Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#961 Потребителят е офлайн   l0ove_d0ogs Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2007 - 01:05 PM

zdraveite az mn0og0o 0obicham kuchetata n0o za jal0ost si nqmam kuche zaradi maika mi kazva che e maluk apartamenta i t0ochn0o p0oradi prichinata che maika mi ne iska az si subiram pari da si kupq i vi m0olq ak0o ima nqk0oi da p0odarqva ili da pr0odava na d0ostupna cena kuche da mi pishe na e-maila: l0ove_d0ogs@abv.bg az m0oga da se grija sama za kuchet0o makarche sum sam0o na 13g0od shte vi buda mn blag0odarna :)

#962 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 02:11 PM

Здравей, щом имаш такова силно желание за кученце някой ден ще имаш. Сега може би е редно да почакаш, щом не всички в къщи са съгласни. Не е само до първоначалната покупка. Това е като да станеш родител на тази възраст. Отказваш се от много неша, поемаш сериозна отговорност, а разходите по закупуването са най-малките, които ще дадеш за кученцето. Ежемесечната издръжка е много сериозен разход, за който трябва да се подготвиш и ти и твоето семейство. Успех ти желая. Ако сега не можеш да имаш кученце, това значи че след време ще имаш най-прекрасното, когато сама ще можеш да поемеш тази сериозна отговорност. Не се съмнявам и че сега си готова, но щом в къщи не всички са съгласни - изчакай. Насила хубост не става.

ПП Моля те, пиши на кирилица. Благодаря ти.

#963 Потребителят е офлайн   l0ove_d0ogs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 02:24 PM

п0опринцип сестра ми иска куче сущо толкова колкото аз, наистина е вярно това че месечният разход за едно куче е доста голям но аз съм готова да го понеса ако трябва няма да ям на даскало но...просто съм луда по кучетата и ми е някак неудобно като ходя на една полянка с кучета аз да ходя без куче..някак не върви...но не е само тва проблемът сестра ми беше казала че има косми...тва не е голям проблем но...нз аз имам доста време да събирам пари и когато ги събера ще преценя какво ще правя с тях благодаря че писа :)

#964 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 01:31 PM

Здравейте сладурковци :)

Имах си един красива кокерка, която преди година почина за съжаление и от тогава исках да си имам същата сестричка. Казвам сестричка, защото вярвам, че всички възприемате любимците си повече като членове на семейството и накрая като живтинки :) Работих на морето и там... се влюбих :) Сега ще си кажете, че това дето пиша не е за тук.. но ще побързам да ви кажа, че се влюбих в ... Бобър  ;) Така се казва красивия лабрадор, който срещнах. Признавам си, че харесвах лабрадорите още от малка като гледах "101 далматинци" и почти към края взе участие и един лабрадор :) Преди да попадна на този форум не знаех нищо за породата, а сега, обзалагам се, знам съвсем малко за тях, но достатъчно за мен да ги обикна :) Радвам се за всички вас, които се радвате на такива красиви представители на породата, а на тези като мен, които още мечтаем за тях пожелавам скоро да се радваме на красиви бебоци :)
Имам една молба.. да ми кажете как бих могла да се сдобия с бебче лабрадорче. Едва ли някой ще подарява, но да ми кажете цените какви са горе-долу... а пък, ако някой подарява цялото ми семейство ще се радва да си има нов член :)
Целувки за сега от мен, ще следя форума с интерес :)

#965 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 10:23 PM

Здравей, (направо на "ти" минавам)
отговарям на въпросите ти, защото моята пристрастеност към Лабрадор ретрийвърите е също породена от филма "101 далматинци", където се правиха далматините на лабрадори!  ;D И моят първи форум беше Дог.бг  ;)
Много добре си се ориентирала към порода  :P

Има много неща, които трябва да знаеш, преди да вземеш кучето, защото аз имах глупостта да прибързам, след което си платих, но това е от "архива" вече. :-
Това, което трябва да търсиш е куче с доказан произход (документ, родословие); куче от развъдник (да не се бърка с междублоковите връзки); родители изследвани за дисплазия (ПОНЕ), очи и бруцелоза; и не на последно място развъдчик, който го е грижа за кучето и се интересува от него в последствие, а не просто да го продаде. Това са основните фактори, по които трябва да търсиш куче. Нито един от госпоменатите признаци в развъдника, не бива да липсва, ако искаш здрав приятел за 12-15 години! Не ти говоря за куче от родители шампиони, нито за куче със супер-хипер родословие, говоря ти за елементарни и задължителни правила при развъждането, независимо какъв сой са родителите!
Цената - по-добре дай 2-300 лева повече, но поне ще знаеш какво куче взимаш и какво да очакваш! И риска за заболяване с някое от наследствените болести е сведен до минимум по този начин и ти ще бъдеш много, много по-спокойна! Също ще познаваш родители, пра родители и назад... винаги можеш да разбереш много за кучето си от родословието му, повярвай ми!  :)

Ще ти пиша на лични за развъдници, ако имаш интерес.

Успех!  ;)

#966 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 07:47 AM

Много благодаря за изчерпателния отгвор :) Ще се виждаме често тук, а като стана съвсем готова и финансково ще ти кажа :) До тогава ще се радвам на вашите сладури :)
Желая на всички хубав ден  :-*

#967 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2007 - 09:16 PM

Сега виждам, че aspen си е редактирала последното мнение (на предишната страница) и след нейното, моето звучи доста не на място и доста странно. :(
Опитах се обаче и аз да редактирам моето, но не успях. Не мога да разбера от къде става. Имам опция само "Цитат"  :sos:
Благодаря предварително за указанията.

П.П.: Сега виждам, че тук мога да редактирам, малко след като го пуснах, но старото си мнение - не. Явно като е минал някакъв по-дълъг период от време и вече не става... :blink:

#968 Потребителят е офлайн   mimeto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 10:57 AM

Здравейте на всички!От скоро имам лабрадор-черен на 2 месеца.Момиченце. Казва се Амира.Много е миличка и добричка,ама има един проблем-много хапе.Пробвахме с леки шамарчета ама тя само се ожесочава още повече...

#969 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 11:16 AM

Ехехехе да ви е живо и здраво и много да ви радва!Дълги години взаимна любов! :wub:Не се притеснявайте за хапането,ако влезнете във която и да е порода,всички стопани се оплакват от хапането на малкото зверче.Предлагам да пробвате да му дадете кожен кокъл и някоя играчка,която ще замести ръката ви ;D.Като тръгне да ви хапе,не му удряйте шамар,ами много строго му кажете ''НЕ".И аз имах такива пеоблеми с мойто куче до 3-4 месечна възраст,но след това спира,а може и по-рано! :blink:Пуснете малко снимки да видим новото бебе :P

#970 Потребителят е офлайн   mimeto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 11:28 AM

http://www.snimka.bg...7...w=1&photo=1 Ето малко снимчици на Амира :blink: А относно хапането когато ме захапе аз казвам ФУ и я лекичко я удрям по долната част на муцунката.Има си предостатъчно играчки за гризкане от сестра ми +кокал който в последствие се изяждал и няколко гумени топки и топки за тенис.

#971 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 11:33 AM

Да и аз да тази дума я използвам за забрана,да пусне нещо,ако тръгне да яде нещо от улицата пак фуу,''НЕ'' по-рядко я използвам.Много ви е сладко бебето,разкажето малко повече за него.Откъде сте :blink:

#972 Потребителят е офлайн   mimeto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 12:52 PM

Хе-хе...Благодаря за комплиментите.Кученцето е взето от развъдник в Русе.Взехме го с майка ми преди около 2 седмици и сега малката принцеса е господарката на къщата.Много в игрива и вече е научила седни и дава признаци,че знае и ред.Много е умна :blink:

#973 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 01:25 PM

Не се съмнявам,че е умна.Но не трябва да й показваш,че тя е господарката а вие,защото след това последиците са много лоши.Трябва да знае,кой командва и кой трябва да слуша,а не вие да я слушате ;)

#974 Потребителят е офлайн   mimeto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 06:35 PM

Да съгласна съм!Всъщност тя е господарката на коридора,защото навсякъде за нея е тоалетна :blink:Знае си териториите и нямаме големи проблеми с нея.Послушно е момичето :blink:

#975 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 08:07 PM

;Dтова ми хареса за коридора :yahoo:от София ли сте?

#976 Потребителят е офлайн   mimeto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 08:43 PM

Да

#977 Потребителят е офлайн   labradora Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 09:02 PM

здр аз сам боби и иамам женски лабрадор и искам да ви питам не6то попринцип трябва ли едно куче да има дрешка за зимата ,защото на мен ми казаха от един зоомаркет, че трябва да има тъй като слабото място на кучетата било гръбчето и много лесно настивали? 

#978 Потребителят е офлайн   labradora Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 09:14 PM

а и да ви питам какви грижи полагате за козината им 

#979 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 05:28 PM

Лабрадора не е от кучетата, които настиват. Не му е нужна дрешка на нашата географска ширина.  Породата идва от ледения Нюфаундленд и лабрадорите първоначално са били ползвани да вадят рибарски мрежи от леденостудена вода. Имат много гъсто подкосмие, което ги пази от студовете.

#980 Потребителят е офлайн   labradora Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 11:10 PM

попринцип каква храна давате на ку4ето си? 3а6тото аз и давам дома6на храна, и дали това е вредно? ;)

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни