Лабрадор ретривър
Публикувано: 11 April 2007 - 09:55 PM
Бързо се учи. Честит ви празник. Да ти е жив и здрав и по-малко тревоги да ти докарва w)
Публикувано: 12 April 2007 - 07:48 AM
Роял Канин, ПроПлан, Нутра Нъгетс са храни от клас "супер премиум". В тази категория попадат огромно количество храни, между които и юкануба, даймънд, карокрок, нутра голд, бош, нутрам и много други.
А коя храна ще избере потребителят е негов личен избор и зависи от това как храната влияе на организма на кучето му.
Дори Хилс, за която много хора твърдят, че е "мерцедесът" на храните, не влияе по един и същи начин на всяко куче.
Темата е почистена.
Мод
Публикувано: 14 April 2007 - 04:39 PM
Пак съм аз и имам едно питане.Съжалявам,че все ви занимавам,но съм лаик и просто няма кого да попитам.Времето навън е прекрасно и аз съм в къщи през уеекенд-а,колко трябва да го натоварвам?Имам предвид бягане,скачане,катерене?Днес бяхме около час на плажа,гони пръчка,игра си с други кучета,но видимо се измори и после спа цели 2 часа и половина.Логично си мисля,че е малък,още е слаб и не трябва да го карам да бяга много.Другият ни проблем е с хората около нас и по-конкретно с малки деца.Днес видяхме много и той все се затичва към тях,никакво внимание не ми обръща,като му кажа "не".А все пак това са малки деца,някои ги е страх,нищо че тои е настроен дружелюбно към тях.Друго засега не се сещам,пак се извинявам за може би глупавите въпроси.Хубав ден на всички
Публикувано: 14 April 2007 - 05:36 PM
За натоварването, няма такова. Кучето до година и 1-2 месеца (зависи вече от индивидуалното развитие) играе свободно колкото му се играе. Интензивни натоварвания не се препоръчват.
Използвай това време за обучение по общото послушание. След това ще тренирате. 1super
Публикувано: 15 April 2007 - 11:02 AM
Прикачени файлове
-
P41511471.jpg (262.04K)
Брой сваляния: 126
Публикувано: 16 April 2007 - 07:14 PM
29 април в София ще състои семинар-турнир по фристайл и кликер тренинг
инфо са тук http://www.dogdance.hit.bg/turnir.htm

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 16 April 2007 - 07:42 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 17 April 2007 - 11:18 PM
Наскоро открих този форум, чета го редовно, но едва днес се регистрирах в него.
Тук сте се събрали все големи любители на прекрасната порода Лабрадор и смятам, че тук е мястото да задам няколко въпроса за тези кучета, в които меко казано съм влюбена. Имах доберманка - Сара, прекрасна кучка, която почина преди 3 години. Не исках друго куче след нея. Не защото не бих обикнала друго, а от страх да не изживея отново такава болезнена загуба. Съпругът ми също. НО! Лабрадорите така ни спечелиха, че сега много искаме да си имаме един, който да запълни празнотата останала след Сара. Имаме обаче проблем. Искаме да си купим Silver Labrador. Имате ли информация, дали в българските развъдници има такива и ако не, кой би могъл да ни съдейства за вноса на такова куче?
Другият ми въпрос е: Имаме котка, зимата живот и здраве се надяваме да имаме още една, та да разкажете, ако имате опит за поносимоста на Лабрадорите към котките. Естествено всичко е относително, всяко куче си е индивидуален характер, но смятам, че все имате някакъв опит по този въпрос.
Благодаря предварително на всеки, който ще прочете фермана ми и ще ми отговори! r)
Прикачвам снимка на така желания от нас Лабрадор:

Публикувано: 18 April 2007 - 08:45 AM
Лабрадорите наистина са прекрасни кучета. Ако малкото кученце израстне с котета не мисля, че ще има каквито и да е проблеми. Дори ще си играят заедно:).
В България обаче категорично няма силвър лабрадори. Този тип лабрадори не е признат от FCI. Такива кучета има само в Америка, в определени развъдници и досега не е много доказано, че за получаването им не са участвали и кучета от други породи. Признатите цветове са черно, жълто и кафяво.
Това е сайтът на клуба за Лабрадор ретривър в България: http://www.labrador-bg.com/ Мисля, че ще намериш достатъчно подробна и интересна информация за Лабрадорите тук. Успех и не се притеснявай да задаваш въпроси:)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 18 April 2007 - 09:08 AM
Публикувано: 18 April 2007 - 09:24 AM
Ние живеем с 3 кучета и котка. От страна на кучето няма никакви проблеми. Те винаги са приятелски настроени и дори са безрезервно готови за игра по всяко време. Проблемите идват от котката всъщност, защото тя не ги харесва особено и като се засече с някой по коридора, опашката й става като на катерица l) Внимавайте все пак, особено докато е малко кучето, да не му надере очите! wink
Публикувано: 18 April 2007 - 10:44 AM
Благодаря за поясненията и изчерпателните отговори, които ми дадохте. Аз също бях чела, че въпросните Силвър Лабрадори не са признати от FCI, но страшно си го харесах. Както и да е. Решихме сега с мъжа ми да си купим една малка, сладка, кафява лабрадорка. Хайде сега помагайте отново. Развъдници, цени, съвети от къде бихте ми препоръчали да си взема куче.
П.С. Виждала съм кафяв Лабрадор със сини очички. Това аномалия ли е или е нещо съвсем нормално?
Благодаря предварително!
Публикувано: 18 April 2007 - 12:13 PM
Сини очи ... аномалия са, аз не съм виждала де.
При шоколадовото куче (не само лабрадора) е възможно очите да са светли, зеленикаво-жълти, което е общо взето признак на слаб пигмент, ако си останат много светли след като порастне.
Моето куче беше със доста светли очи. Да, ама сега значително потъмняха, вече е на година и половина. Очния контур, устрните и носната гъба също е добре да бъдат като цвета на козината. Самият цвят на козината може да е тъмно и по-светло шоколадов. Важно е да е наситен и плътно кафяв, без нюанси. Аз ти препоръчвам тъмношоколадов лабрадор.
Публикувано: 18 April 2007 - 01:46 PM
Цитат
При шоколадовото куче (не само лабрадора) е възможно очите да са светли, зеленикаво-жълти, което е общо взето признак на слаб пигмент, ако си останат много светли след като порастне.
Моето куче беше със доста светли очи. Да, ама сега значително потъмняха, вече е на година и половина. Очния контур, устрните и носната гъба също е добре да бъдат като цвета на козината. Самият цвят на козината може да е тъмно и по-светло шоколадов. Важно е да е наситен и плътно кафяв, без нюанси. Аз ти препоръчвам тъмношоколадов лабрадор.
Бихте ли могли да ми препоръчате развъдници / в чужбина /? Всяка една препоръка ми е полезна, защото в момента стрелям на сляпо. Не желая да си купувам кученце от зоо магазин.
Мъжът ми днес е говорил с един наш познат, който казал, че в Чехия има добър развъдник и ако поискаме ще ни вземе кученеце. Случайно да знаете нещо по този въпрос?
Публикувано: 18 April 2007 - 03:12 PM
Цитат
Цитат
Бихте ли могли да ми препоръчате развъдници / в чужбина /? Всяка една препоръка ми е полезна, защото в момента стрелям на сляпо. Не желая да си купувам кученце от зоо магазин.
Мъжът ми днес е говорил с един наш познат, който казал, че в Чехия има добър развъдник и ако поискаме ще ни вземе кученеце. Случайно да знаете нещо по този въпрос?
Във всяка държава има добри развъдници l)
За кой развъдник става дума?
В Чехия има доста добри развъдници като цяло.
Публикувано: 19 April 2007 - 12:13 PM
Първо, относно цвета на очите на шоколадовия - да не би да сте го гледали на снимка? От светкавицата се получават такива сини очи. (даже ако влезете в линка на Duke долу в подписа ми, ще видите една от първите снимки, на които е излязъл със синьо-зелени очи, а не е! ;) ) Ако сте го виждали на живо, определено е аномалия някаква.
Аз имам шоколадов лабрадор, наскоро внесен от Швеция, от известен развъдник за породата. Бих могла да ви насоча и съдействам за внос на куче от там. Ако имате интерес, може да ми пишете на лични или да посетите форума и на другия клуб на лабрадор ретривър ( http://www.bglabradors.com/ ), който понастоящем не е официален член на БРФК за съжаление, (но това не означава, че не сме любители - маниаци и не работим за развитието на породата). b)
Ако имате желание и възможности за женски лабрадор, ще е супер!!! 1super
Поинтересувайте се за името на развъдника в Чехия. Както казва Мила - да, в Чехия има добри развъдници и горе-долу ги знаем, така че ще е интересно да кажете за кой става дума. r)
П.П.: Ето това е снимката на Дюк, за която говорих горе:

А всъщност очите му са си кафеви, слава богу. ;)
Ето го нашият шоколадко - тук е вече на 4 месеца w)

Публикувано: 20 April 2007 - 12:53 PM
След като вече питах кой ли не за лабрадорче, реших да си внеса такова от Англия. Вчера изпратих писма до няколко развъдника и чакам отговор. За съжаление сега не съм на домашния ми компютър и не мога да ви дам линкове към развъдниците. По-късно като се прибера ще го направя. До колкото разбах цената е между 600 - 700 паунда и някои от кученцата са със застраховки, имплантиран чип, ваксина и т.н.
Имам въпрос към всички, на които кучетата им са внесени от чужбина. Как стана това? Вие ходихте до там или ви го доставиха до тук? Ако се наложи да ходя до там, дали полет със самолет би бил стресов за едно кутре? Всъщност няколко дневно клатушкане с автомобил или автобус не би бил по-лек за него смятам...
Alb Дюк е страхотен сладур! Много ще се радвам да ги запознаем с моята бъдеща госпожица само веднъж живот и здраве да си взема. Вече губя търпение!
Приятен, слънчев и усмихнат ден на всички Лабрадорковци във форума!
Публикувано: 20 April 2007 - 01:02 PM
Успех и дано скоро гушнете малката госпожица w)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 20 April 2007 - 01:11 PM
За внасянето до колкото знам от хора, които са внасяли, че отиваш да си го вземеш или пък от там ти го натоварват на самолет, с всичко необходимо, като естествено всички разноски се поемат от теб. За теб остава да чакаш с трпет на летището в уречения ден да ти пуснат по лентата с багажа клетка с оачкано и оповръщано изморено малко тумбаланче w) w) w)
Публикувано: 20 April 2007 - 01:16 PM
Поздрави от голдъните d)