Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#741 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2007 - 10:31 PM

Цитат

Излизате уикенда на дълга разходка, едва ли ще стиска няколко часа, макар че не е изключено. Когато най-сетне се изпишка хвалиш така както си хвалила за вестника и даже повече, просто възторг!
Нормално е да не знае че трябва да си извършва нуждите навън, нали сте го учили на вестник до сега, той просто е послушен и иска да ви угоди да стане на вестник работата както сте го учили.

Друг вариант е да вземете вестника първите няколко пъти с вас, и постепенно като свикне и с обстановката навън да преминавате само на тревичка. Хвалете много и всеки път като се случи, а то ще се случи събитието! Имайте търпение, все пак това са първите му срещи с големия свят.

Може да погледнете и в раздела за възпитание и обучение, там също има тема за хигиенните навици.

Успех!

да,трябва да съм търпелива.днес пак беше безуспешен ден.но поне ходихме на плажа и тои потича на воля.но иначе като сме двамата в градинката пред блока,сяда,гледа ме и започва да скимти.дали го е страх?не съм чувала за куче,което не обича да излиза,но може би го е страх.така си мисля.но утре вече отиваме да дремем няколко часа навън и никакво скимтене няма да ме накара да го прибера.стискайте палци!

#742 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 11:01 PM

Измисли му някаква игра - с пръчка, топка. Като поиграе, кой знае, може пък да му се допишка и да не дочака да се приберете. Не съм имала този проблем, моят лабрадор още на първата разходка направи локвичката на пътя. Е, акото си го пазеше за вкъщи, но за кратко. Доста бързо започна всичко навън да си върши. Но и аз имах време тогава и дълго се разхождахме, пък и снега му харесваше много - гмуркаше се в преспите като във вода и хич не му се прибираше.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#743 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 04:30 PM

днес пак беше "вълнуващо"..наистина сутринта след спане го изкарах веднага и понеже не беше акал предната вечер се изака...аз го похвалих бурно.не мисля,че схвана.но не се изпишка.прибрахме се и пак посети вестника.към 11.30 го изведох,бяхме на плажа,бягахме,гонихме пръчка,срещнахме много кучета,играхме с тях...но пак не се изпишка.за 3 часа и половина нищо не направи.и като се прибрахме,познайте!явно му трябва много време.тук сега заваля и май няма излезем повече днес.дано утре да е хубаво времето и пак ще се пробваме.това е,хубав ден на всички от бургас b)

#744 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 06:46 PM

Спящ Горди b)

Прикачени файлове

#745 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 04:11 PM

Явно може да стиска 3 часа и полувина. Колкото и екстремно да ти звучи трябва още по-дълга разходка. Ако можеш отдели си цял ден навън.
Когато хвалиш винаги давай и наградка(храна), когато става въпрос за храна лабрадорите разбират на 100%. Няма да се отчайваш, все пак е мъжко куче и схване ли веднъж какво искаш бързо ще се научи.

#746 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 04:58 PM

b) А и дъжда не трябва да те плаши. Кученцето няма да се разтопи от мокрото. така ще е цял живот - бури, хали, дъжд и пек - кученцето трябва да има режим на разходките, без значение от времето. Така ще си изгради най-добре режим и на стомахчето. Храната и разходките трябва да са в режим. Е, разбира се, когато е жестока жега разходките се изместват по-рано сутрин и по-късно вечер, за да не слънчаса кучето. 1super

#747 Потребителят е офлайн   bobi_lp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 10:34 PM

Незнам как точно да стане но ако преди разходка изпие доста вода и после добре си поиграете според мен няма начин да не му се наложи да свърши работата навън успех ! super best

#748 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 11:05 AM

стигнах до извода,че Горди е леко глупав.тези дни например като го изкарам сутрин,се изпишква.аз го хваля след като свърши работата,дори му давам и наградка,но не мисля,че схваща защо.като се приберем обаче,пак я върши у нас.дори вече не и на вестника.а това,че трябва да има режим,аз не мога да го разбера.страшно много пишка.над 10 пйти на ден.нормално ли е това?а не пие чак много вода.и за акането е така.чудя се дали нещо не е наред.но другата седмица съм във ваканция,понеже работя в у-ще и ще съм в къщи,ще пробвам всичко,за да се научи.благодаря на всички!

#749 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 March 2007 - 11:27 AM

jazzy, та кученцето е на 3-3.5 месеца. То е бебе! Излизате от една седмица и искате с магическа пръчица кутрето да спре да пишка у дома? До каква възраст човешките бебета мокрят гащите? Не става така, то не е глупаво, а има физиологични нужди, които още не може да контролира. Продължавайте с похвалите и лакомствата, сега задачата ви е да направите така, че това да се случва предимно навън. Нещата ще си дойдат на място, но трябва да попорасне.
Режимът помага, защото ако кученцето знае, че еди кога си ще излезе, може да стиска повече.

#750 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 04:02 PM

здравейте!искам да ви попитам по кое време да го извеждам,съобразено с режима му на хранене.сутрин след спане е ясно,той тогава пишка и ака,макар и по малко.след това се прибираме и го храня.след това яде след 6 часа,кйм 15.00 и после в 21.00 вечерта.кога точно м/у тези хранения е добре да го извеждам?защото баба ми го извежда към 12.30,но нищо не прави.като се прибере,тогава.чудя се просто,ако имате някакви идеи,ще съм много благодарна на всички!

#751 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 08:00 AM

Правилно е да има почивка 30 след разходка преди хранене и поне час и полувина след хранене преди разходка. В противен случай има опасност от превъртане на стомаха. В останалото време го извеждай когато ти е удобно. По принцип бебетата имат нужда от 3 разходки дневно. Едната е обедна- защо не върши нищо, като излиза в 12.30 не знам, може би не остава достатъчно време навън. Баба ти също трябва да го награждава и хвали, ако пишка или ака навън.

#752 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 07:11 PM

Iglika,благодаря за съветите.Не знам дали да похваля Горди,може да е временно.Но от събота насам,винаги като го изведа-ака и пишка.Е,пишка по-малко и си запазва за в къщи,но по-голямото си го свършва.Малко много се мотаме,но е малък проблем.А за баба ми не знам защо така,тя го води по същите градинки като мен и доста дълго.И никога не е правил нищо при нея,камо ли да дойде ред да го награждава.Засега съм доволна,дори днес беше за няколко часа сам и е пишкал само веднъж.А искам да попитам някой,който живее на море дали неговото куче яде пясък и как го е отучил?Защото Горди много обича да сме на плажа и да бяга,но и яде пясък w) Нямам нерви!Отивам да го цункам b) хубава вечер на всички!

#753 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2007 - 09:02 AM

Ето имате напредък!!! Търпение му е майката и много скоро ще забравиш за пишкането в къщи bravoS

#754 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 09:59 PM

ето го Горди,копае дупка и яде пясък...умопоморачително b) голям ми е сладур.да питам,на 11.04 ще навърши 4 месеца,а тежи 10 кг,това добре ли е?не е ли мъничък?а и тези уши неговите са супер смешни надявам се да пораснат по-нататък,защото така не прилича на лабрадор.ох,обичкам си го и това е лека вечер! r)

http://www.vbox7.com/play:f9188ab5

#755 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 09:52 AM

Страхотен, енергичен копач и примамлив шум на море от филмчето!!!
Относно килограмите ето тук, най-отдолу на страницата има таблица с приблизителните параметри на лабрадора по време на растежа.
4 месечно куче трябва да тежи между 17-19 кг, три месечно между 12-14кг. От тази гледна точка 10 е малко малко. Но всяко куче расте индивидуално - едни дръпват много в началото, други наваксват после. Така че спокойно, важното е да не е кльощав и да не е дебел.

#756 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 01:46 PM

Дам...
В поста над моя iglika е дала линк към сайта на техния клуб.
Искам само да отбележа, че регистрираният (тоест признат за официален) към Българската Републиканска Федерация по Кинология клуб за Лабрадори в България е с друг адрес:
http://www.labrador-bg.com/
Заповядай - ще откриеш доста полезна информация! От хора, на които е гласувано доверието да представляват породата Лабрадор...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#757 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 01:54 PM

Цитат

ето го Горди,копае дупка и яде пясък...умопоморачително b) голям ми е сладур.да питам,на 11.04 ще навърши 4 месеца,а тежи 10 кг,това добре ли е?не е ли мъничък?а и тези уши неговите са супер смешни надявам се да пораснат по-нататък,защото така не прилича на лабрадор.ох,обичкам си го и това е лека вечер! r)

http://www.vbox7.com/play:f9188ab5

l) Яко филмче - малкия е опасен. После нямаше ли дрисък след "закуската" l)

#758 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2007 - 10:47 AM

здравейте!
снощи имахме емоции с Горди,имаше разстройство.Направо в моята стая се изпусна милия,но не на килима,а до вратата.Заведох го на ветеринар,даде му активен въглен.Мери му температурата,38.4,нормална е.А и той е много жизнен и гладен b) но днес ще е на диета,а утре на оризче.Ох,изплаши ме този калпазанин,дано всичко премине.Желая на всички весел празник утре и много усмивки! l)

#759 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 10:25 AM

При бебетата кучета разтройството наистина е обезпокоително, понеже много бързо се обезводняват. Браво, че веднага си отишла на лекар и се радвам, че не е нищо сериозно. За диетата не се притеснявай, все пак кучето е хищник, в природата яде веднъж на 2-3 дни. Коремчетата им, а и други болести най-лесно се лекуват с глад.

#760 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 11:39 PM

днес е по-добре,но е много гладен милия.само с този ориз,глупава работа и доста отслабна.вчера лекарката обаче изяви съмнение,че може да е от храната.аз му купувам Friskies Junior.Знам,че не е от най-скъпите храни,но в момента нямам много възможност за друга.Да се надявам,че ще започна още една работа след няколко седмици и ще успея да му купувам Royal Canin.Сега се чудя какво да му давам-имам около 2 кг от храната,но ме е страх.А сварено пилешко с ориз не ми се струва много подходящо и даващо му всички нужни неща за разстежа.Уф,много дълго стана,извиняваите,но съм наистина пред дилема.Иначе той е много мил и послушен и искам да се погрижа най-добре за него!Пожелавам ви хубав почивен ден утре,лека нощ!

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни