Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#681 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 March 2007 - 04:54 PM

Цитат

Здравеите!
Благодаря на всички,много сте мили!Да,голяма паника съм засега,все се чудя дали нещо не е наред.Да,хълцука много Горди,но явно това е нормално :)Но май най-големият проблем ще е ръбането и оставането сам.Има 3 дни в седмицата,които са ми много натоварени и тои се побърква сам.През останалото време съм с него,но ето днес беше умрял от скука и започнал да яде шкафцхетата в коридора и ме е страх да не попадне нещо в коремчето му.Иначе нямаме проблеми,парцала си е строен и чака :)Но Горди добре се справя,има вестник в коридора и си го използва.Е,невинаги го улучва,а и когато е за смяна,не пишка върху него.Но засега съм доволна.С нетърпение чакам 3-тата ваксина,за да започна да го извеждам след това.Макар че сигурно ще става по-трудно навън.Много хубав форум и наистина ще питам много и може би глупави въпроси.За което се извинявам и благодаря :)Хубав ден ви желая и до скоро :)

ще се радваме да ти помогнем с каквото и както можем b)

#682 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 07:58 PM

пак съм аз.имам въпрос..купих на Горди гранулирана храна,Purina junior.тои много я хареса,но аз да питам дали е полезно само това да яде?защото тои обича всичко.давала съм му и пастет,кренвирши,ябалка.изобщо,ще ми е полезно да знам какво да му давам да хапва.благодаря!

#683 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 08:21 PM

Прегледай тези теми, надявам се да намериш отговори на въпроса си.

Хранене

тук

и тук

тук също

за гранулите

консервирана храна

за човешката храна и сладкото

храни и цени

С какво храните кучето си?

Още за гранулите

Пак за храненето

Коя е най-хубавата храна за кучето?

Май те затрупах с линкове, но има много мнения, прочети, ориентирай се, а решението за храненето на твоето куче ти си го вземаш.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#684 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 08:26 PM

Важно е каква Пюрина даваш? Про план или друг по-нисък клас храна?
Ето ти линкове към статии за храненето

Хранене

Хранене1

Тук също става въпрос за това полезна ли е сухата храна

Чак сега видях, че Ени се е намесила вещо и те е засипала с линкове за храненето! bravoS Приятно четене.

#685 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 02:54 PM

Здравеите!
Благодаря за инфо-то.Засега ще му давам Пурина Жуниор 3 пъти на ден по 100-150 гр,имам около 3кг.М/у храненията му давам ябълка,морков и краставичка,много ги харесва.Но е голям гладник.Вашите така ли бяха?Сега баба е в къщи,за да го погледа,а аз ще поизляза за малко :)Хубав ден и до скоро!!

#686 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 03:01 PM

Най-доброто което е на пазара са храните (гранулат) Royal Canin и Purina Proplan , като добавка не е необходимо нищо да се дава , по-важно за куче на възраст като твоето е да се дава калции и SA37 , целта на препратките дето са ти ги пуснали е да те вкарат във "веселия форум" с информация дето не е необходимо да четеш и да се натоварваш излишно dribble

Гранулираната храна е най-добра в условията които живеем , ако можеш да си позволиш лукса да дадеш 300-350 лв месечно за месо и др. добавки към храната която трябва да приготвяш , моля чети bl)

Важно е да купуваш храна от високите класове като Royal Canin и Proplan , добавки не са необходими , освен в случайте когато са във вид на награда b) (кренвирши)

Поздрави

П.С. Важно е и да запомниш , че при храненето на кучето с гранулирана храна е необходим достъп (постоянен) до вода за пиене!

#687 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 10:59 PM

Я малко снимки, че ми призля вече...

Ето моите хулигани

Кой ще хване пръв топката, всички готови за излитане! b)
Качена снимка

Мацката се ядосва по невинното козле!
Качена снимка

А някои се люлеят!
Качена снимка

Тединка хубавец!
Качена снимка

И пак с козльо.
Качена снимка

Къщата на пачи крак и нейните обитатели!
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Само за снимка!
Качена снимка

#688 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 10:59 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#689 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 12:43 AM

Milla,невероятни лабрадори!Как се справяш с тях?На мен с един бебок ми е трудно,а ти с три!Да ви "похваля" Горди..уж е малък,а успял да се качи на тоалетката в коридора и да ми изгризе очила за 200 лв б) Разбоиник,но как да му се сърдя!!!А вие тук се карате...няма смисъл!Усмихваите се,по-добре ще е !Лека нощ!

#690 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 01:45 AM

Цитат

Milla,невероятни лабрадори!Как се справяш с тях?На мен с един бебок ми е трудно,а ти с три!

Де да знам и аз! l)
Няма по весело от банда лабрадори! Най-е гот в морето, мяташ фризби, улавяш двама и те теглят към фризбито - много яко! w) Най-хубавите моменти са ни на вода или на път с куче! Лятото да пробвате с Горди задължително! b)

#691 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 02:05 PM

Аз съм от Бургас,така че задължително ще пробваме на морето!Но дотогава трябва да се справим с пишкането,че е голям проблем засега!А и много хапе...уж му забранявам,за момент спира,но после пак.Днес без да иска доста здраво ме захапа.Усети се и сега кротува в коридора.Иначе е много гальовен,като го взема и заспива в мен.Но е и малък много,така че не очаквам чудеса.Хубав ден на всички!

#692 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 04:03 PM

Като направи някоя беля или нещо, което му е забранено и си го хванала в крачка, хващаш за кожата зад врата и разтърсваш силно, но не прекалено! Много е важна реакцията на момента, за да разбере кучо за какво става дума и за какво го наказваш. Можеш да му залагаш капанчета, за да го хващаш в крачка, например на ръба на масата половин кремвирш и наблюдаваш - като посегне реагираш на секундата. Кучето, знаеш, че не бива да взема от масата, нито пък да му се дава от там! Дори и да е нещо от това което ядете, ставаш слагаш го в купичката му на мястото му за хранене и даваш команда да яде.
За хапането. Като се охапе перваш през муцуната придружено със силен крясък "ФУ!". Тъй като това е начин на доминиране от страна на кучето, хващаш кучето, обърщаш по гръб на земята и го държиш така докато се отпусне и се предаде! Не му позволявай да се изправя преди това, може и 15 минути да го държиш, така му показваш, че не той, а ти си шефа 1super
Ако имаш други въпроси, давай, насреща сме r)

#693 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 07:33 PM

единственото,което дразни всички в къщи е пишкането и акането.има вестник в коридора и уж там пишка.но много рядко ака в-у вестника,почти винаги е на теракота до него.пробвах и да го следя,виждам го като се върти да ака,вдигам го,слагам го на вестника,тои ме гледа и се чуди.същото е и с пишкането.а не мога да съм 24 часа с него.дърпам вестника към банята,не става,той си пишка пак в коридора на мястото на вестника.малък е,знам,но нали трябва да свиква.може би аз съм виновна,че му сложих вестника там,където се изпишка за първи път.сега нямам идея как да го отуча.затова питам вас,вие сте опитни и съм сигурна,че ще имате идеи.все пак всичко е индивидуално.благодаря!

#694 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 07:39 PM

абе хора един лаб нали може да живее в апартамент 72кв.м? r)

#695 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 07:49 PM

jazzy, ami така ще е да ти кажа, докато почне да излиза, т.е. след 100тния ден на кучето. Важното е, че пишка на едно място, това ще ви олесни много. Моя калпазан първия пишаше на мукета и беше ужас. Правилно си постъпила, като си го преместила. Давай все така! Може да сложиш един найлон и да накъсаш вестници. Трябва да се чисти известно време, няма как. Той сега на колко е, кога ще му е третата ваксина? После постепенно ще се научи да се изхожда навън, като го извеждаш по често, ама за това ще обясняваме като дойде време b) Ти сигурно знаеш, след всяко ядене следва аки! Значи по 4 пъти на ден има акита! Все пак пробвай с накъсан вестник, но ако пиша на едно и също място, това е по-добре, отколкото да ти ходи и да минира целия апартамент r)

i like labradors, ако осигуряваш нужните разходки и движения, не е проблем.

#696 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 07:52 PM

Цитат

i like labradors, ако осигуряваш нужните разходки и движения, не е проблем.

благодаря b)

#697 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 08:04 PM

на 11.03 става на 3 месеца и тогава ще е третата ваксина.10 дни след това ще започна да го извеждам.по принцип да,след всяко ядене би трябвало да следва аки,но при нашия сладур не е така.снощи например,ака чак в 02.00 и понеже явно му мирише в коридора,все да цвили много усилено,но това го прави всеки път и така съседите разбират вече,че сме акали :) сложих мушама и отгоре вестниците,засега не е пишкал нито върху килим,нито върху мокет.дори първата вечер не го направи.но да не го хваля много :) но съм забелязала,че когато през weekend-а се съберем много хора в къщи,става по-неконтролируем във всяко отношение.аз живея с баба ми,но събота и неделя идват родитилите ми и тогава настава лудница :) през седмицата обаче,когато е сам си пишка на вестничето или много близо до него.но така ще е,трябва да се въоръжим с търпение.а когато започна да го извеждам,ще има още въпроси.съжалявам,ако ви досаждам,но с питане всичко се научава :)

#698 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 11:14 PM

Да похваля 11 месечният Double Trouble и неговата собственичка Вили, които днес взеха BEST OF BREED и BEST OF GROUP на изложбата ЦАЦ "Нова надежда"!!!
Много сме щастливи всички за Дабъл, дебют в клас джуниър с такъв успех!!!

Качена снимка

Качена снимка

Ето още снимки от изложбата, предимно на осма група!

ТУК , ТУК и ТУК

#699 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 12:34 PM

Jazzy, като чета за малкия... ми за тази възраст си е направо златен!!! Щом се е ориентирал на едно място да пиша и чиша - чудесно. На тази възраст, това си е едно сериозно постижение във възпитанието за хигиената. На първите разходки със сигурност ще стиска оченцата му докато изскокнат, за да се прибере в къщи и пак на същото място да свърши работата, но постепено ще се научи и навън. Висиш половин ден някоя слънчева неделя в парка и когато не издържи и вземе, че приклекне изпадаш в невиждан възторг, хвалиш, награждаваш, пляскаш с ръце, прегръщаш... С времето ще се научи, че да се изачка навън е най-хубавото нещо на света - има похвали, веселба. За сега се радвай, че си е избрало една тоалетна у вас и дори това е в коридора, а не центъра на хола b)

#700 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 12:34 PM

Поздравления за Дабъл - Покъртителния поглед, смешната муцунка. Голям и сериозен успех и то така от раз. БРАВО!!! victoryVVV super best cheers

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни