат

Здравейте на всички! Аз искам да попитам може ли да ми посочите развъдници на лабрадори. Моя приятелка много иска да закупи. Може и да не е тук мястото, но смятам, че Вие най-добре можете да ми кажете. Благодаря предварително.

Ще ми обърне ли някой внимание?
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#614 Потребителят е офлайн   vilgo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 09:52 AM

Здравеи Liubopitka.Поздрави и от нас.Това от аватара ти е Матьо нали d) Пусни и други снимки да го видим момчето какъв красавец е станал. w)

#615 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 11:25 AM

wendy,
Ето това са координатите за връзка на Клуба за лабрадори, член на БРФК, който може да ти даде информация за развъдчици, очаквани или налични малки, скорошни връзки и т.н. Това е единственият клуб, който може да издаде българско родословие.
Прочети по-подробно напред из темата и ще видиш ЗАЩО е важно всичко това.
Успех!

БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР
Председател: Павлин Зангаров тел. 0887 540613
Отг. по развъдна дейност: Николай Бараков 0898 740735
Асеновград, ул. Момина сълза № 6
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#616 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 01:31 PM

Много благодаря! Още в понеделник ще звънна. Иначе прочетох, за лабрадори внасяни от Сърбия и Унгария, че не се препоръчва да се купуват.
User's Signature

#617 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 February 2007 - 02:10 PM

Цитат

Здравейте всички лабрадори и стопани ! Ние сме Матю /черен мъжки лабрадор/ и Дияна, от София.
За първи път пиша във форума, но познавам някои от вас лично, а всички други задочно. Поздравявам ви за вдъхновението и обичта, с които пишете тук /и не само/.

Здравей Liubopitka и от нас с Арчи! Много се радвам да ви видя с Матю! Той е братче на Рекс на Eni от този форум! b) Мисля, че на всички ще е интересно да ни разкажеш за ловните способности на Матю... d) а и не само...
Много се говори за тази порода, но ми се струва, че са много малко хората, които биха могли да споделят за опита си с нея и като ловно куче! super best
Ще ни бъде много интересно, честно! b)

#618 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 February 2007 - 02:22 PM

Цитат

........ Иначе прочетох, за лабрадори внасяни от Сърбия и Унгария, че не се препоръчва да се купуват.

wendy, има прекрасни лабрадори, внесени от Сърбия и Унгария! Когато се знае от кой развъдник са, какво им е родословието, здрави ли са родителите им и т.н., всичко е наред! r)
Може би имаш предвид масовото обявяване по зоомагазините, че кучето е внесено от Унгария, но нямало родословие или видиш ли, то щяло да дойде по-късно... или пък ако искаш... срещу допълнително заплащане... ? n)
Клубът би могъл да ти даде и препоръка към кои развъдници можете да се обърнете, в случай, че скоро няма кучила и искате да внесете куче от чужбина.

#619 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:40 PM

Цитат

Здравей Liubopitka и от нас с Арчи! Много се радвам да ви видя с Матю! Той е братче на Рекс на Eni от този форум!  b) Мисля, че на всички ще е интересно да ни разкажеш за ловните способности на Матю...    d) 

Албена ни издаде още на първата крачка ;) Да, ходим на лов двамата с Матю. Пилешкия лов е общото ни занимание. Породата има отлични качества - желание да работи заедно и в помощ на човека, претърсване, апорт, не се страхува от гърмежи, отличен плувец. Това са качества които познавате добре те са му от полза в лова. Породата си е порода! Матю е роден през зимата и за пръв път видя вода /повече от паничката/ през март на язовира - влезе във водата без да си забавя крачката и без да се страхува и замисля. Гледаше ме много учудено и не разбра защо не влизам и аз d) радост до небесата. После през април ще го свикваме с гърмежите ... приготвила съм се аз до него да го успокоявам, да е малко по-далеч от пушката, да е в добро състояние на духа и т.н. след изстрела не трепна само се обърна да види какво става и отиде при тях. Последваха игри и обучение за апорт с разни предмети и грачки, извеждане по ловното поле заедно с работещо куче от дружинката /бретоншпаньол/. Така бързо дойде август и лова на пъдпъдъците. Матю на 10 месеца аз мислех, че ще играе с кучетата и хората, ще се пречка, ще се разпилее по всички гърмежи, очаквах червен картон и да се прибираме преди да сме почнали... Нищо подобно! Мойто гардже си е най-доброто. Не защото аз съм го научила /не разполагам с достатъчно време/ той си знаеше какво да прави Порода !!! Претърсва всякакви шубраци, храсталаци, трънаци. Придържа се в близост до мен, не отива много напред, проследява точно къде пада дивеча, търси го настойчиво и не се стреми да ги яде. Само дето не ги носи нежно с предните зъби, а ги налапва с цяла уста, не ги стиска. Работи момчето, вдъхновен е, но за сега е в клас начинаещи. Основния проблем е недостига на време да сме по-дълго време заедно и да работим по задачите. Не се отказваме и продължаваме 1super

Прикачени файлове

#620 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:15 PM

Поздравявам ви за Мат. Това е чудесно - че имате възможност да използвате зададените в породата ловни наклонности на кучето. Това е и моя мечта, но нямам нищо общо с ловуването. Обожавам ловните породи по принцип именно заради този им хъс, енергия, внимание, старание, желание за работа в екип с човека.... Абе всичко в тях ме кефи! Пожелавам ви все по-добър ловец да става Матю и винаги да ви носи неизмеримо удоволствие гледката на гордия любимец, донасящ поредния улов 1super cheers

#621 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 10:18 PM

Здравейте и от мен Liubopitka и Матю. Наистина е супер лабрадор да изпълнява работните задължения за които е предназначен. Вярно е, че на породата това и е в кръвта, но все пак не всички лабрадори имат добри работни качества. Браво на Матю 1super Доколкото знам поне на теория е правилно да вземе дивеча с цяла уста. Важното е да не го поврежда докато го носи. Важно е и да не го изпуска. Поне такива са правилата, когато провеждат работни испитания за ретривъри. Иначе аз съм много далече от лова. Мъчно ми е за убитите животни и от тази гледна точка кучетата ми са ощетени - никога няма да се порадват на удоволствието да ми носят дивеч. wink

#622 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2007 - 01:37 AM

Цитат

Албена ни издаде още на първата крачка  ;)   Да, ходим на лов двамата с Матю...................................
Претърсва всякакви шубраци, храсталаци, трънаци. Придържа се в близост до мен, не отива много напред, проследява точно къде пада дивеча, търси го настойчиво и не се стреми да ги яде. Само дето не ги носи нежно с предните зъби, а ги налапва с цяла уста, не ги стиска......................................

Мдааа, издаде ви Албена и изобщо не съжалява за това! ;)
Нямаш представа какво удоволствие ми достави с разказа си! b)
Вярно е, че съм пристрастна относно Матю (нали ни е роднина wink ), но съм сигурна, че за всички любители на породата е интересно да научат споделения опит за тези й работни качества. Винаги съм била убедена, че моето куче има вродени такива умения и притежава хъс и енергия за работа. Само че горкото не е случило на стопанка, за да му даде възможност да ги приложи на практика.l)
Понякога се замислям и ми става съвестно, че ги лишаваме от това, което им е вродено и би им носило невероятно удоволствие.... r)

#623 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 10:08 AM

Благодаря за посрещането и хубавите думи. Щастлива съм с Матю, надявам се и на него да му харесва с нас. Избора на породата беше труден - децата, възрастните ни родители, зимата в апартамента в София, пък ми се щеше и за лов да става... bl) горкото куче трюбва да отговори на сто и петдесет изисквания. А Матю се справя със сложната задача w) Радвам се че мога да му дам свободата да прояви себе си - когато иска да играе с децата, лятото на двора на село, гори и поля за тренировки, язовир за плуване и не на последно място лова ! Тук е мястото да вмъкна, че удоволствието от лова е едно комплексно изживяване от общата работа на ловеца и кучето, от познаването на природата и видовете, от спазването на правила за опазване на видовото разнообразие ......... и далеч не се свежда само до това да убиеш животното. Познавайки и спазвайки правилата това е част от един естествен процес.
Най-важното е кучето да се гледа с внимание и любов - като децата w)
Сега през зимата децата учат, ние на работа, има ремонт у дома, а на него очите му все навън гледат ....

Прикачени файлове

#624 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 05:32 PM

Нормално!!! Всеки лабрадор мечтае за свободно тичане навън. Много е готин Матю, така философски замислен пред прозореца b)
За лова съм съгласна, за много хора това е уникално вълнуващо хоби. Дори ветеринарния ни лекар е доста запален. Но накак си за мен не е тръпка s)

#625 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 05:00 PM

Малко се връщам назад, ама чак сега имам време да прочета.... за мен няма нищо лошо в това, да се коментира правилника и да се дадат констуктивни предложения. И на Вабанк и на Мил мненията са издържани, културни и конструктивни. Мисля, че може да се имат предвид, при по-нататъшното обсъждане на правилника.
Аз лично, много моля да обърнем особено внимание на дисплазията и ВСИЧКИ възможни случаи. Така формулирано наистина е много неточно. И забележката за оценката от изложби на Вабанк също е основателна. Трябва да призная, че твърде рядко Бг съдия е давал мн. добър и в случаите, когато е давал, кучето наистина на нищо не приличаше. Просто важното е предложенията да са конструктивни, а не да съдържат цитати със злобни забележки от долу, както на някои потребители.
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#626 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:28 PM

Споделете мнението си

#627 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:30 PM

Имал съм черен, той ми най-харесва ;) d)

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни